Kategorier
feminism & genus

Långt hår är opraktiskt

30-årig Förskollärare på mitt förförra jobb: Jag tycker det är så synd att Lennarts föräldrar inte klipper  honom kort, det blir ju så varmt och svettigt nu när det är sommar. Och så är det så opraktiskt vid maten.

Jag: Eh… men, han har ju kortare hår än de flesta flickorna här…?I övrigt håller jag med. Långt hår är opraktiskt. Och varmt. Önskar jag hade modet att klippa av mitt, men nej nej… eftersom att min mamma bestämt att jag skulle ha riktig pojkfrisyr (stubb och snaggat bak) fram tills jag var typ 12 så har det resulterat i men för livet.  Och långt opraktiskt jobbigt jävla hår. Mamma: Men du var ju så söt!

Nej det var jag inte. Ska försöka hitta en bild så ni får garva. Min dotter kommer dock hållas kortklippt tills hon får en egen åsikt. Fast inte snaggat eller stubb. Tänk; proggfrilla!
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

21 svar på ”Långt hår är opraktiskt”

sandra .. jo på oss VUXNA kanske. Men på ungarna så åker tofsen snabbt ur och håret dräller överallt. Jag slutar aldrig förvånas över alla dessa stackars småtjejer som kommer varje morgon med håret i prydliga toffsar och hårspänne som håller den långa snedluggen på plats… och en timme senare har de hår överallt och försöker desperat få bort det ur ögonen.

Nej, av med luggen ba. Kort ska den va. Och sen lagom kort i nacken.

tessan .. haha ja typ. fast kanske inte rundklippt lugg som går ihop med resten. mer vanlig kort lugg och sen avklippt "page"-liknande frilla på övriga hår.

ah, ja så klipptes jag ibland också. apropå min Johnny Ramone-frilla så var ju det lite inne bland frisörerna på söder förra året, & de försökte minsann flera gånger. nejnejNEJ fick jag sitta & mässa i klippstolen varje gång. den skulle aldrig ligga så där som en hjälm på mig nu.

Jag drog med Oskar till frisören idag och sa "raka av skiten bara" så nu har han nästan inget hår 😀 Jag tänkte låta hans hår växa en bit så att jag slapp klippa honom hela tiden, men hans hår är som sopborst, det växer på höjden och läger ig inte försen det är wen 15 cm så han ser helt galen ut 😀

Mina barn HATAR att tvätta håret… ergo – 3 mm med trimmern, perfekt…

Man ser så många småtjejer (och även vissa killar) som springer med snedlugg (läs; hårridå framför ögonen) och hår som hänger ivägen hela tiden, vilket man ser på det eviga fäktandet av händer i ansiktet för att ta bort håret…

Enda fördelen är väl att man slipper solbrända öron när man har hår 😉 men det finns ju solhatt och solkräm…

/Mamma med oanade mängder hår och halvlångt…

Hade jättelångt och fint hår som gick ända till rumpan,älskade mitt hår men det bara "hängde" där .. Så en dag bestämde jag mig för att klippa av mitt hår jag ville alltså förändra mig lite.. Men frisören klippte ju alldeles för mycket och jag fick spel! Det slutade med att mitt hår var lika långt som till axlarna,och det var ovant! Ska ju aldrig klippa mig hos frisören igen, mer än topparna.

jag gillar långt hår det är så fint och mjukt och man kan kamma det och stryka längs det. Vi ska inte klippa våra barn (oavsett kön, självklart) förrän de själva säger att de vill bli klippta. Självklart kommer vi klippa om håret skulle bli ett problem (typ hänger ner i ögonen eller stör), men aldrig för att förskolepersonalen tycker det är problem med en kille med långt hår…(nu har vi ju ingen kille, men om vi får en)

Nej! Långt hår is the shit.

Sonens hår är bara att sätta bakom öronen så är det ur vägen. Det skyddar han superljusa hud mot solbränna och så ser han lite ut som en mindre destruktiv Kurt Cobain.

Nej men herregud varför är alla så positiva till långt hår? Som LD säger, det är ju bara i vägen. Jag har haft kort hår som barn och "pojkfrisyr" (vi pratar alltså max 3 cm långt) mellan 12-16 år och trots att jag blivit misstagen för kille fler gånger än jag kan räkna får jag fortfarande kämpa nästan varje dag med lusten att klippa av alltihopa bara för att det är så irriterande där det hänger. Och jag flänger inte runt och leker särskilt mycket heller. Ser också barnen jag är tränare för på gymnastiken som inte har med sig hårsnoddar, så fort de ska göra en kullerbytta eller vad som helst så hamnar händerna på håret som ligger på golvet och de råkar slita till i det.

Nej fy så opraktiskt, kort hår för alla!

Haha, jag minns att Mamma tröttnade förbannat mycket på mig när jag var liten. Jag sådan där supertjej, även fast Mamma försökte sig på att göra mig genusneutral. När jag inte skötte mitt hår och sedan gnällde om det och skrek och hade mig så klippte Mamma mig. Mamma har en sådan där "Rök inte om du inte har råd", "Ha inte långt hår om du inte kan sköta det", "Skaffa inte hund/barn försen du kan säga det här dör jag för"-filosofi. Och tack och lov för det, annars hade jag suttit här med två ouppfostrade hundar och en unge på armen. Men det där med håret. :p Jag har långt hår nu pga att jag inte "fick" ha det när jag var liten, jag med. (Mamma hotade med saxen fram tills igår, eller jag menar, gör det fortfarande)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *