Kategorier
feminism & genus

Mansförtryck och Utseendefixering

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3890408.ab  Mansförtryck! första gången jag uppmärksammar detta — men jag anser att mansförtrycket, även om det inte ligger mig nära om hjärtat manshatare som jag är, *s*  är en del av den könsmaktsordning vi har idag. Män ska vara Manliga (med STORT M) Stora och Starka och inte passar det sig att fjolla runt i långklänning och ljuskrona. Fan vad förbannad jag blir. Låt pöjken vara Lucia! Lever vi i 2008 eller är vi kvar i nån gammalmodig begränsande tidsålder?? Traditioner my ass. Traditioner kan vi skrota om det innebär begränsing och utanförskap. Tycker i övrigt att vi kan skrota Lucia överhuvudtaget. Det är inget annat än en glorifierad skönhetstävling som utesluter alla utom de mest populära tjejerna (säger hon som varit Lucia själv. *s*)   och bidrar till ytterligare uteslutning, mobbing och utseendefixering. Den här skolan var iallafall inovativa. Det ska de ha kredit för. Rektorn? Hon ska ha en spark i arslet och en uppdatering av Läroplanen. "Skolan skall aktivt och medvetet främja kvinnors och mäns lika rätt och möjligheter. Det sätt på vilket flickor och pojkar bemöts och bedöms i skolan och de krav och förväntningar som ställs på dem bidrar till att formar deras uppfattningar om vad som är kvinnligt och manligt. Skolan har ett ansvar för att motverka traditionella könsmönster. Den skall ge utrymme för eleverna att pröva och utveckla förmåga och intressen oberoende av könstillhörighet."
( Lpo 94)

Jag röstar för en bojkott av samtliga elever!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

Ett svar på ”Mansförtryck och Utseendefixering”

Fan vad sur jag blir! Hur kan man hänga upp sig på något sådant som rektor. Majoriteten av de som röstade har ju talat, det behövs väl för fan inte nån jävla skolomröstning för det, vilken feg människa hon är (och obildad inom läroplanen)! Grrr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *