Kategorier
feminism & genus

När en man blir kåt så kan vad som helst hända, det vet man ju! (2.0)

Mannen är ett djur som styrs av sina lustar. Som inte klarar av att kontrollera sina handlingar om han blir kåt. Som inte klarar av att tänka klart om de ser en lättklädd kvinna. Så är det ju. Boys will be boys. Det ska man inte belasta dem för. Det kan ju liksom inte rå för det. Eller nåt sånt. Könsrollerna och synen på manligt och kvinnligt har varierat genom kulturer och tider men det är en sak som faktiskt varit ganska konstant och det är den här bilden av mannen som ett översexuellt djur. (Det är ju ganska populärt av anti-feminister och andra könsivrare att hänvisa till mannens biologi. Fast nåde den feminist som skulle påstå samma sak!)  En Riktig Man™ är ett djur som alltid är villig, alltid är kåt. Vem som helst, när som helst, hur som helst. Det kan tyckas ett skämt, men det sorgliga är att det är så här vi ser på män. Och det påverkar inte bara pojkar som växer upp och ska göra kön på rätt sätt utan även oss kvinnor som måste hållas till svars för mannens vilda lustar. IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn anklagas för våldtäkt och i vanlig ordning så är det ju inte hans fel. Eller fel alls tydligen för det vet man ju att våldtäkt inte är värre än lite otrohet och det är väl inte så farligt? Dessutom så är han ju en notorisk kvinnorkarl och då bör man givetvis ha lite överseende. Han gillar kvinnor för mycket helt enkelt. Manligt värre liksom.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

26 svar på ”När en man blir kåt så kan vad som helst hända, det vet man ju! (2.0)”

Det är ju ungefär en äldre version av "jamen han drar dej i håret och drar upp din kjol för att han är käääär i dig!"

Eller som min egen mamma sa när jag blivit våldtagen;

"det spelar väl ingen roll, du har ju ändå legat med honom förut? och du ska vara glad att det var någon du ändå känner…"

Och så anmälde jag inte, för både kuratorn och mamma sa att det skulle ju va synd att anmäla honom och förstöra hans liv, så ung som han är. Mamma tillade att han ju faktiskt var väldigt trevlig också, iallafall oftast.

Får mig att tänka på Rodney Da Silva i årets Big Brother som hävdade att han och andra män har en så kallad "otrohets-gen" (han la fram det som om det vore en sjukdom). Heh.

/Himlar med ögonen

Jag blir så sjukt ARG!

Detta är verkligen det som upprör mig mest med hela samhället och alla normer och skit som man är uppväxt till. Hur fan kan det ha blivit såhär? Hur fan kan man generalisera alla män så otroligt mycket och hur fan kan man göra så att kvinnor måste FÖRSVARA sig själva när de anmäler en våldtäkt? Hur kan det spela en roll vad kvinnan hade på sig, hade druckit eller hur många hon hade legat med innan? Hur kan det ens få skrivas i en domstolsrapport? Hur fan kan världen vara så jävla orättvis? När har detta blivit till en norm och något som ALLA är med på?

Gaaah!

När jag tänker på att denna åsikt verkligen existerar hos folk och förmedlas vidare till deras barn eller andra människor vill jag bara, ja, jag vet inte vad jag vill, men jag vill inte att det ska fortsätta såhär.

Måste rekommendera alla att läsa Katarina Wennstams bok "Flickan och skulden". Har faktiskt aldrig läst en bättre och mer upprörande bok någonsin.

Usch ja, blir så förbannad. Jag bloggade också om Strauss-Kahn tidigare idag. Det är svårt att låta bli när man ser Assange-grejen upprepas i media ännu en gång. Mäktiga män behöver inte våldta, ingen säger nej till dem… om om det finns anklagelser är det en konspiration. Blablabla. Skitsnack!

Till anonym över – Jag fick liknande problem. Blev våldtagen innan jag ens började skolan, regelbundet av en lite äldre kille (Ja de kan få stånd även när de inte kan få utlösning) och han började tydligen skryta om att han hade haft sex med mig till sina kamrater, när jag var 7 år gammal. Redan då kallades jag för en jävla hora första gången, och det spred sig till alla elever i skolan, utan att lärarna hörde ett knyst (eller förnekade de det? Vet inte) När folk frågade ifall det var sant så blånekade jag, för jag tyckte det var så pinsamt och att jag skulle skämmas för att jag inte var "riktig" oskuld, för det var ju det jag låtsades vara…

Gah, svårt att förklara ens barndomstrauman. Anledningen till att jag kallar det våldtäkt och inte bara sex som liten är för att han tvingade mig, hotade mig att vi inte skulle vara kompisar längre ifall jag inte "tränade på att göra barn" och när man redan är mobbad för att vara tjock och lätt för att gråta när man är fyra år, så gör man vad som helst för att ha en kompis.

Sedan när jag började komma ut med det i mina tonår, så kom folk med dumma kommentarer som "Han var ju inte så stor, så det kan ju inte ha gjort ont. Då gälls det inte", "Men då är det väl inte så jobbigt? För du har haft längre tid att läka?" eller min favorit "Men då minns du väl knappt nåt?"

Äh! Det vet väl alla att kvinnor behöver lite tvång för att bli kåta, detta eftersom vi är blyga och inte vågar stå för att vi vill ha sex frivilligt. (Förövrigt åsikter direkt tagna från en riksdagsman som talade emot kriminaliseringen av våldtäkt inom äktenskap 1965).

Väljer att vara anonym för respekt för min syster, men det här fick mig att minnas en händelse för en himla massa år sedan då min lillasyster som var ganska nybliven tonåring blev våldtagen av en kille, och folk nere på byn kallade henne hora när hon gick förbi. Vuxet folk.Skvallret gick också att hon anmälde bara för att få pengar (skadestånd)

Killen var det väldigt synd om, en plus tjugoåring som visst råkade få in sin sperma i en trettonåring, klart det var hennes fel..?!

Helen: Vad menar du med "tjejer kan vara minst lika kåta som killar"? Som om det vore nåt ovanligt, eller undantagsfall? Tjejer har väl precis samma sexualdrift som killar, bara att det inte pratas och skrivs om det?

Tjejer ÄR lika kåta som killar.

Ååå jag blir så jäkla förbannad!

Skrev om det här med sexualitet så sent som i morse i min egen blogg. Fats då i ett litet annat sammanhang, men ialf.

Hur kommer det sig att kvinnor ska stå till svars för mäns sexualitet?? Man kan väll för 17 inte stå till svars för någon annans sexualitet än sin egen, oavsett vad man har för kön.

Ursäkten som han är ju man, "men hon får ju skylla sig själv som hade kort kjol, klart hon ville då liksom" är helt absurda.

Ett nej är ett nej aningen det kommer från en kille eller en tjej.

Människor som kommer med påståenden som ovan borde verkligen försöka skaffa sig en hjärna, kolla tradera!

…och bland kommentarerna i artikeln skriver folk att "men vad gjorde hon i hans rum när han duschade?" som om det rättfärdigade hans beteende! En våldtäkt är en våldtäkt oavsett om han var i duschen innan eller inte! Vad fan?

Vadå, hon råkade gå in i hans rum när han var naken, då får hon skulla sig själv eller…?

ÅÅÅÅÅHHH vad TRÖTT jag blir…

Sorgligt att vissa ser det så. Jag ser bara monster när män styrs av sexualitet. Men som en liten kvinna med ett förflutet finns det väl skäl till att jag inte anser att manlighet har med överdriven sexdrift att göra..

Helt jävla sinnesvridet att folk sedan har mage att kläcka ur sig kommentarer som "men vad gjorde hon i hans rum över huvud taget? Om hon inte varit där hade det aldrig hänt". Som att det skulle ha något som helst med saken att göra?

Det finns verkligen folk till allt här i världen.

Blä säger jag bara. Orkar inte kommentera mer, för det här är nog en av de saker som gör mig mest upprörd av alla olika förväntningar på män och kvinnor. Fattar inte hur folk kan påstå att vi är jämställda i det här landet när det är så uppenbart att män och kvinnor ses på olika sätt när det handlar om sexualitet (och att det är kvinnor som objektifieras och sexualiseras). Nu blev det ju en lång kommentar ändå haha 😛

En sak som jag alltid lägger märke till när jag läser kommentarerna efter artiklar i ab är att i princip alla män som kommenterar där verkar HATA kvinnor. Det är inte tragiskt att en kvinna våldtas tex, utan då fokuserar de på andra saker. Ofta gör de sig själva till martyrer med och tar upp situatioenr där män behandlas dåligt, när artikeln inte ens handlar om det. Jävligt skumt. Vilken tur att man vet att det finns män som är deras raka motsats, som är underbara men som uppenbarligen inte hänger på ab.

Ja, för kvinnan som blivit våldtagen är det ju absolut inte synd om, nej hon har bara fått halva sitt liv förstört. Det är ju självklart den vidriga, mäktiga karln det är synd om.

Och hur kan man vara så fullständigt jävla vidrig att man sätter våldtäkt under samma kategori som otrohet? Och, som massa andra kloka människor här över mig har skrivit: Den enda sexualiteten man kan, och SKA, ta ansvar för är sin egen.

"Könsrollerna och synen på manligt och kvinnligt har varierat genom kulturer och tider men det är en sak som faktiskt varit ganska konstant och det är den här bilden av mannen som ett översexuellt djur"

Nja, vad jag har förstått så har det funnits tider och kulturer där kvinnan har ansetts varit det mer sexuella könet. Både här i Europa (innan den viktorianska eran) men även i Indien bland annat.

(och nej jag tänker inte ge er källor på saken, ni får tro på mig eller inte, eller leta upp fakta själva om ni vill för jag orkar inte det nu).

Du har en poäng där LO!

Jag har fått lära mig att bland annat könsstympning görs för att dämpa den där sexualiteten, som anses vara extremt mycket större än mannens.

Detta kan man läsa i en avhandling av Maria Frederika Malmström. Avhandlingen heter "Just like couscous: gender, agency and the politics of female circumcision in Cairo" och kom ut 2009. Den bygger på ett fältarbete i Kairo där författaren har ovserverat och intervjuat kvinnor och män om begreppet könsstympning. Den går mycket in på kvinnligt och manligt. Mycket intressant!

Inte kan väl en riktigt karlakarl tvingas hålla tillbaka sina lustar bara för att kvinnan inte ställer upp? Inte heller bör en psykopat hindras från att mörda, det ligger ju i deras natur. Och alkoholism är ju faktiskt genetiskt så då kan vi väl inte hindra alkoholister från att köra berusade. Eller?

Något annat som är snedvridet när det kommer till hur vi ser på sexualitet och människor är att det är endast mannen som ska vara en sex-maskin. Skulle en kvinna gilla sex och att onanera är hon ju värsta slampan och konstig och äcklig. :S tycker det är sjukt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *