Kategorier
feminism & genus

Man måste respektera fittanAv princip så sitter jag alltid som en redig karl. Eller, jag har inga principer men jag gör det för sakens skull. För att ta plats för alla ihoptryckta små damer och ursäktande kvinnor som i tider och evighet körts över av dessa bresande hanar. Jag lutar mig tillbaka mot ryggstödet, låter axlarna ta plats och sen särar jag ordentligt med benen, för fan fittan måste ju få luft. Annars kan man få svamp och då vet ju varje kvinna med lite självbevarelsedrift att då är det bra att lufta. 
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

38 svar på ”Man måste respektera fittan”

Förlåt mig men bresande? Det heter väl vresande? // messerschmitter

Svar:
nej det heter bresa. vresa är väl dialektalt?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag sitter "som en karl" för att det är skönt. Har aldrig tänkt på att det är ett sätt tjejer sällan sitter på?

Sen använder jag väldigt sällan kjol/klänning, så jag har väl aldrig haft ett behov av att hålla ihop benen.

is there any other way? Jag har alltid, och kommer alltid, suttit som jag känner för, ibland med benen ihop, ibland brett isär och ibland med fötterna på sätet framför 😉 Allt beroende på vad jag känner för…

Ananas: Sökar man på orden på t.ex tyda.nu så finns bara en förklaring till bresa "att sära på benen, oftast i sittande ställning" och ingen till vresa. Vresa kopplar jag ihop med ordet "vresig" som ju betyder "sur och otrevlig".

Antar dock att vresa är en dialektalt ord som hör hemma i vissa delar av landet. Och en dialekt kan aldrig bli fel 🙂

Helt orelaterat till inlägget (älskar för övrigt tweetsen :-D), men kan du själv styra över formateringen i dina svarskommentarer? Fetstilt gör visserligen att det syns tydligt när du har svarat, men jag upplever det som lite… argt. Eller något, jag vet inte riktigt. Det jag vill komma fram till är att det är skönare för ögonen att läsa "oformaterad" text när det är längre stycken. Det skulle vara stor skillnad om bara din signatur var i fetstilt. Kanske om det dessutom gick att markera tydligare än — att ditt svar kommer, så att dina svar inte försvinner i mängden.

Jag vet som sagt inte om du kan styra själv, men ville dela med mig av mina reflektioner. Att funktionen finns är i sig kanonbra!

Svar:
Nej det kan jag inte styra över alls.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det verkar som att mina radbrytningar försvann också?

Svar:
jag skickar feedback om detta till blogg.se
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Något annat jag lagt märke till är att kommentarerna byter plats. Som Ananas kommentar ovan, som kommer efter svaren på den…

Svar:
Jag vet. skitstörigt. Jag tror det beror på om jag svarar. då hamnar den kommentaren med mitt senaste svar längst ner.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hahaha så lustigt!! Har aldrig hört bresa!!! Här i min del av vårt avlånga land är det vresa som gäller. Alltid lär man sig nåt nytt:-)

Haha, klockrent ju! Det påminner mig om alla dessa machomän som går flera stycken i bredd på trottoarerna och inte flyttar sig när man möter dem. Jag har börjat gå rätt in i dem.

Svar:
Ja1 Jag med! Ibland viker jag undan av bara gammal vana, men då blir jag så jävla förbannad på mig själv. Upp med huvudet, bredda ut axlarna och bara GÅ bestämt
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Mella, samma här 😀 Så som LD beskriver. Bestämt 🙂 Men jag tycker att det är ren hyfs att en grupp (alltså någon i den, inte alla kanske) flyttar sig för en ensam person.

Svar:
lite som folk som tycker att vi med barnvagnar ska vika av. Gärna i trängsel. Hur tänker man då? Det är väl enklare för en jävel att kliva åt sidan än det är för mig att manövrera en hel jävla barnvagn. Inte för att jag gör det. Jag kör rakt på.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

FAN vad bra. Måste bli bättre på att våga bresa, är skitobekvämt att sitta och klämma ihop sig ju!

Svar:
JA! Ta plats för fan!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag sitter alltid bredbent, av den enkla anledningen att det är bekvämast så. Sen bresar jag lite extra när jag t.ex. sitter på tåget bredvid en person av hankön, bara för att. Älskar att se hur de liksom blir obekväma för att de sitter bredvid en sjuttonårig tjej som tar lika mycket plats som de.

Svar:
Haha! Ja precis så gör jag också. Bara för att.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Funkar för övrigt blogg.se för dig nu? Jag fick den nya versionen i förrgår och sedan dess har jag inte kunnat uppdatera bloggen – eller jag kan skriva inläggen och de registreras som vanligt på min egen startsida men i själva bloggen uppdateras inga inlägg överhuvudtaget. Jag har skickat feedback men inte fått något svar ännu.

Svar:
va konstigt! Jo allt funkar som det ska för mig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh, den eviga tunnelbanekampen. Det värsta är ju de jävla snubbarna som inte fattar att de ska dra ihop knäna! Så en åker tub i tjugo minuter med sitt knä tryckt mot någon jävla främling! Jag har inte riktigt nått fram till att säga åt dem att flytta på sig men snart kanske jag börjar våga.

Svar:
Sånt är jobbigt. Man sitter där envist med bresande ben och obehaget av kroppskontakten.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det här är helt OT i relation till inlägget, men jag har några frågor.

Jag kan inte mycket om LCHF, men jag fattar att det finns olika versioner av dieten. Mer strikta versioner och de som är lite lättare. Jag undrar hur dina barn reagerar på LCHF och vad som sägs om kolhydrater och barns utveckling/växt?

Jag har själv utländskt påbrå och undrar därför lite om ditt grekiska ursprung. Är det något du medvetet bejakar i din vardag? Är det något du gör dina barn uppmärksammade på?

Svar:
LCHF betyder low carb oct high fat. Low carb kan innabära att man äter 20 gram kolhydrater om dagen eller så mycket som 150 gram. När man är strikt så försöker man gå ner i vikt och då äter man ju minimalt med grönsaker osv. Äter man inte strikt så kan man unna sig lite mer grönt samt rotfrukter emellanåt.
Pasta, bröd, potatis, – mjöl överhuvudtaget – undviks. Frukt äter man som godis. (alltså inte ofta) osv. LCHF innehåller alltså kolhydrater, men inte i dessa moderna och raffinerade former och om man bortser från mjölkprodukterna så är lchf väldigt lik den kost vi är designade att äta. Alltså helt ofarligt för barn. (de behöver dock inte gå ner i vikt så ingen anledning att äta strikt) Nej, den grekiska biten är osynlig i mitt vardagsliv. Eller ja, jag lagar grekisk mat emellanåt och lyssnar på grekisk musik.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Applåd till bresartjejen och alla som vågar! Jag går ofta in i folk (=läs män). Sväng glatt med armarna och utstråla status så flyttar folk på sig. Även gubbar.

Jag lämnar också glatt plats för EN barnvagn. Men två-tre vagnar i bredd!? Nej, då får barnvagnskörarna också hålla åt sidan.

Och OT vad är det med alla barnvagnskörare som prompt måste av bussen först? Är det inte mindre stressigt för alla inblandade att de med barn/barnvagn går av sist och släpper fram de som kan flytta på sig fort?

Svar:
Jag försöker komma av snabbt med barnvagnen. Dels för att hinna av innan busschaffören stänger (de har bråttom) och dels för att inte vara ivägen. (för det är man med vagnen)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Usch för de som tycker att de är värda mer plats än oss tjejer! Det hände mig senast igår kväll att en kille gick in i mig. De gick på rad typ tre stycken och de kom bara in mer och mer mot mitten där jag gick på gågatan.. Jag flyttade inte på mig, det var inte direkt medvetet utan jag bara gick på stenhårt och hans axel slog i mitt bröst, gjorde ont som fan men jag är glad att jag inte flyttade mig för honom. Det blev en ganska hård smäll, hehe. Sedan vände jag mig och tittade argt på dem. Kändes ganska bra efteråt.

Svar:
Jag tror det handlar om strukturer och vana helt enkelt. Jag tror inte att de aktivt tänker att de är mera värda eller att kvinnor ska gå åt sidan, utan det är helt enkelt omedvetet och självklart för dem. Och för oss som oftast viker undan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fast i sådana här fall, dvs resor i kollektivtrafiken, tycker jag att alla ska ta mindre plats – spelar ingen roll om det är en man eller kvinna som brer ut sig, det är lika obehagligt att trängas mot en främmande människa bara för att denne tycker att denne har rätt till det!

Håller dock med om att det främst är män som lider av denna åtkomma..

Svar:
Många män behöver fostras. Skulle jag råka på en man som INTE breder ut sig (lika ovanligt som solförmörkelser) så makar jag givetvis på mig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Härligt!

Stör mig också på det där bresandet som tycks ske per automatik. Dock tycker jag det är jättejobbigt att INTE sitta med benen ihop, under mig eller vikt på något sätt. det händer liksom aldrig.

Svar:
Nu jävlar BRESAR du kvinna! För sakens skull! Se det som KBT!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Detta var ett hett ämne bland Metros insändare ett tag. Då det klagades på mäns ständigt bresande i kollektivtrafiken bemöttes det från männens sida med; men ni kvinnor då, med alla era shoppingkassar ni brer ut er med då?

Nu ska man egentligen inte döma, men jag ser lite vilka män som bresar så mycket. Dom män jag känner som gör så lyckas aldrig motivera bresandet på ett bra sätt….

Haha kul läsning MEN. Jag är oftare med om kvinnor som tar upp TVÅ HELA SÄTEN, en för kroppen och en för handväskan (läs: påsarna, väskorna, paraply, sminkväska osv).

Svar:
Ja de är också förjävliga. Mitt råd är att helt skoningslöst sätta sig. PÅ väskan om man måste. (ge dem en chans att flytta medan du manövrerar dit rövva)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *