Kategorier
feminism & genus

Kvinnor måste vara tio gånger bättre än män för att få hälften så mycket respekt

Och nu säger jag G’natt för ikväll. Jag och maken ska ha trevlig tillsammans-tid. Som alltid när ungarna sover. Ikväll blir det: ]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

25 svar på ”Kvinnor måste vara tio gånger bättre än män för att få hälften så mycket respekt”

Hmm.. Intressant tankegång, och jag håller med dig generellt. Sen att jag har en personlig aversion mot Mona och hellre hade sett Margot Wallström som partiledare är en annan femma. Men hur förklarar du då att Maria Wetterstrand är så omåttligt populär?

Tack för en blogg med lite vettigt innehåll, det behövs!

Glöm för fan inte att gilla inlägget på bloglovin' och facebook! Min visdom behöver spridas!

Jag tycker inte om Mona, men inte för att hon är kvinna eller för att hon hade en snygg röd handväska. Kan inte bry mig mindre om det faktiskt. Men jag gillar henne inte helt enkelt, hon är tråkig. Precis som Göran Persson var. Jag hade velat ha någon mer färgstark människa på statsministerplatsen. Hellre Gudrun Shyman faktiskt. Men nu SKA rödgröna vinna och ja, då blir det Mona. Hellre det än den andra töffen i det andra lägret 😉

Och hey! Vi får en kvinnlig statsminister! 😀

Hade ni känt samma sak om Mona varit moderat? Det är en uppriktig, icke-ironisk fråga eftersom Obama och Demokraterna är väldigt mycket mer höger än Reinfeldt och Moderaterna.

Håller med om att Mona inte är den jag helst skulle se som statsminister av de rödgrönrosa men nu är det ju vad vi har att välja på..

Alla snackar om att Mona är tråkig, vad är inte Reinfeldt då? Han låter nästan mer sömnig än Mona. Han bara charmar folk med sitt nallebjörnsutseende

A: Tror inte det var menat så enkelt som att man skulle rösta på ett kön utan att folk känner (inpräntat) att män (Reinfeldt) är mer trovärdiga och legitima på något sätt.

Visst ar det sant att kvinnor doms hardare an man! Och oftast faktiskt av andra kvinnor.

MEN – nar det galler Mona sa maste jag saga att jag verkligen inte tycker om henne, varken som politiker eller person. Du som ar sa palast vet sakert att det inte bara handlade om en Toblerone… Och hon ar en sadan oversittartyp och otroligt osympatisk.

Hade Anna Lindh levat eller Margot Wallstrom stallt upp, da kanske till och med jag skulle rosta pa Sossarna, trots att jag varit Moderat hela livet! Vill valdigt garna se en kvinnlig statsminister, men inte till vilket pris som helst. Ratt kompetens, personlighet och ledarskap ar viktigare.

Kom pa en sak till angaende kvinnliga ledare: Bor i England och min mans mamma rostade en gang i tiden pa Margaret Thatcher trots att hon alltid rostat pa Labour just for att hon ville ha en kvinnlig premiarminister. Angrade hon ju sen kan man lugnt saga….

Men vad fan SKÄMTAR NI ELLER?

Jag är så mycket feminist man kan bli, men tror ni allvarligt att Monas handväska fick extremt utrymme bara för att hon är kvinna? att hennes Tobleroneaffär fick mer utrymme för att hon är kvinna?

Snacka om att vinkla och se saker som man själv vill.

:bigeyes:

Hej! hur kan du förespråka naturlig skönhet och samtidigt ha en annons om en sorts trosa som slätar ut celluliterna på din blogg?

Tänk på att Ohly och Björklund får ta minst lika mycket skit, de är också illa omtyckta av allmänheten, mer än Mona faktiskt. Medan Wetterstrand är omåttligt populär. Jag vet inte om Mona är så illa omtyckt bara för att hon är just kvinna. I detta fall tror jag faktiskt att det handlar mycket mer om personen än könet. Men visst, eftersom det inte är så mycket kvinnor inom politiken så blir det väl lite mer k(ö)(ä)nsligt om man då inte råkar tycka om en av de få kvinnor som faktiskt finns där. Det blir ju lite som att "jaja, sluta klaga på Mona, hon är ju kvinna, skitsamma att hon är torr och tråkig, give her a break".

Jag måste säga att de flesta partiledarna är rätt trista, kvinna som man. Den enda som har en distinkt och intressant personlighet är väl isf Gudrun. Hon är cool.

Tyckte att Monas handväska var fabulous och förstod inte riktigt vad hallaballået var om, som sagt en märkes portfölj kan ju också kosta multum (men de är väl så tråkiga så ingen tänker på märket).

Jag har rätt att spendera mina egentjänade pengar hur jag vill och då borde hon också få det.

Att jag inte röstar på Mona har inget att göra med att hon är kvinna, ser gärna en kvinna på statsministerposten och jag drar mitt strå till stacken för utvecklingen genom att rösta rödgrönt men aldrig på Mona. Vill inte behöva "nöja mig" med Mona för att hon är det enda alternativet som finns.

Låt någon annan ta ledarposten i S.

Ps.

Gillade inte Göran Persson heller och röstade därför inte på S/honom.

Kommer att rösta på Mp, ett parti med kvinnligt ledarskap (delvis)

Någonting jag tycker är fjantigt är ju att det här med tobleroneaffären kommer fram hela tiden. Hur mycket pengar gick åt då? Några hundra? Medans andra politiker har barnflickor svart, och påstår att man ska betala till staten fast de själva skiter i tv-avgiften. Och det där med handväskan.. Hmf! Har någon tittat på de manliga politikernas klockor…?

Håller med dig, men att man inte gillar Mona behöver ju inte ha att göra med att man alltid dömer kvinnor hårdare (även om fallet ofta är så). Jag gillar verkligen inte Mona men tokdiggar Gudrun, världens coolaste kvinna 😀

Lady Dahmer,

Jo, självklart gör vi det, det är jag fullt medveten om, men att ta en kvinna som kandiderar till statsminister och som är den mest "kända" politikern i vår regering som suttit i riksdagen hur länge som helst som exempel känns lite fattigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *