Kategorier
feminism & genus

Nej det är ej pga mig som du inte vill vara feminist

Oj, om jag fick en krona varje gång nån sa den här gamla floskeln:

kränk kille som ej vill rösta fi

Antingen handlar det om att de minsann skulle vara feminist om det inte var för mig eller så skulle de rösta Fi. Men den gubben går inte hem här kan jag säga.

Anledningen till att denna person inte kommer rösta Fi (eller att man ej vill vara feminist pga mig) är helt enkelt för att han inte är intresserad av deras partifrågor. Jag förstår att det är bekvämare att skylla på mig, män(niskor) vill ju ofta hellre ha en syndabock än att faktiskt ta ansvar för sig själva och sina handlingar. På så sätt kan du tryggt påstå att du är för jämställdhet och att du försökt jobba med det om det bara inte vore för hemska lilla jag. Men mig lurar man inte. Är man intresserad av kvinnors rättigheter så står inte jag i vägen.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

50 svar på ”Nej det är ej pga mig som du inte vill vara feminist”

Såna kommentarer är ju sällan seriösa. Jag tror inte en sekund på att den personen hade röstat på F! om du inte fanns. Hen vill ju bara ge dig dåligt samvete och få dig att känna det som att du på nåt sätt förstör för ”oss andra”. Barnslig kommentar!

En sak jag är jävligt trött på att höra är ”om feminister inte var så aggressiva mot män och sminkade/rakade sig skulle fler lyssna på dem”.
För det första: Om du tror att det är våra utseenden som är boven i dramat så är du sjukt naiv.
För det andra: Ja, vi skulle kunna anpassa oss efter vad samhället tycker och leva upp till idealen och gullegulla med männen som kvinnor förväntas göra, men det går liksom emot hela idén om att kvinnor faktiskt kan välja att skita i vad samhället tycker och prioritera kvinnors åsikter före männens, och GÖRA VAD VI SJÄLVA VILL MED VÅRA EGNA KROPPAR. Vi SKULLE kunna vara små nickedockor men vi väljer att inte vara det, för vi vill inte det! Så att komma med tips på hur vi kan bli mer behagliga för mäns känsliga egon och mindre provokativa för att undvika att någon höjer på ögonbrynen är inte värt något.

Dessutom är ju mängder av femi
nister vad man traditionellt kan betraktas som ”förtjusande kvinnor” massor av artister, skribenter, mediapersonligheter är konvetionellt vackra, välkädda och har ett välanpassat uppträdande och ”trevlig ton” men se det hjälper inte det bitterts för hån och hatdreven går ändå. Vi är liksom damned if do dmaned if we don’t. Det är inte hårbuskar och fetvalkar eller ilska mot manligt förtryck som är prblemet. Det är KVINNOHATET!
Om så alla femnister såg ut som tejerna i ”Victoria´s secret” skullede inte bli mindre avskydda för det, snarare tvärtom för då hade man ingen ”okvinnlig fulhet” att skylla på. Femen och Pussy Riot är bra exempel. Undersköna tjejer som visar tufsenufsingarna ochhar blommori håret är ofta antifemnisternas favoritfemnister men när det visar sig attde faktiskt har en skarp feministisk agenda är det slut med sympatierna. Då är de bara ” rabiata extremister”.

Jag tänkte precis skriva det samma. 🙂 Jag är medlem i FI tack vare Lady Dahmer. Jag röstade på FI tack vare Lady Dahmer. Jag är feminist tack vare Lady Dahmer. 🙂

oftast brukar sådana typer komma med följande ”jag är dum i huvudet och humanism fungerar för allt” eller ”a) jag är jäm(n)ställdhetist, b) jag har fått all info om feminazisterna från flashback och genusnytt och c) jag får förfan va SD å vara för allas lika värde om jag vill. Du bestämmer över inte mig!” (hey håå).
Det är på grund av sådana som LadyD som jag är glad över att vara feminist.

Haha! 😀
Och det där om att man får vara SD hur mycket man vill:
Ett av dom analyslösa argumenten för att ”sätta dit” feminister och SDkritiker som jag sett ständigt återkommande är: ”JÄVLA HYCKLARE! Ni säger att nu är för lika värde för alla, och att ni är så öppna – men nu dissar en bara för att man röstar på SD!? Det är NI som är tråmngsynta och exkluderar! Som rasism fast mot SDare!”
Precis som om SD är någon slags beständig människotillhörighet och inte en (förtryckande) ideologi.

Haha! Den var allt mitt i prick. Hur många av oss har inte hört repliken”grattis, du har just gett SD ännu en röst”?

Dom som säger så hade väl liksom inte tänkt rösta på F! hur som helst?!
Vi pratar trots allt om att en viss del av befolkningen åtnjuter fördelar på grund av sin könstillhörighet, utan att behöva anstränga sig ett skit. Tro fan att det är motstånd till att släppa ifrån sig dom förmånerna.

Precis, det handlar enbart om att slippa ta ansvar för sina åsikter. Undrar om dessa människor applicerar det förhållningssättet i andra situationer också? Slutar de på sin arbetsplats om det jobbar någon där som de inte tycker om? Röstar de på ett parti där de tycker om samtliga anhängare? Menar de på fullaste allvar att de sympatiserar med allt feminismen står för men eftersom de inte gillar just dig förkastar de hela rörelsen? Ja, för det låter ju rimligt…

Igår var jag med om en ”intressant” sak. Var hos läkaren pga min dåliga rygg. Jag har stor byst, G-kupa, och har funderat på om det kan vara därför jag har haft ont i ryggen i så många år.
Jag fick svar från läkaren över min undran: ”Jag tror inte att det är din byst som är problemet, du är ju inte så smal precis”.
Detta är ordagrant vad hon sa. Jag höll på att smälla av, blev helt ställd och visste inte vad jag skulle säga. Gick därifrån i chock.
Till saken ska sägas att jag är 176cm och väger ~73kg. Tydligen är det fetma enligt sjukvården.

Gå tillbaka till läkaren och tala om för honom att det är oacceptabelt att kalla någon med normalvikt för ”inte så smal precis.” Grejen med stor byst är ju att en kan se större ut än vad en faktiskt är.
Du ska inte acceptera ett sådant idiotsätt från en läkare. Annars, försök hitta en kvinnlig läkare som kanske förstår bättre hur det är att ha bröst ö h t.

Läkare och sjukvårdspersonal kan ibland vara ganska enkelspåriga. En läkare försökte intala mig att jag hade drabbats av reumatism efter en ledskada. Att jag försökte förklara att skadan uppkommit till följd av fysiskt trauma var tydligen oväsentligt. Hon försökte verkligen övertyga mig om att det var reumatism jag drabbats av.
Att man ibland får helt absurda diagnoser behöver inte betyda så mycket mer än att man har en okunnig läkare. Det finns tyvärr fler sådana än vi låtsas om.

Hej LD! Hoppas det är okej att jag lägger denna kommentar här trots att den ej hör till inlägget. Du som är typ Queen av no poo (i mina ögon åtminstone), har du något grymt tips på solskydd som går under denna princip? Jag har precis börjat med balsammetoden igen och testat det här med äcv-skölj efter och jag är frälst!! Vill absolut inte gå tillbaka till shampoo. I ansiktet använder jag mandelolja. Jag har perioral dermatit och lätt acne, och min hy är enormt löjligt skrattretande känslig. Ibland är mitt ansikte typ ett enda stort köttsår känns det som, och det suger. Har testat massor av olika grejer, allt från 900 kronors 30ml burkar med sisådär 30-tal olika (mindre bra) kemikalier till att bara tvätta med vatten, till apotekens billiga grejer och till sist fann jag weleda. Så nu är det alltså mandelolja som gäller för min tråkiga hy, och det funkar kanon. Därför fasar jag inför sommaren när det är solskydd som gäller. Skulle verkligen vilja ha ett nopooigt solskydd som har minst spf 40. Har du koll på något sådant? Jag har verkligen försökt googla men finner inga bra svar (knappt något svar alls faktiskt …). Hade varit guld om du har något grymt tips i bakfickan!
Och som vanligt, tack för en grymt bra blogg. Du är så jäkla cool och bra på alla sätt och vis! Kram!

Utan kemikalier och spf 40 får du gärna säga till om du hittar!
Jag kör mycket skugga och kläder (solhatt, sjalar etc) = ekologiskt och no poo..
Hade tänkt tipsa dig om min leverantör av fantastiska sololjor baserade på ekologiska oljor och fysiskt filter (tiosol) men hennes webshop verkar ligga nere..
Ingredienserna i de oljor jag använt för hela familjen de senaste fem åren liknar den här tex: http://www.sunnesaker.com/products/sololje-natorlig-spf20-100-ml-masaga
(minus de eteriska oljorna)
Lite ovant i början med oljekonsistens istället för ’kräm’, men nu föredrar jag detta hundra gånger om – inte kladdigt, klibbigt och ’kemiskt’ som det känns med vanlig solkräm utan bara härligt och ’massageigt’ att smörja in sig (barnen älskar det och ber om att få bli insmorda). Har också märkt att oljan hjälper mot diverse andra småskavanker, huden mår superbra, och den är väldigt dryg..
Jojobaolja är ca spf 4 naturligt så om du söker på det + tiosol / fysiskt filter hittar du lite olika produkter, och recept! Laga din egen sololja:
http://www.urtekosmetikk.no/blogposts/view/21
Tiosol kan ge en lite blekblå effekt på huden, men i de oljor vi använt ingår också karoten som gjort att det vita inte slagit igenom alls (något jag annars upplevt vid tidigare användande av solkrämer med tiosol som filter, man kan se lite spökig ut..).

PS – eftersom filtret är fysiskt och inte kemiskt får du effekt av solskyddet med en gång (måste inte vänta på att det ska verka). Ingen av oss har bränt sig när vi använt dessa oljor (spf 10 och 20) – såklart i kombination med förnuftigt förhållningssätt till solande (ingen som ’pressar’, haha) och då har jag ganska ömtålig och ljus hy.

Kan detta vara svar på min kommentar ovan tro? Får en känsla av att du skrivit mer än detta till svar men fann bara detta. Vilka sorts oljor är ”dessa oljor” du refererar till? 🙂 Jag ligger inte heller och pressar i solen, men jag är ute otroligt mycket på sommaren, är i princip bara inomhus för att sova, gå på toa eller möjligtvis hämta mat i kylskåpet, haha! Så därför får jag väldigt mycket sol på mig även om jag inte ligger och ”pressar”, och därför vill jag så gärna hitta något bra solskydd. Du får jättegärna utveckla denna kommentaren, är superintressread av naturliga solskydd och allt annat som ingår i kategorin ”naturligt”/no poo. 🙂 Kram!

Hade skrivit en kommentar tidigare, för mig syns den över mitt PS, mystiskt om den fallit bort.. Försöker igen (men utan länkar om det är de som orsakar problem):
Utan kemikalier och spf 40 får du gärna säga till om du hittar!
Jag kör mycket skugga och kläder (solhatt, sjalar etc) = ekologiskt och no poo..
Hade tänkt tipsa dig om min leverantör av fantastiska sololjor baserade på ekologiska oljor och fysiskt filter (tiosol) men hennes webshop verkar ligga nere..
Ingredienserna i de oljor jag använt för hela familjen de senaste fem åren liknar den här tex (minus de eteriska oljorna): länk borttagen – googla: masaga sololje sunnesaker
Lite ovant i början med oljekonsistens istället för ‘kräm’, men nu föredrar jag detta hundra gånger om – inte kladdigt, klibbigt och ‘kemiskt’ som det känns med vanlig solkräm utan bara härligt och ‘massageigt’ att smörja in sig (barnen älskar det och ber om att få bli insmorda). Har också märkt att oljan hjälper mot diverse andra småskavanker, huden mår superbra, och den är väldigt dryg..
Jojobaolja är ca spf 4 naturligt så om du söker på det + tiosol / fysiskt filter hittar du lite olika produkter, och recept! Laga din egen sololja:
länk borttagen – googla: urtekosmetikk sololje
Tiosol kan ge en lite blekblå effekt på huden, men i de oljor vi använt ingår också karoten som gjort att det vita inte slagit igenom alls (något jag annars upplevt vid tidigare användande av solkrämer med tiosol som filter, man kan se lite spökig ut..).

Ska inte kokosolja också ge solskydd? Testa att googla vegetabilisk olja naturligt solskydd eller liknande. Lycka till :-)!

Jag använder hallonfröolja som solskydd, ska ha 15-20 i SPF om jag minns rätt.
OnT: den sista meningen var helt klockren, perfektion i floskelpunktering.

Vill du ha ett naturligt solskydd utan onödiga kemikalier och nanopartiklar kan du kolla på Softskin.se! De ställer jättehårda krav på produkterna de tar in (all hårvård och hudvård de har inkl schampoo är utan sulfater, silikoner, mineraloljor osv) så vill du handla till håret där behöver du inte ens kolla ingredienslistan innan, om du inte vill.
Sist jag kollade hade de flera olika sorters naturliga solskydd (med hög SPF) till bra priser. Jag har handlat där flera gånger (kör low-poo + naturlig hud- och hårvård) plus så är de jättetrevliga om du har någon fråga du vill ställa ang. Vilken produkt som passar dig om du har problemhy eller dyligt.
Softskin.se är en väldigt seriös internetshop och de levererar produkterna jättesnabbt, kan verkligen rekommendera dem.
Här kommer du direkt till solskydden:
http://www.softskin.se/kategori/Solkram

Vilket citat, ett klassiskt sätt att kritisera något man ändå inte skrev under på i första taget – ”Nej, nu är det bara NOG, seriöst, jag blir faktiskt SKRÄMD här!!!” (*snyft*). Metod: Man plockar ut något som sticker ut och provocerar i en jättelik rörelse (i det här fallet feminismen) och låter det bli orsaken till att man tar avstånd från alltsammans, och voila, man har ryggen fri att släppa hela saken – ”Jag är faktiskt en fin kille som står för allas lika värde, men det finns gränser, och eftersom du går över gränsen tror jag att jag bara ska ta och straffa jag ut hela rörelsen. Allt är ditt fel – hade det inte varit för dig hade jag stöttat feminismen till 100 procent!!!”
(Jomen visst…)

DU är ganska trist som bara MÅSTE få uttrycka dina negativa åsikter. Hon har ju faktiskt ett liv också. Det är ju inte så att du betalar för att läsa hennes blogg. Duger det inte, läs andra bloggar då! problemet löst. Men nej du bara måååste få spy galla tydligen. Tråkigt.

Haha, ser framför mig hur du, Sophia, går runt helt utan sociala känselspröt och recenserar din omgivning:
– Tycker du har rätt trist frisyr, tråkigt att du så sällan ser ut som JAG gillar! (kanske till busschauffören)
– Tycker du har rätt trist namn, tråkigt att du inte bytt ut det till ett som JAG tycker är snyggt! (kanske till kompis)
– Tycker du har rätt trist uppsyn, tråkigt att du så sällan ler mot MIG! (kanske till kollega)
– Tycker ni har rätt trista blanketter, tråkigt att det så sällan är söta djur och emojis som JAG gillar på de! (på skattekontoret/banken)
– Tycker ni har rätt trist meny, tråkigt att ni inte bara serverar körv med gurkpickles som är det JAG gillar! (på alla caféer/restauranger du besöker)
– Tycker ni har rätt trista nyheter, tråkigt att ni rapporterar om sånt som intresserar MIG så sällan! (till alla tidningar/radio/tv)
Eller är det kanske bara på internet som det är ok att slänga ur sig sånt här och tro att dina negativa åsikter om någon annans verk är av någon som helst relevans och intresse?

tråkigt att du har så lite medmänsklighet, empati och förståelse. Som du kanske har förstått av mitt tråkiga bloggande så mår jag ganska dåligt just nu och har svårt att hitta energin och orken till att vara här 100% till din tillfredsställelse. Tycker du gott kan sluta läsa min blogg helt. Jag behöver inte läsare som du.

Svara

Kärlek till dig LD <3 <3 <3 Vi andra (som förstår vad dåligt mående innebär) hoppas bara att du ska må bättre och inte känna press på dig att behöva underhålla kreti och pleti. Kram!

Tycker de senaste inläggen varit väldigt relevanta och det vi uppskattar så mycket oss dig , många av oss är din oförblommerade förmåga att VARA DIG SJÄLV , att inte dölja något, det ger oss andra styrka vilkettrafiken på inläggen ju bevisar. Du har väldig engagerade läsare som ofta skriver lysande kommenatarer själva. Keep up the good work i den takt du orkar/vill och behagar. Du är värd att vänta på om så krävs!

Det här inlägget av LD fick mig att tänka på något som hände när jag läste en kurs i idéhistoria för ett tag sedan. Efter att vi under nästan fyra månaders tid hade gått igenom en oändlig mängd manliga tänkares idéer (eller som någon sa – den filosofiska historien har genom århundradena bara bestått av DWEN – Dead White European Men) hade vi en vecka då läraren diskuterade ur ett kvinnligt perspektiv, om kvinnliga tänkare och hur svår situationen hade varit för dem. Mot slutet av veckan utbrister en manlig student något i stil med: ”Men nu vill jag inte lyssna längre på det här! Du pratar ju bara om hur dåliga män är och hur synd det är om alla kvinnor – det här är faktiskt inte schysst!” Så följer en ordväxling mellan studenten och läraren, där läraren till slut blir irriterad och påpekar att vi trots allt har pratat om män under hela kursen och att det kvinnliga perspektivet också är en del av historien vare sig han tycker om det eller inte – historien går tyvärr inte att ändra på. Studenten blir då ännu mer upprörd och säger något i stil med att han inte begriper hur feminism ska föreställa nåt bra, det är ju just såna som läraren som bara trycker ner en massa saker i halsen på folk som gör att alla ogillar feminismen och inte vill ta i den med tång. Jag bara satt och gapade. Jag hade verkligen svårt att smälta det där, hur en man som i fyra månader fått lyssna på föreläsning på föreläsning om män, män, män, kunde sitta och gnälla över att vi hade en enda vecka där vi pratade om historien ur ett kvinnligt perspektiv. Det var så jobbigt för honom att tvingas sitta där och lyssna på hur grymt kvinnor och kvinnliga filosofer genom historien haft det, så jobbigt att han knappt klarade av att lyssna. Snacka om att ha skygglappar och inte vilja se ett förtryck, och sedan gnälla på läraren och feminismen som om det var en kränkning av HONOM när kvinnors förtryck faktiskt diskuterades. Och just det där är något jag blir lika förvånad över varje gång, trots att jag vet att jag inte borde bli det. När en sanning blir för jobbig för en privilegierad person/grupp, då skjuter man hellre budbäraren för att slippa höra budskapet än att verkligen stanna upp och lyssna, och kanske lära sig något nytt.

@Miripiri,
jag har snarlika upplevelse från a/b/c-kurser från olika akademiska discipliner. Män som räcker upp händer under en f ö r e l ä s n i n g och håller en lång och osammanhängande rant som inte leder någon vart förutom att folk ibland har räckt upp handen och hövligt sagt: ”Men ta det förfan efter lektionen är du snäll, ingen här är intresserad av att höra att du har läst kurslitteraturen. Sitt ned, håll käften och hädanefter prata inte med mig!”.
Har även varit med om män som under seminarium har ohövligt ifrågasatt (alltså, riktigt gått över gränsen till vad en akademisk diskussion handlar om) högt akademiskt aktade kvinnliga professorer men att samma personer sen å andra sidan alltid suttit och nickat instämmande till den manliga varianten.
Fyfan säger jag.
Just ja, LadyD. Du är alltid så grym. Det är fantastiskt att se dig verbalt klå upp alla brölande manbabies.
Intenet high5!

Eller hur? Min lärare var också högt aktad och forskare på institutionen, som sedan gick vidare och skrev böcker osv. Det blir märkligt när en lärd person hamnar i debatt med en okunnig person som ifrågasätter allting bara för att budskapet och ämnet inte passar in i hens snäva begreppsvärld. Skulle tex en grottmänniska och en filosof diskutera med varandra räcker det för grottmänniskan att säga ”Ugh!” och slå till filosofen med en sten, så var den diskussionen ur världen. Det är sorgligt att det (på något vis) oftast är de brutala och enkla lösningarna som vinner framför de komplicerade och svåra. Eftertanke och tid är kanske inte alltid vad folk har i överflöd på nätet heller direkt …

Jättebra kommentar, det är verkligen så frustrerande! Ordspråket ”Tomma tunnor skramlar mest” ploppar fram i huvudet..

Mycket bra kommentar tycker jag med. Att diskutera med en del personer känns lite goddag yxskaft, liksom ingen idé.

Haha, med den logiken så är det historieberättarnas fel att jag är manshatare! Blir så jävla trött på att få historier om män och deras egoslickande nerkört i halsen vad en än gör. ÖVERALLT och HELA TIDEN mänmänmänmänmänmän. Är det så konstigt att man typ spyr av att se en man på stan? Tycker män borde ta lite jävla ansvar för det här. De får ju fan skylla sig själva när de går runt och syns och hörs så förbannat. Kan en aldrig få vara i fred och ha lite lugn och ro lixåm?

Alltså, jag vill bara sända massa kärlek till er alla. LD som står i skottlinjen här. Önskar jag kunde bära lite av allt du jobbar med för att avlasta dig. Det du gör är helt fantastiskt, du förändrar människor i grunden och jag är en av dem.
Likaså med många av er kommentatorer. Ni är alla helt fantastiska <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *