Kategorier
feminism & genus

Nej, det är inte olagligt att tafsa på kvinnor

Anser iallafall Solna tingsrätt så FRITT FRAM GUBBSLEM! Dock är det även ok för kvinnor att värja sig med redigt våld så öva upp högerknät nu tjejer! (eller vänster om ni är lagda åt det hållet.)

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

16 svar på ”Nej, det är inte olagligt att tafsa på kvinnor”

Det positiva i denna dom är att det är OK att slå tillbaka. Kvinnan slog inte bara en gång, utan flera – det betraktades som nödvärn eftersom hon ansågs ha känt sig hotad. Däremot vill jag rätta vad som Aftonbladet skrivit i bildtexten. Tingsrätten ansåg inte att det inte var klarlagt att mannen "hade uppsåt att tafsa på kvinnan", utan den ansåg att det inte var klarlagt att mannen hade haft uppsåt att sexuellt kränka kvinnan. För målet handlade om sexuellt ofredande. Med andra ord – det är inte olagligt att bete sig som en skitstövel och tur är väl det. Vi har väl alla någon gång av tanklöshet eller för att vi inte fattat bättre betett oss illa och sårat andra utan att mena det.

I detta fallet tycker jag att de redan gjort upp – han betedde sig som en skitstövel och hon smällde redigt tillbaka. Det är det vi kvinnor måste börja göra – inte acceptera och vika undan utan drämma till dumskallarna … i nödvärn.

"Han hade inget uppsåt." som det stod i domen. Själv tycker jag att det syns på filmen att det inte var en olycka. Hon hade ju en hel rygg han kunde ta på för att "flytta på henne" om det nu är så jävla svårt att säga "Ursäkta, får jag komma förbi?".

Jag har utdelat en å annan pungkrossare på puben, det är där de flesta äckel håller till, tyvärr. många tycker att jag är lite väl aggressiv, HAHA, rör mig och skyll dig själv säger jag bara 🙂

Jag drömde om dig i natt. Ditt namn uttalades jättekonstigt och du ville att jag skulle lära din hund att gå fint. Det var en mycket spännande dröm!

I övrigt så älskar jag dina åsikter för de är så sanna och rätta!

Men herregud…

Visst, han behöver väl inte åka in i 10 år – men nog fan ska det kännas att han gjort fel. En redig böter och fängelse en vecka eller vad som helst, bara NÅGONTING!

Jag vet inte om jag tycker att straffet är det viktiga.

För mig så är det viktiga att det blir en omställning i hur samhället i stort ser på saker som tafsande och även mobbing. Om vi vuxna rent generellt skulle sluta ursäkta dåliga beteenden och i stället stå upp för oss själva när kommentarer som "han slår/klämmer/etc på dig för att han tycker om dig" eller "karlar/kvinnor är sådana" så tror jag att attitydförändringen skulle komma rät snart.

Jag tycker inte riktigt om det här "det är inte olagligt att tafsa på kvinnor". Det hade inte heller varit olagligt att tafsa på en man, i samma situation (alltså, om vi bytt ut kvinnan mot en man i just det här fallet – det hade förmodligen inte ens kommit till domstol). I vilken situation som helst, som en kvinna även kan befinna sig i, hade det varit exakt samma för män vad gäller olaglighet. Skriver du så får du det att verka som att det är olagligt att tafsa på män men inte på kvinnor. Är rätt felaktigt att få kvinnor att framstå som offer vad gäller det juridiska, när detsamma gäller män här.

Mer korrekt hade varit: "Nej, det är inte olagligt att tafsa på någon/folk". Just saying. Och jag köper inte heller "men det är mest kvinnor som råkar ut för det och strukturerna osv." som en förklaring till varför det ska stå "det är inte olagligt att tafsa på kvinnor". Må hända att kvinnor blir tafsade på OFTARE osv., or whatever och det är mer "okej", men det har inget med lagen att göra.

Det är sånt här som piskar upp hat tror jag, när man gör allt till en kvinnosaksfråga. Fuck kvinnor. Det är sjukt att det inte är olagligt att tafsa på NÅGON/FOLK.

Matilda Flodin: Min kommentar om att ge igen är min egen åsikt och har inget med domen att göra. Ger man igen så slipper man känna sig kränkt. Tar man emot utan att reagera, så mår man inte bra sedan. Men vad jag läst så blir det ingen dom om misshandel för att kvinnan anses ha handlat i nödvärn, hon kände sig hotad.

Tafsa är aldrig rätt. Men frågan är om domen blivit annorlunda med omvända roller. Antagligen inte. Så det behövs krafttag mot denna typ av förnedring. Men tills dess fritt fram för både gubbslem och kärringar.

När någon slog mig eller tafsade när jag gick i skolan så slog jag alltid tillbaka.

Fast det slutade varje gång med att jag fick skäll av lärarna och ibland kvarsittning för det är aldrig rätt att slåss.

Däremot fick inte de taskiga killarna något straff eller ens en tillsägelse.

Som tur var så har jag en förälder som inte är rädd för skolan och sa till mig att du har visst rätt, slå tillbaka och det gör jag än idag. Jag tror att det hade varit helt annorlunda om ingen hade varit på min sida.

Var en typ 30-35 årig man som smällde till mig på rumpan på krogen i helg. Gav honom fingret och gick därifrån. Varför jag påpekar åldern är väl för att det känns som att man vid den åldern borde fatta att det är fel. Är själv 18.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *