Kategorier
feminism & genus

Kvinnor är bara till för en sak (vill du att dina barn ska se det här?)

Jag har fått flera kommentarer från folk som undrar om jag sett Jack & Jones senaste reklamkampanj och ja, det har jag ju givetvis. Att jag inte skrivit nåt är för att jag varit i chock. Jo på riktigt. Chock. Man skulle kunna tro att reklamen är ett skämt förutom att jag har svårt att se humorn i den. Jag gnäller ju ofta om sexualiseringen av kvinnan i det offentliga rummet; att vi framställs som objekt och att vi påverkas men ibland känner jag mig som en av de där argsinta feministerna som river ner HM-reklamen på pelarna och som folk tycker är fjantiga. (jag minns att jag brukade tycka de var larviga och avunsjuka men idag förstår jag precis vad det är de gör och ställer mig givetvis bakom 100 fucking procent) Men den här gången kan tamejfan ingen tycka att jag är fjantig eller hysterisk.

Jack & Jones har tagit sexualiseringen ett steg längre. De framställer inte längre kvinnan som ett passivt objekt. Här är hon aktiv. Hon förför. Hon simulerar samlag och avsugningar och jag blir alldeles grinfärdig och illamående när jag inser att allt går baklänges. Jag uppmuntrar alla mina läsare att skicka brev till Jack & Jones. Ifrågasätt. Var arga, var konstruktiva, tig inte stilla. Anmäl skiten. Diskutera och debattera. Personligen skulle jag vilja skicka en stor säck hästsperma till ansvariga (Kasper Cort Pedersen)  men inser ju att det kan vara lite svårt att få tag i. (och kontraproduktivt om inte annat. Jag är ju en hysterisk arg feminist men folk lyssnar i regel sällan på den typen. Tyvärr.) (fast om nån av er har tillgång till en ”glad” häst alt. jobbar på stuteri så skulle jag ju inte bli ledsen om…) (en påse hundskit funkar också förresten; skit ska skit ha) Givetvis så bojkottar jag företaget för all framtid. (och Vero Moda som tillhör samma koncern; Bestseller) (Sveriges PRansvarige: PRSweden@bestseller.com)

(gilla på Bloglovin så att fler får upp ögonen)

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

102 svar på ”Kvinnor är bara till för en sak (vill du att dina barn ska se det här?)”

Blev faktiskt sur som fan över det där också… gick utanför Jack & Jones här i stan och en enorm bild av en bikinibrud var uppklistrad på skyltfönstret….

"Men Jack & Jones säljer ju inga damkläder…"

Så jäkla körda.

Jag tycker att det är bra om man fokuserar mer på kvinnlig sexualitet och framställer kvinnor som aktiva istället för passiva våp. Den här reklamen fokuserar dock inte det minsta på det utan det är helt den manliga blicken och sexualiteten som det fokuseras på. Bra att veta skillnaden tycker jag.

Känner att reklamen är äcklig men kan inte uttrycka hur jag känner. Hur får man fram hur äcklig den är utan att framstå som en sipp och sexualfientlig surkärring??

Nä, mer fokus på kvinnlig sexualitet i samhället utan att framställa kvinnorna som kroppsligt perfekta och där för att enbart behaga mäns lustar och blickar skulle vara bra tycker jag. Kvinnor som tar vad dom vill ha för sin egen skull. När kommer det?

Jag passade på att skicka ett litet brev till J&J, det innehöll följande ord;

Jag vill börja med att säga att jag aldrig tidigare har skrivit ett liknande brev eller uttryckt liknande åsikter direkt till ett bolag. Detta säger jag för att jag vill understryka hur oerhört upprörd jag blev när jag såg er reklam för J&J Fitness Club! Vad i hela välden menar ni med att göra reklam på det viset? Jag tycker att ni seriöst borde överväga att se över vilka som tar hand om och gör reklamfilmer åt er och helt enkelt inte ställa upp på sådan här skit! Jag kommer härmed aldrig mer handla ett plagg från er. Jag vill också tillägga att jag på inget vis saknar humor, om det nu var det som var tanken med er film.

Jag ville svära och ta i så att jag gick av på mitten, men försökte hålla mig så saklig som det bara gick.

Men Herre Gud !

Det här var nog något av det värsta jag har sett !

Har sett hennes utvikningsbild postad över alla Vero Moda skyltfönster, men det är otroligt att reklamen kan vara så mycket värre !!!

En killkompis tog upp det här för några dagar sedan då han gått in på Jack & Jones hemsida för att spana in kläderna, men möttes av en halvnaken gränslandes tjej. Han sa att han först tyckte det bara var komiskt men efter en stund bara blev irriterad.

Sedan upptäckte vi att de Jack&Jones satt upp en stor bild av tjejen i reklamen iförd bikini på sitt skyltfönster och började undra vad de egentligen försöker sälja?

Jag tycker att det är patetiskt och skrämmande. Vad rör sig i huvudet på tjejerna som är med? Varför vill man ens nedvärdera sig själv på det viset? Och hur kommer det här påverka unga tjejer som ser det här?

Så himla sorgligt… jag bara fattar det inte.

Det finns väl minst tre saker som en kvinna är till för? Sköta hemmet, sex och föda barn? Annars skulle man ju få lov att ha flera kvinnor för att klara sig.

Jack & Jones har väl förresten lyckats med det som de ville lyckas med när det gäller reklamen. Skapa uppståndelse och publicitet. Törs nästan lova att det kommer att öka försäljningen även om en och annan feminist bojkottar butiken, tror inte dom tillhör målgruppen iaf. Jag hade inte ens vetat om kampanjen innan jag trillade in på din blogg, fast jag handlar ändå inte där.

Jag och min kompis funderade ett tag på att gå in och fråga efter bikinin som tjejen hade på sig… bara för att se reaktionerna. Varför ha en enorm bild på en tjej i bikini i skyltfönstret om kläderna hon har på sig inte ens är till salu?

Men vi fegade ur. Och när vi skulle anmäla reklamen så såg vi att flera hundra redan hade anmält… !

Jag såg den där för någon vecka sedan (tipsad hos Elin Astrid) och har fortfarande inte hämtat mig. Bra att du berättade vilken koncern de ligger under så man kan bokjotta ALLA deras butiker. Mina syskonbarn och eventuella framtida barn kommer nog klara sig alldeles utmärkt utan Name it kläder, lika bra som jag kommer att klara mig utan Vila och Vero Moda.

Anmälan skickad & det känns jävligt bra!

Jag hör alltid rösterna eka i huvudet (nej inga gröna människor från mars)

'avundsjuka', 'fått för lite kuk' osv.

DETONERAR!

Min man reagerade före mig o blev irriterad o fnös åt den här reklamen när vi såg den på tv o då var det ju tom en förkortad version!

Det känns skönt trots allt, att jag fått honom att få upp ögonen för den här sexualiseringen o objektifieringen…

Såg den reklamen för första gången igår, på bio..

Jag blev ganska chockad kan jag säga, med tanke på vilket uppror det blev när Boxer Robert gjorde reklam i kalsongerna…

Ännu mer chockad blev jag när jag hörde min sambo (tyst för sig själv) "sl**pa…"

Kanske inte riktigt det budskapet man vill att ens reklam ska ge hoppas jag.

Glöm inte att Bestseller retails äger märket MAMALICIOUS, only, vila, object collectors item, outfitters nation, pieces, selected och barnkläderna Name it också.

Sedan har ju bestseller samarbete med väldigt många och sponsrar väldigt mycket bl.a. OS, Tranquebar i Indien, Yunnan och Sichuan i Kina och just de städerna kommer typ precis ALLA kläder ifrån. Men det är ju en fråga i hur långt man vill gå med en bojkott.

Natalie En anmälning tar tid. Den där kampanjen med boxer-robert satt ändå uppe ett tag. Och företaget tar ju inte och lägger ner en kampanj bara för att folk blir upprörda, det skulle ju vara att slänga miljoner i sjön. Så den tas ner när det finns anledning att ta ner den (läs: domstolsbeslut finns och feta böter om den inte tas bort)

ja jag kanske är trög eller dum i huvudet eller något, men låt mig då vara det för jag måste ju få fråga. vad är det som är så dåligt med reklamen? jag fattar inte varför alla tar så illa vid? vad är det som är äckligt och bla bla bla?

och vadå jacka&jones har tagit sexualiseringen ett steg längre? på vilket sätt. jag fattar inte.

kan någon snälla förklara i en kommentar på min blogg. för jag fattar verkligen inte!

Ja det är så jävla sjuk reklam! Att den ens blev godkänd att visas när det är så tydlig sexism!!

Jag blev asförbannad och kollade direkt var man vänder sig för att anmäla skiten. Riktiga jävla äckel. Sinnessjukt.

Först när jag såg reklamen tog jag inte så illa vid mig, vet inte om jag är avtrubbad kanske.

Men sen när jag gick in på resumes sida där artikeön låg och läste kommentarerna så började jag tänka.

Och nu är jag så jävla irriterad.

Fan man blir så arg och känner sig så maktlös, min lilla unge ska växa upp med dom här idealen och det skrämmer mig.

Vill bara ta henne under armen och gömma henne på en öde ö.

Okej jag har aldrig skrivit något liknande förut och vill gärna höra med er om ni tycker det är okej att skicka iväg.

Hej, jag är en tjej mitt uppe i den underbara 20 års åldern.

Jag är väldigt intresserad av mode och har alltid handlat på Vero moda, när jag flyttade ihop med min sambo köpte jag gärna kläder till honom från jack&jones och när vi sedan fick barn handlades kläderna på name it.

Mina mammakläder var av märket mamalicious.

Jag har med andra ord varit en trogen och återkommande kund i era olika affärer, en väldigt nöjd sådan.

Men idag fick jag se något som faktiskt fick mig att undra om första april infaller fler än en gång per år.

Jag talar givetvis om er reklam för jack&jones fitness club.

Jag vill gärna tro att jag är en tjej med humor och glimten i ögat men det här var för mycket.

I egenskap av kvinna, syster, dotter, fru och mamma tar jag illa vid mig och jag hoppas innerligt att ni inser vad ni sänder för budskap med denna reklamen.

Ni har förlorat en trogen kund och jag kommer visa denna reklamen för alla mina vänner och bekanta som även dom är mitt uppe i livet då jag hoppas och tror att även de kommer reagera som jag.

Jag önskar en härlig vår och sommar med mycket eftertanke.

Vänliga hälsningar.

Alltså jag förstår inte riktigt heller.

På vilket sätt har de framställt kvinnan som ett aktivt objekt? Och vart någonstans i reklamen simulerar dem avsugningar och samlag??

Är det när ena tjejen försöker göra mun mot mun genom naveln som är avsugningen eller??

Alltså, jag ser ingen mening i att hon tar av sig kläderna i slutet. Men det andra är ju bara lustigt. Fast jag kanske är för indoktrinerad?

Varför ska det alltid fokuseras på sex? Så jäääävla trött på det! Kvinnor vill inte ha sex med varje man dom ser och speciellt inte för de har en viss sorts kläder på sig. Åh! Blir så arg!

Wtf! :bigeyes:

Börjar det inte bli lite ute snart att anspela på sex i reklam?

Jag vart att stå och gapa utanför en frisörsalong häromdagen, det var en reklamskylt för "sexy hair".. blä. Så stör jag mig på klädmärket "sexy by sweden" också. Verkar som att det bara blir mer och mer?!

Det är en sjuk värld våra kottar växer upp i 🙁

På Ro:s hemsida står det nu:

Reklam för Jack & Jones

"Reklamombudsmannen har hittills mottagit ett hundratal anmälningar mot en nu aktuell kampanj för Jack & Jones. Då detta innebär en hög arbetsbelastning ber vi dig som tänker anmäla reklam att ha överseende med att det kan dröja innan du får en bekräftelse på att vi mottagit anmälan."

:-d

Jag och min vän tänkt anmäla reklamen. Vi drog runt och frågade våra lärare och allt. Sedan när vi kom in på hemsidan, så stod det att det hade kommit in hundratals anmälningar redan så de bad en att inse att man skulle få sitt svar sent. Så vi tänkte att de räckte nog med anmälningar.. vi de här laget har de nog kommit in ännu fler.

Själv satt jag på bio när jag såg reklamen första gången. Dog typ.. min kompis med. Vi skrek nästa rakt ut: DISKRIMINERING! Reklamen är hemsk, bland kan jag också känna mig som en arg feminist som muttra(vilket jag är) tyst över lättklädda kvinnor på h&m reklam. Den här gången dock, så förstår de flesta vad jag menar när jag visar den här reklamen. Fy fan vilka jävla svin alltså…

Det här är det värsta jag någonsin sett. Att de ber om ursäkt är väl bra, men att den här reklamen ens existerar är hemskt nog. Tur att jag inte är ett särskilt stort fan av Vero Moda sen tidigare…

Den här reklamen handlar ju inte ens om kläder, jag tänkte inte en enda gång på kläder- var någon som tänkte det? Jag tänkte sex och träning typ. Men företaget kanske har ändrat inriktning? Vad vet jag …

Sista ropet innan alla har tröttnat på sexanspelningar & avlädda tjejer som åmar sig?

Företagen har insett att folket opponerar sig & den psykologiska effekten som gör att människor köper skiten börjar klinga av?

(hoppas)

Dags att komma på något nytt men innan dess; mjölka ur det sista ur det patetiska människosläktet.

Tänk hur mkt publicitet detta innebär för Jack & Jones. Negativ, but still..

F U C K. Fortfarande upprörd.

Kollade 19 sekunder sen blev jag förbannad och äcklad. Jag fattar inte hur män fortfarande inte kan koppla upp sig till där dom riktiga tankarna kommer ifrån utan envisas med att använda kuken.. AAAARGHHH!!

Jag tycker att alla "män" som köpt ett par jeans på Jack and Jones och inte fått en avsugning på köpet ska anmäla dom för falsk marknadsföring…

Vill bara säga som alla andra säkert har gjort: Bra att du uppmärksammar detta och visar att utvecklingen definitivt inte har gått framåt utan bakåt. Reklamfilmen är skit, riktigt äcklande och tom min mamma tycker den e riktigt motbjudande. Alldeles för sexistisk. Som att vi måste se heta kvinnor för att vilja köpa kläder. Eller att deras kläder skulle få såna konsekvenser.

Tack för infon, hade inte sett videon förrän nu. Kram

Ser att många kommenterat men måste bara säga att jag glatt läst på reklamombudsmannen att den här reklamen ny tydligen fått en HEL del anmälningar! :-d

Man kan tamejfan vara med och påverka, detta är i hög grad bevis på det.

Rocka på!

//My

Okej, jag hajjar poängen, men i ärlighetens namn, jag är tjej och är bi, och jag måste säga att det första jag tänkte var "vilken sexig och snygg reklam" och tyckte hon va skitsexig! jag GILLAR den.

Vad är det egentligen ni vill? När det kommer till sex så verkar det som att tjejer ska bara gilla missionären, hemma i sängen, Gillar man hårdare tag och att titta på porr så är man "nedvärderande mot kvinnor" fast man själv är kvinna. seriöst, jag vill veta vad ni feminister tycker. exakt HUR ska en tjej vara för att ni ska va nöjda??

Bara för att NI inte tycker om att titta på porr så betyder det inte att det inte finns andra tjejer/kvinnor som faktiskt GÖR det, och vadå, vill ni inte att man som kvinna ska ha fri sexualitet precis som männen fast de egentligen är lika stor diskriminering av män, tex homosexuella. Män törs inte säga att de attraheras av män.

Hon i reklamen kanske TYCKER OM att visa upp sin kropp, är det nåt fel i det då? jag som tjej tycker hon är skitsnygg och önskar innerligt att jag såg ut som henne. Jag älskar att porra mig.

Ni verkligen LETAR efter saker att gnälla över. Alla människor är olika. och både män och kvinnor blir mobbade för saker, inte bara kvinnor. kvinnor kan vara lika elaka mot sina män och misshandla dem som män kan mot kvinnor.

Sluta analysera allt. En kvinna som äter glass kanske också är sexuellt, vad vet jag?!Kanske bara är ni själva som har snuskig fantasi.

Till —;

Alltså, vad menar du med er feminister? Talar du för alla kvinnor och bisexuella då eller?

Jag tror med lite eftertanke att du inte vill göra annat än att BARA provocera fast saknar både grund och eftertanke med ditt inlägg.

Jag tycker din blogg är skön att läsa (vanligtvis tittar jag mer än läser bloggar :-O). Nu håller jag inte med i allt du skriver och visst kan jag kanske förstå varför du/en feminist tar illa upp av reklamen. Personligen känner jag ingenting, tycker snarare den var het! Kanske för jag är uppväxt med Britney Spears (älskar henne, haha!). Det här är ju vardagsmat! 😉

Svar till —: Jag håller helt med dig! Jag är själv en tjej som är rätt sexuellt frigjord och JA jag gillar porr. Visserligen inte ALL porr men troligen porr som ingen förväntar sig av mig/tjejer i allmänhet. Inte för att jag talar öppet om det (IRL) vilket faktiskt har och göra med samhället. På Internet bryr jag mig inte (anonymitet) så jag berättar och folk blir så chockade och behandlar mig tillslut som en kille. Vissa tror inte ens att jag är en tjej. Hur illa är inte det? Så om man är snuskig av sig, gillar porr osv. så är man inte tjej i dagens samhälle? Varför? Sen att män objektsera kvinnor… Hallå… Det gör vi med! Eric Saade vann inte Melodifestivalen för hans låt var SÅ grym. Är det något jag tycker är tråkigt med samhället är det föreställningen om att tjejer ska vara så fina, pryda och okåta rent ut sagt, vilket den här videon snarare är motsatsen till.

Ursäkta ovanstående kommentar var alldeles för snabb på enter

Det jag egentligen ville säga var svar till — och Rebecka. Jag anser att diskussion om porr och tjejers sexualitet inte har med den här reklamen att göra. Att titta på porr är ett privat val där ni får välja själva hur ni vill göra.

Jack & Jones reklamen däremot är något som trycks upp i våra ansikten ofrivilligt. Jag tycker att reklamen är vidrig då lättklädda kvinnor inte har något med herrkläder och göra (hur heta kvinnorna än är). Diskussionen om hur kvinnor ska vara för att "feminister" ska vara nöjda är en helt annan som jag inte tycker är relevant i sammanhanget.

Att tjejer röstar på Eric Saade i melodifestivalen förmildrar inte omständigheten med reklamen och har faktiskt ingen relevans alls.

Jag håller med er i att det är posetivt om man är så bekväm i sig själv att man är sexuellt frigjord, men jag tycker det är en helt annan diskussion som inte bör tas i en reklam för herrkläder.

Pallar inte mer sånt här! Äcklas fan av reklam varje dag nu mer! Vill bara spy på det! Det värsta är att många killar inte ser något som helst konstigt med en sådan här reklam..

rebecka som feminist så är jag givetvis emot alla föreställningar om män och kvinnor. Kvinnor får vara kåta, slampiga, frigjorda, knulla hur många de vill varje dag utan att bli skuldbelagda eller nedvärderade. (eller låta bli, för det är också helt ok)

Men den här reklamen handlar inte om kvinnors frigjordhet eller kvinnors rätt till att vara sexuella. Det här handlar om mäns objektifiering av oss. Om MÄNS sexualitet. Om att kvinnor ska behaga och vara till för männen. Och som redan påpekats, det trycks upp i våra ansikten. I våra barns ansikten; vilket i sin tur lär våra barn hur man gör kön; att man som man ska vara en hjärndöd kåtbock och som kvinna ett objekt.

hur vill vi att kvinnor ska vara? Till skillnad från majoriteten så vill vi att kvinnor ska få vara exakt vilka de vill. Oavsett. kåta, frigjorda, slampiga, frigida, oskulder, tuffa, mjuka, rakade, håriga, tjocka, smala, naturliga, onaturliga… osv i all oändlighet.

Det är helt ok att gilla porr (men porr i sig själv är ett annat ämne att diskutera och framförallt ifrågasätta) att bli kåt av att se andra människor knulla är helt naturligt.

Det är helt ok att trivas med sig själv och vilja visa upp sig (däremot så bör man fundera över VARFÖR hon gör det och varför hon söker den sortens bekräftelse)

Som redan påpekats så handlar den här reklamen inte om kvinnors rätt att vara sexuella. Reklamen är helt och hållet gjort för män. Och som sagt – den trycks upp i ansiktet på oss och våra barn och lär oss att det är så här kvinnor ska göra kön. :thumbdown:

Jag blev också upprörd när jag såg den. "Jaha, är det meningen att min kille ska sitta och glo på henne istället nu då?". Liksom jag vet att min kille älskar mig som jag är, men en sån kropp har jag inte och kommer aldrig att få. Och det hela "Vi ska göra honom redo för all action han får av våra kläder"? Efter att ha sett den reklamen kommer iaf inte min lust ökas om jag ser min kille bära plagg från Jack and Jones!

Jag vet inte ifall det är jag som är trög eller inte, men vad gör de reklam för? Jag fattar inte reklamen. (Borde de inte kunna bli anmälda för vilseledande reklam & könsdiskriminering?)

Jag är också kvinna. Och bi. Men jag tycker fortfarande inte om den här reklamen. Ja, tjejen är väl sexig i de flestas ögon, men det mesta utav skärmtiden går ut på att visa lättklädda kvinnor som försöker återuppväcka män eller så tränar de. J&J är en klädeskedja för män, och som jag såg någon annan blogga om, så har de heller inte så mycket träningskläder där, mest jeans och annat herrmode. Hur mycket av deras kläder får man egentligen se? Vad är det de satt upp i reklamfönstrerna i samband med kampanjen om inte en kvinna i bikini? Det tog mig dagar att fatta att det var en reklam för kläder, och sedan fick jag slå upp på internet för att försäkra mig om att J&J fortfarande sålde herrmode och inte badmode för kvinnor.

Detta har inget att göra med att man får gilla porr eller inte. Detta handlar om ifall det är relevant i en herrmodereklam att visa lättklädda kvinnor som ger kuk-mot-mun-metoden, samt ålar i sanden som brunstiga honkatter i enbart bikinitrosor och träningsBH.

Hade det varit en reklam för HM angående sommarmodet hade jag accepterat tjejer i bikinis, hade det varit en reklam för ett gym som Friskis&Svettis hade jag köpt all träningen. Nakenhet i sig anser jag inte vara farlig. Dock anser jag inte att juckanden och andra extrema antydningar till sex är okey i något sammanhang där barn under pubertetsåldern kan utsättas.

Hade ingen aning om att det var samma företag…fy fan…& det där ska jag stå till svars med inför min 15 åring som handlar kläder där…eller så inte…tur ungen är en väldigt förståndig sådan …hon sa samma då hon såg reklamen"va fan???" …

Nepp,som du skriver…på dom för fan :thumbup:

Min haka har aldrig fallit längre ned än den gjorde när jag såg den här reklamen. Vi var en stor kompisgrupp bänkad framför TV:n och såg den alla för första gången – och ramlade närapå ur soffan. Hur tänkte de? "Kan reklam se ut så här!? På 2000-talet!? I Sverige!??! VEM säljer det till!?" … sa vi. Och jag undrar fortfarande.

Klart att man ska få visa sin kropp om man är nöjd med den och varför inte få pengar för det? Den räklammen är bra och ser inget fel med det. Är man avis så är det klart man ser fel på reklamen, men så är det med allt, är man avis på något så är det fel.

Jag anser att om killar och tjejer är nöjda med sina kroppar och vill visa den och tom få pengar så ska de få göra utan att en massa tjockisar ska gnälla på de. Är man inte nöjd med sig själv så skickar man inte mejl till Jack and Jones utan man köper ett gym kort och lär sig att äta rätt.

kvinnor och kroppar tala för dig själv. Det finns mycket jag är avundsjuk på som inte är ett dugg fel och det finns mycket som är fel som jag absolut INTE är avundsjuk på.

Tänk lite längre. Tänk lite till. Tänk. Så förstår du vad det är jag kritiserar här och VARFÖR.

Jag tror absolut inte du är avis och du gör förmodligen det som är rätt för dig. Läst din blogg länge nu och tycker den är riktigt rolig faktiskt, gillar den väldigt mkt.

Hur som helst så tycker jag inte att reklamen är inget annat än rolig. Du ser något negativt med det pga dina åsikter angående kvinlighet.

Är det inte ett fritt land? Ska man inte kunna göra vad man vill då? Tycker du inte de ska ha rätt att visa vad de vill på tv? Jag tycker inte att vi ska bojkotta sådana här reklam om vi ska ha tv program som paradise hotell och Big brother som går på TV i repris hela dagen på tv 11. Är det bra för våra barn att se sådana program då?

Jag tycker det är fel att begränsa media. Jag tycker det är fel att de censurerade SDs reklam.

Så om reklamen hade visat en hårig kvinna som drog sig till killarna som gick med jack and jones kläder skulle det ha varit bättre? Jag tror då att inte ens jag hade gått med jack and jones kläder på mig.

Tror du att alla killar ser ut som de gjorde på reklamen? Nej.

Det finns massor med reklam med killar utan hår och muskulösa, ska vi då börja skicka mejl till de att "nej den reklamen får inte visas, det visar fel bild av en riktig man, vi har ölmage, fullt med hår på kroppen och knappt något på huvudet".

Nej snygga kroppar säljer, sex säljer. Thats it!

Att det är ett fritt land innebär inte att man är fri att göra vad man vill alltid.

Nej, jag tycker inte att folk ska få göra som de vill. Nej, jag tycker inte att man ska få visa precis vad man vill på tv.

Program kan man välja bort, reklam är svårare att värja sig mot.

Frihet under ansvar. Ansvar för vad för slags budskap man sänder, vad för slags normer man prackar på människorna och vad det har för konsekvenser. Jag vill inte att mina barn växer upp med de rådande ideal vi har för män och kvinnor.

Alltså nu är jag och spökar i gamla inlägg, men jag kände att jag var tvungen att spilla ut min förvåning över denna reklam. Jag hade inte sett den innan o.O

Varför gör vi ingen reklam där männen är objekt? Jo, det finns ju en där "boxer-Robert" ligger semi-naken, men vad hände med den – en massa gubbar klagade på "orealistiska krav på män". Ojojoj?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *