Kategorier
feminism & genus

När kvinnor ska på äventyr då JÄVLAR!

Amen herrejävlars, har ni sett nya Japp-reklamen? Jag höll på att smälla av. En tjej står med handen i fittan på en ko när tjejkompisarna (tihi!!!) kör upp med bilen och ba; ”Hej, vi ska på manikyr! Vill du hänga med?” och tjejen med handen i kofittan ba ”Nääää…. jag har annat för mig” typ.


”Har du börjat tacka nej till äventyr?!” undrar en gubbe som dyker upp i rutan och visar att Japp tydligen är lösningen på detta. Och ja, mycket riktigt… tjejen med handen i kofittan käkar en japp och helt plötsligt så är hon på. Hon ska på ÄVENTYR! HON SKA PÅ…… MANIKYR!!!!!

Ridå.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

55 svar på ”När kvinnor ska på äventyr då JÄVLAR!”

Nu jobbar jag inte med kor, utan med får, och jag har stått med handen upp i en lammande fårfitta ett antal gånger och det är fan alla gånger tusen gånger mer spännande än en jävla MANIKYR! JAG SPYR.

Skulle jag ha lösnaglar under lamningen skulle jag bli hemskickad, för med lösnaglar river man sönder tackans livmoder.

Alltså,fan. Är man tråkig och manlig för att man står i laggårn? Fan vad förolämpad jag blev.

Ja det är ju klart att det är så.. äventyr att fixa naglarna -.- Har du sett den andra med män i? Då handlar väl äventyret om att skjutas ut ur en kanon om jag minns rätt.

Äventyr för män: Skjutas ut ur en kanon.

Äventyr för kvinnor: Manikyr.

Ja herrejävlar..

Fröken Finurlig – Varför skulle hon ha handen upp i arslet på kon? Det låter ju mycket mer långsökt än att ha handen i fittan på den eftersom det är nått veterinärer gör ofta för att känna om kon är dräktig eller hur fostret ligger. Trycka upp hela armen i rumpan på dem måste ju göra JÄTTEONT!!!

Hört bindreklamen på spotify? Handlar om vad man helst lägger pengar på – menskydd eller shopping. O_o

Jag kräks. Kräks över dessa mensskyddsreklamer där allt är rosa och stereotypt.

Jag ser det mer som ett problem att kvinnor och män alltid måste lyftas upp som olika målgrupper i reklam. I reklamens värld finns inga könsneutrala hygienprodukter. Kvinnor dricker cola light, män dricker coke zero. Bara kvinnor äter glass, bara män oddstävlar. Det är bara pappor som målar om huset, det är bara mammor som vill ha nya tvättmaskiner. Vi måste verkligen vara från olika planeter om vi inte ens kan raka oss med samma rakblad.

Man säljer samma produkt i två olika förpackningar, marknadsför dem på två olika sätt. Uppenbarligen är detta dubbelarbete vinstdrivande, för ingen lockas ju av en deo som passar hela familjen.

Ja den är verkligen irriterande, så mycket att jag förträngt dess existens tills du skrev det här inlägget. För sakens skull kan jag tillägga att jag starkt ogillar även den 'manliga' varianten. Vad är kul med att bli skjuten ur en kanon?

Håller med, knäpp reklam. Stör mig på rexonas reklam just mu. "kvinnor är inte starka utan starka. Och starka kvinnor svettas"

Vad är det egentligen?

NILS: Så rätt. Jag o min man rakar med samma blad tills bladet tar slut. Punkt. O du ..vad heter målarfärgen som är till för "kvinnor","lady…" någonting va? Ha ha tänk att vi med "firre" måste ha en speciell sorts färg för att vi ska kunna måla, tyckte väl att den "gamla vanliga" fastnade dåligt när jag målade. Hahhaa!

Så för att göra en rolig reklamfilm har man valt ut en helt oskyldig ko. Som man sen låter en skådespelare köra upp armen i kroppsöppningen på. Det kan ju inte varit särskilt trevligt för kon. Men det var en kul reklam så det får väl anses vara värt offret

Reklamen för glade one touch visar också på det "manliga" och "kvinnliga".

I varje rum glade sprutas i, köket, hallen, vardagsrummet, är det en kvinnohand som trycker på behållaren.

Men på toan, där är det minsann en manshand!

För det vet ni väl? Vår skit luktar ju bara hallon!

Du anar inte hur mycket du inspirerar, antagligen inte bara mig. Ville bara att du ska förstå hur mycket din blogg påverkar (på ett mycket positivt sätt). Jag förstår inte hur du kan ha så bra åsikter om typ allt.

Men ja nu låter jag smörig och det vill jag icke, så jag avslutar här.

Lisa: de har klippt i Rexona-reklamen av någon konstig anledning. Egentligen säger dem: "Kvinnor är starka. Inte MEN.., inte kvinnor är starka OM.., utan kvinnor är starka. Punkt."

Det är som sagt väldigt konstigt att de har klippt bort det mest väsentliga, för vem fan fattar vad de menar när de säger "Kvinnor är starka. Inte starka, men starka." Eehh.. okeeej?? Det är som att säga att bollen är rund. Inte rund, men rund.

Jag och min sambo är rörande överens gällande den reklamen: det skulle vara fan så mycket mer äventyrligt att förlösa en kalv än att sticka iväg med ett gäng fittor på manikyr. Ja, fittor. De verkar som ett gäng rediga fittor i min mening.

Matilda Flodin – haha, förlåt, men det är faktiskt arslet på kon som man känner igenom när man undersöker om de är dräktiga eller ej och när man seminerar, så det är förmodligen vanligare att ha handen upp i arslet på kon än upp i fittan på den ;P

För er som inte vet hur en inseminering av ko går till så läs vidare:

Könsorganet hos en ko är beläget i bäckenhålan och för att veterinären ska kunna undersöka och känna på könsorganet går veterinären in via ändtarmen på kon med ena handen och armen. På handsken har veterinären glidmedel så att handen ska lättare kunna föras in via ändtarmen och för att man inte ska skada slemhinnan där inne. Veterinären rensar ur all avföring som finns inne i tarmen.

Väl inne i ändtarmen ska man leta upp ett område som kallas för Cervix med finare ord. Med andra ord kallas denna del för livmoderhals. Sen ska veterinären hålla fast Cervix med handen som är inne i ändtarmen , samtidigt som veterinären för in pistoletten via slidan och emot Cervix.

När veterinären väl kommit igenom Cervix så fyrar man av pistoletten och dosen av sperma hamnar i livmodern.

sååå handen är inte i kofittan utan i koröven! rätt ska vara rätt :-d:-d

Åh ja, jag har stört mig något oerhört på den reklamen! Men likaså avskyr jag Ipren-reklamen där den stackars kvinnan blir mobbad av sin arbetsgivare 🙁

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Menar ni veganer att det är våldtäkt med insemination? Jag DÖR av skratt! Jag brukar respektera veganer, ni gör det fan bra. Men snälla, läs på, gör om, gör rätt.

alexandra; de menar kanske att det inte är så roligt för kossan att vara tvungen att få en arm i arslet enbart för att människor ska vilja köpa en godisbit som gör oss feta och sockerstinna?

Håller f.ö med Nils; satans könsuppdelning som endast är till för att tjäna pengar genom att sälja samma produkter med olika namn "tjej-deo" "kill-deo" osv..

Har du varit på en manikyr eller? Heeeelt urfuckad, man sitter där, måste hålla händerna blixtstilla, först börjar nagelteknologen gå helt fuckin nuts med sin slipmaskin, sen börjar hon trycka fast tippar, slipa ännu mer, lacka en massa skit, stoppa in händerna i någon outspacead maskin med UV-ljus, går knappt att förklara, men det är verkligen ett äventyr.

2012-06-08 @ 07:20:29

Postat av: UH

Oj, den gick i väg utan text… Tänkte bara nämna till er som tycker att det är våldtäkt att inseminera kor. Har ni sett en vanlig tjurbetäckning???

Ja, det är helt klart våld mot kon. Precis som att inseminera en kvinna mot hennes vilja. Det är ren logik. Kon insemineras för att hon ska kalva och ge mjölk och utnyttjas därför av människan. Man behöver inte vara "knäpp vegan" för att se det.

Eulogy, är du seriös? På riktigt? Har du sett en ko betäckas av en tjur? Att vi väljer att inseminera våra kor så det hela går lungt till, det blir ingen inavel och vi vet när hon ska kalva är värre än att när ett ton tjur betäcker en ko? Det är väldigt odramatiskt och korna står och äter under tiden, åk ut och kolla, det finns massa bondgårdar som tar emot besök!

Såklart jag är seriös. Det jag påpekar är att det från människors sida är en självisk handling att inseminera en ko, det är inte för att vara snäll. Och det är mot kons vilja, även om hon är lugn när det händer. Vad är det som är så konstigt med det?Och rent logiskt borde väl en ko tycka om att ha sex med en tjur?

Eulogy, kor är inte människor. Det ligger inte i deras natur att betäckas med en tjur för att de vill eller gillar det. Precis som med många andra djur så betäcks de av tjuren när det "är tid för det" precis som när en hund löper, för att nämna ett exempel.

Vilket ÄVENTYR! Spännande. Eller inte.

Tänk, vad underligt. När kvinnor gör roliga saker, eller "skämmer bort sig själva" så handlar det om att göra sig SNYGG. Har du lite tid över? Ska du göra något mysigt för dig själv? Ta en lång dusch och peela kroppen och raka fittan. VAD MYSIGT.

Liksom, det kan man ju göra. Det kan ju kännas bra, och trevligt att duscha länge och raka sig och måla naglarna och allt vad fan det är, men att DET är en av alla de sakerna man gör för att SKÄMMA BORT sig själv är lite underligt.

Om jag skämmer bort mig själv så käkar jag ostbågar, tar en massage, sover, eller något annat jag gillar. Att raka fittan är inte ett intresse jag har, även om jag ägnar mig åt den aktiviteten då och då.

Jag hatar verkligen Kelgos special K reklamer.. Alltid en ung smal tjej som ska hålla vikten för att passa i den nya klänningen. Idiotiskt.

Ååå jag gillar verkligen ditt sätt att skriva! Jätteinspirerande och samtidigt roligt.

Haha gillar avslutningen, Ridå!

:love:

Ja varför i hela friden kastar hon handsken på den andra tjejen för? Vad har hon gjort?? Är inte hon tillräckligt "äventyrlig" för att följa med på deras crazy-grejer eller?

Ang Rexona reklamen så såg jag nyligen den engelska versionen. Där säger de "Women are strong. Not strong asterix, but strong." Så jag antar att de vill säga att kvinnor är inte starka-någonting, utan starka fysiskt punkt slut? Jag gillade för övrigt reklamen, om endast i jämförelse med andra idiot-deo-reklamer. Jag tror t.o.m någon kvinna såg svettig ut? Det är ju annars något förbehållet män som tränar, vilket vi såg på kvinnor-som-försöker-dricka-vatten bilderna.

Inte för att det kommer att få mig att köpa Rexona, jag och min man använder samma sorts deo, och samma sorts rakhyvlar. Och samma duschtvål, ansiktstvätt, raklödder, schampoo och nagelfilar.

Ang. Rexonareklamen När dom säger "Kvinnor är starka. Inte starka – men starka!" så tänker jag mig att de menar att kvinnor inte är fysiskt starka, psykiskt starka. Typ. 😛

Så skrev jag fel oxå: Att de inte är fysiskt starka (kan inte mäta sig mot män) men de är psykiskt starka.

Anyhow… Konstig reklam, som liksom sätter Starka Kvinnor på piedestal. Inte för att det är nåt fel med det (en eloge till världens starka – inte starka, men starka – kvinnor!!), men det känns som att det hör till hela kvinnorollen att en ska va sådär psykiskt stark så en orkar med jobb+hus+familj. (Ja, ni fattar…)

Angående Rexona-reklamen så tänker jag att de konstaterar att starka kvinnor svettas. OK men varför använder man deo? För att det inte ska märkas att man svettas. Alltså är det lika icke önskvärt med starka kvinnor som svett men tacksamt kan båda sakerna döljas med Rexona…

Hahaha, jag vet! Killreklamen fick iallafall bli utskjuten ur en kanon istället för att raka sonens huvud. Då vet man ju vad man skulle valt. Personligen hade jag nog valt att vara med på en koförlossning hellre än manikyr, oavsett hur äventyrligt manikyren är.

D C: Dom har klippt i reklamen så den blivit konstig. Den långa versionen är något i stil med "Kvinnor är starka! Inte starka men, inte starka ibland, utan starka punkt slut". Sen klippte dom det till "inte starka, men starka", alltså något som inte bara tar bort poängen i originalreklamen utan också saknar all logik.

Ja herregud vad vi har dissat den reklamen! Första gången jag såg den tyckte jag faktiskt den var bra…. fram tills snubben med jappen kom och hon åkte i väg med tjejjerna. What?! Jag hade typ väntat mig en "vill du också hitta meningen med livet" o reklam för nån kurskatalog typ, "sök till högskolan nu" eller nått. Kände mig urgammal och förnuftig när jag såg reklamen. (det är jag inte. men jag hade fan så mycket hellre förlöst en ko än gjort en manikyr, som så många andra redan sagt…)

Och ÄVEN om "äventyret" varit något mer spännande – sen när är det okej att bara lämna kon och sitt jobb sådär? Näe, måste vara årets sämsta reklam alla kategorier!

Jag giller RExonareklamen, just för att jag tolkar den som om de vill ha fram att kvinnor är lika starka som män.. Däremot tycker jag att det är sydn att alla tjejer (som tack gode gud inte är mdellsnygga) är lika i storlek, saknar nån större…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *