Kategorier
feminism & genus

Mångfald?

Olikheter är roliga, genus är trångsynt." –  "Kolla Suri Cruise, det är ett vackert barn" En (tre) bild(er) säger mer än tusen ord…..

Ninjas Klädlåda: bra artikel i ämnet]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

31 svar på ”Mångfald?”

Ninjas klädlåda är ju helt fantastiskt färgglad!! Hade jag råd så skulle Sixtens också se ut så, precis så! Ps. Det är jätteunderhållande att flera skriver att du vägrar sätta på ninja rosa i samma inlägg som en bild där hon har rosa byxor 😀

Du ha hittat en härlig blandning av allt. Jag gör mitt bästa för att sonens kläder ska vara lika varierade färgmässigt men det är många som "förstör" när det är födelsedagar och jul. Då blir det mycket grått, blått och annat typiskt pojkigt. Jag vill ha färger, röd och gul och orange och grönt och lila. Funderar ärligt på att köpa lila cykel till han i födelsedagspresent… Det var en fin lila. Färg är livet. 😉

Mitt tredje barn blev en tjej. Hon vägrade ha trosor på sig fram till 5 års ålder. Hon skulle ha kalsonger och fick ha det oxå. Fick kommentarer som att jag måste få bort det betendet annars…..annars vad? Den bästa kommentaren var när ngn sa att jag måste kämpa mer med min dotter med prinsessstilen för att hon har två brosor. Här kämpas ingenting.

Min brors ex flickvän brukade nalla brorsans boxerkallingar. Så varför orka hålla på och bry sig. Jag tycker det var bra att ni lät henne göra som hon ville. 🙂 Vem orkar egentligen bry sig vad man har för underkläder?

Men jäklar vad jag missat idag när jag inte suttit vid datorn!

Vilken "diskution" i inlägget innan…

Ville nästan komma med en kommentar, men det kändes ganska överflödigt och dessutom så kändes det som om många bara gick in, skummade igenom inlägget och sen skrev något mindre smart……..

Jag tycker att Ninjas låda med kläder ser mycket fin och färggrann ut och det har man ju även sett på alla bilder du lägger upp.

Hehe tycker det är kul när folk säger "aaarrh ungen kommer bli lesbisk(hemskt!!!) om du klär henne i blått!". Syskonen i min familj var också klädda i det där "ninja-stuket", fast kanske ännu lite mer åt 'pojkhållet' dvs batmankläder, turtleskläder, hockeykläder tills vi var gamla nog att bestämma själva vad vi ville ha på oss. Och hahaha nej, Inga lesbiska eller transor här. Tror inte vad man har för textil på sig som liten avgör just det.

Det roliga med detta med färger är att förr i tiden (1700-1800 tal) så var det ENDAST pojkar som bar rött och rosa…..

Anledningen till detta var att rött var den dyratse färgen och därför bara skulle användas till de "viktigare" barnen….

Jag ger mig inte ens in i debatten ocm huruvida Ninja kommer bli lesbisk pga av att hon inte får ha klänning eller "tjejiga" kläder på sig. Så jävla korkat. Och vilket ideal är Suri Cruise????

Jag älskar snickarbyxor och kommer att klä min framtida dotter (om jag får nån) i det. Min son bär dom nu….Jag sätter på mina ungar precis vad jag vill!

Jag är inte lika inne på genus och feminism men jag hoppas att jag uppfostrar en unge med sunda värderingar om att alla är lika oavsett kön, hudfärg, religion eller skostorlek….. Det är vad vi vill i vår familj.

Hej!

Läste en artikel i våran lokaltidning om dig, (TTela). Ville bara säga att jag tycker det är helt rätt, det du gör. Vi kanske inte tycker samma med rakning och sånt, men jag gör ju det för att känna mig bekväm, så det har ju inte med saken att göra. Tänkte mer på det där med att inte klä din dotter i rosa. Helt rätt! Hittade din blogg genom kommentarerna i Pornies blogg, om pälsen. Jag är också vegetarian och varit det i 4 år, klarar mig jätte bra! Skönt att se att det finns vettiga människor i vårat samhälle, även om de är sällsynta.

Ha det bra!

Jag har bara killar och deras kläder är uff så tråkiga, blått blått blått, bilar, bilar, krokodiler, traktorer, mer bilar.

In med lite mera färg och mindre bikes

Ninjas garderob är nog ganska så representativ för hur de flesta pojkar/flickor har det. Så ser Victorias garderob också ut och jag har inte ens ansträngt mig det minsta för att den ska vara könsneutral.

Jag önskar att jag vore mer rationell och principfast, då hade jag sagt varannant plagg blått, varannat rosa till min dotter.

Men tyvärr så är jag inte det. Jag älskar själv rosa (efter att ha hatat det under barndomen) och därför blir det en hel del rosa till lilltjejen. Sen om hon växer upp och vill bli bilmekaniker så stöttar jag henne till fullo i det. (har skrivit ett litet inlägg i debatten om klänning på killar, du får gärna kika…)

hehehe ser ut som mina två smågrabbars kläder 🙂

Har en bild någonstans på Alvins garderob när han var typ 9 månader eller något sådant. Det ser ut som en regnbåge.

Det är ju jättehärliga färger i Ninjas låda. Så ska det se ut hos mina ungar också. Tjej eller kille spelar ingen roll. Känner förresten två pojkar som haft varsin prinsessperiod. Den ena är lillebror till min systers bästa kompis och han lånade alltid med sig en av min systers klänningar när de hade hälsat på hos oss. Den andra är min kusin. När han var liten tvingade han sin mamma att sy en rosa långklänning med tyll och skit. Hahaha. Så roligt. Ingen av de två killarna blev bög … Trots klänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *