Kategorier
feminism & genus

Nej det är inte ok att du daskar mig i rumpan

Nina Ruthström har skrivit om det och nu gör jag det. Att sexuella kränkningar är en del av kvinnors vardag är inget nytt. Inte heller attityden kring det. ”Äh, det är väl inte så farligt!” – ”Lite får man väl tåla!”.  Mäns kränkningar gentemot kvinnor är ett stort problem som inte uppmärksammas eller tas på allvar. Men attityden i sig är ett ännu större problem då det ursäktar och rättfärdigar att män (än en gång) får rätten att ta för sig. Jag har sagt det förr och säger det igen; vi fostrar män till förövrare och kvinnor till offer.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

20 svar på ”Nej det är inte ok att du daskar mig i rumpan”

Det värsta tycker jag är hur vi signalerar att det är okej att pojkarna beter sig så mot flickorna redan i mellanstadiet. Det enda de får höra är att "killar är så" "det är deras sätt att visa att de gillar er" – vad säger det till dem?? Inte bara att det är okej, utan att det är det RÄTTA sättet att visa det!

Nej, pojkar/killar/män är inte såna

Nej, det är inte deras sätt att visa att de gillar en

90 % av alla pojkar kan visa att de gillar flickor på sätt helt befriade från kränkning. Hur kan det då vara ett så utbrett "faktum" att alla pojkar ÄR så, bara för att rättfärdiga de få som beter sig på det sättet och som definitivt riskerar att utvecklas till män som ser det som sin rätt att lägga beslag på kvinnors sexualitet bara för att de är lite sugna.

Jag håller med men det är faktiskt så att varje gång jag och min sambo är ute på krogen så är det någon Tjej/kvinna som klämmer på hans rumpa, eller någon annan kroppsdel. Jag säger bara att det finns en hel del kvinnor som är väldigt bra på att tafsa också!

håller helt med. Hamnade i en diskussion på en släktmiddag där vi pratade om en äldre förlamad man vars 'enda nöje' i livet var att klämma på sköterskorna. Då menade mina släktingar att man kan ju inte 'missunna' honom med. Jag bara jo då får han hitta ett annat nöje och inte kränka mig. Så nuframstår jag som kall ochnhjärtlös. Wtf liksom!

Men herregud,sug min klitta?

Sorry men nu har din blogg spårat ut,vill du ha läsare så föreslår jag att du börjar skriva med lite mera inspiration och inlevelse igen,det här är ju bara sorgligt,det sägs att man ska sluta när man ligger på topp,nånting att ta till sig kanske?

Jag vill inte vara elak bara säger som det är

jessica mina läsare har inte minskat och mina prenumeranter ökar stadigt. Om du inte gillar min blogg så finns det tusentals andra. Jag tror det vore bäst om du letade reda på nåt annat som inspirerar dig mer.

Jag tror mina tusen läsare om dagen skulle bli rätt så ledsna om jag la ner. Inte för att jag nånsin skulle sluta blogga bara för att nån annan tycker att jag suger.

Och du, om du inte ville vara elak vad exakt tänkte du att du skulle åstadkomma med din kommentar? Jag föreslår att du läser följande inlägg: http://ladydahmer.blogg.se/2009/january/arlighet-ar-overskattad.html

Kan inte annat än att hålla med.

Stör mig något enorm att tex jag som tjej är "stökig/jobbig/ett probelm" om jag ifrågasätter, låter och syns på det sätt en kille gör, som en del av sin vardag.

Självklart ska rumpdask o.s.v inte accepteras på något vis..men samtidigt, och det är inget "vi mot dom" tänkande men…jag vill iaf uppmärksamma att det även finns en attityd som anser att det är "helt okej" för tjejer att bete sig illa och tafsa på killar hipp som happ….Minns när Frida (eller om det var Veckorevyn) gjorde ett "tafstest" där en reporter gav sig ut och tog okända killar i baken, ställde sig och typ juckade mot dom och det hela verkade anses som ett "roligt" repotage…

..tänk det omvända?

Nej…ingen ska bli tafsad på, utsatt för ovälkomna inviter, ett nej är alltid ett nej och ingen ska ta sig friheter…och det gäller såväl tjejer som killars kroppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *