Kategorier
feminism & genus

Män och kvinnor kompletterar varandra därför att…

Det här tjatet om att vi ska komplettera varandra…. hur menar man egentligen?  Alltså, egentligen? Och har det verkligen med kön att göra? Egentligen?

Ofta i diskussioner om genus och könsroller så är det alltid utan undantag någon som uttrycker rädsla och oro för att vi ska bli en könslös grå massa, att vi ska sluta attraheras av varandra och hur viktigt det är att män och kvinnor får vara olika just för att de… ja, ska komplettera varandra.  Vissa av mina väninnor och jag kompletterar varandra skulle jag vilja påstå…. men vi är ju av samma kön, så hur hänger det ihop? Och jag och min man är väldigt lika istället. VÄLDIGT lika. Betyder det att vi inte kompletterar varandra? Och varför är det viktigt att man gör det? Är det inte viktigare att man passar ihop? Vi har gemensamma intressen och tycker och tänker lika om det mesta. Jag vet inte om det innebär att vi kompletterar varandra på nåt sätt… men vi trivs förbannat bra ihop istället!

Jag förstår inte den här tanken att man måste bevara könsrollerna för att vi ska passa ihop.
Det är ju snarare tvärtom känner jag. Tänker speciellt på en av de mest sålda relationsböckerna genom tiderna; ”män är från mars och kvinnor är från venus”.

Tänk vad mycket problem och missförstånd som skulle undvikas om vi INTE fostrades så jävla olika!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

11 svar på ”Män och kvinnor kompletterar varandra därför att…”

Det är väl snarare så att behovet av att komplettera varandra uppstod i gamla slitiga bondesamhällen med svälten utanför dörren, vilket skapade dessa könsroller. (Till viss del)

Vi lever inte i det samhället längre, könsroller är idag helt överflödiga och fyller ingen som helst funktion.

Så med andra ord "kompletterar" jag och sambon varandra, för HAN är den med mest traditionellt feminina egenskaper och JAG den med mest traditionellt maskulina egenskaper. Det låter som om de personerna inbillar sig att alla människor skulle vara likadana i ett jämställt samhälle. Det är ju snarare tvärtom, alla skulle tillåtas att vara de helt unika individer som de hade varit om de inte hade tvingats in i en snäv könsmall. Sedan är det upp till en själv om man vill ha någon som är som en själv eller raka motsatsen.

Det där stämmer så otroligt bra! Personligheter kompletterar varandra och passar ihop på olika sätt. Det har inget med kön att göra. Av de jag känner så är min personlighet mest lik en killkompis (som jag ofta käbblar med) och min mammas. Det spelar alltså ingen roll vilket kön. Min sambo är ingen "machokille" och det är just därför jag föll för honom. Varför måste killar vara macho och tjejer vara väna små prinsessor som ska "räddas"? Nej tack.

Jag kompletterade mig själv alldeles utmärkt när jag var singel, nu kanske jag och min sambo kompletterar varandra, jag har inte funderat på saken. Huvudsaken är att han låter mig vara mannen i förhållandet så är allt frid och fröjd, …ehrm..v:-d

Ingen aning om jag o min partner kompletterar varandra,vi har jävligt roligt ihop iaf=)

Fd maken o jag kompletterade inte varandra för 5 öre,det är då ett som är säkert

Jag har läst "Män är från mars och Kvinnor är från venus", den absolut värsta smörjan ever! "Fakta" som kastas ut hit och dit utan någon som helst vettig källhänvisning och det verkar som om författaren inte tänkt till det minsta. Möjligen att den passar mentaliteten som råder i wannabe aristokratin i Texas….

Jag tror inte heller att man måste vara sin motsatts bara för att passa ihop, för jag och min make är väldigt lika varandra på en mängd av sätt och det är dels därför jag föll för honom från första början.

Och att känna samhörighet med någon har inget med könsroller att göra. För jag har också vänner som jag känner kompletterar mig på olika områden.

Jag förstår inte riktigt rädslan med att om vi inte har könsroller så skulle det bli en stor grå massa, för den där stora grå massan är ju aktuell trots/för att vi fostrar barn in i snäva könsroller.

De människor som påstår att vi behöver ha olika könsroller för att kunna komplettera varandra, hur blir det då för oss homosexuella? Kan inte jag och min flickvän komplettera varandra för vi båda är tjejer då alltså? Attans också. Bäst jag blir straight istället..

Har samma sak här. Jag och min sambo kompleterar inte varandra… MEn vi är iofs inte lika heller. Jag vet i ärlighetens namn inte varför vi trivs ihop men vi gör det och det är väl bra?

Sedan har jag en kompis, vi är som "två skrot av samma korn" brukar vi säga och vi kompleterar varandra jättebra och funkar toppen. Men vi är också av samma kön…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *