Kategorier
feminism & genus

När ska vissa män fatta att de inte har rätt att ta för sig? Och när ska kvinnor förstå att de inte är allmängods?

Jag tittar inte på Melodifestivalen. Jag undviker det i det längsta medan jag kan för tids nog så kommer ungarna på förskolan tjata om skiten och jag vill att mina barn ska delta i ritualer och traditioner och få vara en av alla andra emellanåt.


AnaGina hade gjort bra ifrån sig trots offentlig förnedring och kränkning. Jo, för det var ju precis vad som hände. Thorsten Flinck tog sig friheten som så många andra män tar sig friheter varje dag. Kvinnors kroppar är nämligen inte våra egna och det bevisade han med bravur för att omedelbart efter en påtvingad ursäkt från SVT gråta ut i pressen; ”Jag är ingen mansgris! Jag älskar kvinnor!”.
Jo Thorsten. Du är en mansgris. Värsta sorten eftersom att du inbillar dig att den ”kärlek” du känner för oss kan förväxlas med respekt. Och det är fan inte synd om dig för att du äntligen får stå till svars för din usla kvinnosyn.

Men det som gör mig så otroligt ledsen är inte det Thorsten gjorde för alla kan fucka upp. Jo faktiskt. Vi har alla en liten nervös sexist inom oss som kan bubbla fram i pressade situationer. Autopiloten ni vet.

Men problemet är inte Thorstens idioti utan omgivningens godkkännande. Han ursäktas med det gamla vanliga ”Ja men ni vet hur Thorsten är!” (ni vet hur män är) och att Ginas upplevelse förminskas. Hon ska ta det. Bita ihop för det var väl inte så farligt, lite kan du väl tåla? För det är ju så synen är; kvinnor ska tåla. Kvinnor ska finna sig i att deras kroppar är allmängods och säger de ifrån så är de löjliga. Hör ni hur sjukt det egentligen är?

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

77 svar på ”När ska vissa män fatta att de inte har rätt att ta för sig? Och när ska kvinnor förstå att de inte är allmängods?”

Det som irriterar mig mest är alla de som försvarar hans beteende! Som Per Lernström skrev har INGEN rätt att ta på någon annans kropp sådär utan deras tillstånd. Förstår inte att folk tycker det är okej alltså…

övervägde att maila dig angående det.. du skulle sett diskussionen på aftonbladet, det var kaotiskt. massor med folk som skrev att det var helt ok och "vaddå man får ju tåla lite" och prisade Thorstens agerande. Jag mådde fan illa efter att ha läst vad som skrevs. Två män gick så långt att de attackerade mig som rabiat feminist när jag sa att tafs är inte okej från något håll, jätteradikal idé jag vet, men känner ändå att tafsande inte är okej.

Vidare blev jag attackerad för att de inte hade några arguement för vad de sa. Då hade jag helt plötsligt en utmanande profilbild (?!) Ochdå pratade vi inte om Ginas upplevelse längre utan om mig?! Det var tom. en som gjorde efterblivna kopplingar till muslimer och islamister. (??!!!) "Ni feminister kan klaga här, men när islamisterna kommer så är ni minsann inte så jävla kaxiga!" typ.. Riktigta retards som florerar på internet..

Tack för ditt inlägg Lady Dahmer, som vanligt skriver du superbt.

Jag såg reprisen igår kväll, och reagerade också på det där. Vad håller snuskgrisen på med? Direkt opassande och repsektlöst. Dessvärre var det inte så enkelt för Anna Gina att skälla ut honom i tv, även om jag gärna hade sett henne göra det.

Precis min åsikt. Försökte prata med min pappa om det, men hans enda åsikt var att det "blev alldeles för uppförstorat". Jag tycker att det inte blev tillräckligt uppförstorat. Han skulle uteslutas ur tävlingen och bli polisanmäld.

Jag förstår inte ens varför det har blivit en grej av det, det spelar ingen roll om det var en kille eller tjej – Själv så tänker jag bara på att det måste vara lite nyheter som händer i världen när det här blir uppmärksammat, dessutom så om hon nu tar så illa upp så får hon väl konfrontera honom med det, om hon hade gjort så på honom så hade det bara varit en kul grej men nu skall det visas upp som att han har antastat henne och att hon har det så jobbigt och annat skitsnack, vänd på det! Vilka rubriker hade det blivit om hon hade gjort så på honom?

Fy fan!

Jag hade tagit mikrofonen och knackat till han ordentligt på kulorna och sen hade jag satt upp mikrofonen i nyllet på han så publiken fick höra Flink i falsett!

Det här med "skulle någon bry sig om hon gjorde så mot honom"

Vad är syftet med att fråga sig det? Är det bättre då att inte bry sig när en kvinna blir tafsad på bara för att man tar för givet att ingen bryr sig om rollerna var omvända? Hur fan är man bättre då om man inte bryr sig bara för att det är en kvinna som är utsatt?

nu står det i aftonbladet att en tjej fick HORA inristat i armen med kniv av ett gäng okända killar när hon var på väg hem. Man känner sig aldrig säker som kvinna någonstans ute 🙁

2012-02-06 @ 13:31:49URL: http://am
Postat av: Anonym

Det roligaste (läskigaste) är kommentarerna till artiklarna på aftonbladet där i princip bara killar kommenterar läskiga saker. Även en del kvinnor. "Hon ville ha en kram och fick en kram" "Ingen hade reagerat om en kvinna gjort så, skitfeminister som överreagerar" o dyl….

Emma

hur tänker du nu? Hmm ställa till en scen eller ta henne på röven?! Tänkte han så tror du? Och blir det en mindre "scen" av att tafsa på någon? Brukar inte Torsten Flinck "ställa til" scener annars?

Problemet med "om det varit tvärtom"-argument är att det inte är tvärtom.

Om det nu varit så att "ingen reagerat om det varit tvärtom", så vad fel DET också hade varit. Men det gör det ju inte okej för Torsten att tafsa på Gina.

För det var ju det som hände, inte tvärtom. När Gina ville röra Torsten så frågade hon. Hon gav Torsten ett val. Torsten gjorde valet åt Gina. Det är det som är skillnaden.

Jag säger inte att TF gjorde rätt. Han gjorde fel. Men jag tycker även att AG gjorde fel. I en sån situation är det svårt att säga nej om man nu inte vill krama någon. Respektera allas kroppar eller hur va det?

Emma: Hur skulle "be om en kram" vara samma sak som att antasta någon och ta dem på röven?

Vad han skulle göra? Inte tafsa på henne.

Jag säger bara att jag skulle ta illa vid mig om någon jag inte känner kom fram och bad om en kram. Beroende på situation även antastad.

Eller hur resonerar ni andra? Om en främling på bussen bad om en kram skulle jag säga nej och flytta på mig. Skulle jag sitta på scen på en kickoff/föreläsning tex och killen som höll i kickoffen/föreläsningen bad om en kram skulle jag nog haft svårare pga alla blickar. Å jag hade inte kännt mig ok efter en sån kram.

Jag tyckte Gina hanterade TF:s tafsande så himla bra. Hon förminskade inte händelsen, försökte inte släta över det. Istället vände hon sig direkt mot kameran & sa högt & tydligt "Han tog mig på röven!". Chauvinism bemöts bäst genom att personernas beteende blir utpekat & synliggjort anser jag 🙂

Tycker också att det är så sjukt att ilskan som mött TF efter att han tagit Melodifestivalens programledare på rumpan kallas för "kritik från feminister". Sen när är det feministiskt att anse att det är fel att tafsa på folk? Eller är det bara feminister som tycker det? Feminism brukar ju av många anses stå för extrema åsikter & manshat, spännande då att "det är fel att tafsa" anses vara en feministisk åsikt… Hej Backlash.

Jag vidhåller att den stora skillnaden är om man ges ett val eller inte. Om man tillåts tacka ja eller nej.

Sedan vet jag inte om det varit så mycket till en scen om Torsten inte velat kramas.

Oavsett vilket så fick Torsten ett VAL. Gina fick inte den möjligheten.

Sedan tycker jag för övrigt att det är läskigt att höra ena kändisen efter den andra sitta och tycka att "det är ju inte så farligt".

Med andra ord har vi inte kommit längre än så här. Män får tafsa på kvinnor, i direktsänd tv, och det är "inte hela världen". Om det bara är hit vi kommit, så har vi ju inte kommit någonstans alls.

Förövrigt ligger klipper på Youtube. Det är ett regelrätt snuskgubbetafs och inget annat. Det är inte en "kul grej" och det är inte ok. Googla.

Håller med. Sen tycker jag faktiskt inte att det spelar någon roll, om Gina inte tyckte att det var så farligt. Yes, you heard me!

HON kanske inte tyckte att det var hela världen. Betyder det att män kan klämma på rumpor lite hej vilt, under täckmanteln "jag skojar bara"? Jag tycker inte det. Det finns säkert 100 tjejer som inte hade brytt sig, men det finns lika många till som faktiskt hade tagit illa upp. Det är helt enkelt inte okej att göra så.

Sen är det svårt att bedöma vad hon tyckte också. Det är ju knappast så att man hade ställt sig i direktsänd TV och vrålat "Vad fan göööru gubbjävel?". Hon skojade bort det, precis som jag – och säkert många med mig, hade gjort. Hon försökte behålla någon slags värdighet, men det betyder inte att hon inte tog illa upp.

*Ni som skriver "tänk om det var uppgjort då"*

Om det nu vore uppgjort, vad tänker ni att det skulle vara för motiv bakom? Varför skulle SVT tänka att "lite sexism på bästa sändningtid vore en bra idé"? Om detta var medvetet och planerat sedan länge är det ännu värre än om det var ett infall i stundent ingivelse

Ni som skriver om att det kan ha varit uppgjort

Om det nu vore uppgjort, vad tänker ni att det skulle vara för motiv bakom? Varför skulle SVT tänka att "lite sexism på bästa sändningtid vore en bra idé"? Om detta var medvetet och planerat sedan länge är det ännu värre än om det var ett infall i stundent ingivelse

Pinsamt hur folk försöker ge henne skuld genom att påpeka att hon frågade om en kram. Att ta initiativ till en kram är överlag socialt accepterat och väldigt vanligt i sådana sammanhang, och framför allt så FRÅGADE hon. Hade han inte velat hade han kunnat säga nej. Den chansen fick aldrig hon.

Hoppas snuskgubben skäms och lär sig en läxa.

Johanna, nu var det ju faktiskt inte alls så Gina sa! Hon sade "Pappa såg du det där?" vilket är en helt annan mening med en helt annan klang än vad du nu skrev att hon sagt. Snarare "Såg du vad HAN gjorde Pappa!?" än nått som skulle kunna tolkas som att hon menade att det skulle varit hennes eget fel.

Det är aldrig ok att tafsa på någon!!!! Att man ens ska behöva diskutera det. Jag minns när jag var ung och gick på krogen och då och då tafsade en man mig i rumpan då brukade jag helt sonika ta mannen ifråga i häcken, och alla blev helt paffa en sa tom att jag skändat honom, att han gjort samma sak var som bortglömt.

Ja Roman Polanski må våldta flickor och vara peddo. MEN han gör ju ändå bra film!

Ja Carola må anse att homosexuella är mindre värda, hjärntvätta sina barn och vara kristen fanatiker. MEN hon sjunger ju så fint!

Ja Thorsten Flinck må ha ställt till mycket trubbel i sina dagar och tagit en ung kvinna på rumpan i direktsändning mot hennes vilja. MEN han är ju så duktig på scenen och vi vet ju alla hur han är!

NEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fan våga bojkotta sånt skit!

http://www.youtube.com/watch?v=rSlGo-AZTC0

Att hon bad om en kram ska tydligen vara något slags ursäkt för hans sliskiga beteende. Då undrar jag; hur långt hade han fått gå enligt dessa personer och hon skulle bara "förstått vad det skulle leda till"? Jag menar, hade det varit okej om han började hångla med henne – hon ville ju kramas? Hade det varit okej med en hand mellan benen – hon ville ju kramas? Hade det varit okej med lite våldtäkt – hon ville ju kramas?

Förstår inte uppståndelsen liksom. Är det så stor skillnad på att klappa en på stjärten jämfört ryggen? Har ni sex med stjärten eller? Är det inte då värre å trycka in brösten på killen eller att en trycker upp ansiktet mot den andres ansikte.

jag förstår inte uppståndelsen. klart som fan det fel att daska en främling(även EN MANLIG sådan) på rumpan. men att prata om gina som ett barn som saknar förmåga att tala för sig själv, och flinck som en stor, läskig varg, är ju helt sjukt. DET är ju också sexistiskt. hon reste sig, påpekade det. det var inte okej, men det var heller inte en bild av män, eller av kvinnor. det var en jävla kram. jag såg det inte ens. flinck ÄR äcklig. sliskig. gina är INTE försvarslös. hon är INTE svag. det är INTE okej att få henne att verka som en korkad liten tjej, som faktiskt är exakt det många av er gör.

när josefin crafoord stod och sjöng om eric saade som ett sexobjekt var det bara "roligt". när programledarna i samma melodifestival driver om hur alla bögar är schlagerqueers, förstår jag inte hur det här kan ha fått sådan uppmärksamhet.

Som jag skrev på Aftonbladets hemsida: Varför säger människor till AnaGina att tänka innan hon kramar Thorsten, att hon faktiskt borde räkna med att bli tagen på, för "att han är sådan"? Varför skriver ingen: Thorsten, DU borde tänka innan du utför en handling som faktiskt är brottslig? Det gör mig riktigt förbannad, att folk lägger skulden på AnaGina. Det är som att säga att det inte är våldtäktsmannens fel att han begår en våldtäkt, utan att det är offrets fel för att det överhuvudtaget existerar.

Såg att en kille på fb skrev att folk som blev upprörda var "humorbefriade" och att det var Gina som bjöd in till det. Blir så ledsen när jag läser sånt!

Att man inte förstår hur förnedrande det är att bli utsatt för en sån sak när man gör sitt jobb (som Gina gjorde) eller på sin fritid – att ständigt behöva oroa sig att någon annan ska ta rätten över ens kropp.

Och att man "bjuder in till det" genom att be om en kram! Som någon sa innan, hon FRÅGADE vilket han aldrig gjorde. Och om man nu "ber" om att bli tagen på rumpan när man ber om en kram, betyder det att man då ber om att bli överfallen och få "hora" inskuret i armen när man är ute och går? Det tycker antagligen ingen, men det blir farligt när man börjar lägga skulden på offren som "ber" om det, tillslut ser man inte vem som faktiskt bär skulden.

Och Julia; Ja, men har sex med rumpan. Analsex t.ex. Och sen handlar det om så mycket mer än bara ifall man har sex med den kroppsdelen eller inte, ser man tillbaka i historien förstår man det.

Varför är det så få som förstår att hela incidenten var uppgjord!? Allt i syftet att ge melodifestivalen några extra rader i kvällspressen! Det är så det funkar i showbiz. Både media och melodif gynnas av det är! Till och med avdankade kändisar får en "spotlight" i Aftonhoran. Tror ni på allvar att Torsten F, som är så kändiskåt att han skulle slicka toaletterna på t-centralen rena för ett löp, skulle tacka nej när han får frågan om han kan ta programledaren på röven i bästa sändningstid? Klart han blir överväldigad av förfrågan! På så sätt slipper han förnedra sig själv tillsammans med Meral Tasbas i Wipeout. Pr-trick är basen i sådana här sammanhang, märkligt att inte fler vet om detta?

Och vad är mer kontroversiellt idag än att som man ta sig denna frihet som Mr Flinck gjorde? Det hamnade på förstasidan! Det var inte en slump att just detta inträffade. Mina damer och herrar, många tjänade kosing på det som inträffade. Och jag kan garantera att vissa blir nöjdare än andra, inte minst huvudpersonerna.

Avslutningsvis. Varför tror ni att Gina Dirawi väljer att endast gå fram till Torsten Flinck för en kram?:rolleyes: Jag vet att det är lättare att prata om manssvin och patriarkat, men kom igen!

Dr pepper!! Jag håller med dig! Har för övrigt hört att exakt denna scen utspelades på genrepet. Jag tycker det ser så uppgjort ut. Dels på hur säker thorsten är, som annars e nervig o stammig. Det där med snuschock, som nu blev tafschock. Helt klart uppgjort.. Iaf enligt min mening.

Har Nån frågat Gina själv hur hon uppfattade detta? Om hon kände sitt kränkt, det är väl ändå hennes känsla som avgör? Inte media eller jag eller du? Om så är fallet är thorstens beteende skit ju såklart.

Sen går det inte att bortse från frågan om hur situationen hade uppfattats om en kvinna tafsade istället.

Hade det varit typ Kikki d som tog Gina på röven, hade nån brytt sig? Jag tycker inte att tafs är ok, men detta har blivit så stort.

Detta blir på ett sätt en del i upprätthållandet av rollen den snuskiga gubben som tafsar på unga tjejer.

2012-02-06 @ 20:11:30

Postat av: Sanna

Men va bra det går för mig att skriva mitt namn.. Jag skrev iaf ovanstående..

Tack för en fin blogg i övrigt.

Uppgjort eller inte – det är fel. Att spela på "mannen tafsar på kvinnan" är fel. Självklart är det i så fall smart eftersom de får så mycket reaktioner, men det är ju liksom nåt man vill få bort.

Sen tycker jag också att hur Gina tog det är självklart avgörande för den individuella situationen, men ska man se den lite större bilden så spelar det faktiskt ingen roll hur hon tog det för själva grejen var att han tog sig friheten att klappa henne på rumpan. Han visste inte om hon skulle ta det bra eller dåligt (nu förutsatt att det inte var uppgjort).

"Hon bad ju om det" säger många, men det hon frågade om var en kram inte ett klapp på röven och att be om en kram är inte detsamma som att bjuda till.

Fast när jag var liten fanns det en "lek" som hette turbotutte. Killarna jagade/ överraskade tjejerna för att vrida om brösten på dem (bröst som knappt fanns).

Fröken sa att killarna fick sluta om tjejerna sa sluta. Men hon sa också att killarna inte menade något illa. Och nej de menade nog inget illa. Men varför inte ta tillfälle i akt och uppfostra i rätt och fel och att respektera kroppar?

"Dr pepper!! Jag håller med dig! Har för övrigt hört att exakt denna scen utspelades på genrepet. Jag tycker det ser så uppgjort ut. Dels på hur säker thorsten är, som annars e nervig o stammig. Det där med snuschock, som nu blev tafschock. Helt klart uppgjort.. Iaf enligt min mening."

Det är uppgjort. Det är det i princip alltid i dessa sammanhang. Detta är inte direkt första "incidenten" när det mediala trycket är hårt och ett stort antal tittare följer showen. Ännu större är det utomlands. I USA exempelvis blir människor skitförbannade om inget "outside the box" inträffar. Men här i Sverige tror vi fortfarande att wrestling är på riktigt om du förstår vad jag menar..

"Har Nån frågat Gina själv hur hon uppfattade detta? Om hon kände sitt kränkt, det är väl ändå hennes känsla som avgör? Inte media eller jag eller du? Om så är fallet är thorstens beteende skit ju såklart."

Finns ingen anledning att erkänna en pr-kupp i första taget! I så fall ska den ha tjänat sitt syfte med kraft alt att ett avslöjande skulle generera mer rubriker och således mer pengar. Händelser som denna är ofta utarbetade och planerade mellan en mängd olika parter. Jag tror inte folk riktigt förstår hur mycket pengar pr-kupper ofta genererar om de är välplanerade och genomtänkta. Utan att bli långrandig så måste jag säga att denna kupp var klockren utifrån en rad olika aspekter.

Låt säga såhär. Om vi granskar de mediala eftersnacket gällande årets melodifestival. Därefter så stryker vi allt som har att göra med Torsten Flinck och dennes rumpnyp. Hur mycket har vi kvar då? Inte mycket. Det måste finnas någon form av händelse som får folk att titta lite extra. Hur många är egentligen motiverade att dagen efter läsa om röstproblem och någons klänning? Aha! Gick det vilt till på efterfesten också? Det har det ju aldrig gjort förr! Sånt funkar inte utan man måste vända sig till en bredare målgrupp!

Att våra inhemska feminister vägrar att inse detta har jag inget bra svar på. Kanske blockerar ilskan det rationella tankandet?

För mig är det helt ofattbart att vissa inte förstår det här med personliga gränser. Att det är så jäkla svårt att kläcka ur sig ett "Kan jag få ta på din rumpa?" och istället bara ta sig rätten till att göra det. Och att folk sen (oftast män) inte förstår vad som är den stora saken med det. "Det var ju menat som en komplimang!"

En dansk tjej (jag har för mig att hon var dansk) vars serier jag läser uttryckte det klockrent för att försöka förklara för sina manliga vänner VARFÖR kvinnor inte bara inte vill bli tafsade på, utan ofta tycker det är väldigt obehagligt.

Vi blir uppfostrade till att tro att runt varje hörn lurar det en stor stygg varg (en man) redo att ofreda oss, tafsa och "ta för sig", och att till och med bästa vännen som råkar vara kille kanske en dag kommer att försöka ha sex med dig fastän du inte vill. Så när en man kommer och tar dig på rumpan är det inte likadant som när en kvinna tar en man på rumpan. Det är som att en ännu större man än du själv kommer och tar dig på rumpan och att du sen ska ta det med en klackspark utan att ens bli nervös över vad han kan vara ute efter.

Klockrent skrivet av dig, LD!

Klart det var uppgjort, varför skulle hon annars dra fram en löpsedel om honom för.. & om det nu inte är det så kan ju AnaGina tala för sig själv och om hon inte bryr sig, varför ska vi då göra det.. vi behöver inte må dåligt över något hon själv inte mår dåligt över men visst, vi är alla olika.

Jag känner bara att det har blivit så onödigt förstorat. Kanske resonerar jag så för att jag inte skulle brytt mig och hade likväl kunnat göra precis samma sak själv.

För mig är det helt ofattbart att vissa inte förstår det här med personliga gränser. Att det är så jäkla svårt att kläcka ur sig ett "Kan jag få ta på din rumpa?" och istället bara ta sig rätten till att göra det. Och att folk sen (oftast män) inte förstår vad som är den stora saken med det. "Det var ju menat som en komplimang!"

En dansk tjej (jag har för mig att hon var dansk) vars serier jag läser uttryckte det klockrent för att försöka förklara för sina manliga vänner VARFÖR kvinnor inte bara inte vill bli tafsade på, utan ofta tycker det är väldigt obehagligt.

Vi blir uppfostrade till att tro att runt varje hörn lurar det en stor stygg varg (en man) redo att ofreda oss, tafsa och "ta för sig", och att till och med bästa vännen som råkar vara kille kanske en dag kommer att försöka ha sex med dig fastän du inte vill. Så när en man kommer och tar dig på rumpan är det inte likadant som när en kvinna tar en man på rumpan. Det är som att en ännu större man än du själv kommer och tar dig på rumpan och att du sen ska ta det med en klackspark utan att ens bli nervös över vad han kan vara ute efter.

Klockrent skrivet av dig, LD!

Och jag ber så väldigt mycket om ursäkt för dubbelkommentarena. Av någon anledning bestämde sig internet för att det inte ville samarbeta med mig.

Det som gör mig surast är ju de som försvarar honom. Tänker direkt på Julian Assange, Bjästa-våldtäkten, Chris Brown och när Ronnie Wood misshandlade sin flickvän och folk gick förbi och sa "You're a legend, Ronnie!" etc etc. Populära killens agerande blir försvarat pga han är den populära killen. När ska mänskligheten gå ur högstadiet?

Jag förstår i ärlighetens namn inte varför han ska "stå till svars" för sin "kvinnosyn"?

Han ska väl stå till svars om offret utsatts för ett brott, vilket inte har skett.

Har svårt att se varför folk ska stå till svars för sin "syn" på saker och ting. Handlingar, visst. Men syn? Låter fantastiskt efterblivet.

Jag har inte sett att du skrivit något om den gången för något år sedan när den kvinnliga programledaren i Let's Dance slet upp en manlig tävlandes skjorta och smekte hans mage. Det gjorde i och för sig inte tidningarna heller. Samma sak när Sanne Salomonsen grabbade tag om Henrik Schyfferts nakna skinkor i melodifestivalen för Några antal år sedan. Då blev det heller inte samma liv som nu. Inte skrev väl du något om det heller. Vad är skillnaden mot de fallen och det som skedde nu?

kan folk sluta måla upp kvinnor som några små sköra sexsymboler?

jag anser inte att han gjorde något fel.. en rumpa är en rumpa precis som en axel är en axel.

borde inte anagina bli påhoppad för sin "gubbkram" som hon ville ha? det är närkontakt å dylikt

att han la handen på rumpan ser jag ingenting fel med. jag är på torstens sida till 100%.

folk måste fan sluta måla upp kvinnor som några jävla orörda tempel.

OM Anagina pussat han på kinden, hade hon blivit klassad som "flickan med faders-problem"? nej det hade hon inte.. come on people!

JOEL vad är skillnaden? Kanske att jag INTE SÅG DET. Tror du jag bor framför tv'n? Skriv om det själv. Varför ska jag ta ansvar för allt som händer? Varför ska jag skriva om allt som sker?

JOHN att ta för sig ÄR ett brott.

Jag satt och tittade och trodde faktiskt att det hela var inskrivet i manuset. Vilket i sig är helt sjukt eftersom det var världens töntigaste och sexistiska manus men ändå.

Jag har varit på genrep av Melodifestivalen och andra stora TV-program förr och vet att även vad som kan tyckas vara spontant pladder i en direktsändning faktiskt är repliker som tidigare repats in!

Torstens tafsande kändes extremt sunkigt men jag trodde det var del av en inrepeterad sketch som Gina alltså var med på. Hon började med att säga att hon var lite rädd för honom (underförstått; vi vet alla vilken oberäknelig jävel han är). Sedan bad hon om en "Torsten-kram" (underförstått; det kommer inte vara en vanlig kram utan han kommer i vanlig ordning göra något skandalöst). Han gjorde sedan mycket riktigt detta och Gina fick dra ett "pappa-skämt" för invandrargenerationen (som bara integrerade tjejer utan i familjer utan "hederskultur" kan skratta åt). Så trodde jag det gick till. Jag blev verkligen förvånad när jag sedan läste i tidningen att det var på riktigt!!

Emma: Så om du ber din fotbollstränare, chef, farfar, whatever om en kram och han tar dig på rumpan så är det inte fel? För "en rumpa är en rumpa precis som en axel är en axel"? :rolleyes:

Jag blir så arg på sånt här. Något liknande har hänt här i mina trakter (dock inte på tv) och jag blir så äcklad, inte bara av mannens beteende utan omgivningens acceptans. Precis som du skriver.

Håller med Sabina.

"jag förstår inte uppståndelsen. klart som fan det fel att daska en främling(även EN MANLIG sådan) på rumpan. men att prata om gina som ett barn som saknar förmåga att tala för sig själv, och flinck som en stor, läskig varg, är ju helt sjukt. DET är ju också sexistiskt. hon reste sig, påpekade det. det var inte okej, men det var heller inte en bild av män, eller av kvinnor. det var en jävla kram. jag såg det inte ens. flinck ÄR äcklig. sliskig. gina är INTE försvarslös. hon är INTE svag. det är INTE okej att få henne att verka som en korkad liten tjej, som faktiskt är exakt det många av er gör.

när josefin crafoord stod och sjöng om eric saade som ett sexobjekt var det bara "roligt". när programledarna i samma melodifestival driver om hur alla bögar är schlagerqueers, förstår jag inte hur det här kan ha fått sådan uppmärksamhet. "

Personligen förstod jag inte alls all uppståndelse runt det där, det var ju bara en klapp. För mig är inte klappar så slemmiga utan mer lättsamma än vad tex smekningar kan vara.

Kanske för att jag aldrig sett rumpor som ngt speciellt sexuellt utan mer något man sitter med, det betyder ju inte att andra inte får tycka att det är något superprivat förstås.

Mins när jag var nykär och hängde med min pojkvän 24/7, då var jag så van med närhet (händer på rumpan runt midjan osv osv) att jag råkade vara så även mot andra människor av bara vana de få gånger jag var ifrån killen… DET var jävligt pinsamt däremot ha ha.

"dessutom så om hon nu tar så illa upp så får hon väl konfrontera honom med det"

Det ligger inte på hennes ansvar att han betedde sig illa, så hon ska inte behöva göra ett skit åt saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *