Kategorier
feminism & genus

Kvinnor har en speciel städgen och män kan helt enkelt inte tvätta.

Har ni sett senaste Air Wick-reklamen? Den med giraffmamman och de två svinpojkarna? Asså, vem ska jag slå på käften liksom? Jag är så jävla trött på reklamen och inte av uppenbara skäl. Så fort det handlar om rengöring, städning, tvätt eller matlagning så är det en mild liten kvinnlig figur som skitglad och nöjd (yeah right) tvättar sina söners (eller makes) grisiga kläder. Observera – SÖNERS. För alla pojkar är ju grisar, det vet man ju. De få gånger det är en man som får vara huvudfiguren i den typen av reklam, ja då är han alltid lite smått förståndshandikappad och vet ju inte aaaalls hur man tvättar eller lagar mat så vilken tur att den här ENKLA och LÄTTANVÄNDA produkten finns tillgänglig. För alla vet ju att män inte kan tvätta utan att fucka upp. (och här ska alla små husfruar liksom fnittra lite igenkännande) Och sen sitter det idioter och påstår att nej vadå, samhället formar inte alls våra barn. Män ÄR män och kvinnor ÄR kvinnor. /DÖFÖRFAN!

(asså det fanns ingen svensk version på youtube.com)]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

30 svar på ”Kvinnor har en speciel städgen och män kan helt enkelt inte tvätta.”

Något jag noterat genom alla år är hur glada alla kvinnor ser ut när de t.ex tvättar eller diskar…som om höjden av tillfredställelse är när de får bort gräsfläckar från sonens jeans eller blod från dotterns klänning…det ser många ggr ut som om det skulle pirra till mellan benen på dom när de lyckas…

….minns även en reklam som gick för…oj, säkert mer än 10 år sen….när ett gäng kvinnor sitter på en god damn parkbänk (!) och luktar på sköljmedel…liksom vad fan…

Haha, den största frågan är väl ändå hur en giraff kan få vildsvinsungar 😛

Nej, men jag håller med faktiskt. Hur svårt ska det vara att göra en reklam där pappan i familjen tvättar? Eller att båda hjälps åt kanske..

Fast jag tycker nog att i många städreklamer så är det en man som ska instruera kvinnan om det nya supereffektiva skurmedlet (eller vad det nu må vara). Men likväl är det kvinnan som sedan ska genomföra själva städandet. Mannen är bara där för att tala om HUR det ska genomföras på bästa sätt.

När jag och min sambo skulle köpa tvättmaskin fick vi en jävla idiot till försäljare. "Den här knappen kommer du gilla" sa han till min sambo, "för med den kan man stoppa mitt i tvättprogrammet om man glömt lägga i nått, jag brukar kalla den för kill-knappen!" Behöver jag säga att vi inte köpte någon tvättmaskin av honom? Vadå "kill-knappen"? för jag som är tjej skulle ju aldrig glömma att stoppa i tvätt, det är bara män som har mycket svårare för sådana sysslor som skulle göra ett sådant misstag eller? Fy vad förbannad jag var!

Hahaha! Åh vad jag irriterar mig på såna saker också, varför envisas de alltid med att göra såna reklamer?

Killar kan också, bara de lär sig. Min son ska banne mig lära sig städa i ung ålder och även laga mat och tvätta kläder.

Finns inte en chans att han ska komma hem till oss efter att han flyttat hemmifrån och lämna av tvätt och hämta upp den nästa dag eller att jag ska åka och städa i hans hem..

Du har så rätt så.

Du får till orden så bra och får ner det på ett bra sätt.

Men du slog verkligen huvudet på spiken här.

Kvinnor ska städa och laga mat och tvätta och vi älskar det, eller inte.

Arbetar som städerska på ett hotell, så man får ju mer eller mindre alltid små roliga(eller inte) kommentarer om det,

Men som alla män och pågar säger vi kvinnor är ju byggda för att städa eller…?

Nej håller helt med dig.

Min älskade lilla son ska minsann få växa upp och lära sig att man HJÄLPS ÅT. Men gör kul saker tillsammans men även dom tråkiga gör man tillsammans 🙂

Uncle Ben – man som lagar maten.

Cilit Bang – man som instruerar om medlet.

Men visst är det så att det oftast är en kvinna som "gör reklamen".

Undrar, Hur reagerar Oskar på reklamen? Har han ens reflekterat att det är en mamma som tvättar och rengör? Om inte. Så har reklamen gjort sitt jobb då den är riktad till dig… 😉

Och Luise:

Hört talas om adoption?? Det är inte ens något jag har reflekterat över då det idag inte är vanligast att man ser ut som sin mamma och pappa när det kommer till färg och form.

Jag kan hålla med dig om att det är sjukt att de endast göra tvättmedelsreklamer el. dylikt med kvinnor. Men när det kommer till matlagning är det ganska jämställt måste jag säga. Jag kan till och med komma på fler reklamer där män lagar maten än när kvinnorna gör det.

Det jag retar mig mest på i den reklamen är att tonårspojkarna (svinen) tycker att mamma är såååååå cool för att det luktar gott hemma. Hur realistiskt är det?? :bigeyes:

Det är likadant i de flesta yes-reklamer. Och ofta har kvinnan ifråga en dotter som står bredvid och hoppar av iver att få prova det nya sköljmedlet tex.

Fast när det ska göras reklam för städmaskiner och verktyg så är det ofta en man som presenterar varan för sin hänförda och smått pantade kvinna. Men så är det ju allmänt känt också att maskiner är manligt och fläckborttagning kvinnligt.

Suck.

johanna o angelica — jo visst, men har ni inte tänkt på att när det är män som lagar maten i reklamen så behöver han alltid hjälp på nåt vis. Och så framställer de det alltid som att det är nåt otroligt att det är mannen som lagat maten. WOW liksom.

Sara – good fucking point! :thumbup: det hade jag inte ens tänkt på! GRRRRRR

marky – ja fan, det är så jävla irriterande!

angelica – Oskar hetsar inte upp sig som jag gör, men det är ju inte heller hans personlighet. Men när jag gnäller om det så håller han ju med.

Jag förvånas snarare över det här: När det är reklam för olika rengöringsmedel som man städar golven med och så, eller diskmedel, så är det alltid en kvinna som ska städa och som inte riktigt får till det. Disken är fortfarande smutsig eller fläckarna går inte bort från golvet. Och ja, precis som du säger så är det oftast hennes söner som har skitat ner. MEN. Det sjukaste är att när den här uppgivna kvinnan står där och inte får rent, så kommer det alltid in en MAN i bild som LÄR henne hur man ska göra eller vilket medel man ska använda för att det ska bli rent. Jag lovar, det finns tiotals olika reklamer som ser ut på det viset. Jag har aldrig fattat varför en man ska komma och visa kvinnan hur hon ska städa rätt. Vidrigt.

Helt sjukt! Håller med dig LD. Min man är lika bra på att ta hand om barnet och städningen som jag och en flicka smutsar ner sig lika mycket som en pojke, fast i vissa familjer så tillåts flickan inte det och uppfostras till att vara till lags medan pojkarna uppmuntras till att smutsa ner sig! Vidrigt!!!

Gah det där har jag också reagerat över. Och angående tvättreklamerna som det diskuterats om ovan, så finns det ju en reklam där det faktiskt är små flickor som "smutsar" ner sig – är det för att dom varit ute och lekt och fått lera eller liknande på sig? Nej, dom har ju provat mammas smink och kletat ner sina kläder. Det är väl omöjligt att flickor kan smutsa ner sig på andra sätt.

Bra inlägg!

Haha, hemma hos oss är det heelt tvärt om. Jag & min pojkvän har varit tillsammans i 3 år snart och jag har tvättat en gång (och då krympte jag allt). Det kanske inte heller är rätt, men jag är helt enkelt värdelös på det och stryker hellre tvätten isf.

du har så rätt , och sen undrar folk varför män och kvinnor inte ses som jämlika människor.. för att citera Homer; " Doh !" :rolleyes:

Har förstått att ni samsover. Undrar – är det någon mening med att köpa spjälsäng eller liknande om man vill samsova med bebisen? (är gravid) Att ha bebisen i på dagen då den sover och så menar jag.

Hah, stackars familj om jag ska tvätta i framtiden iaf 😉 Nej då får det bli att leja piga om frun ej vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *