Kategorier
feminism & genus

Leksaker och genus

Någon eftersökte bilder på Ninjas leksaker och jag håller med om att det är en skandal (och helt obegripligt) att jag inte postat nån bild på dem tidigare. Speciellt med tanke på att just leksaker bidrar till att forma kön. När jag köper leksaker så försöker jag att först och främst se till att de fyller en funktion. Att de är bra kvalitet och att de inte är för könsstereotypa. Hordockor à la Bratz är strängt förbjudet. Plast och skräp försöker vi hålla oss ifrån (men vi har en hel bunt med sandleksaker)

Sen resonerar jag som så att det är bättre med för få leksaker än för många. Dels för att jag inte vill fostra Ninja att ta del av slit-å-slängkulturen, men också för att få leksaker inbjuder mer till lek och stimulerar kreativiteten. Just nu känner jag att hon har för många. Jag ska göra en ordentlig inventering.

Favoriterna är synten (hon spelar samma förinpelade melodi om och om igen. Den knappen hittade hon snabbt), stekspaden (hon älskar att röra runt med den i grytor och burkar) och vagnen (som hon gärna står i. Vi planerar att köpa en skateboard)
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

18 svar på ”Leksaker och genus”

skateboard tycker jag är ett utmärkt inköp till Ninja. Det är ju jättebra för att träna balans och kodination och sen att det är sjukligt roligt att åka är ju bara ett plus. Och sen håller jag med dig om att få leksaker är bättre och hennes leksaker är jättefina och färglada och det gillar jag.

Jag håller med dig, få leksaker engagerar ungarnas egna fantasi!

Minstingen gör just nu någon mat på sin spis, när han sedan kommer med kastrullen så har han gjort bil-soppa! Hela kastrullen är full med bilar!

Tyvärr kommer vi aldrig ifrån att våra killar är mycket killar! Pappa är lastbilschaufför/lokförare… mycket tåg och bilar alltså, däremot så kan jag och killarna sitta och pyssla och virka också. De har dockor, leksaksspis och mellansonen älskar hello kitty ;-P

Hej LD! Minns ej hur jag hittade till din blogg men ända sedan dess har jag varit fast. Du har blivit som en förebild för mig. Tycker du är så otroligt klok och vettig, dina åsikter och ditt "sätt att leva" på har påverkat mig, mycket positivt. Keep it up, hoppas att sådana som du når "riktiga" världen lite mer en dag, det behövs!

Glad midsommar!

Vilka bra leksaker ni har. Hemma har vi lite blandat om man ska tänka rent genus. Däremot har vi försökt att undvika allt som låter hos oss. Dels för att ljudvolymen på vissa grejer är helt sjuka och näst intill skadliga och sedan för att jag har en hörselskada och vill skona sonens hörsel så mycket som möjligt. Är han känslig så vill man ju inte sabba den helt. Nu visade det sig att han trots allt hade en lätt hörselskada, desto bättre orsak till att undvika sånt.

Annars tycker jag ni verkar ha en bra samling med leksaker.

Oh, synthjäveln!

Thea fick en likadan när hon fyllde ett. Den där förbannade jingelbells…om och om igen. Och volymen!

Och när ungen tappat intresset för synthen och hittat något tystare, ja då spelar fanskapet en liten melodi för att dra uppmärksamheten tillbaka…Diaboliskt!

Den där synten har min dotter oxå,,, funderar på att köpa (läs sno från jobbet) öronproppar. En Melodi går på repeat hela tiden… för mig meldin låter som "bjällerklang"låten…

Haha AAH, den där brio-hammar-manicken är mina grannars unges favvoleksak. Dom bor ovanpå mig. Jag bor i världens lyhördaste lägenhet. Jag hör tydligt om dom bara pratar lågt med varann. Redan halv sex brukar den lille börja hamra.

Som tur är har jag tusen dunkuddar i sängen att begrava huvudet med och sleeping pills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *