Kategorier
feminism & genus

Man behöver inte vara så snäll mot pojkar

”Var snäll nu med pojkarna å flickorna!” ropar pappan. ”Speciellt med flickorna!” tillägger han förmanande och jag bara suckar. Det som är så deprimerande är ju de här vanliga svenssonföräldrarna som bara kör på i gamla spår utan att ägna en endaste eftertanke.

Eller de där föräldrarna till bråkiga och stökiga pojkar som likförbannat envisas med att uppmuntra ”tufft” och ”coolt” och superhjälteslekar (som enbart går ut på att springa runt och skrika ”JAG ÄR BATMAN!” samtidigt som man knuffas, drar i varandras kläder och låtsasslåss. Ofta ackompanjerad av uttryck som ”jag ska döda…” och ”Man får slå dumma”) och brottning (typisk pojkar naaaaww!) och våldsamma tvspel (Nämen vadå, tvspel gör inte barn våldsammare det är ju bevisat så det känns helt i sin ordning att min bråkiga pojke får ytterligare ett medel att vara våldsam på!) och spindelmannenkläder för att sen undra hur det kommer sig att just deras pojkar är så omöjliga. ”Vi vet inte vad vi ska göra?!” Fan tänk!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

50 svar på ”Man behöver inte vara så snäll mot pojkar”

Jag hade en kompis när min äldsta var liten. Hon var rädd att hennes dotter skulle ramla och få ärr och skyddade därför henne konstant. Det blev t o m så att dottern "slutade" gå i ett par månader trots att hon började vid 8 mån.

Åh. Jag såg bilden på den där tröjan i Mama. "Mitt hjärta klappar för flickor". Vilken idiotisk sak att ta på sitt barn. Vem vet det? Gaaah!

Okej, du beskrev just precis Elias och jag tycker att det är helt jävla absurt att säga att jag inte tänker.

Jag har inte gjort något annat än tänkt sen han föddes. Jag är inne på precis samma genusgrejer och pedagogik som du, det vet du, jag avgudar din blogg, det vet du också. Alltså du vet precis vad jag menar. Jag tänker. Precis lika mycket som du. Jag samlar fakta och kunskap inte bara genom att läsa din blogg utan jag läser också massor av böcker om barn och genus och pedagogik, kämpar för detta ständigt, både med mina barn och alla vuxna omkring dem. Och jag tycker jag är jävligt bra på det.

Men ändå beter han sig sådär. Och vi vet inte vad vi ska göra. Kan du berätta för oss vad vi ska göra då?

Vet du att just den bilden har det blivit jättemycket debatt kring? Charlotta, vars son är på bilden, tycker att det är jätteknäppt att det har blivit en debatt kring bilden eftersom det kunde lika gärna ha varit en tjej på bilden (hon berättade detta när vi var på kryssningen tillsammans). Vad på bilden säger att det är en pojke?

Men, det där att man måste vara försiktigare med flickor. Här hemma är det snarare tvärtom – Leah är en riktig tuffing och bits och rivs om någon är dum mot henne medans Zack snarare är tyst och inte vågar säga till.

Den där bilden har jag sett någonstanat, kan inte minnas var men blev riktigt irriterad när jag såg den.. Varför ska han ha en sån tröja liksom, det är inte det minsta gulligt enligt mig. Vilket barn är intresserad av det motsatta könet i så tidig ålder? Det är ju bara osmakligt :thumbdown: Och sen dom du skriver, han kan ju lika gärna vara intresserad av killar.

Och apropå att småpojkar hejas på när de är bråkiga.. Stog i kö på mcdonalds där två pojkar bråkade och höll på. Tänkte direkt att varför säger inte deras mamma till dem (vad jag såg var det bara mamman där) och kastade en blick mot henne. Och då kollar hon på mig och ler stort som att hon tycker det är gulligt och det värsta är att jag riktigt såg hur hon förväntade sig att jag skulle tycka det var gulligt med. Kan bara säga att jag inte log tillbaka mot henne… Detta var dock i usa, kanske är värre där men det händer säkert i sverige med.

BAMBI det är ganska uppenbart att tröjan är en pojktröja. Visst hade barnet kunnar vara flicka, men syftet är att det ska se ut som en pojke.

Det är lätt att använda det där argumentet oavsett; "nej men vem säger att den här tuffa spindelmannenjackan är för pojkar?"

elisabet ta bort allt som uppmuntrar eller glorifierar våld; spindelmannengrejer, dataspel, tecknat eller barnfilm där de slåss (även om det bara är mot onda) Osv. Allt. Se över hans vänner; är det nån som gärna leker våldslekar? Skapa en miljö som är lugn och avbryt direkt när han spårar ur.

Mitt inlägg riktar ju sig mot de som INTE försöker eller fattar sambandet.

Elisabet: uppmuntra de lugnare sidor han har och påminn honom inte om att han "är en buse". (jag tror att du och jag har haft en del givande diskussioner om det här i sommar, eller är detta en annan Elisabet med en son som är vild och hetet Elias?)

Jag måste hålla med Bambi, det är inte alls uppenbart att tröjan är en så kallad pojktröja och att barnet är en pojke. Det kan lika gärna vara en tjej. Gillar den bilden för den utmanar våra fördomar och visar på hur vi fortfarande tänker i normer. Du LD försöker få oss att tänka på ett normbrytande vis och därför tycker jag att Bambis resonemang är vettigt.

LEXIE det argumentet har jag hört användas av föräldar som inte tycker genus är nödvändigt; "men vadå, det är väl ingen som säger att pojkar inte kan ha den där rosa puffärmströjan?!"

jag tror det är viktigt att ifrågasätta det budskap som affärerna försöker prångla ut.Jag är tämligen säker på att de flesta som köper den tröjan kommer köpa den till sina söner. Hade man velat vara normbrytare så hade man kunnat göra den rosa. eller varför göra den alls? Hur vet man om ens barn är hetero eller homo? jag förstår inte poängen med tröjan.

jag har aldrig velat ha barn så mycket som jag vill efter att jag börjat läsa din blogg, jag lär mig lär mig och lär mig, nu vill jag praktisera!!

Nu tycker jag att genus är nödvändigt och blir lite förvirrad för nu tänkte jag ju som du lär och ändå är det fel? Visst tröjan kanske är dum, man får tycka som man vill och visst tillverkaren hade väl tänkt att pojkar ska bära den, men vem säger att vi föräldrar tänker som tillverkaren? Jag gör inte det och därav så höll jag med Bambi i hennes argument här. Jag förstår dock din poäng också.

Men folk kanske inte vill ändra på sig?

De kanske inte alls har samma mål och visioner som du har?

De kanske är nöjda precis som det är och vill att det ska fortsätta vara så. Kan de inte få vara det då?

ERIKA så länge de påverkar mina barn så nej. Och det gör barn som bråkar, slåss eller upprätthåller normer. För det gör ungarna när de hemifrån får lära sig vad som är ok för pojkar och inte.

Och de flesta vill inte att deras pojkar ska vara bråkiga eller slåss.

LEXIE men då gäller ju det allt och då finns det t.ex ingen anledning att försöka förändra flick och pojkutbudet osv. För "vem säger att föräldrarna tänker så".

Men det funkar ju inte. Forkningen visar ju i högsta grad att föräldrar tyvärr tänker stereotypt.

Att JAG t.ex tänker outside the box och gladeligen köper hem hello kitty, puffärm och rosa till Tamlin tar ju inte bort det grundläggande problemet; att vissa plagg riktas mot kön och att vissa normer och föreställningar faktiskt upprätthålls av just företag.

LD: Det är väl självklart att man inte vill att något barn ska härja och hålla låda, oavsett vilket kön de har.

Däremot finns det en hel del som jag kommer att försöka upprätthålla till varje pris. Om någon anser att det påverkar deras barn negativt så är det upp till dem. Jag tänker knappast ändra på mig för den sakens skull.

Jag måste säga att jag förstår faktiskt inte skillnaden med om det var en flicka som bar tröjan. Den är obehaglig ändå. Mitt hjärta klappar för människor, det är därför jag är feminist!

Som jag skrivit innan så tar jag till mig mycket av det du skriver. Jag har en son själv och jag försöker uppmuntra hans lungna och omtänksamma sida, vilket inte är så svårt för dem är framträdande hos honom och självklart så är det ju lättare att göra det hemma. Men jag märker på dagis hur pojkarna stökar och bråkar och Jens hänger på. Jag föredrar helt klart att han leker med tjejer och uppmuntrar det.

Vad är det för tröjor ni pratar om?

Jag vill att mitt barn ska få ha det så fint som jag hade det när jag var liten.

Det var och är skillnader på pojkar och flickor både när det gäller beteende och utseende. Så kommer det alltid att vara. Jag har aldrig någonsin farit illa av det. Tvärt om så trivs jag med de här skillnaderna och skulle aldrig i livet vilja ha det på något annat sätt.

Butikkalabalik

Erikshjälpen, Örebro

Två damer ~70 handlar tillsammans. Dam 1 står i ett provrum medan Dam 2 står utanför och väntar.

Dam 1 (med busig röst): Jag har inga underbyxor på mig.

Dam 2 (förskräckt): Men vad är det du säger?

Dam 1: Jag har aldrig haft underbyxor på mig.

Dam 2: Inte så högt! Om karlarna hör det kommer de bli alldeles galna!

Ok, låt oss säga att det är en flicka på bilden. So what? Problemet är att vi vuxna saknar en förmåga att beskriva relationer mellan småbarn. Vi Vuxna måste jämt sexualisera deras relationer.

"Ååååå kramas ni två. Kasper och Ida, ni kanske kommer gifta er senare. NAWWWW"

eller "Vilka ögonfransar du har, Wilhelm! Tjejer kommer stå i kö för att gå ut med dig, charmprinsen".

Det är DET som är förskräckligt i den här situationen. Det är vi vuxna som klämmer in våra barn i sexuella (oftast heterosexuella) ramar. Från den tidiga ålder visar vi vad som förväntas av dem (tvåsamhet, bröllop, pussar, romantik) och barnen är inte dumma. De fattar direkt vad som förväntas och hur de kan uppnå det. De börjar härma vuxnas relationer "Jag är kär i David, mamma. Han som går på avdelningen Myra".

Och när dem härmar våra roller och våra normer så fpr dem inte ett utrymme att upptäcka sina egna.

Bambi: Om det vore en flicka då, hur vet de att hennes hjärta klappar för flickor? Har hon kommit ut som lesbisk? Det är väl lika knäppt att sätta på en liten tjej en sådan tröja.

ERIKA

de skillnader som finns kan diskuteras. Forskning och historien visar att de är sociala konstruktioner. Barn socialiseras in i roller. Det är mer skillnad på en kvinna från somalia och en från sverige än vad det är mellan en svensk kvinna och svensk man.

Men skitsamma.

Grejen är att DU kanske trivdes och inte tog skada av att pressas in i en roll. Men väldigt många har andra erfarenheter. För väldigt många så påverkar dessa roller och framförallt normerna negativt.Jag har definitivt farit illa av dessa normer. Och jag vet att de flesta av mina läsare upplevt samma sak. Och jag vet att min son kommer göra det den dagen han får höra av omgivningen att "det där är tjejjigt!".

Fråga dig själv t.ex varför tjejer mår dåligt över hur de ser ut, varför kvinnor i större utsträckning är missnöjda med sig själv och sina liv, varför män begår flest våldsbrott osv osv i all oändlighet.

Tänk om du får en son som inte alls är grabbig. Som är mjuk och tyst och vill pyssla med pärlor, ha rosa och kramas mycket. Föreställ dig då hur det är för honom att växa upp i en miljö där sådant anses fjolligt, bögigt och FEL. Är det nåt du önskar för dina barn? Att de ska känna sig fel? Att de ska tvingas in i roller de inte trivs i eller passar i? Att de ska begränsas? Att de inte ska utveckla alla de egenskaper som är bra?

Jag tror du skulle behöva läsa lite mer om genus för du har missat nåt viktigt. Läs gärna fler inläg under den här kategorin eller så löp "ge ditt barn 100 möjligheter istället för två". :thumbup:

Jag tror verkligen inte på all forskning. Mycket av den forskning som har bedrivits kan vara väldigt missvisande.

Majoriteten av alla de som har vuxit upp genom tiderna har inte farit illa. Självklart kan man inte vara nöjd med allt, men så är det. Ibland måste man göra saker som inte är så roliga, som man inte får fördel av osv. Genus är helt enkelt något som enligt mig i mångt och mycket är rent trams. Det jag har läst är absolut inget som har tilltalat mig. Genusvetenskapen är totalt bakvänd och gynnar i framtiden ingen.

Att som mig växa upp som en bufflig, högljud tjej med starka åsikter och en vilja att både synas och höras var inte heller alltid så kul men jag fick lära mig att skita i vad alla andra säger och göra det som känns rätt för mig oavsett vad det kostar andra. På den linjen fortsätter jag gärna. Så får jag en Gunnar som gillar rosa får han köpa det när han blir tillräckligt gammal att bestämma sådant själv. Gillar han att pyssla och ta det lungt blir väl ingen gladare än jag som verkligen ogillar dryga och stökiga ungar. Vad andra sedan tycker om mitt barn spelar inte mig någon roll, och jag kommer att vara väldigt tydlig när jag förklarar för mitt barn att den som inte har något snällt att säga struntar man i och hoppas att personen drabbas av olycka och elände.

Erika, skulle du kunna förklara vad du menar med "bakåtvänd" och "inte gynnar någon i framtiden".

Jag jobbar som lärare på högskolan och undervisar lite i genusteorier därför blir jag fundersam när sådana uppfattningar (som dina)dyker upp.

Jag kan inte förståhur man kan kalla en allvarlig förskning som menar att kön är en social onstruktion som trams.

Skulle vilja veta dina argument istället för icke uppbyggda "diagnoser" som trams etc

Erika:" Gillar han att pyssla och ta det lugnt blir väl ingen gladare än jag som verkligen ogillar dryga och stökiga ungar." Man får stökiga ungar genom att uppmuntra "den grabbiga könsrollen" Så för att undvika det, släng inte poå han en Spindelmannen-dräkt, och låt honom inte gå berserk ute på gräsmattan med vapen i högsta hugg.

Erika "majoriteten av alla som vuxit upp genom tiderna har inte mått dåligt"…..? Men hur förklarar det att ungdomar idag mår sämre än på länge? Antidepressiva, lyckotabletter, bantande, svältande, strävande efter något de inte är, konsumera, fylla tomrum? Skuldsätta sig för att resa jorden runt, shoppa de dyraste kläderna/sminket, träna sig smala, operera in tuttar osv.

Visst, det sistnämda hör tack och lov inte till vanligheterna, men att barn och undomar av "idag" mår dåligt kan väl inte ha undgått någon?

Dessutom fick min mamma sig en känga av en liten pojke på typ 5 år som klättrade runt i en stoooor klätterställning. Han frågade varför min stora (2år) inte gjorde detsamma. Mamma svarade:

– Men den klätterställningen är bara för stora pojkar.

– Och för stora tjejer (svarade pojken)

Blä för tröjan, låt barn vara barn!

Själv håller jag på samlar mod för att gå in på herravd och köpa ett par lösare shorts, jag fixar bara inte att bära de minimala bikiniunderdelar som finns i butikerna :thumbdown:

"Majoriteten av alla de som har vuxit upp genom tiderna har inte farit illa"

Unga män leder självmordsstatistiken. Alltså far väldigt många illa, apropå "Man behöver inte vara så snäll mot pojkar"

Linnea Nu är det en pojke på bilden, men hans mamma ansåg att det inte syntes alls. Det enda syftet med tröja och reklamen var att det var 70-tals stil. Det är 70-tals kläder och prylar.

Jag förstår mammans poäng när hon tycker att det är knas att folk utgår från att det är en pojke när det egentligen inte syns.

Men nu är det där ingen tröja som finns i butikerna idag. Det är inte heller något jag skulle sätta på mina barn.

Bambi o Lexie : spelar det någon roll om det är en flicka eller pojke som bär tröjan?? Är det inte ganska sjukt att utmåla en 2 åring som någon slags brud- jagare? Oavsett om barnet är en tjej eller kille?

Emma det måste vara nån annan Elisabet med en annan Elias för jag har inte haft tid att diskutera i sommar :-d

Alltså jag uppmuntrar alltid hans mjuka sidor, gör det hela tiden. Det är ett evigt tjatande ibland nästan från min sida med det (även från pappan). Samt det eviga tjatandet om "våld är fel, lugna ner dig, slåss inte, du behöver inte vara så galen" och att ändra på de uppfattningar som han har fått och rätta jämt och ständigt… Alltså uppfattningarna om att man får döda de som är dumma, om man inte är stark får man ingen tjej (!), det är viktigt att vara stark och ha mycket muskler, det är viktigt att alltid vara bäst och snabbast osv osv… Fattar inte var han från det ifrån och vi måste hela dagarna gå in och ändra och rätta, man blir ju helt slut av det.

Sen när hans mjuka sidor kommer fram så är han ju så himla go och han är väldigt omtänksam och hjälpsam tex, men samtidigt känns det som att han skäms om han visar det, han kollar så ingen ser osv innan han pussar sin lillasyster (ingen = jämnåriga då, inte vi föräldrar eller vuxna). Han kunde vara en så snäll och bra kille (alltså missuppfatta mig inte han ÄR ju det men tror tydligen själv att han måste ha en annan yta) om han inte blev så påverkad av sin omgivning jämt.

Kompisarna alltså. Och säkert andra vuxna men jag kan iofs inte förstå vilka vuxna det skulle vara eftersom förskolepersonalen absolut inte uppmuntrar våld och "manliga" egenskaper och beteende osv utan snarare tvärtom.

Men kompisarna påverkar honom jättemycket, de betyder allt för honom och jag kan väl ärligt säga att det är inga "mjuka pojkar" och deras föräldrar skulle nog behöva en och annan lektion av dig LD. 😛 Vi kommer nog alla till en punkt då det inte spelar nån roll vad man har gjort och sagt till sina barn för när de väl börjar få så "djupa" kompisrelationer som nu en 5-åring kan ha, så är mamma bara dum och skit osv.

Nåväl vi får väl se. I morgon börjar han på ny avdelning och de "icke-mjuka pojkarna" har flyttat och slutat så han får helt nya kompisar och jag har idag haft en hel del lektioner med honom om att han inte behöver anförtro sig till de killar som slåss och leker Stars Wars osv. Han verkade lyssna på mig (efter en månad ledig hemma kanske det blir så till slut, haha. Han har förresten umgåtts mycket i sommar med en mycket lugn kille som verkar gjort bra intryck på honom) och nu blir det bara till att hoppas att han hamnar i bra sällskap på nya stället. :rolleyes:

Förresten! Undrar igen om det här med superhjältar och våld och tv-spel osv.

Ninja har ju kläder med superhjältar och hennes pappa spelar ohc designar våldsamma tv-spel. Jag vet att du vill kompensera och jag är med dig till viss del, men jag förstår inte varför detta våld skulle vara "ok" när det är tjejer som använder det (eller ja, har kläder med det, leker det osv) men inte killar?

Dessutom, när Tamlin blir stor så kommer han ju också att se pappas tv-spel och Ninjas kläder osv, hur ska du göra, dölja det för honom?

ELISABETH akillnaden är ju att flickor inte antas ochh uppmuntras till våld. Kvinnligt våld glorifieras inte. Det blir skillnad eftersom att Ninja inte kommer känna den sortens förväntning på sig.

Dessutom har hon inte den blekaste aning om vem superman eller batman är eller vad star wars handlar om.

Och pappas spel kommer de inte få spela förräns de är gamla nog eller mogna för det. Det beror ju på barnet; har barnet tendens att vara lite våldsam eller bråkig? Eller är barnet lugnt och snällt?

Ursäkta men jag fattar inte.

Att hon har sådana tröjor nu fattar jag varför, det har med bemötandet att göra. Men när hon vet vem/vad Batman och Spiderman och Star Wars är för nåt då och hon börjar tycka att wow va coolt att jag har såna tröjor, ska ni sluta köpa såna tröjor till henne då? Eller ska ni helt enkelt låta henne "härja runt" och apa efter dessa hjältar, det blir ju att glorifiera även om det är en tjej som gör det.

Bara för att en tjej inte FÖRVÄNTAS hålla på med våld så är det ju fortfarande ett glorifierande av våldet när hon gör det (alltså sådär som att leka spiderman och sånt) och det accepteras (om det nu accepteras då).

Förresten vill jag minnas att du lagt upp en bild där Ninja spelade GTA 😛

Och det här med living dead dockorna tex och att du vill att hon/de ska leka med monster för att då blir man cool/ej rädd för monster, är inte det lite samma sak? Monster brukar ju vara våldsamma osv (eller?). Eller är även detta en form av kompenserande?

ELISABETH fast det blir inte samma sak. Inte samma effekt, påverkan, resultat. Det är inte ett ideal för flickor/kvinnor att vara tuffa, hårda och våldsamma. Det är det däremot för pojkar/män. En tuff flicka bemöts heller inte på samma sätt som en tuff pojke. Och bemötandet i sin tur måste sättas i relation till övrig bemötande och övriga normer.

Nej jag kommer aldrig att låta ninja härja runt. Och den dagen hon vet vem batman är är hon antagligen gammal nog att bestämma över sina kläder själv. Vi pratar aldrig om personerna på plaggen heller. För henne är det bara kläder.

GTA har hon kört bil i vid nåt tillfälle. Inte slagits eller skjutit nån. Ninja är heller inget bråkigt och våldsamt barn. Som sagt; det beror ju även på barnet.

En något förvirrad undran: har en styvdotter som är väldigt fascinerad av våld (våldsspel, superhjältar och lekar där man dödar). Leker ofta att hon skjuter oss vuxna och hoppas man ska haka på och spela död. Har känt en växande motvilja mot dethär, men tvekar i att sätta tydligare gränser då hon för ovanligheten är just en HON. En vild sådan, vilket jag i sig vill uppmuntra. Men ofta går vilda lekar hand i hand med våldsamma. Har du nåt tips på hur man kan förhålla sig?

Linnea S –

Min styvson var precis likadan när han var mindre och avgudade Spider-man. Idag kan han ibland slå på låtsas och använda våldslekar på sin storasyrra, pappa, mig även andra flickor och pojkar som han ibland leker ihop med. Det förvånade mig inte precis.

En gång jag uppmuntrade honom att ta den rutiga rosa skjorta som klär honom till maximalt som gjorde honom osäker först, men log sedan och tog den däremot hans farsa som ansåg det var lite bögigt och gärna ta en annan färg??? Styvsonen som ville ha rosa (den gången fick barnen bestämma för en plagg), de småbråkade i onödan. Jag tillade att storleken passar honom än andra skjortorna och påminde sambon vem som bestämmer en plagg. OK, till slut köpte sambon rosa och styvsonen sken som en sol :-). Sambon ändrade sin syn efter ha sett att rosan passar hans son.

Styvsonen älskar rosa skjortan och har på sig än idag.

Sambon och jag har dessvärre olika syn på barnuppfostran.

Sambon och barnens mamma kommer inte överens med varandra, så det är bara deras pappa som har enskild vårdnad.

Jag kämpar på än, för att visa min sambo. Problemet ligger även hos deras mamma som kör eget race när gäller barnuppfostran. Det skapar ju en stor förvirring hos deras barn är jäkligt synd och jag borde inte lägga mig i som jag gjorde, vilket gör barnen värre förvirrade. Jag målade styvsonens naglar en gång, han berättade för mig vad hans syrra har sagt och tycker att det är bögigt när han hade färg på sina naglar.

När han kom hem från sin mamma var de borttagna, och jag bara suckade. Samma gäller gröna skor som han ville ha, men fick inte av pappa som kommenterade honom att det är bögig (bög, bög och åter bögtjat)och styvdottern tyckte detsamma. Jag suckade där också. Deras mamma är lesbisk, så och hon behandlar ju sin son som en riktig grabbig. Det stör mig till maximalt, men vad kan jag göra åt?

Visst, sambon är påverkad, tänker på vad folk säga, blabla, allting det där är sorgligt. Det är svårt att få förändra honom, men jag skiter i det nu och står kvar, och uppfostrar honom istället 😉

Du menar spel som <a href="http://www.justcause.com/home">Just Cause 2</a> och <a href="http://www.sega.com/games/renegade-ops/">Renegade Ops</a>? evil grin … ja, ja jag vet det är PEGI 18 på JC2 och antagligen blir det samma på Renegade Ops … men kunde inte låta bli att trilskas lite 😉

Delvis apropå ovanstående så vet jag inte om det är jag som missat det, eller om det aldrig blev någon uppföljning på:

http://ladydahmer.se/2011/may/nu-javlar-blire-spannande-har-i-bloggen.html

och

http://ladydahmer.se/2011/may/for-er-som-undrar-om-oskars-fragestund.html

Länk till eventuellt missat inlägg, eller ny statusrapport efterfrågas!

varför klagar du hela tiden på allt ''svensk'' eller du säger, ''åh så typsikt svensson betende'' ''svensson föräldrar''svennsson, svensk, svenne hit och dit. Varför? Så alla svenskar tänker dumt eller hur menar du? Känns så jävla fel att läsa det hela tiden när det lika gärna kunde vara en spansk eller en arab som gjorde samma. Och är det någon grej att kalla allt dumt för svensson betende? Förstår du hur jag menar?

ANONYM

Med "svensson" så menar man medelsvensken. Inget negativt alls i det. Medelsvensken. Medelsvensson.

Med Svennigt syftar man på de dåliga kvaliteer eller traditioner som svenskar har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *