Kategorier
feminism & genus

Manshat och MIN man.

Jag hatar män. Jag är en renodlad manshatare. Jag hatar Mannen och allt han står för. Men det finns ett undantag; Min man är världens bästa make. Jag lovar att ni skulle bli gröna av avundsjuka om ni bara visste hur han är. På riktigt. Förutom att han är lång, snygg (jo under skägget så är han faktiskt en riktig flickfavorit), Gustav Vasas sonsonsonson+, (jo det är sant – nedstigande led och dokumenterat) så är han dessutom romantisk (jo jag vet, det är lite kräkvarning på det) generös (förra julen spenderade han drygt 15.000 spänn på mig, och nej, vi är INTE rika) , ambitiös, jobbar hårt och tjänar bra med pengar, kärleksfull och kåt . Han älskar; Mig, djur (speciellt våra katter) shopping, (jag lovar!!) inredning (nej han är inte homosexuell!!) Matlagning (och gud vad god mat han gör)

Han städar;
dammsuger, diskar och tar hand om vårt hem (de fyra första månaderna efter förlossningen behövde jag inte göra ett smack. Han kom hem från jobbet – tog hand om det som behövdes samt lagade mat till mig!) Hans negativa sidor är få.  Tyvärr.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

14 svar på ”Manshat och MIN man.”

En sån där har jag med! Skattar mig lycklig varje gång jag läser på familjeliv om vilka jävla misslyckanden det finns därute.

ska vi byta karl?!

min har oxå skägg.. men har förbannat många dåliga sidor, han diskar inte, lagar inte mat,städar inte, byter inte blöjor..

det enda han gör är att jobba och spela gitarr..

Att han är musiker är iofs ett stort plus.. men visst fan borde han kunna göra mer saker hemma..

Oh vad trevligt att hitta en till som erkänner sitt manshat :-D.

Seriöst, typ alla andra kvinnor ba: Jag är feminist, men det betyder inte att jag hatar män! ABSOLUT INTE!

Skiträdda för att bli stämplade som feministfittor och att bli totalt avsexualiserade och oobjektifierade.

Lever själv i ett jämställt förhållande, det som är självklart för mig är också självklart för honom (städning, hämtning, 50/50 föräldraförsäkring och varannan VAB).

jag är nog en riktig feministfitta (även om jag erkänner att manshat och feminism inte är samma sak) och jag KRÄVER att bli avsexualiserad och oobjektifierad!

Mitt äktenskaå är jämställt även om vi inte delar 50/50 på sysslorna.

Och visst gör vi vissa könsstereotypiska saker, men också helt tvärtom — men det har mer med individuella förhållanden att göra än könsrelaterade. Jag t.ex ÄR bättre på tvätten och disken, medans maken bygger saker… men å andra sidan sköter jag rörmokeri medans maken dammsuger, lagar mat och hänger gardiner. s

Man måste hitta balans och aldrig tillåta sig att falla i mönster utan att ifrågasätta varför.

Skulle aldrig nöja mig med nåt jävla stenåldersförhållande.

oj vilken mysig karl…min jobbar dock för mkt ´för att ha tid med ngt över huvudtaget hemma…så när han är ledig så är det dottern han har tid för..men det är ju inte så lite heller.Men jag är arbetslös så jag måste ändå ha nåt o göra ler

Vet inte om du prenumererar på kommentarer eller om det här skrivs av mig för att aldrig någonsin läsas igen.

Tänkte bara skriva att det är ganska roligt att vi kvinnor berömmer våra män för såna här saker som du skriver i ditt inlägg…

"Han städar; dammsuger, diskar och tar hand om vårt hem (de fyra första månaderna efter förlossningen behövde jag inte göra ett smack. Han kom hem från jobbet – tog hand om det som behövdes samt lagade mat till mig!)"

…när det typ är vad som förväntas av oss som kvinnor. Inget män brukar skriva om i sina bloggar direkt…

Gillar blogg'n förresten.

Liselottang: Jag läste och jag håller med :thumbup:

Män som aktivt jobbar för att vara jämställda eller bara är det rent naturligt får jävligt mycket credd. Visst tycker jag att de kan få lite uppmuntran lite då och då, men det ska även där vara jämställt.

Hejsan, jag har bara en liten fråga: dog inte Vasaätten ut på 1600-talet? Om din man nu är i rakt nedstigande led av vasaätten, borde han då inte vara nummer xxx tronarvinge?

Svar:
Vasa hade en hel del oäktingar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

finns med allra största säkerhet miljontals män som är som du beskriver din man .
92% av kvinnorna sa sig ha ett jämställt förhållande
62% var siffran för män
där kan man börja fundera lite, det är nog komplext, precis som allt i denna värld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *