Kategorier
feminism & genus

Nästa person som hävdar att flickkläder inte aaaaalls är begränsande eller hindrar rörlig lek…

Så jag köpte ett par caprijeans på HM åt ungen. De var billiga och ungen kommer behöva lite kortbyxor i slitstarka material som täcker knäna i sommar. Dessa såg rymliga ut. Jag borde vetat bättre då de fanns att införskaffa på tjejavdelningen, men jag fick en tillfällig kortslutning. För att vara på säkra sidan så köpte jag en rymlig storlek. 3-4 år stod det på lappen. De går ju att dra åt i midjan och jag ville försäkra mig om att de gick att röra sig i. Mmm… Ungen blev exalterad som hon alltid blir inför nya saker. Ville ha byxorna på sig. Allt var frid och fröjd tills ungen skulle klättra upp på en stol. Och bröt ihop. Bölade och knölade. Kom inte upp på stolfan. Och mamman fattade noll; Men sluta gnäll Ninja och klättra upp istället! Vad håller du på med? Sen gick det upp ett ljus. Av med brallorna. Problem solved. Ungen klättrade upp. Byxorna (varning! Köp INTE)
Nästa person som hävdar att flickkläder inte aaaaalls är begränsande eller hindrar rörlig lek kommer jag personligen köra ner byxorna i halsen på.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

39 svar på ”Nästa person som hävdar att flickkläder inte aaaaalls är begränsande eller hindrar rörlig lek…”

Tack för varningen. Tajta jeans är inge vidare. Undviker jeans till mina killar eftersom det som sagt inte är lika skönt eller lätt att leka i. Har aldrig fattat detta med att ha jeans ute på våren/hösten. Leggings/underställ/smala mjukisar med överdragsbyxor är mkt lättare och skönare för dem att röra sig i. Ta själv på dig ett par stuprör och försök klättra upp på en stol 😉

Jag tänker inte säga emot dig eftersom jag aldrig haft anledning att prova tjejjeansen, men jag har samma problem när det gäller sonen och jeans. Han blir som en sköldpadda som hamnat på rygg. Klättra och leka funkar liksom inte så jag bojkottar därför allt vad jeans heter, mjukisbyxor is the shit.

Men som sagt, det skulle inte förvåna mig alls om tjejjeansen är ännu värre.:thumbdown:

Var på barnens lekland idag, ett lekhus fullt med hoppborgar, klätterställningar, studsmattor, tunnlar och labyrinter. ALLA flickor jag såg var klädda i klänning, och dessutom i sådan modell som gick ned över knäna. Man undrar ju hur föräldrarna till de flickorna tänker egentligen..

Men jeans suger skit. Använder det själv inte. Mer obekvämt plagg för man leta länge efter.

Till sonen, 1 år, köper jag inte heller jeans. Han har leggings (från flickavdelningen, OMG, bög?)

Inte så vidare slitstarkt, men får väl sy dit lite jeanstyg över knäna.

Fast jag har samma problem med jeans åt min pojke, de enda som varit bra är Lindex mjuka jeans med mudd (på babyavdelningen). Köpte nyligen ett par jeans på H&M och med dem kan han inte heller klättra upp på stolar osv.

Så nej, vi kör på mjukisbyxor för det mesta. Sen måste jag också tillägga att en hel del flickkläder också är bra, t.ex. leggings och en tunika är ju jätte mjukt och skönt och inga problem med rörligheten…

Så nu väntar jag på att byxorna ska hamna i halsen, haha 🙂 Nej men jag håller med dig till viss del såklart, men som sagt så kan det vara lika dumma kläder till pojkar, och lika bra kläder till flickor också.

Jag har heller inte jeans till min son, han får ha mjukisar eller strumpbyxor.

Jag föredrar strumpbyxor faktiskt, han rör sig bra plus att han är så jäkla söt i dem 😀

Kanske jag hittar ett par bra jeans åt honom men än så länge får han ha såna kläder, funkar perfekt!

Tror jag har skrivit det innan….

Min Hello Kitty-älskande son har 98/104 med betoning på 98 😉 När jag köper HK-kläder till honom på tjejavdelningar så måste jag köpa 122/128… MINST 110/116…

Lillebror som börjar vandra upp mot 92, har 98/104-kläderna och de sitter lite tight…

normalt så föredrar jag mjuka material till min unge, men jag vill ju att hon ska kunna ränna runt som en vilde när våren kommer UTAN att slå sönder knän och skrapa upp ben.

Då är ju jeans ett fantastiskt bra tyg. Förra sommarn hittade jag rymliga och luftiga shorts i lång modell (över knän) – jag hade hoppats göra det i år med.

Såg nu att Lindex har en modell med mudd i midjan. Jag får väl släpa med trollet dit och prova på plats! :thumbup:

Jag vet faktiskt inte om jag håller med dig om rubriken. Att jeans inte är det optimala under lek och bus vet de flesta. Men jag skulle inte säga att tjejkläder är begränsade, jeans är väl lika mycket "för" killar som för tjejer. Så innan du kommer med exempel från både kill och tjejsidan måste jag faktiskt säga att du har fel i ditt argument.

Ylva Jag tycker det är stor skillnad på jeans som är avsedda för killar och de som är avsedda för tjejer..

Min dotter har haft ett par tjej-jeans och aldrig mer!! Fast å andra sidan så föredrar jag stretch, just för att det är lättare att röra sig i (gäller framför allt mig själv, då dottern oftast har mjukisbyxor eller leggings..

Tydligen gillar ingen jeans men när det gäller vild lek tycker jag det är oslagbart. Däremot köper jag sällan nya jeans utan köper begagnat för då är de oftast skönt inslitna.

HMs flickavdelning är ofta mindre i storleken. Tightare, kortare, allt det där. De verkar inte tro på unisex alls..

Jag håller helt med! Tjejkläder (med några undantag t.ex. leggings och tunika som vissa redan påpekat) är så grymt olekvänliga. Jag har en son men här i Australien har ALLA små flickor klänning, kjol, tajta jeans osv. Jag tycker så synd om ungarna som aldrig kan leka ordentligt. Om jag får en dotter kommer hon få ärva sonens kläder rakt av och jag skiter i vad folk säger! :rolleyes:

Och jag som ofta kikar på tjejavdelningen på sommaren och suktar efter alla luftiga material som inte existerar på killavdelningen..

Jag saknar lekvänliga kläder för barn överlag.

Jeans suger speciellt tajta

Dottern har ett par baggyjeans o dom älskar hon,annars köper jag inte jeans till mina barn o har aldrig gjort heller

håller inte alls med. Vi har jeansmodeller från både kill- och tjejavdelningen till vår dotter och hon leker lika bra i båda men jag tycker jeans är ett ganska dåligt plagg då det är rörelsebegränsande och framförallt tar det upp för mkt plats under vinterkläderna. Tycker tvärtom att flickkläder är grymt bra. Finns inget som är så praktiskt som en tunika och ett par strumpbyxor. Fick jag en kille skulle han få gå i strumpbyxor jämt han också 🙂

Nova hade ett par halvlånga jeans från HM förra året (tjejavdelning) med resår i midja och de var rymliga i benen och SUPERBRA … då vet jag att jag ska undvika dessa som ni köpt !

Jag förstår vad du menar, jag tycker själv inte att det är speciellt lätt att röra sig i jeans (tighta jeans – jag är ju tjej) och skulle knappast ta på mig dem till ett aerobicspass liksom, så varför ska barn ha tighta jeans, de som leker och klättrar överallt?

Konstigt nog har min son aldrig verkat ha något problem med sina tighta jeans. Han har några par i Po.p's smala modell samt ett par smala från Lindex och han rör sig hur lätt som helst i dem.

Jag har dock aldrig handlat jeans som inte är pojkmodell eller unisex, så jag kan inte säga så mycket om flickjeans.

Jag jobbar i H&M i Norge och det är faktiskt stor skillnad på tjej/kill jeansen TYVÄRR! Jag hatar att det är så men kan inte göra något åt de. Tjejavdelningen har i min butik bara 1 (!) modell (boyfriend) som är rymliga resten är trånga smala jeans(squin o super squin). Tycker det är helt sjukt och jag tänker inte handla jeans till mina flickor där… Sorry H&M men det är jävligt dåligt!

är nog 'udda',men här har flickorna (och jag) klänningar och jeans(inte samtidigt:P) och det har inte hindrat någon lek osv, på sommaren är det skönt med tunna klänningar,man kan tex bara dra upp dem med händerna om man vill vada i vatten:) nämen jag har ej märkt att det skulle störa någon av oss…visst de har även mjuka bomulls shorts såklart och många mjukisbyxor osv…men man använder (köper) väl det man tycker verkar funka och är bekvämt..

ha en fin dag!

ladydahmer; skönt för dig som har sluppit se myntinkasten för nog finns dem på killar överallt och i massvis och nog drar killarna upp sina jeans ofta också, allt beror på modell och storlek (kanske inte till barn dock) med barn så har jag varit med om att jeansen sitter för tajt på pojkar också när de sitter ner. Men fortfarande förstår jag att jeans inte är det optimala för barn att leka i, inte skulle jag själv vilja klättra i jeans inte 😛

Har bara läst TS.

😛

Jag propagerar fortfarande för jeans av den mjuka modell som finns på H&M (och ibland även på Lindex & KappAhl men denna säsong så finns de bara i könsstereotypt utseende där). Alltså baggy med mudd i midjan och resor i bensluten. Inga tryck eller nåt, bara helt vanliga demin. De är tamejfan de bästa barnbyxorna som finns. OM man vill ha jeansliknande alltså.

Och nu kommer jag väl då få byxorna nedkörda i halsen men den risken får jag ta, men jag måste också säga att de bekvämaste kläder som min dotter har är ett set från Lindex som är grymt könsstereotypt visserligen, men såååå skönt (det var därför jag köpte dem). Det var leggings + tunika med nån katt på och lite glitter och sånt. De är inte rörelsebegränsande, tvärtom. Elastiska och luftiga och mjuka.

Förlåt LD, men ibland så trooooor jag att du bara har bestämt dig för nåt utan att kolla ordentligt. duckar

elisabet – jag har inte sett de jeansen. och jag har faktiskt letat! jag har hittat baggy modeller i små storlekar typ upp till 86, men inte större. :thumbdown:

Men snälla..sluta nu med "kill & tjej- grejerna"

köp enbart killsaker då om allt som har med typiska tjejgrejer är så farliga. Såsom klänningar, hårspännen, måla naglar osv.

Vad är det som är sååå farligt liksom?

Du, det är inte jag som håller på med "tjej och killsaker" – den diskussionen får du ta med HM eller lindex osv. som envisas med att göra plagg för barn så pass olika beroende på kön.

vad det farliga är? Tja… min unge kan inte klättra upp på en stol när hon har kläder inköpta på tjejavdelningen. Du kanske inte ser det som ett problem, men det gör jag. Så fort barn begränsas pga könstillhörighet så blir det ett problem. :thumbdown:

gapar stort och väntar på byxor i halsen

Närå, men jens är väl inte direkt typiska tjejkläder utan vädigt unisex. Sen såg modellen kass ut. Annars fortsätter jag bestämt att hävda att leggings/tajts/kalasbyxor är superduper lekvänligt och låter ungarna klättra och röra sig fritt. Så det så 😉

Tycker att du ska ta tillbaka dem till butiken och förklara ditt missnöje, så de tänker på det där det räknas.

Tror inte att de flesta "flickkläder" är dåliga plagg. Köper mest korta bomullsklänningar till tösen, för hon verkar gilla det och leker bäst i dem, men shoppandet står hennes far oftast för. Byxor är jag i överlag skeptisk till då jag själv tycker jeans skaver oavsett storlek.

(för övrigt jag som är LyckligtSlut på FL. Tack för meddelandet du skickade med mina frågor! Hade glömt tacka.)

Dem där har min dotter, och dem passar perfekt på henne. Rörlighet deluxe vill jag påstå, i samma storlek som du köpte till din tjej.

Är nog individuellt det där, min dotter är pinnsmal, med inga former- non so ever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *