Kategorier
feminism & genus

NÄÄÄÄÄÄÄ vi flickor var aldrig kåta… eller?

Jag har en dotter och min fru är gravid igen och i veckan fick vi veta att det är en flicka till och då kom jag att tänka på allt detta och konstaterade att det ändå är rätt skönt att­ ­slippa pojkar och deras jakt på porr. – Alex Schulman

Asså, det här att Alex Schulman på allvar verkar tro att flickor inte intresserar sig för porr. Hur jävla verklighetsfrånvänt och idealistiskt är inte detta egentligen? Är det månne Amanda som, i sann kvinnlig skam, övertygat honom att NÄÄÄÄÄÄÄÄ vi flickor lekte med ponnysar hela tiden!?

Alex kommer få ett ganska bryskt uppvaknande för jag lovar att vi flickor var precis lika kåta och nyfikna som åtta-, nio-, tioåringar som han var. Jag gömde porrtidningar längst inne i min garderob och sen grävde jag och kompisarna reda på deras farsors porrgömmor. Sen satt vi där med stora ögon och knoppande kroppar som pirrade sådär konstigt och mysigt och undrade hur det skulle kännas att knulla. Gärna med han, Simon, som bodde granne med bästisen.

Onanerade gjorde vi också. Precis hela tiden. Ba såru vet Alex!
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

65 svar på ”NÄÄÄÄÄÄÄ vi flickor var aldrig kåta… eller?”

fast jag tror verkligen att just jakten på porr inte är lika vanlig hos tjejer. Vad det sen beror på, biologi eller inlärda beteenden (för normen för pojkar ÄR ju sån och det påverkar ju givetvis, det måste ju du som för en kompensatorisk barnuppfostran hålla med om?) är en annan fråga..?

Den enda skillnaden är att det inte pratas om det bland flickor. Inte sjutton sprang man omkring och berättade för andra i klassen att man hade tittat i porrtidningar. Det gjorde däremot pojkarna. Då var de på god väg att bli "riktiga män".

Ha. Haha. Mammas gömda bok med sexställningar kom till väl användning när jag var i den åldern, innan jag blev en lite mer flitig användare av datorn. Jag m. kompisar onanerade flitigt redan sedan förskoleklass. Knäppt att barns sexualitet fortfarande är så himla tabu.

Gäsp orkar inte bry mig tänkte jag då jag läste det Alex skrev. Det är väl bara provokationer och annat för att få upp statistiken igen efter dålig uppdatering antar jag…

Bara för det så riktigt hoppas jag att han i framtiden hittar en ordentlig porrsamling i sina döttrars rum, haha.

Klart att tjejer är precis lika nyfikna, men det är inte lika accepterat och det talas inte lika mycket om det.

Ja men eller hur!

Tror inte att skillnaden på tid nedlagd på porrjakt är särskilt stor mellan mig och mina jämnåriga killkompisar! Den enda skillnaden är väll möjligtvis att man lyckades gömma det lite bättre, för jag menar det är ju sååå hemskt att någon skulle få reda på det:) haha

Vi sprang minsann runt och berättade! Jag och några tjejkompisar hade också ett "porrgömme" ute i skogen där vi samlade porrtidningar nån snott av sin farsa eller storebror. Sen kom internet och visst fan letade vi kukbilder som tog flera minuter att ladda med modem när man sov över hos tjejkompisen. Så Alex, och alla andra som inte har en aning – tjejer är precis lika kåta och nyfikna som killar.

jag har varit kåt så länge jag kan minnas. tidigaste minnena av sexuella fantasier var när jag var 5 år ungefär och mamma hade någon bok med lilla sjöjungfruhistorian (inte disney) och han satte snäckskal på hennes stjärt/fena och att jag blev rent ut sagt skitkåt av någon anledning, jag brukade fantisera om att man kunde ha någon slags robot man kunde köpa på konsum som man kunde programmera in att göra saker (typ sexdoll typ)

vi hade sexlekar med barbies, också från 5 år och uppåt, sexlekar med varandra (innehöll mest att en var kille och en var tjej och man juckade på varandra). när jag var i 10års åldern och fick koll på hur internet fungerade var det det jag gjorde DIREKT när jag kom hem från skolan, letade efter porr, ofta får man bara fram sådana där sugiga gratisklipp som är alldeles för korta. min mamma gav mig sagan om isfolket böckerna när jag var ca 12 år. innan hade min mormor haft dom som sen gav dom till min mamma och mamma gav dom till mig. helt underbara böcker men man får kåtslag av allt demonsex, är förmodligen förstörd för livet för sex med demoner är nog det ultimata.

KP tidningen var ju också oerhört populär, läste direkt delen som handlade om kroppen och då oftast hångel och sex… I can go on forever

haha tänkte precis samma sak när jag läste det.

Minns när jag gick på dagis och vi hittade porrtidningar ett av lektornen.. det var både tjejer och killar som var lika nyfikna.

Jag tror många tjejer inte vågar kolla på porr för det är så tabu för tjejer, när jag berättade för min kille blev han helt sprickfärdig av nyfikenhet och ville vet vad jag tittade på och massa annat.

Jag tror det är vanligare bland killar, men i framtiden kommer det nog vara precis lika vanligt bland tjejer. Just tack vare att tjejer vågar ta för sig mer

"rätt skönt att­ ­slippa pojkar och deras jakt på porr"

Fattar inte varför detta skulle vara ett problem? Det är ju inte som att sonen skulle fråga sin pappa om han hade någon nice porr att låna ut, de försöker väl ändå dölja sin porrjakt lika väl som föräldrarna försöker undvika att komma på dem när de onanerar.

Haha, gud vad jag känner igen mig i alla historier! Jag har onanerat så länge jag kan minnas, har desperat letat efter porr, också ritat egen, lekt sexlekar med barbie och så vidare.. Och inte skämdes man, utan jag och mina kompisar var nyfikna tillsammans.. Reagerade också på vad Alex skrev, men jag har fått den reaktionen förut från killar.

Ah vissa killar är så korkade Xd jag kan meddela att i mitt förhållande äre jag som är den kåt och jag är EN tjej och min sambo en kille.

Känner mig asexuell av läsa både inlägget och kommentarerna här.

Jag var också nyfiken på porr som ung flicka (var dock 12 år första gången). Jag slog över till de förbjudna kanalerna när pappa inte såg. Men det tog ett tag innan jag blev kåt av det, jag var mer nyfiken i början.

När jag väl blev påverkad av det (och började onanera) så kände jag skam. Ja, det låter helt galet när jag tänker på det idag. Men när jag var så ung hade jag fått för mig att det är fel av mig att titta OCH gilla det – som flicka. Jag kände skam över det nästan ända upp till vuxen ålder.

Eller hur Johan. Visst är det töntigt tänk att tjejer inte skulle vara like kåta och nyfikna som killarna. Men det är också konstigt att han verkar tycka det är ett problem att en kille skulle vara kåt och vara på porrjakt. Eller är problemet att han inte skulle få ha sin porr ifred?

Kan tillägga att jag aldrig gömde några porrtidningar. För mig var de till en början TV-kanalerna och sedan Internet. Kom ihåg den tiden då jag tvungen att ladda hem en video för kunna se den (som jag raderade direkt efteråt). Nu har jag ju den lyxen att jag kan streama utan att behöva ladda hem. 😉

Är det bara jag som aldrig kom över några porrtidningar i skogen? Eller hos kompisar/föräldrar… helt torrt på den varan vad jag kan minnas. Jag umgicks nästan bara med killar på fritiden upp till 12-årsåldern, och minns inte en enda porrtidning eller porr överhuvudtaget. De kanske inte visade för mig iofs… jag var ju tjej.

Men fanns ju romaner att läsa, samt KP och sånt, som förklarade en del och var nice.

Fan vad surt att onani ska vara så himla tabubelagt, gick runt och hade världens skuldkänslor och panik för att nån skulle komma på mig. Dock en sak var kul, jag kom på att i simhallen kunde man trycka sig mot vattenstrålarna och få sig en skön stund, och gjorde detta friskt, även inför kompisar och så. Fattade inte att det var "snuskigt" förrän senare. Hehe.

du vågade iaf onanera, själv rörde jag inte mitt kön fram tills jag var 20 för att det kändes så äckligt, trots att jag var sjuuuukt kåt. Helt sjukt när man tänker på det!

Jag håller med de andra kommentarerna.. Har känt av min sexualitet så länge jag kan minnas nästan. Bara att man då inte fattade vad det var… Har också lekt "sexlekar" som någon skrev ovan, precis på samma sätt! Vi låtsades vara en tjej och en kille och låg på varandra.. Har ingen aning om varför vi gjorde det. Och tyckte det var skitspännande med porr!

Tittade på det med min yngre kusin (hon var typ åtta och hon elva)hemma hos henne (de hade sådana tv-kanaler) och jag kommer ihåg att jag blev så kåt!

Dock kommer jag så starkt ihåg skamkänslorna också. Jag skämdes varje gång jag onanerade, och trots att vi hade dator och internet så vågade jag aldrig kolla på porr för jag skämdes så för att jag gillade det. Jag spenderade jättemycket tid på en sida som hette "snyggast" (har jag för mig)istället. Där satt jag och klickade fram alla bilder som folk hade lagt ut i hopp om att hitta en nakenbild som inte hade raderats av sidan ännu. Detta hände ibland och jag tyckte det var såå spännande 😛

Kommer ihåg en gång i högstadiet också på en sex-och samlevnadslektion. Läraren frågade om det var någon som hade kollat på porr någongång och alla killar räckte stolt upp handen. Medan jag satt där och skämdes, jag vågade absolut inte räcka upp handen fastän jag hade kollat på porr många gånger..

Önskar så att man kunde ta död på myten om den kåta mannen och den okåta kvinnan..

Jag misstänker att tjejer är precis lika kåta och intresserade av porr som killar, och även snor porrtidningar/filmer av föräldrar eller äldre syskon

MEN

skillnaden ligger nog i att killarna på måndagen sen hojtar inför hela klassen om filmen han såg i helgen/tidningen han stal från storebrorsan, medan tjejerna nog bara snackar med tjejkompisarna om det. Säkerligen lika mycket och lika detaljerat, men inte inför killarna.

Därmed får killarna falskt bilden av att tjejer inte är gör sådant/är intresserade av porr.

Så egentligen är det kanske inte så konstigt att Alex tror som han gör…

anonym (till hanna):

Jag tycker också att det är så sjukt att man som tjej inte kan vara kåt och onanera utan att känna skam!

Det är ett väldigt tydligt tecken på ojämställdhet tycker jag, kvinnor har verkligen inte samma rätt till sin sexualitet som män har. Mäns sexualitet tas för given och hela samhället hejar på, en kille SKA vara kåt annars är det något fel.. Och de behöver inte skämmas för att de är kåta. Plus att all porr nästan är riktat mot dem, jag menar hur lätt är det att hitta porr med snygga heta killar? Inte så lätt.. Nästan 100 % av porrindustrin förutsätter att man är en man när man går in på en sida.

Samtidigt som kvinnors kroppar objektifieras och sexualiseras så att männen ska njuta. Vi kvinnor ska liksom bara ge av våra kroppar, men aldrig kräva något tillbaka :/

Blir riktigt jävla arg när jag tänker på det!

Oj! Detta inlägg och alla kommentarer är faktiskt något nytt för mig. Jag är ju anonym så det finns ingen anledning för mig att ljuga om min barndom, men jag har då aldrig kikat i porrtidningar eller liknande. Om mina vänner gjorde det så gömde de det bra, det var iaf ingen som sa något. Någonsin.

Jag vet att jag började pröva på att onanera i badkaret ungefär i samma ålder som jag fick mens (11), men det är precis det enda jag gjorde på den fronten. :S Och då fantiserade jag typ om att hålla en kille i handen. Var jag lite efter kanske? Haha.

Oj jag trodde faktiskt inte heller att det var så populärt bland tjejer. Jag har aldrig sett porr eller varit minsta lilla intresserad av det. Egentligen inte speciellt intresserad av sex överhuvudtaget, tyckte bara det var jobbigt (inte ett jävla dugg spännande) när min första pojkvän började pressa mig till sex eftersom jag inte självmant ville. Känner fortfarande inget sug efter sex eller porr/onani, men jag antar att det är jag som är undantaget här.

jag och mina vänner tittade på porrsidor på internet, berättade sexhistorier för varandra och tittade på teatrar där våra gosedjur hade sex. jag är tjej och hetrosexuell om någon undrar

Sådana där Harlequinromaner läste jag också väldigt flitigt och blev hur kåt som helst. Snodde också Expressens söndagsbilaga och läste sexfrågorna samtidigt som jag hade det riktigt skönt. Från 6 års ålder har nog mitt liv varit ett enda kåtrus.

Eller det började nog tidigare. När jag var drygt 3 år stoppade jag runda träklossar i trosorna och gned mig mot dem. Mamma blev vansinnig och talade barskt om att sådant är bara för vuxna. Efter det fick jag inte ha några avlånga och runda leksaker.

Jag verkar också tillhöra undantagen här. Jag har aldrig känt ett sug efter porr och har aldrig letat porrtidningar med mina vänner. Mina Barbies gjorde visserligen barn med varandra genom att liga ovanpå varandra men där var det själva barnen som var huvudgrejen och inte sexet.

Det dröjde också fram till 19 års ålder innan jag ens provade att onanera, och inte för att jag tyckte att det var skamligt, utan för att jag helt enkelt inte kände behovet av det.

Jag hade visserligen ingen porr, men det var rätt standard med att mina barbies hade sexorgier snarare än att de lagade typ mat.

Oj där känner jag inte igen mig alls. Hade läst att andra onanerade så jag testade någon gång i femman, sexan men fot var helt ointressant så jag gjorde inte om det förrän i 23årsåldern. Däremot var det intressant tillsammans med pojkar. Men inte ensam.

Är jag så ovanlig alltså. Fan, det trodde jag inte! :bigeyes:

Så vidrigt att folk fortfarande tänker på det här viset. Jag var ständigt kåt från kanske 11-årsåldern, och gillar fortfarande porr, även om jag nu föredrar porr som är mer etiskt producerad. Jag känner ingen skam för att titta på porr längre, däremot för faktumet att jag stöder en sunkig porrindustri, men det är en heeelt annan femma (Med det menar jag inte att kvinnor som jobbar med porr alltid är offer, men det är ju inte en särskild jämställd industri.).

Däremot får jag inte ut så jättemycket av bilderna i porrtidingar, för att de främst visar nakna kvinnor, och utgår från mannes perspektiv. Och nej, det betyder inte att jag är ute efter nån softad mjukporr där man inte ser vad de håller på med:-).

Tycker också att det är intressant att det bara är pappas tidningar som nämns- kanske var det mammans eller föräldrarnas gemensamma?

Jag säger bara en sak: Malena Ivarssons samlevnadssida i Aftonbladets söndagsbilaga! Smög med mig tidningen in på toaletten, låste och läste. Ibland rev jag ur sidan och sparade, om det var något som tilltalade lite extra. Var väl ungefär 11 år när jag började läsa dessa sidor och därefter eskalerade sexintresset.

Va fan -vi är alla människor som har lustar. Skulle vi inte ha det skulle homosapiens inte finnas, för de raser som inte var kåta nog har ju dött ut å finns därför inte 🙂

Slappna av å njut av sex å Livet 🙂

HAHAHAHA!!!! Jag och mina kompisar var GARANTERAT värre än killarna när vi gick på högstadiet. Hormonerna fullkomligt exploderade ju i kroppen på en. Nu kan man ju kontrollera sig lite mer. Jag tror att killar och tjejer bara uttrycker sig olika beroende på hur man är uppvuxen, vilka man umgås med och personlighet. Det är lite mer tillåtet att killar pratar högt i klassrummet att de kollat på porrfilm, eller vill knulla med någon. Tjejer ha lärt sig att bete sig på ett "finare" sätt. Det känns obildat att säga att killar i sin natur är kåtare än tjejer.

Men käre värld! Tack vare pappas porrtidningar och filmer (vet att det var hans, han bodde själv) som jag regelbundet slukade som 9-11åring, och rapport-tidningarna på personaltoaletten på hans jobb så lärde jag mig en hel del, på gott och ont. Hade innan aldrig haft en aning om klitoris och vad man kunde åstadkomma med den 🙂 och det trots att jag ofta vaknat av nattliga orgasmer från att jag var 6-7. Onanerade jämt efter att jag upptäckt detta och var alltid på jakt efter något att läsa eller titta på. Sexscener i vanliga filmer spolade jag tillbaka och tittade om och om igen (Unfaithful 2002 O-M-G)och läste mammas cosmopolitan som hon gömt.

Minns att jag blev dunderkåt som 5-åring då jag lekte att jag var undergiven någon som hotade att göra mig illa och tryckte en rotborste mot magen. Men jag fattade inte vad det var eller att snippan kunde vara inblandad i något skönt.

Att killar skulle vara mer kåta/porrsugna, BULLSHIT

Denna kommentar är till anonym som skrev:

"Jag tycker också att det är så sjukt att man som tjej inte kan vara kåt och onanera utan att känna skam!

Det är ett väldigt tydligt tecken på ojämställdhet tycker jag, kvinnor har verkligen inte samma rätt till sin sexualitet som män har. Mäns sexualitet tas för given och hela samhället hejar på, en kille SKA vara kåt annars är det något fel.. Och de behöver inte skämmas för att de är kåta. Plus att all porr nästan är riktat mot dem, jag menar hur lätt är det att hitta porr med snygga heta killar? Inte så lätt.. Nästan 100 % av porrindustrin förutsätter att man är en man när man går in på en sida.

Samtidigt som kvinnors kroppar objektifieras och sexualiseras så att männen ska njuta. Vi kvinnor ska liksom bara ge av våra kroppar, men aldrig kräva något tillbaka :/

Blir riktigt jävla arg när jag tänker på det!"

I rfsu:s material om porr från 2007 med bl a intervjustudier med både killar och tjejer kan man läsa att även killar känner skam i olika grad efter att de onanerat till porr. Även de killar som helt accepterar porren känner en viss skam, i synnerhet om porren är nedvärderande mot kvinnor på något sätt.

Så inte ens killar är befriade från skammen kopplad till porr även om många tror det. Men förhoppningsvis kan både killar och tjejer bejaka sin sexualitet i framtiden utan skamkänsor… kanske med rättvisemärkt jämställd porr?

Han verkar lika bakom som sin bror. Höll på att klösa ögonen ur mig i vrede och frustration över en krönika i tjejtidningen solo av Calle Schulman där han försöker diskutera feminism på ett intellektuellt sätt. Bland annat skriver han att jo visst så borde mycket förändras men orka! Orka leva efter alla dessa regler som de gapiga, håriga (som alla antifeminister anser Calle det vara högst relevant att poängtera personens kroppsbehåring i alla dessa diskussioner) feminister målar upp för oss. Det bästa blir när han på fullt allvar skriver att de inte åstadkommit något på 50 år! Hu ja! Sedan sammanfattar han det hela med att "det handlar om dig och mig" och föreslår nya idéer som att man måste se vad som händer på dagis, i skolorna, i hemmen. Där måste jämställdheten börja! Att vi feminister inte tänkt på detta innan! Helt otroligt, här har jag trott att det viktigaste var att ändra grön gubbe symbolen men Calle vet bättre… Kräks i min egen mun! Han har uppenbarligen ingen aning om vad han kritiserar.

Är så trött på när man kör i-phone snurra flaskan och får frågan "när kollade du senast på porr" och kompisen bredvid blir högröd i ansiktet och stammat desperat "jag h-h-ar aldrig kollat på porr. F-f-fan va äckligt".

Sist vi kom in på ämnet höjde jag rösten och sa "jag kollar på porr minst en gång i veckan. Har gjort det i 4 år" (sen jag var 14) Först blev det tyst men sen kom ett "fan, jag med!" från höger och sen från vänster.

Har varit skitkåt sedan jag var 9 år. Trodde alltid att det var något fel på mig, men har börjat inse nu att alla vi tjejer är lika. Vi berättar bara inte pga. skam.

Är samma när man berättar att man har en dildo. Går ett sus genom kompisskaran och sedan fnittrar någon nervöst "vadå… använder du den?" Jag ba "NÄÄÄÄÄÄ kastade ut 500 kr på att gömma undan en gummikuk som jag aldrig kommer använda"

Jag tittade inte på (så mycket) porr, för det var svårare att få tag på och lätt för föräldrarna att hitta, men oj vad jag läste böcker (mannen som kunde tala med hästar läste jag om sexscenerna i typ hundra gånger), spolade tillbaka sexscenerna i filmer, och läste kropp och knopp i KP och sexchattade. Barbie- och gosedjurslekar var verkligen inte oskyldiga, och jag lekte "doktor" med mina syskon och snodde mammas tamponger och låtsades att det var en snopp. Och dom gånger som jag laddade hem porrbilder och mamma hittade så förutsatte hon att det var brorsans…

Jag blev fan kåt av att se sådana här pixelsilhuetter av folk som hade sex, på tidningsreklamsidorna för bilder och låtar man kunde ladda ner till sin mobil när jag var liten. 🙂

Och jag onanerade verkligen hela tiden när jag var riktigt liten, kring fyra-fem; jag gned mig mot allt som funkade. När folk sade åt mig att sluta invände jag med "men det är ju skönt!". Inte fattade jag att det var något fel eller skamligt jag höll på med (tills jag fick skäll för det).

Min mamma (jag är 20 år gammal) läste denna krönika av Schulman och tyckte att den var så sann och träffande och allmängiltig. Hahaha. Jag svarade något skeptiskt och undvikande (hade ingen lust att för min sexualmoralistiska mamma råka beskina att jag konsumerar porr och onanerar genom en kommentar om att "tjejer minsann också") och hon invände "men du vet ju inte, du är ju tjej"!

Jätteflummig kommentar i mitt fall; jag tänker mig att jag för henne varit ett mer prekärt problem än min bror, faktiskt, jag med min ständiga offentliga och mycket engagerade onani under t. ex. besök hos mormor och morfar. Deras vardagsrumsbord hade väldigt trevliga hörn tyckte jag. 😀

Min porr i pappersform lyckades jag nog gömma bra nog.

Just nu kan jag bara använda datorer på familjegemensamma ytor, men när jag är ensam hemma unnar jag mig lyxen att se på porr med volymen upp med om andan faller på.

Det var sjukt förtrycksstämning på högstadiet för min del. Bara tjejer som hade ett visst utseende (läs: typ stereotypt hora-utseende från hora/madonna-diktomin eller fjortisstereotyper eller tjejer med "scandal beauty"-image, typ) "fick" vara sexuellt aktiva, och då bara genom att killar "onanerade åt dem". Onani eller lust för tjejer var MYCKET tabubelagt. Att vara ett sexuellt /subjekt/ FANNS inte. Fy och äckligt och tabu. Aldrig att man snackade porr med tjejkompisar. Att vara kåt var fult och smutsigt och djuriskt. Man skulle vara ren och existera som objekt men inte ha egen lust utom när den är bekväm för killar.

Även nu upplever jag att normen säger att bara tjejer/kvinnor som har ett visst utseende eller är inom tillräckliga utseendemässiga idealramar tillåts vara sexuella, och då helst som undergivna/objekt för mannens lustar. Man måste leva upp till att kunna vara ett objekt för att få vara sexuellt på något plan. Annars är man synnerligen obekväm.

Det finns en större förståelse för att alla män självklart har en sexualitet oavsett hur väl de stämmer med skönhetsideal än för kvinnor. "Fula" kvinnor som har en sexualdrift? Det kan väl inte existera? Kvinnor existerar ju för att vara objekt för och tillfredsställa män, så det kan väl inte finnas? Eller?

Kvinnor förväntas inte ha någon eller förtrycka sin sexualdrift om de inte kan anses vara självklara objekt. Kvinnor spottas på om de är "fula" och kåta som otillräckliga då det för kvinnan anses vara så vansinnigt viktigt att vara fysiskt attraktiv och sexuellt tillfredsställande för män. Om tjejer är "fula" förtjänar de inte att bli tillfredsställda medan detsamma verkligen inte gäller för män. Denna mentalitet upplever jag.

Det var sjukt förtrycksstämning på högstadiet för min del. Bara tjejer som hade ett visst utseende (läs: typ stereotypt hora-utseende från hora/madonna-diktomin eller fjortisstereotyper eller tjejer med "scandal beauty"-image, typ) "fick" vara sexuellt aktiva, och då bara genom att killar "onanerade åt dem". Onani eller lust för tjejer var MYCKET tabubelagt. Att vara ett sexuellt /subjekt/ FANNS inte. Fy och äckligt och tabu. Aldrig att man snackade porr med tjejkompisar. Att vara kåt var fult och smutsigt och djuriskt. Man skulle vara ren och existera som objekt men inte ha egen lust utom när den är bekväm för killar.

Även nu upplever jag att normen säger att bara tjejer/kvinnor som har ett visst utseende eller är inom tillräckliga utseendemässiga idealramar tillåts vara sexuella, och då helst som undergivna/objekt för mannens lustar. Man måste leva upp till att kunna vara ett objekt för att få vara sexuellt på något plan. Annars är man synnerligen obekväm.

Det finns en större förståelse för att alla män självklart har en sexualitet oavsett hur väl de stämmer med skönhetsideal än för kvinnor. "Fula" kvinnor som har en sexualdrift? Det kan väl inte existera? Kvinnor existerar ju för att vara objekt för och tillfredsställa män, så det kan väl inte finnas? Eller?

Kvinnor förväntas inte ha någon eller förtrycka sin sexualdrift om de inte kan anses vara självklara objekt. Kvinnor spottas på om de är "fula" och kåta som otillräckliga då det för kvinnan anses vara så vansinnigt viktigt att vara fysiskt attraktiv och sexuellt tillfredsställande för män. Om tjejer är "fula" förtjänar de inte att bli tillfredsställda medan detsamma verkligen inte gäller för män. Denna mentalitet upplever jag.

Minns högstadiet när nån kille frågade mitt gäng (ett gäng på ca 5 tjejer) om vi brukade onanera. Alla bedyrade att nääääe, inte då, det skulle aldrig falla oss in. En av tjejerna erkände utan problem att jo, det gjorde hon ibland. Trots det vågade jag inte stå upp och berätta att jag också onanerat, skammen var för stor. Äckligt ju. Ha en egen lust och leva ut den? Nej usch!

Jag har två minnen av att ha hittat porr som barn, och båda gångerna kände jag mer äckel eller neutralitet än lust och nyfikenhet. Men samtidigt var jag kåt och onanerade, framförallt till mina egna fantasier om eller bilder jag hittade av böghångel och bögsex. Helt fritt från fåniga framställningar av kvinnor och bara snygga unga män i alla roller 😉 Dock medförde det en viss könsförvirring för min del.

Jag vet att jag var väldigt nyfiken, däremot var jag inte jättesugen på porr. Porrindustrin är ju riktat till män och inte till kvinnor. Därför tror jag att det är ovanligare att tjejer har porrgömmor.

Oj, om han bara visste hur mycket porr jag och mina tjejkompisar surfade under rasterna i mellanstadiet. Tjejer är också kåta och nyfikna, precis som killar. Naivt att tro något annat. Däremot tror jag att tjejer oftare håller tyst om sin konsumtion av porr eller hur mycket de onanerar etc., eftersom det fortfarande är lite tabu att tala om det.

Det här är asjobbigt men jag fick en väldigt snedvriden bild av sex då min mamma (skildes när jag var liten) kunde ligga i soffan och göra allt möjligt min sin nya, framför porrfilm när vi satt i rummet! Minns inte min ålder men vi satt ju där och såg allt. Till slut gick jag ju ut ur rummet. Men det där minns jag för alltid, och jag minns när sedan skulle sova och kände det där "pirret", att jag blev jättearg och tyckte inte om känslan och slog på det heliga för att jag ville att det skulle sluta.:blush:

Jag skulle aldrig aldrig! utsätta mina barn för något sådant. Jag är mycket noga med att de inte ska höra mig och min man, eller råka se något på TV:n.

Mycket trist att det blev en sådan början på något som ska vara så naturligt.

Jag var nog inte i 8-9 ens 10 års åldern, snarare mot 13 årsåldern när jag ens brydde mig om killar på ett sådant plan. Jag tyckte det var skitäckligt med tungkyssar också efter att en killa kört ner tungan i halsen på mig. Jag lekte med dockor och gillade hästar. Men såklart, tjejer är ju inga osexuella varelser, det lär nog Alex upptäcka sinom tid han med.:-)

Kakan, du tror inte det kan ha med att porr görs och är menat för män..? Det har aldrig slagit dig? Kanske tjejer skulle vara mer intresserade av porr om inte tjejerna enbart framställdes som sex-dockor och varannan jävla film innehöll gangbang och strypningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *