Kategorier
feminism & genus

"Kolla Suri Cruise, det är ett vackert barn"

(kommentar jag fick ang. Ninjas kläder) Man måste ha nån seriös brist på IQ-fronten om man klär sina barn såhär. Skaffa en docka för fan! Jag blir inte bara förskräckt, jag blir äcklad. Jag blir förfärad, arg, upprörd. Stackars barn.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

47 svar på ”"Kolla Suri Cruise, det är ett vackert barn"”

Det handlar kanske inte om detta inlägget.. men GRATTIS för gravititeten .. och jag hoppas det går bra! Du kommer bli en supermorsa. Jag är själv 17 och skulle vilja ha en sån cool morsa som dig:D du verkar helt underbar som mamma..fy fan va häftig du e . Jag och min mamma brukar läsa din blogg och hon tycker också du e grym. Rakt på sak och vågar skriva om saker inte någon annan skulle våga. Kram på dig och lycka till i framtiden!

asså…. inte änns jag pallar gå i sånna klackar! 5 minuter sen är mina fötter döda… helt SJUKT!!!!!

Jag håller helt med, så där klär man INTE ett litet barn. Ett barn i hennes ålder ska ha sköna bekväma kläder som hon kan leka obehindrat i, det kan inte barn i sådana där kläder. Jag blir beklämd varje gång jag läser om det stackars barnet, det verkar vara ett väldigt ensamt, bortskämt (materiellt) barn 🙁

Stackars liten. Känns som en sjuk cirkus. Att klämma in små barnfötter i högklackade skor. Tycker Suri ser så olycklig ut hela tiden. På varje bild man ser på henne ser hon så ledsen och förvirrad ut. Inte konstigt eftersom att hon behöver gå runt i högklackat och ha paparazzis efter sig 24/7. :thumbdown:

Äckligt är vad det är. Sjukt och äckligt. Hur ska hon kunna springa runt och leka i klackskor och kjol? Eller nej, just det. Sofistikerade damer leker ju inte. Och alla vet att man blir dam så fort man ploppar ur livmodern.

Jag vill verkligen inte försvara henne lr nåt. Men jag har också en dotter som precis fyllt 4 och hon skulle vara världens lyckligaste om jag köpte henne ett par såna klackskor. Hon får nöja sej med såna i plast att stappla runt i här hemma. Men jag kan säkert tänka mej att HON VILL. Men bara för att hon vill är de ju inte rätt. Kan tänka mej vilka skador hennes växade ben och fötter tar.

Flera gånger har jag läst att hennes föräldrar har sagt att Suri BARA kan tänka sig gå i fina klänningar, aldrig i byxor. Att det är hennes val. Eftersom flickor ska klä sig så. Lite märkligt bara att hon ALLTID har haft på sig klänningar, även när hon inte kunde prata. För föräldrarna har ju inget att säga till om. Det är ju inte de som klär ungen från början och det är ju inte de som alltid betalar alla hennes kläder. Inte då! SUCK.

Ida "Meya och Tex mamma" – Jag hoppas du tar ditt ansvar som förälder och nekar ditt barn till detta, å talar om för henne att det är NONSENS och otroligt DUMT att använda sånna skor. Jag menar, barn vill ju mkt, men det är vi föräldrar som måste visa vad som är klokt och lämpligt.

Men, vad är problemet? Mamman har sagt att detta är dansskor efter en träning. Man kan välja att tro på det eller inte, det spelar ingen roll, men varför är alla så "förskräckta och förfärade"? Herregud, det är ett par skor med någon cm klack. Ungen kommer inte dö och jag tror inte heller att hon har på sig de varje dag. Om det är vad Suri vill ha på sig, låt henne. Jeez.

Nu var det ju faktiskt så att Suri kom från en dansträning, och det var därför hon var klädd såhär. Men även om det inte skulle vara så, varför är det så himla fel att klä barn fint? När jag var i Suris ålder ÄLSKADE jag att klä ut mig och ta på mig fina kläder. Detta var inte något jag gjorde hela tiden, och jag fick till exempel inte sminka mig förrän jag var 14, men ibland kunde jag få ta på mig mina röda "klackskor". Jag fick ha på mig fina klänningar och mamma satte upp mitt hår. Det lärde mig att uppskatta fina saker och att ta vara på mig själv. Samtidigt fick jag också lära mig att försvara mig själv, tänka med hjärnan, jag fick leka med "pojkleksaker" och smutsa ner mig. Det viktiga är vad man lär barnen via kommunikation och att man ger de möjlighet att prova på många olika saker, inte vad de har på sig.

Grattis förresten till graviditeten 🙂

Alltså, klackskor när jag var liten var bara skor som lät när man hade dom på sig och traskade runt på trägolvet hemma. Aldrig att mina föräldrar skulle låtit mig ha skor med riktig klack! Det är vansinne att ha det på sig även i vuxen ålder om man kollar på hur det förstör ens fötter. Jag tycker otroligt synd om Suri. Nu har dom åtminstone satt på henne en jacka, hon gick ju långt in i november i klänning utan ärmar, i New York!

Mamma Katie försvara sig med att dottern minsann VIL bära dessa kläder och att hon vill dansa runt och vara vacker jämt. Man undrar ju varifrån hon fått dessa idéer? Och om hon alltid får allt hon pekar på oavsett om det är en bra idé eller inte…?

Nina: Har ju skrivit i inlägget "Men jag kan säkert tänka mej att HON VILL. Men bara för att hon vill är de ju inte rätt. Kan tänka mej vilka skador hennes växade ben och fötter tar." Min dotter skulle ALDRIG få såna skor hur mycke hon grät efter de. Hon vet inte ens att de finns klackskor i hennes storlek (om de nu ens går att få tag på) men däremot så har hon ju fått såna plastiga alldeles för stora som hon stapplar runt i här hemma ibland.

jag tycker det är hemskt!

visserligen ville jag också ha klackskor i den åldern, vilket jag såklart inte fick.. men idag till och med hatar jag sånna skor ;P

Grattis till graviditeten btw 🙂

Om det nu var så att hon kom från en dans träning så undrar jag bara va det är för dans en 4åring går på som gör att hon måste ha på sig högklackade skor och en fin klänning? Jag trodde att när man dansade (spelar ingen roll hur gammal man är)så hade man på sig sköna kläder man kan röra sig i, eller har jag missuppfattat allt? Så att försvara sig med att hon hade varit och dansat är bara bullshit!

hmm, fast hon kanske önska det själv? Jag minns när jag var sex år och önskade mig ett par svarta klackskor, i lack dessutom. Jag fick dom tillslut och jag använde dom alltid :-d

Att säga att ungen kom från en dansträning är verkligen inte relevant då det för mig verkar sinnessjukt att sätta sin fyraåring i dansträning där klackskor måste användas.

Barn är barn, inte små män eller små kvinnor.

Även om min eventuellt framtida önskade sig skorna så mycket att hon grät blod skulle jag aldrig ge henne dom, över min döda kropp.

Klackskor på barn är lika galet som bh-bikini på barn.

Jag tycker (vill tycka) att alla har rätt till att klä sina barn hur de vill.

Men de finns gränser!

Klackskor? Vuxenkläder i minisize!?

Smink!!! Hål i öron och vad mer?!

Varför får inte barn vara barn?

Visst jag klär min dotter (1år) i kläder jag tycker är sött, bakelseklänningar i rosett, men hon är än så liten att hon inte bryr sej om vad hon har på sej.

När hon säger ifrån eller visar missnöja, ja då tusan får hon faktiskt ha de hon gillar.

Min mamma försökte själv sätta på mej kläder som ansågs normalt, men gav upp (tack o lov) efter att jag envis kämpade för min vilja.

Superlycklig vart jag när jag fick mixa rosa manchesterjeans, blommig klänning och en mussepigg collegetröja över. 😀

Ja OM det nu är så att de har klätt henne så är det ju fruktansvärt. Men Suri kanske fick välja själv och ville ha de där skorna. Det är väl inte fel? hon kommer ju säkerligen i så fall inte ha de som ofta eftersom hon märker att det gör ont. You never know.

hej!

Jo, jag tänkte bara säga att ungens mamma sa att det var suri själv som ville ha sånna skor. Okej, "var har hon ens fått den idén från?", men det kan ju knappast vara skadligt att hon vår leka lite i klackskor. tror inte direk att hon går runt så jämt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *