Kategorier
feminism & genus

Klart pöjken ska ha en slips!

Nej, jag kommer inte köpa slips eller kostym eller skorta till min lilla Korv. Ingen spindelmannendräkt heller. Någon som blir upprörd? Nej, jag misstänkte väl det.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

65 svar på ”Klart pöjken ska ha en slips!”

En sak som jag gillar med din blogg eller ja dej, de är att vi är nog varandras motsatser när de gäller många saker. De är nog därför jag gillar din blogg:) jag gillar de här med genustänkande. Men jag förstår inte varför de här med kläder ska uppmärksammas så mycket? Min son har spindelmannendräkt, skjorta, slips, kostym, och han är såååå himla söt o de:). min dotter har klänning och kjol nästan varje dag:). Men de är så sonen vill klä sig, kanske för att han alltid gjort de(?). Och när vi går in i klädaffärer brukar han få välja sina kläder själv, och de blir bilar, traktorer, döskallar (som jag hatar) han har sin egna stil. Och vad gäller leksaker så har han alla slags leksaker, fantasin ska få flöda!

Frågan började jag egentligen med, men jag vill bara förklara att jag tycker genus är mycket mer än kläder, och de vet jag så klart att du tycker med, men varför är de det som man alltid pratar om?

Jannike – jag tror man pratar mycket om kläder för att det just är där genus blir så tydligt. Och för att kläder GÖR skillnad. Det är liksom där det börjar många gånger. Det är en enkel sak att förändra.

Givetvis slutar det inte där, men det är ett enkelt sätt att göra folk medvetna.

Sen skulle jag nästan rekommendera mot att du tar med din son till affären. Det är också ett genuskrux, uppdelningen i affärerna är så tydliga vilket påverkar ungarna ganska mycket. Samma sak gäller leksaksaffärer.

Jag anser mig vara ganska genustänkande. Min son har dock skjorta ibland. Slips ibland. Rosa och My little Pony ibland. Ja, allt egentligen.

Jag och min mamma var och shoppade kläder förra veckan åt killarna. Och vi konstaterade att så gott som varenda affär har skjortor med slips, vanlig eller fastsydd(!)i sortimentet. Och inte bara EN variant utan typ tjugo… SÅ eftersom vi ville ha tag i skjortor åt killarna så fick det bli med lös slips, så kan man åtminstone välja om man ska använda den eller inte. VI använde den en gång för lite skojkort, Tim käkar på sin slips och ser allmänt flummig ut, och Lucas ser halt galen ut i allmänhet på de korten.. så det blir inte mer användning av de där slipsarna, haha. För egentligen var det ju inte dem vi var ute efter heller. Fast jag tycker ärligt talat att det känns lite sjukt att de säljer slipsar som passar ettåringar?! Det var inga problem att hitta i Tims storlek.. Vad säger det om dagens ideal egentligen? KLÄ MIG SOM EN KILLE, TRÄ PÅ EN SLIIIIPS. Och på rosa flicksidan: KÖP EN LITEN KLÄNNING MED VOLANG OCH ROSA FLUFF. Like, fan heller. Jag hatar prinsessklänningar. Men så avskyr jag också rosa. Är jag en kille i förklädnad?

Jag hatar skjortor och det begränsar en nåt enormt när man vill ha finkläder på sina pojkar! Det finns bara klänningar och skjortor att välja på och det är skittrist! På min systers bröllop fick 2-åringen tillslut ha en t-shirt med stjärnor i rosa, gult och lila och popsnörejeans som var jättefina. Lillen hade en vit lite finare långärmad tröja med knappar fram och puffiga "jeans" från flick.. Imorrn ska lillen döpas och efter mycket velande fick de tillslut två likadana bodys med slipstryck (såklart i blått, men det var det bästa vi hittade tyvärr) och klarröda mjuka byxor. Varken Oskar eller jag känner oss helt nöjda med slipsbodysarna men, som sagt, det är nästan omöjligt med finkläder till småpojkar – eller flickor om man inte vill ha gulleklänningar till dem.

När vi skulle köpa vinterkängor till 2-åringen så fanns det bara en modell gore tex som passade hans fötter (hur många tvååringar har smala låga vuxenformade fötter????) och de var svarta med flames. Jag mådde illa vid tanken på att vara tvungen att köpa dem och tillslut så insåg jag att jag hellre köper nåt annat än gore tex än dem. Jag frågade tjejen som jobbade där och hon sa att "jaa hans storlek har vi bara flickmodeller" Detta trots att vi redan hade provat och sagt ja till ett par fodrade cerise stövlar. ÄNDÅ måste hon påpeka att det är tjejskor. Vi gick hem med ett par svarta och mörklila kängor, inte ett dugg jävla tjejiga. Barnmodeller på skor, någon?

Spindelmannen eller andra kläder som faktiskt är direkt obehagliga eller skit med flames kommer aldrig innanför vår dörr. ALDRIG. Ger någon oss något sådant så frågar vi om kvittot för att byta.

Jag skulle heller aldrig någonsin snagga mina söner för jag tycker att snaggade pojkar ger ett elakt, tufft och grabbigt intryck, ett väldigt negativt sådant.

Tycker barn i skjorta och slips ser skitläskiga ut, som Gage i "Jurkyrkogården"….

Men asså, spindelmannendräkt till en pojke som veeeerkligen vill ha det, är inte det ungefär samma som att köpa rosa hello-kitty(som ju Ninja har om jag inte har helt fel?) till en tös som veeeerkligen vill ha DET? Förutom att hello kitty e mesig japansk tjejskit och spindelmannen en actionfigur…?

Tildaf: You get my point.. jag är tjej, jag gillar inte rosa per automatik, jag har ALLTID hatat rosa. Vilket borde säga något om att ALLA tjejer inte gillar typiskt tjejiga kläder, lika lite som killar gillar typiskt "Killiga" kläder. Låt ungarna ha det de gillar. Är de för små för att bestämma, köp det du själv tycker är fint. Så har jag gjort. Och Lucas har gått i både solgult, rött, lila, orange, brunt, grönt, vitt, svart, turkos och en massa andra färger.

Och ja, sen han blev stor nog att uttrycka vad han själv gillar har han haft något i rosa också, för vem är jag att hindra honom från att välja någon färg bara för att JAG inte gillar den? (Erkänner dock att jag blev glad när han växte ur det plagget..)

Tycker det där är så svårt. Mina flickor har kläder i alla färger och min lilla tvååring kan jag fortfarande styra som jag vill hon är inte så brydd. MEN, min flicka som snart blir fyra år är helt galen i rosa och hello kitty (trots mitt kämpande med att erbjuda henne alla färger). Detta kom såklart efter dagisstarten så det är ju absolut inget genetiskt. 😉 Innan dagis älskade hon grönt och skulle ha det på allt. Och vad gör man? Vi går oftast halva vägen var i klädköp, dvs hon får en del rosa (kan inte motstå hennes glittrande ögon) och sen köper jag en hel del "villervalla" läder för att väga upp.

milo ett trick är att du inte köper ett enda par byxor som är rosa eller lila. Köp byxor i flera färger. PoP har mycket bra i starka fina färger.

Då spelar det ingen roll om hon har flera rosa tröjor för när hon drar på sig brallorna så blir det bra ut ändå! (alltså mindre våp-tårtigt)

sen så kanske man kan välja bort de värsta tröjorna. Ninja har två rosa tröjor. en med ränder och en ceris. Jättefina!

Fast slips är ju snyggt, på både tjejer och killar.

Det brukar vara en vanlig accesoar, ingen 'du är flicka du är pojke' sortering.

mimmiloo jag vågar nog påstå att dede som använder slips till större del är just män. Det är ganska sällsynt att kvinnor gör det.

Ja det är väl ungefär så jag gör, de rosa byxor hon äger har hon fått av släktingar. Och hur "uppfostrar" man släkten? "Såklart hon ska ha rosa" generationen, svårt att föra en diskussion med dom. Samma gäller födelsedagspresenter/presenter och julklappar, hon fick en barbie när hon var 2,5 år (!!!) av sin faster. Jag vill ju inte vara otacksam men jag tyckte det var lite väääl tidigt.

milo – du ska inte vara rädd för att vara otacksam! Tala tydligt om för din släkt och familj hur du tänker. Om de väljer att strunta i det sen så är det deras ansvar inte ditt.

Det är ju du som är förälder och det är därmed du som bestämmer vad som är ok och inte. 🙂 Plocka undan den där barbien!

Spiderman kläder är ju rätt förståligt man inte vill ge sina barn, Finns det nått fulare? Kanske Spiderman kläder med inbyggda muskler.

Men om man nu tycker att slips/kravatt är hemskt fint och man gärna klär sina barn i det till kalas; ska man då kallas bakåtsträvare bara för att barnen i fråga råkar ha snopp?

Eller är det okej bara om de får ha klänning också?

Hur tänker du?

Någon vuxen som provat att krypa, rulla, åla, klättra, springa, ja sånt som barn gör mest hela dagarna iförd trång jeanskjol eller långklänning?! Prova! Klättra upp i trädkojan vettja! Ta på dig klackskor när du ändå är på G!

Jag kan tycka att det finns en poäng med att veta hur man "ska" klä sig vid vissa tillfällen, tex begravning el bröllop. Men absolut inte innan man går i skolan och inte ens då är det särskilt viktigt eftersom barn är undantagna klädkoder.

Jag försökte klä min dotter i en klänning vi fått i present. Den var grön och farmor hade ansträngt sig för att inte köpa rosa. Men klänningar funkar inte riktigt på bebisar som inte kan gå så den åkte av efter 10 min när den satt som en korv kring halsen.

Skjorta kan jag tycka är väldigt fint och det kommer jag nog skaffa till min dotter längre fram. Det är ett svalt plagg och är den inte för tight så tummar man inte på rörelsefriheten.

Jag tror inte att jag kommer bojkotta vare sig klänning eller skjorta helt, men kommer begränsa det till finkläder och sammanhang där det inte är tänkt att man ska vara jätte rörlig heller.

Även om jag anser mig vara rätt genusmedveten försöker jag dra till med en kompromiss, jag vill inte att barnen ska sticka ut för mycket åt andra hållet heller. Jag fick själv lida en massa som barn på grund av min mammas väldigt liberala syn på kläder och som barn är det inte lätt att hantera det där.

Vi strävar efter att ha SKÖNA kläder men det är fan inte alltid lätt! Speciellt då man besöker tjejavdelningen". Vips så är alla kläder tighta, sydda i tunt tyg som knappt går att åka rutschkana i utan att det är hål i baken och självklart finns det inte ett enda plagg som är av annan färg än rosa eller lila… Det är så jävla trist! Ibland hittar jag något lekvänligt plagg på tjejavdelningen men då får jag alltid gå upp en storlek eftersom de annars sitter som korvskinn… Återigen, så jävla trist!

Tips till alla er som inte har läst "Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två": LÄS DEN!!!!

Om nu korven absolut VILL ha en spindelmannendräkt då?

Genus osv i all ära, men vissa drar det ibland till andra sidans extrema uttryck… Och ett barn som absolut vill ha en Hello Kittyväska (flicka) eller en spindelmannendräkt (pojke) och som inte får det… vad säger det?

magdis och om korven eller ninja vill ha en päls? eller högklackat? eller string?

Min poäng är att barn inte alltid ska få som de vill och att det inte skadar dem om man faktiskt säger nej. Det viktiga är att man HÖR dem. Visar att man lyssnar, bekräftar deras önskan – även om man nekar.

Med det sagt så säger jag inte att han inte kommer få en spindelmannendräkt NÄR han faktiskt efterfrågar en. Det är nåt jag tar ställning till då och det hänger nog mycketpå vad han är för slags person DÅ och om det är bra att uppmuntra de lekar som kommer med den typen av kläder eller inte.

jaa.. jag maste (ursakta bristen pa svenska bokstaver) erkanna att jag ar lite kluven.. jag tror 100% pa ditt satt att uppfostra dina barn, jag ser dig som en bra forebild for mig sjalv att ha nar det nagon gang blir min tur.

fast.. om mina barn hade velat ha spindelmannendrakt vet jag inte om jag inte skulle lata dem fa det.. jag ser det endast som en kostym. fast jag ser det som att du anser spiderman som en slags matcho symbol och darfor inte vill att pojken ska springa runt i drakten.. och det haller jag ju med om. samma det dar med slips.. jag tycker slips ar fruktansvart snyggt pa bade tjejer och killar, jag hade mer an garna burit det sjalv (om jag hade varit snygg i skjorta). ursakta roran i kommentaren, ar inte riktigt saker pa vart jag vill komma, antar att jag bara vill uttrycka att du fick mig att fundera =P

Hej!

Jag skulle behöva lite hjälp!

Nu till jul, då folk kommer att köpa julklappar till min då 8 månaders bebis Melvin, så undrar jag vad du anser är bra att önska sig till barn, så genustänket kommer in även där och de får en bra variation på leksaker.

Jag undrar också hur dina barns leksakssamling ser ut (nyfiken i en strut=)?

Tack på förhand /Fia

Men slips MÅSTE han ju ha! Det visar att man är en seriös man som ska bli tagen på allvar! Viktigaste i ett barns garderob liksom.

;-P

Läser din blogg typ näst intill varje dag,gillar den i det stora hela ( annars hade jag nog inte kommit tillbaks)

En tanke som slog mig i detta inlägg är,om Lille T vill ha en spiderman dräkt och söta N önskar sig mest av allt just en prinsess klänning..

Hur gör du då?

Ha en fin helg!

jessika – som jag sa en bit upp – det tar jag ställning till då och det beror ju på barnens personlighet och behov. Men i utklädningslådan är det mesta tillåtet känner jag.

Jag tänkte bara säga att jag gärna vill ha din åsikt på mitt inlägg. Skrev ett inlägg på min blogg som du inspirerade mig för. Jag läser din blogg varje dag och tro mig, du har ett enormt inflytande på mig då jag tycker som du men har svårt agera som det med. Dubbelmoral heter jag, vad heter du?

I alla fall. Hade varit kul att ha din åsikt om vad DU tycker. Ingen reklam för min blogg så spamma mig inte sen och blocka min IP 😉

Hoppas du har överseende med min 😉

Tycker det är gulligt med skjorta och fluga på en liten pojke när han är finklädd men jag skulle nog inte köpa det för att jag tycker det är en onödig utgift med en massa finkläder de bara hinner ha ett par gånger. Jag skulle nog hellre köpa något nytt som han kan ha senare till vardags men som är nytt och fräscht till den festen.

Jag har en fråga, absolut inget annat bara en fråga :). Ser du "ner" på föräldrar som klär sina barn i enbart tjej eller killfärger. Jag ska få en dotter i mars, och jag har redan kollat in rosa söta klänningar, och annat "tjejigt".. Jag tycker det e fint… Sen kan jag tilläga i usa är det extremt när det kommer till rosa och blått. Är medlem på en vänta barn sajt och där skriver föräldrar "oh we are team blue" eller "team pink"…

anna – jag skulle inte säga att jag ser ner på dem. Eller ja, kanske lite om jag ska vara totalt ärlig. eller inte så, men jag tänker att de kanske är lite dumma. (ta inte illa upp nu!)

Fast samtidigt så handlar det ju om invanda mönster och gamla vanor. Okunskap framförallt. Och det är ingen skam i att sakna kunskap.

Har du funderat i genusbanor tidigare? Om inte – gör det! Du har ju inget att förlora! (men desto mer att vinna) Läs gärna "ge ditt barn 100 möjligheter istället för två" – kika igenom min genus-kategori och se om det inspirerar till nya tankar.

Sant det med genus, jag träffar folk varje dag men har inte riktigt satt mig in i hur jag ser på det varje dag. Dock tänker jag på det väldigt ofta när jag ser barn.

Men till min andra femma som jag pratade om. Tack för tipsen! Känns bra att få råd från en pro. Jag är ju den som oftast är för inpulsiv och kör allt-eller-inget. Ska faktiskt fan äntligen ta och prova. Sparka mig själv i arslet!

Får bara ta och sätta mig in i det mer, läsa lite mer av dina No Poo inlägg. har ju kollat på forum osv och jag har länge haft den tanken själv utan att tänka på att det finns faktiskt fler som tänker och lever så.

TACK för dina åsikter!

Jo glömde även säga: Jag har ju ett ganska uttorkande shampo. Använder jag inte balsamet så känns håret som en rishög som inte vill dela på sig. Hur fan gör man då? Byta schampo kanske? Vilket isf? :S

Jo glömde även säga: Jag har ju ett ganska uttorkande shampo. Använder jag inte balsamet så känns håret som en rishög som inte vill dela på sig. Hur fan gör man då? Byta schampo kanske? Vilket isf? :S

Jo glömde även säga: Jag har ju ett ganska uttorkande shampo. Använder jag inte balsamet så känns håret som en rishög som inte vill dela på sig. Hur fan gör man då? Byta schampo kanske? Vilket isf? :S

Tack, det var det jag undrade 🙂 om du kategoriskt svarar nej till nåt könstypiskt eller om situationen bestämmer…

Jag följer barnens önskningar, och har en sk typisk kille, en blandad och så en som verkligen kör tjejrejset totalt… Men bara för det så blir det inte per automatik ja om Hello Kitty-killen ber om Hello Kitty saker… t ex…

Nej jag blir inte upprörd. Som någon annan skrivit tycker jag överhuvudtaget det är obehagligt med "vuxenkläder" hos barn (som när små flickor har bikini med överdel och underdel när de badar – vad är syftet med det? Aldrig att mina barn får på sig såna saker!). Däremot gillar jag slips och skjorta på min man! Haha.

Det finns en asgullig vit body på H&M just nu med en tryckt fluga på. För de nyfödda. Jag kan inte bestämma mig för om jag tycke det är asgulligt eller för mycket. I vilket fall tycker jag att den passar både på killar och tjejer.

//Emma Hå

Håller egentligen (?) med om diskussionen ang. genus i stort. Men kom att tänka på en sak som gjorde att jag hajade till. (Min systerson kommer förmodligen att mörda mig;-)) Men när jag och han var små, så fick han "pojkkläder" och jag fick väl något mellanting mellan könsneutralt och tjejigt. Men han älskade att låna mina klänningar (som jag då inte använde så mycket…gillade dem inte), och jag minns att jag skämdes över mina rosa galonbrallor, för systersonen hade blåa, som i mina 3-4 åriga ögon var fantastiskt fina!

Men nu klär jag mig oftast i "kvinnliga" kläder, om det inte blir jeans och t-shirt liksom, och han i, ja, "manliga" kläder.

Så egentligen tror jag inte att man behöver fundera så himla mycket på det där med kläder och leksaker. Barn är barn liksom, och de provar sig fram, precis som vi vuxna. Jag klippte håret eller slet huvudet av mina dockor jag hade, men kunde även leka med dem om jag var på det humöret. Jag (i min lilla trygga värld) skulle tycka det var skönt med olika sorters grejor, om jag var barn igen, för det sätter bara fart på fantasin och man VÄLJER istället för att någon väljer åt en. Ibland ville man leka med bilar, ibland gosedjur, ibland lego och, ja, ibland en barbiedocka eller 2 – så jag tror nog hellre att det vore kanoners om barnen tidigt lär sig att vad de än väljer att hålla på med (nästan…), så är det ok för föräldrarna. För mig finns inget värre än när någon TROR att något är bra för mig, eller att någon väljer åt mig. Visst, nu är jag vuxen, men jag kan tänka mig att jag som barn kände likadant.

Sure, det är irriterande om någon ger en någonting man sagt Nej åt, men wtf, är den personen så dum så den vill spendera sina pengar på det ändå, så kan ju Kupan/Röda Korset bli lite rikare på leksaker då!:thumbup:

Tack för bra ämnen:-d

Men vilken jävla skön blogg! Kom in på din blogg genom att jag lånade en design av dig via bloggdesign.nu (snygg som fan dessutom). Nu ska jag orientera mig lite i din blogg för att se vem du är. But so far I like it! Trevlig helg du!

Det där med genus är jävligt intressant och debatten med barnkläder kan diskuteras i evigheter. Min son har en spindelmannendräkt som han älskar. Jag har inte prackat på honom den, skulle aldrig görat. Men jag ser inget fel med det. Han älskar även Littlest Pet shop och mitt rosa läppglans- låt han görat. He is not a boy, he is a child. Just ja, skulle ju kolla runt lite i din blogg ju. Trevlig helg igen då.

Jag har fått glädjen att ha både en son och en dotter. Tjejen får ha kjolar och klänningar OCH byxor. Allt ska vara bekvämt dock (utom en finklänning ärvd av mig som jag av egoskäl ville sätta på henne!)

Och min son har haft en finkostym från Lindex: body med tryckt slips och väst påsydd…. Så söt så jag får tårar i ögonen. Jag tycker att han är fin. Han är dessutom tre månader och klädd "vuxen" enligt vissa. Men när vi skulle på kalas tyckte jag att det är kul att få känna att han kunde ha något annat än nedkräkade små sparkbyxor.

Spindelmannadräkter är skitfula. Ja. Men en kollegas 5 åring hade skjorta, slips OCH fluga på dagisfotograferingen. Han tyckte att han var fin så.

I jämställdhetens (bakvända) tecken så får väl min son "bara vara söt" för en gångs skull…. Tur att vi är olika säger jag.

Hej, diggar footern på din blogg att det är en bild.

längst ner, jag har sett att du gjort likadant till egoinasmamma. riktigt snyggt!

Jag undrar lite hur man gör och om du har tod att förklara är jag sjukt tacksam.

Ha det bäst. Kram!

:thumbup:

Jag tycker det är grymt gulligt med slips, spec på småbarn, så får jag en kille kommer han nog ha på sig det på en finmiddag (om han inte totalt protesterar), och om jag får en tjej kommer jag göra likadant. Det är tufft och gulligt på samma gång med slips

🙂 heh

När du & Ninja pratar om eller ser andra barn, säger du då "Barnet/barnen" om dem då? jag gör det, mest för att jag vill att mina barn ska se andra barn & tänka "Vad är det för person, undra vad den tycker om att leka med" istället för att tänka "En pojke, jaha då tycker han om att leka sånt här" och detsamma om flickor. Naturligtvis kan man som förälder visa & lära sina barn att pojkar & flickor att de klarar & kan leka allt, men man vill ju ändå inte att de ska tänka på ett kön sterotypiskt.

Jag vill att mina barn ska se en person, istället för en person bakom ett visst kön. Tänker du likadant?

Eller om någon okänd skulle fråga dig "Åh, vilka fina kläder din son har (om Ninja) var har du köpt dem?" Är det då viktigt för dig att "Jag har köpt min DOTTERS kläder där & där" ?

När någon undrar var jag köpt mina döttrars kläder 😉 så svarar jag ju bara var jag hittat dem.

kalsongmorsan

Jag tror inte ens Ninja vet vad en pojke eller flicka är! Vi använder aldrig de orden.

Barn vi inte känner refereras till som "kompis". Dels för att jag inte vill könsspecifiera dem (och därmed lära henne att särskilja) men också för att jag vill att hon ska se varje barn hon möter som en potentiell framtida kompis. Det ger en positiv känsla tycker jag. Även gentemot barnet och föräldern när de hör mig säga "kompis".

och nej, jag har aldrig nåt egentligt behov att rätta folk när de har fel. Sånt bryr jag mig inte om. Ibland gör jag det, inte för att det är viktigt för mig utan för att det är kul att skaka om folks förväntningar lite. 🙂

ohh min son var så himla söt på sin morfars 60års kalas när han var en månad gammal och hade skjorta (mjukis body), fin byxor (också mjukis men ser inte så ut) och megasöt fluga.. en riktig liten karlakarl!

Hej! Läste din blogg för första gången idag…Jag är snart utbildad pedagog och har läst en hel del om genus. Något som jag reagerar på är när du säger att du inte tänker köpa någon slips eller spindelmannendräkt osv. Det jag har lärt mig är inte att det handlar om att göra motsats i ett genusperspektiv. Det handlar helt enkelt om att erbjuda barnen båda delar, att vidga deras vyer, INTE att barnen ska ha motsats till vad som anses typiskt "flickigt" eller "pojkigt" Om nu det skulle vara så att din son faktiskt skulle vilja ha tex en spindelmannendräkt och du erbjuder en Hello Kitty dräkt så anser jag att du tänker ur ett genusperspektiv på FEL sätt… Var det inte så att dina barn inte visste vad "flicka" eller "pojke" var??? Är de individer i så fall??? I så fall ska du behandla dem utifrån det anser jag och det gör du inte om du vägrar köpa något som de vill ha för att du så demonstrativt ska visa att du minsann tänker på genus….Jag anser att det är det sista du gör…

marie – jag skulle inte erbjuda en hello kitty dräkt om han ville ha spindelmannen.

Att jag valt bort vissa kläder är bland annat för att det inte finns nåt behov av dem.

Om han ber om specifika saker i framtiden; slips, spindelmannen, snickarbyxor så kommer jag lyssna och ta hänsyn till det. Dock inom rimliga gränser. och beroende på vad för slags personlighet han är. Jag tror inte att barn alltid ska få allt de vill. Detta gäller kläder, leksaker och annat. Jag kommer inte köpa leksaksvapen heller. Eller päls eller servera kött. osv.

att jag väljer bort handlar inte om att jag vill bevisa att jag är genusmedveten eller för sakens skull. Det finns en tanke bakom. Jag ser hur vissa kläder både framkallar reaktioner hos omgivningen och beteenden hos barnen. På en av min arbetsplatser var vi t.ex tvugna att förbjuda spindelmannen/batman-dräkter för att de fick barnen att leka våldsammare lekar.

läs gärna mer här:

http://ladydahmer.blogg.se/2010/august/utkast-aug-18-2010.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *