Kategorier
feminism & genus

Män är djur

Jag får ofta upprörda kommentarer från kvinnor varje gång jag pratar om sexuella övergrepp. "Kvinnor kan också våldta! Men det skriver du aldrig om!" — Jag ska förklara varför. 98% av alla övergrepp begås av män. MÄN. Människor med kuk. Nittioåtta procent. Det betyder att 2 procent är kvinnor varav större delen när det gäller övergrepp på barn alltid är modern till barnet. Och dra inte igång om "mörkertal" för det gäller för både ock. Jag citerar Anaiah för jag orkar inte formulera om det:

Visst finns det mörkertal i statistiken, men den ger en ungefärlig bild av hur verkligheten ser ut. Sen brukar mörkertal representera antalet oftare än procent av antalet så att säga att ungefär 98% av de som förgriper sig på barn är män är nog inte helt fel, däremot så är ju antalet övergrepp på barn totalt egentligen ett stort mörkertal.
Så JAG, eftersom att jag inte begår övergrepp, känner att risken att mitt barn skulle bli antastad av en kvinna är minimal. Slim to none. Nästan omöjligt. Att hon däremot ska bli antastad av en man är hög. En av fyra kvinnor (drygt) har blivit utsatt av nån form av övergrepp. EN AV FYRA. Jag känner inte en enda kvinna som inte blivit utsatt för sexuella kränkningar. Inte en enda. Jag menar inte att risken inte finns, men en risk att Ninja blir äten av en björn när hon promenerar i skogen eller ramlar utför ett stup finns också, men är sällan nåt jag tänker på eller oroar mig för. Det finns en risk att JAG skulle bli våldtagen av en kvinna, men det är inte heller nåt jag oroar mig för. Kvinnor skrämmer mig inte. Jag blir inte rädd på kvällarna när jag möter en kvinna. Men jag blir det när jag möter en man. Odds. Det blir så jävla löjligt när man alltid känner ett behov av att totalt missa poängen med mina inlägg bara för att påpeka att det finns undantag. Speciellt när vi pratar om mäns våld mot kvinnor som ÄR ett stort problem.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

32 svar på ”Män är djur”

Samma sak känner jag. Inte fan blir jag väl rädd om jag ser en kvinna gå efter mig på en mörk stig. Men det blir jag om jag ser en man.

Min familj är verkligen en sådan där familj där man måste pussas och hållas fast. Det är ju på skoj och om man klagar så är man tråkig och dum typ. Så har det alltid varit. Om någon skulle hålla fast James, min son eller pussa och ta på honom mot hans vilja skulle jag koka över.:mad:

Det här är något jag har lärt mig nu. Att jag har rätt till min egen kropp. Och visst är det männen. Som är de största svinen. Vilken kvinna har inte känt av det. Jag känner inte heller en enda kvinna inklusive mig själv som inte har känt sig sexuellt utnyttjad eller liknande av en man.

"En av fyra kvinnor (drygt) har blivit utsatt av nån form av övergrepp. EN AV FYRA."

Är det i sverige eller i världen? Och vad kvalificerar sig då som övergrepp?

Nu fattar jag ingenting!?

LD du skriver: "jag vill dock påpeka att sexuella störningar inte är nåt man rår för och att pedofili i sig inte är brottsligt.

Man måste skilja på person och sak. En minoritet av alla pedofiler begår brott mot barn. De allra flesta håller sina begär för sig själv och VET att det är fel.

Jag tror kampen för acceptans handlar mycket om att acceptera människan bakom störningen. Jag tror det skulle vara fler som sökte hjälp att hantera sin störning om de kände att det inte var en häxjakt på dem"

och sedan så skriver du detta inlägget… du har även skrivit ett inlägg tidigare där du säger att du hatar män för att alla män du träffat är svin osv.

Så vi ska ha förståelse för pedofiler men vi ska hata män för dom är svin?, nej vet du va…

Jag känner mer och mer att jag blir ledsen av dina inlägg som handlar om män, ditt hat gentemot människan med kuk, sexuella övergrepp av män, våld mot kvinnor etc…

Jag blir livrädd när jag läser det rent ut sagt eftersom att din dotter kommer växa upp och vara rädd för andra människor (läs killar, män) Och det är INTE RÄTT!

Vi kvinnor är inte offer i samhället! Vi kvinnor kan om vi bara vill och det gör ont i mitt mammahjärta när folk talar om för mig att det "synd om mig" för att jag är kvinna.

Det blir inte mer synd om mig än vad jag gör det till. Jag vet om att våldet finns och allt det där, men att gå omkring och vara rädd gör ingen nytta. Och att spegla över en sådan rädsla till sin dotter låter inte hälsosamt för någon av er i familjen.

Jag tänker precis som LD. Jag är misstänksam och mer eller mindre skeptisk till alla män, tills de bevisar att de är "bra" och att jag inte behöver vara rädd eller ha någon annan anledning till misstänksamhet mot dem. Tyvärr är det relativt sällan min misstänksamhet minskar. Jag blir oftast förvånad när jag stöter på någon man som är bra. Jättehemskt, men sant.

Ååå vad trött jag blir på dessa kommentararer där folk irriterar sej över alla inlägg om män.. Det är ju fan så att det flesta våldsbrotten faktiskt begås av män!!! Så varför ska jag gå omkring och vara rädd för kvinnor då?? Ser jag ett gäng brudar när jag är påväg hem mitt i natten så blir jag inte rädd.. Men ser jag ett gäng med grabbar så ar jag gärna en omväg… Och näää jag tror inte dotra i den här familjen kommer växa upp och vara rädd för män pga sin mor.. De hjälper samhället själva är rätt duktiga på de.. Så.. Ne.. Jag tycker det är intressant med åsikter och tycker det är super att man står för de….

Rock on bruden.. Jag kommer läsa din blogg vare sej du vill eller inte… Hahaha…. Ärlighet varar längst…

Jag önskar så hett att din röst/åsikter sprids som ringar, fler ringar och åter fler ringar på vattnet. Du är så in i baljan klok och har verkligen funderat och noterat! Oj vad jag uppskattar din blogg!

Jag väljer att se personer i min omgivning, inte kön. Ej heller ser jag nyttan i att oroa sig för våldsbrott om dagarna. (med all respekt för er som blivit utsatta för brott).

Och så tror jag inte ett skit på att mörkertalen är lika stora för manliga som kvinnliga sexbrottsutövare. Jag är helt övertygad om att många fler män anmäls för smärre sexuella trakasserier än kvinnor.

Fast som kriminolog så känner jag mig tvungen att påpeka att när det kommer till kriminalstatistik så kan man inte påstå att statistiken procentmässigt är representativ för verkligheten. Det är många faktorer som påverkar vilka brott som anmäls och vilka som inte gör det. T.ex. är överfallsvåldtäkter procentmässigt överrepresenterade i kriminalstatistiken, eftersom sannolikheten är mindre att offret kommer att vilja anmäla desto närmre relationen är till gärningsmannen. Personligen tror jag att kvinnliga gärningsmän till sexualbrott är något underrepresenterade i kriminalstatistiken, men även om det kanske stämmer så kommer ju andelen kvinnliga gärningsmän inte i närheten av andelen manliga.

Jag förstår vad du säger, men eftersom du uttalar dig med starka åsikter och fakta tycker jag det är på plats med källhänvisning och inte bara "sök på nätet" utan länkar eller böcker. Skulle vara mycket intressant att läsa om detta.

Jag förstår och håller med dig. Överfallsvåldtäkter är ju ovanligt, medan det är vanligare att man blir våldtagen av någon man känner. Kvinnor skrämmer inte mig, men det gör män däremot och jag har blivit utsatt för sexuellt ofredande/kränkningar/trakasserier många gånger, främst av folk jag känt personligen. När jag går ute på kvällen skräms jag inte av kvinnorna som jag passerar (de har aldrig gjort något gentemot mig tidigare), jag kan däremot skrämmas av äldre män (t ex) som beter sig opassande eller säger opassande saker, speciellt eftersom att det sker så mycket mer frekvent. När det väl kommer någon kille som faktiskt behandlar mig väl och ser mig för den person jag är och inte bara för mitt yttre, så har jag lite svårt att släppa in den människan på grund av allt jag varit med om med män/killar tidigare.

Jag förstår inte hur svårt en del verkar ha att förstå skillnaden mellan sak och person, för det är så jag läser alla LD's inlägg om "Män". Personen är i det här fallet den enskilda mannen, som kan vara snäll, god, förstående & en riktigt riktigt god människa.

Sen har vi Saken. Saken är patriarkatet, manligheten, normen, könsrollen, idealet, kulturen, den manliga homosocialiteten osv…det är mot detta kritiken riktas. Denna avskyr jag, ergo, på sätt och vis hatar jag MÄN, men INTE den enskilda människan.

hej!

fick höra att du designar bloggar. jag hade en blogg innan, men vill nu starta en ny med fin proffsig design. undrar hur det går till, har du olika förslag på bloggmalaar som man kan modifiera eller hur fungerar det?

och så undrar jag vad det kostar att få en blogg gjord? om det skulle bli problem med den, hjälper du en då och kostar det något?

ps. använder en hotmal-adress för min comhem-adress är för tillfället ur funktion.

tacksam för svar!

hälsn

AnSo

Ah, så bra inlägg! Håller med till punkt och pricka. Fantastiska kommentarer du får också, "Jag undrar bara… Vad tycker din man om att du skriver sådant om MÄN?" (Elina Maria)

Stor humor!

åsikter hit å dit!

tycker det ät bra att du tar uoo det för de är precis som du säger ett stoort och växande problem! sen om det är mörkertalen som börjar komma fram för man vågar anmäla eller om tiden gör att det faktiskt ökar är skrämmande jag vet bara att när jag va 15 va jag utsatt för en våldtäkt jag harar inte män för det men vågar inte gå själv ute sent om kvällar….

det är ingen idé att attackera hela manssläktet. Det är provocerande och gör att poängen kommer bort!

för trots allt är de flesta män schyssta. det är i alla fall min erfarenhet…

Du ska skita i de män som tycker så. Jag tror att dom är i en liten liten minoritet. Det finns människor där ute som har en massa konstiga åsikter, det kommer man aldrig ifrån.

Men mäns våld mot kvinnor är intressantare. Där kanske man ska vara mer nyanserad. Det finns undersökningar som visar att kvinnors våld mot män är lika omfattande, dock inte det grova våldet. Min brorsa och hans tjej slogs en del. Från brorsans håll var det kontrollerat motvåld, men han blev faktiskt golvad av sin flickvän. Jag tror att det förekommer en del vardagsvåld, där våldet är kontrollerat och utdelas under en tillfällig affektion från båda sidorna. Men att båda ändå älskar varandra och ändå kan gå vidare. I kärlek finns ockcå mycket hat. Men så finns det grova våldet som man läser om i tidningarna där mannen vill utöva kontroll mot sina kvinnor. Sådana relationer är det bra att det blir en diskussion omkring. Så kvinnor lär sig vilka varningssignalerna är. I det fall där kompisar utfört en misshandel mot kvinnor(är inte kompis med dom längre), två fall totalt och jag har haft kanske 100 kompisar genom åren, hade den ena killen psykopatiska drag. Han blev knäpp när han var full. Han kunde dricka några öl och sedan var kvällen en enda lång minneslucka. (En gång vaknade han en morgon och hade ont i käften. Jag kunde senare informera honom om att det var en annan kompis till mig som hade slagit ner honom, hehe.) Den andra killen var sjukskriven och arbetslös (jag fick det inte bekräftat att han hade slagit sin tjej, utan det var omtändigheter som pekade på det.)

Nu tror jag inte verkligheten beskrivs så här enkelt. Men jag tror att detta är en del av sanningen. Och jag vill inte skönmåla män, men som det ser ut nu så polariseras samhället mellan män och kvinnor på delvis falska grunder. Och om denna polarisering fortsätter så är det slut med Sverige av förståliga orsaker.

Som man måste jag bara säga att det finns inget värre än "män" som ger sig på kvinnor. Men i mina ögon är de inga män, för en man beter sig inte så. Män är inte djur men det finns djur som ser ut som män, men beter sig som svin, det är en stor skillnad.

När man ger sig på kvinnor och barn är man en svag och störd människa som inte förtjänar någon som helst respekt från omvärlden, men det har absolut inget med manlighet att göra.

Jag som man känner inga som helst likheter med dessa kräk.

Jag som man skulle aldrig missbruka min styrka, min sexualitet eller något annat som ger mig ett övertag gentemot mina barn eller min kvinna.

Men om någon skulle vilja skada mina barn, eller min kvinna skulle jag använda all min styrka och makt för att försvara dem.

98% av alla vålds- och sexbrott görs av personer som råkar tillhöra det manliga släktet, inte av män.

98% av alla män är inte vålds- eller sexbrottslingar.

Det finns en orsak till att sexförbrytare, och särskilt då pedofiler, inte kan sitta bland "vanliga" fångar på fängelserna.

Du är grymt bra och jag förstår precis hur du menar här, även om många tycker att de vill missuppfatta dig lite medvetet och komma med källförfrågningar (som om det behövs) och annat trams. Samma sak som du tog upp här gäller för mig; Jag känner inte heller en enda kvinna som inte blivit utsatt för sexuellt våld. Inklusive jag själv. Upprepade gånger. Och med de oddsen, tacka fan för att man lessnar och börjar säga ifrån, om man nu inte går under. Du har inte gått under av skiten utan talar om det istället. Och det ska man vara tacksam för, för sånt här MÅSTE Vi snacka om och det är inte så många som frivilligt tar på sig det ansvaret, vilket inte heller är så konstigt med tanke på de reaktioner man (och du) får. Så Tack. Seriously, tack.

Vad är meningen med detta inlägget? Och framför allt, kom också med någon förslag till lösning, där all problematik inte läggs på männen. För inte är väl KVINNOR av naturen offer, utan någon som helst inverkan? KVINNOR hjälper till väldigt bra med att uppehålla och förstärka sexismen och därmed också främja ett översexualiserat samhälle! Visst, det finns undantag, men generellt är KVINNOR jävligt enögda när det kommer till ämnet du tar upp.

Är man, och skulle aldrig under någon omständighet kunna våldta någon, då skulle jag hata mig själv och inte kunna leva med mig själv.
Är dessutom feminist.
Har vuxit upp med en ensamstående mamma som blivit utsatt för våld från de svin till killar hon haft. Jag har t.om vittnat mot en av dem i rätten!
Jag hatar mäns våld mot kvinnor av förståeliga skäl, men det betyder inte att jag tycker att män är djur. . . Det skulle ju betyda då att jag ser mig själv som ett.
Nej tack, lite nyansering i debatten tack!
Finns många fina män därute som aldrig skulle kunna våldta någon. De som gör det är undantag, inte regel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *