Kategorier
feminism & genus

Nej, kvinnor kan tydligen inte värderas utifrån nåt annat än det yttre

Internationella kvinnodagen är i antågande och det kan man ju uppmärksamma på lite olika sätt. Typ kanske genom att framhäva alla dessa fantastiska kvinnor som åstadkommit olika saker genom tiderna. För det finns det ju. Kvinnor som tänker. Kvinnor som gör. Kvinnor som förändrar och inspirerar och gör världen till en bättre plats. Kvinnor som är modiga, intelligenta, ambitiösa, starka och mycket mycket mer än det gamla vanliga tröttsamma ögongodiset som verkar vara vår genomgpende uppgift. Ja ni vet.


Så.


Ett good ol’ fashioned ”gör om mig”-reportage med sju ministrar som också råkar vara kvinnor. Vad nyskapande! Progressivt! IDIOTISKT OCH OBJEKTIFIERANDE och jag blir så. Jävla. Matt. För det är ju det här jag tjatar och tjatar och tjata om hela tiden; hur vi kvinnor, ÄVEN när vi bevisligen åstadkommit mer i livet än att matcha läppstiftet med skorna, alltid alltid alltid ska reduceras ner till vår yta. Här har expressen och ”M-magasin” världens chans att framhäva kvinnor som kan, men de väljer att i vanlig ordning framhäva kvinnor som kvinnor alltid framhävs.

Hur man ens kan ställa upp på det här bevisar dessutom hur jävla hjärntvättade vi är. Överallt där kvinnor tar plats så tror kvinnor att de måste ställa upp på mäns villkor, d.v.s vara attraktiva och förföriska, för att få vara med. Oavsett om det gäller idrottstjejer som viker ut sig  eller politiker som stylas om, så är det samma jävla mönster som återkommer.

(bild skamlöst stulen av Blixa som i sin tur hittade den här)
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

45 svar på ”Nej, kvinnor kan tydligen inte värderas utifrån nåt annat än det yttre”

Kan inte du bara hjälpa din polare Anna-Maria på bloggkommentarorerna att öppna ögonen och sluta snacka om att Blondinbella är ohälsan själv och, håll i dig nu, ÖVERVIKTIG!

Otroligt…jag är så less… :/

Helt OT men kan inte du skriva om gemensam ekonomi? Jag känner många par som dumförklarar jag och Jimmy för att vi har gemensam ekonomi.Det har vi haft ända sen vi blev tillsammans i 6 års tid och det tycker jag är en självklarhet när man delar ett liv tillsammans. mitt är ditt och tvärtom.

Jag skull vilja tipsa dej om en jättebra o spännande bok om genusforskning! (om du inte redan läst den) Den heter "I en klass för sig – Genus, klass och sexualitet bland gymnasietjejer" skriven av Fanny Ambjörnsson! Kolla in den. Läser den nu och Kom och tänka på att du nog skulle gilla den 🙂

Åh, jag älskar gör-om-mig-reportage. Jag ser det inte alls som objektifiering, det är inspirerande och roligt. Du verkar tycka allt med skönhet och yttre är sexistiskt och att se ner på kvinnor. Eller så ser man det som en rolig grej och ett intresse, men man kan ju inte vara smart, snygg och kvinna på samma gäng, glööömde visst det. Suck.

Jag finner det helt obegripligt att dessa kvinnor ställer upp på det. Det kan ju knappast ingå i arbetsbeskrivningen för att vara minister.

S: Å när såg du senast gubbarna i regeringen i ett "gör-om-mig-reportage"?? Anders Borg liggandes i på ett guld överkast med bena brett isär? Tänk lite för fan!!!!!!! Ibland känns det som kvinnor är bakåtsträvarna och inte männen..fy Fan LD jag hade fått hjärnblödning,,,gött att du orkar!!!

Ja det var väl vid senaste valet en del ministrar var med i en känd tidning (minns inte vilken), där de kläddes i snygga kläder osv. Men jag glööömde även att en kvinna ska bara vara smart, helst ful för att få lite respekt. Ooops.

S: det sa jag inte.. Dom får gärna vara "snygga eller fula", i vilket fall som helst så är deras utseende irrelevant. Jag struntar i vilket så länge dom har kompetensen. i såna här sammanhang blir allt fel.."så har du aldrig sett dom, coola, smarta, snygga?!? OCH med ett viktigt budskap… kan du tänka dig!!! Big fucking WOW liksom… Suck

Suck vad tradigt..

S – Grejen är ju inte att en kvinna inte kan vara snygg sexig smart utan att hon BÖR vara det, "en tuff brud i lyxförpackning", att det är viktigt, att det öht spelar någon roll hur hon ser ut. Det är ju politik ingen modelltävling. Åsikterna borde ju va det enda väsentliga.

Åhå! Min första post här! Du gör ett jättebra jobb med att orka med alla dessa duster du tar dig för. Vill iofs mest bara säga att du gör det bra!

Till ämnet, jag tycker det är horribelt med gör om mig reportage. Ta vem som helst, strassa om dem i det som anses ok för dennes ålder, och sedan säga att det är den förbättrade versionen av en. BAH! Säger jag bara. Och nu spelar det egentligen ingen roll om det är politiker, vd'ar eller vanliga kvinnor. Överlag tycker jag att de är kränkande och gör i regel ingen förbättring.

Det här är så jävla pinsamt!

Förra året medverkade jag på en mässa på kvinnodagen. Gissa vad temat var? Jo skönhet såklart!

S- Som vanligt är det alltid någon som läser mellan raderna. Klart man kan vara snygg och ha mode som ett intresse samtidigt som man är vettig och är en förebild. Tycker också det är kul med göra-om-reportage men förstår inte nödvändigheten i att göra det om man är omskriven och lyckad för sina åsikter. Det tycker jag verkar lite hjärndött.

Ja, man blir sannerligen trött… Vill också passa på att berömma dig! Följer diskussionerna gällande genus på olika bloggar (stora såväl som obskyra) och jag imponeras av din förmåga att resonera så sakligt, respektfullt och kunnigt.

Herregud vad unket. Vem kan 2012 tycka att det känns som ett fräscht uppslag?! Och VARFÖR ställer kvinnorna upp på det?!

De kunde ju ha gjort de lite mer intressant. Gett dom samma budget som en uteliggare eller nån som går på försörjningstöd och låtit dem styla om sig för den summan.

Som vanligt är kontentan att kvinnor är sitt utseende, och det oftast inte duger. Göra om mig program finns det flera stycken på tv, och de riktar sig med ngt undantag till kvinnor. Finns ett program tex från UK där män får se en bild på en kvinna och sedan säga om de vill gifta sig med henne, hångla med henne eller inte vill ha med henne att göra. Sen ska hon bli "NATURLIGT" vacker genom massor av olika kemikalier. Vad männen tycker är avgörande. Jag blir skitbesviken när kvinnor som har nått så här långt i alla fall bara reduceras till köttstycken och poserar i olika ställningar för att se sexiga ut. Mycket besviken över att de ställer upp på detta!!!!

Jag tror aldrig jag har ett en man i ett "gör om mig"-repotage. Det finns säkert, men det är garanterat betydligt ovanligare.

Kvinnorna ovan är politiker, inte modeller. Skitsamma hur de ser ut!

Problemet är ju att så sjukt många människor har absolut noll koll på politik, många vet fan inte ens vad partiet de röstar står för eller vilken politik de för. Anledningen till att de där kvinnorna ställer upp på sånt trams är förmodligen för att de ser en chans att nå ut till dem som inte själva söker upp information om de olika partierna.

Sen kan man ju definitivt diskutera hur unket det är, för det är det.

Fy fan vad less jag blev när jag såg det här reportaget i tidningen! Och arg! (Tog bild för att lägga upp bland aporna men det hanns inte med.)

Hur i hela friden kan dom gå med på det där, dom borde ju vara smartare än så här? Så jäkla urfånigt, det finns bättre sätt att få fram sitt budskap på.

Vanity is a bitch.

Någon mer än jag som noterat att det bara är högerkvinnor med? Minns även det härliga fotot på Filippa Reinfeldt i förkläde hållandes ett fat med cupcakes. Jag tänker att det handlar om vilka värden de vill förmedla. Vilka kvinnor de vänder sig till. Konservativa värden ger konservativa bilder.

Inte för att regeringskvinnorna gjort sig kända för att bry sig ett skit om jämställdhetsfrågor, men hur FAN kan de ställa upp på detta? Ett steg framåt, fem tillbaka. 😡

…eller kan det inte vara så att man som kvinna kan vara feminin och stolt över att vara kvinna och framgångsrik utan att behöva trycka ner sin kropp i ett manligt kostymliknande plagg? Nä mer blommor, volanger och uringat i riksdagen – lär männen att se bortom kläderna och in i hjärnan istället.

"Överallt där kvinnor tar plats så tror kvinnor att de måste ställa upp på mäns villkor, d.v.s vara attraktiva och förföriska, för att få vara med."

Mmm.. många män bakom den där artikeln. Bara osar patriarkala strukturer om det här reportaget…..

Ja det måste ju vara oerhört smidigt att kunna peka på "patriarkala strukturer" (jfr: gud, satan, jultomten) oavsett vem som gör vad. Detta reportage är ju ett lysande exempel. Av kvinnor, med kvinnor, för kvinnor inför internationella kvinnodagen. Ändå är detta något som tillskrivs "på mäns villkor". Och även om det inte står i ditt inlägg, så anar jag att du senare menar att dom upprätthåller de "patriarkala strukturerna".

Jag tycker också att dessa politiker gör sig själva en otjänst när dom ställer upp på detta trams, även om det är tämligen harmlöst. Men jag reagerar mer på att i princip varje citat går ut på att män spöar sina respektive som om det vore en folksport.

Fy fan. Har svårt att tänka mig att Birgit Friggebo, Karin Söder eller Britt Mogård hade ställt upp på nåt liknande då det begav sig. Är man statsråd ska man banne mig ha ryggrad nog att säga DRA ÅT HELVETE.

Ironin i kvinnor som fördömer kvinnors frihet trots att de står för kvinnors frihet är… underhållande!

Jag ser inte alls problemet i detta, varför skulle detta vara fel? Om de nu vill detta så är det inga problem…

Sedan förstår jag inte heller kritiken mot att vi inte ser Anders Borg i samma poser… Det beror på att män knappast får vara sexuella och attraktiva, speciellt om du har en makt-position då du snabbt tappar din position eller blir sönderhycklad i det egna ledet.

Fast det är inget vi får tala om då det bara är kvinnan det är synd om och bara kvinnan den så kallade jämställdhetsdebatten handlar om. (s k feminism)

.Jack

Du verkar ha missat helt att det var massor med text på den där helsidan också? Som just (lite svårt att läsa på suddig bild) verkar handla just enbart om kvinnofrågor… Men ni valde att bara se bilderna eller?

att det handlar om enbart kvinnofrågor är väl inte konstigt. i samband med kvinnodagen.

Texten är irrelevant i den här problematiken eftersom att det som kritiseras här är kvinnor som objekt.

Sååå, de får inte klä sig snyggt enligt vad de själva tycker är snyggt och de får inte synas i media?

Jag förstår ärligt inte problematiken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *