Kategorier
feminism & genus

Nu är mannen i mig arg!

Det här tankesättet att ”alla har lite manligt och kvinnligt i sig!” stör mig som fan. Såvida vi inte diskuterar könshormoner så är uttrycket i sig bullshit. Eller när man benämner vissa flickor som ”pojkflickor” för att de intresserar sig för annat än rosa krimskrams. Jävla trams!  Jag är inte ”lite manlig” bara för att jag inte intresserar mig för det trationellt kvinnliga. Och min man har inte ”en kvinnlig sida” för att han gillar att pyssla, boa eller shoppa gardiner. Och min dotter är fan ingen ”pojkflicka” för att hon gillar bilar och härjar runt.  Som om hon inte är en ”riktig” flicka när hon inte följer normen. Fuck ”manligt” och ”kvinnligt”! Jag är en MÄNNISKA. Hundra procent. En människa med mänskliga egenskaper.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

21 svar på ”Nu är mannen i mig arg!”

Jag håller med dig, och allra helst med människa med mänskliga egenskaper.

Men en sak, jag skrev ett inlägg igår och kallade min syster "pojkflicka" (kanske det du läste då jag kommenterade hos dig inättras) då alla vet vad man menar med den förkortningen. Hur ska jag då beskriva henne enkelt och kortfattat för att inte göra någon annan upprörd?

Iaf, sjukt härlig blogg! Här kommer jag fortsätta läsa. Iförsig inte första gången jag är här 🙂

Ha en fortsatt bra helg!

Jag kommenterade inatt på din blogg om design just ang hur lång väntetid det är om jag beställer en design av dig?! Jag har kikat och du är verkligen duktig på det.. Du får mer än gärna hjälpa mig! Säg bara till så mailar jag dig allt du behöver.

Har satt igång med din kategori du tipsade om, jag kan ju inget annat än säga att det är så klokt det du säger. Kan nog stämma om styrka och självförtroende i mitt föräldraskap, har haft motgångar som gjort att jag inte alltid tror på mig själv samtidigt som jag vet att jag gör det jätte bra!

Tack för tipset om boken, tänker inte ens tveka om att klicka hem!

…idag på lindex babyavdelning;

Emmy: "Åh det är ju BARA rosa, jag blir galen"

Emmys mamma: "Mäh, vi är ju på TJEJavdelningen"

Jahaja. Jag har inget emot rosa. Tycker det är en jättefin färg. Men ALLT behöver ju inte vara rosa. Varför finns inte bara alla olika färger att välja på till en liten nyfödd tjej?

ja fan va rätt. Mina föräldrar uppfostrade mig som människa och med det kom en rätt så vild sida.

Som jag alltid fått tagit skit för. Har länge varit lite bitter på mina päron som inte hade vett att lära mig hur fina flickor ska vara, utan alltid uppmuntrade mig att vara mig själv.

Inte förren nyligen jag har insett att dem gjorde rätt.

Fuck alla jävla lärare och alla jävla klass"kompisar" som försökt dämpa mig, tittat snett på mig och tyckt att jag har varit konstig, som har fått mig att ogilla, nej Hata mig själv, fått mig att bli asocial för jag inte vet hur flickor ska bete sig.

Fan nu vart jag skitförbannad på samhället.

hahaha, i'm one of those that says that. and i believe it too, still. people need more to identify with other than just "i'm a human, i have human characteristics". it's part of this mental construct of self that we build, for those of us who have not yet reached, and/or have no designs on reaching, perfect buddhahood.

to clarify what i mean: we are human first and foremost, yes. and it is not that we are inherently "male/female", just that we are by nature inherently able to identify, or feel an imaginative affinity, with both. and when you run into those macho types that think they're all man, or these women that try to be so cutesy feminine, well it seems to me like they must be blocking out many aspects of their personality in order to fit an image. and that to me, a perfect well rounded personality in tune with it itself, should be able to draw on both male and female aspects. so it's the personhood that is first, and male and female are just abstract ideas that we use in building a mental self construct.

När Alm sa att han inte tyckte om svenska tjejer, att dom va förr stela och kalla (tror jag det var?!). Så förstod man direkt att det va något fel på honom, kanske inte att han va en mördare.. men åtminstonde en idiot.

Fan va lättad jag blir när jag läser din blogg!

Jag är som en nagel i ögonen på GUBBAR. Dom vrider på huvudena när jag går förbi och ser ogillandes ut.

Det retar dom till vansinne att jag finns.

Hur kan LILLA jag komma och ta så mycke plats?

Jag är den enda kvinnliga Glasmästaren i norrland.

Jag är även den första kvinnan som sitter på så många förtoendeuppdrag på byggnads.

När dom pratar med mig så fäster dom blicken ovanför mitt huvud.

Min förra chef sa "inte ska väl lilla du vara med på att byta butiksrutorna, tänk om du skär sönder ditt söta ansikte"

Dom förväntar sig att det är JAG som ska diska deras kaffekoppar, att det är jag som ska se till att det är fint i fika rummet. Bara för att jag är tjejen i gruppen.

På bygget vill jag INTE vara tjej, jag är som vilken gubbjävel som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *