Kategorier
feminism & genus

"o föresten raka armhålorna din äkliga feminist jävel!" (3.0)

Det finns en ganska bred missuppfattning om att vi som valt att avstå rakning på nåt sätt är emot att andra rakar sina kroppar. Det handlar inte om det. Det är inte rakningen i sig vi kritiserar. (Jo, jag känner att jag kan tala för en stor grupp kvinnor) För vi bryr oss inte ett dugg om hur andra ser ut eller väljer att göra med sina egna kroppar.  Det vi kritiserar är de stereotypa könsrollerna och förväntningarna som kvinnor har på sig. Hur vi ska bete oss och hur vi ska se ut för att vara Riktiga Kvinnor.

Det är idén om att kvinnor SKA raka sig. Det är idén om att hår är äckligt och att kvinnor som inte rakar sig  är ofräscha. Det är idén om att kvinnor ska göra om sina kroppar och manipulera sina utseenden för att räknas som kvinnliga. För att duga. Vi duger som vi är. I alla former och färger, håriga eller ej. Vi är kvinnor och vi ÄR vackra.


Ur Aftonbladet.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

72 svar på ”"o föresten raka armhålorna din äkliga feminist jävel!" (3.0)”

Ellerhur! Bra skrivet. Det är missuppfattningar åt andra hållet också ibland. Att folk tror att vi som rakar oss under armarna tycker att man SKA göra det för att vara kvinnlig, och att vi anser att kvinnor som inte gör det är ÄCKLIGA. Liksom va? Jag skiter blanka fan i andras armhålor. Kvinnligheten sitter inte i håret eller i avsaknaden av det.

suck suck ok om du nu skulle stå för detta helt och hållet med det gör du ju inte,du är jättevacker med eller utan hår är jag övertygad om

Jag själv rakar mig under armar och på ben när jag känner för det. Inte för att jag känner att jag måste, men för att jag på något vis tycker att de är fräshare (vilket antagligen är något man "lärt sig att tycka"). det kan gå veckor – månader mellan gångerna ibland. Visserligen har jag blivit benådad med lite hårväxt på kroppen, så det tar tid innan de växer åter. Men det är ju ändå inte meningen att folk ska gå o titta och prata med min armhåla, så egentligen vem ska behöva bry sig? Speak to my face liksom.

Telia – nej tvärtom. Håret skyddar ju mot både lukt och svett. (naturlig AC liksom) Men jag misstänker att man kan få nån slags obalans när man låter det växa efter en lång tid av konstant rakning. Rakningen i sig rubbar ju balansen i huden.

Ofta när man förändrar sina hudvårdsrutiner så kan det ta ett tag innan kroppen anpassar sig och man kan uppleva problem. Men det försvinner när kroppen fått läka ut.

Jag använder aldrig deo. Och jag luktar nästan aldrig starkt eller illa. Min svettlukt är dessutom mild och söt. Dem luktar gott. Inte så där fränt som det gjorde förr.

Jag skriver det jag svarade på i min blogg till dig…

Du hackar på "normen" som gör att kvinnor rakar sig, tro mig, en tjej som rakar sig ser det som att bli hackad på…

Jag ser det inte som positivt att följa normen, jag vill inte vara som alla andra, ja vist jag rakar mig… inte för att passa in, inte för att göra någon annan glad, jag gör det för att jag vill, punkt slut.

Sen vad som fick mig till att BÖRJA raka mig är jävligt oväsentligt.

Hade det varit något som fick mig att må dåligt, DÅ hade du kunnat skrika om hur samhället förtrycker kvinnor men detta… nej det har du faktiskt ingen med att göra.

Det är lika frustrerande för rakade kvinnor när du och många andra predikar om att dom följer strömmen och ger med sig för samhällets tryck som när någon säger att det är äckligt att du/ni har hår… förstår du hur jag tänker?

Hela grejen är bara jävligt löjlig och otroligt brudig!

Normen påverkar MIG. Den får MIG och tusentals andra kvinnor att må dåligt. Den får mig och tusentals andra kvinnor att känna oss fel.

Att kritisera ett samhällsfenomen är INTE samma sak som att kritisera människorna som lever i det samhället, om det så handlar om rakning eller kvinnors underordning eller dödstraffet eller religion.

Jag är inte ansvarig för hur människor väljer att tolka (misstolka) det jag skriver. Det vore däremot förargeligt av mig att tiga stilla om saker som berör mig bara för att ingen ska ta åt sig.

Jag testade att låta bli rakhyveln under armarna för en månad sedan för att se hur det kändes och håret e kvar.. Som LD skrev, de blir AC-effekt eftersom det inte blir lika tätt, som när man rakar och tvättar man sig, så luktar man inte.. Det är sällan som svett luktar illa, bakterier i svetten stinker..

Vad gäller benen, så har jag de senaste åren bara rakat dom på sommaren (bleka ben med mörkt hår).. Varför raka något som inte syns på vintern? Ett par gånger om året blir vristerna rakade(inte skönt att ta av strumporna efter en dag mothårs)..

Du förstår inte det jag vill få fram… VARFÖR är det så jävla viktigt för dig att påpeka för kvinnor som rakar sig att dom bara gör det för att samhället "kräver" det!?

Blir du lyckligare av att påpeka det?

Mår du bättre av att säga till en kvinna som rakar sig att hon är svag som följer strömmen?

Det är du som klagar på att folk påpekar saker för dig bara för att vara elaka, detta är lite samma sak…

jag förstår att du blir förbannad när tjejer säger att du är äklig som är orakad, hade jag varit du hade jag blivit skit sur, men det är dom du kan försöka sätta på plats och förklara att det är naturligt med hår osv… jag och de flesta vuxna kvinnor vet precis hur samhället påverkar oss, även killar blir påverkade, dom har också börjat raka sig, men jag personligen har inget emot att raka mig, jag gillar när mina ben är lena och nyrakade, jag har inget emot att "gå med strömmen" ibland, bara det får mig att må bra och känna mig nöjd med mig själv så är jag glad och lycklig.

emma – NÄR har jag sagt att alla som rakar sig är svaga och följer strömmen?

Det jag påpekar i mina inlägg är att vi ALLA är socialiserade ocg fostrade in i de roller vår tid och vår kultur dikterar för oss. Det innebär INTE att jag säger att alla kvinnor som följer normen är svaga våp.

Du har verkligen missförstått hela den här debatten.

du skriver: "(och ni som hävdar att ni rakar er för er egen skull) Tror ni att ni rakat era muttor och plockat era ögonbryn om ni levt i en annan tid eller annan kultur som hade annorlunda ideal?

Jag är rätt så övertygad om att ni INTE hade det."

Det handlar om hur man säger det!!!

Och jo jag gör det för min skull!

Självklart hade jag inte gjort det om jag inte viste att man kunne göra det, som på stenåldern var nog detta rätt så ointresant, man rakade inte benen, man färgade inte håret osv… men i nutid kan jag gå ner på ICA och köpa rakhyvlar och hårfärgningsmedel och vipps så är jag en len nyrakad brunett som faktiskt trivs med mig själv och skiter i vad andra människor tycker.

för mig går det du skriver hand i hand med osäkerhet, gör man saker för att man är uppfostrad till att göra det och/eller för att det är "inne" eller för att i vårat samhälle/kultur är de det vanligaste att göra.. då klarar man inte av att stå på sina egna ben och göra det man själv vill.

Det finns faktiskt tjejer som gillar rosa och det finns killar som på riktigt älskar att mecka med bilar… och vissa tjejer tycker om att raka sig för att vara lena och mjuka… man kan inte skylla allt på kultur och uppfostran, vissa saker gillar man vissa saker gillar man inte.

Är det den lilla pytte-tussen under dina armar som har gett upphov till en sån kommentar? 😛 herregud.

Jag håller med dig, vill man raka sig, så gör man det, annars inte.

Svårare än så är det inte.

Lurvigt och mjukt eller rakat och lent, inget är sämre eller bättre enl mig :-d

emma – ALLA är offer för sin kultur och tid. Jag poängterar att alla, även de som säger att de rakar sig för sin egen skull, ÄR påverkade av sin tids ideal. ALLA.

Det innebär INTE att jag säger att de som rakar sig är svaga eller dumma eller lider av dålig självkänsla.

Det är så enkelt att säga att de som följer normen inte kan stå på egna ben med det handlar inte om det. det handlar om socialisering. Det sitter djupt.

Och det är så enkeltg att säga att "vissa saker gillar man och vissa gillar man inte" när skälva kärnan är just socialisering. VARFÖR gillar man nåt? VARFÖR tykcer man att nåt är fint? VARFÖR? Vi är en produkt av våra erfarenheter, vår kultur, vår tid och våra samhällsideal. Allt är subjektivt.

Så än en gång – jag kritiserar inte de som rakar sig och jag säger inte att alla rakar sig av samma skäl. Jag försöker bara göra människor medvetna om de samhällsstrukturer som styr oss.

Lady Dahmer, en liten jämförelse bara, jag rakar mina ben och min mutta det är "normalt" att kvinnor gör det, du är hemma mest med Ninja och det är också typiskt för kvinnor.

Är du då också ett offer för vår kultur, våra könsroller och så vidare? Vissa saker råkar man bara föredra, fast att dom är könstypiska. Jag tycker ju att man är ett offer för våran kultur, vår kvinnoroll och de förväntningar som finns om man gör saker för någon annans skull eller inte vågar göra det man igentligen vill.

Jag tror att förklaringar på olika nivåer blandas ihop lite bland vissa kommentarerna. Något som gäller på individnivå gäller inte nödvändigtvis på strukturell nivå och vise versa. Vad som är orsaken till en handling på individnivå är en sak, orsaken till en statistisk fördelning en annan. Så anledningen till att det på strukturell nivå faktiskt är så att t.ex. de flesta kvinnor rakar sig i armhålan medan de flesta män inte gör det beror ju de facto på samhällsfaktorer. Det betyder inte att det är den enda förklaringen på individnivå till varför någon väljer att göra det. Och jag kan tillägga att jag rakar mina armhålor och känner mig inte ett dugg utpekad som ”svag” eller dylikt. För det finns ingen människa som inte påverkas av samhällets strukturer. Vare sig du väljer att följa strömmen eller gå emot den. Ingen människa lever i ett kulturellt vakuum.

emma – Är jag ett offer? OM jag är!

Jag är lågavlönad.

Jag utbildade mig aldrig.

Det är enklast att jag är hemma.

Jag har inga ambitioner om karriär.

Jag tycker om att vara hemma.

Jag har familjeambitioner.

osv.

De allra flesta intressen och personlighetsdrag jag har kan härledas till min könsstereotypiska uppfostran och de ideal som jag växt upp med.

Det betyder inte att jag gör nåt av dessa saker för nån ANNANS skull, men det innebär att jag fostrats in i en roll som kunde varit annorlunda om barn bemöts och fostrats fria från förväntningar.

Jag måste hålla med LD här. Att känna sig "ofräsch" om man inte rakar sig är ju inget man helt plötsligt kommer på en dag. Nej, det är bilder, serier, filmer och uttalanden som sipprar in i vårt medvetande dagligen som får oss att tänka så. Faktum är att bara för 30 år sedan var det ovanligt att kvinnor rakade något alls i Sverige. Var dessa människor helt omedvetna om att de var ofräscha eller var det gängse norm att man helt enkelt inte rakade sig? Det är KLART att man känner att man gör det för sin egen skull, för man vill ju inte känna sig ofräsch (jag börjar tröttna på det ordet nu), men jag tror inte att man hade kännt så om ingen annan rakade sig heller.

Jag vet att jag rakar mig under armarna för att det är en normativ press på mig (speciellt som lärare som undervisar tjejer i tonåren) och det gör mig lite ont…

Frågor: 1. Tränar du? Dina armar ser helt vältränade ut:) 2. Använder du någon slags "deosten" eller annat naturligt eller kör du helt utan? Det är sant att svett inte luktar så illa, iaf inte om det inte är några dagar gammalt hehe…bäst är det när man käkat indiskt och det luktar curry under armarna;)

Jag håller helt och fullt med dig i hela denna debatt. Du är så smart och sätter verkligen ord på debatten! Som sagt tidigare, du borde använda dig av din skrivkonst. Skriva krönikor eller något!

emma Jag rakade mig inte heller för npn annans skull. Jag rakade mig fr att jag tyckte det var finast, skönare och sexigare. Men nu inser jag ju VARFÖR jag tyckte som jag gjorde.

sandra – 1. nej. 2. Nej jag använder generellt inget. IBLAND, om jag typ ska ut, så använder jag deosten eller deopulver från lush. Men det är inte så ofta. 3. svett luktar inte, Det är bakterier som luktar.

anonym — om jag ser på all kroppsrakning på samma sätt? Nej. Rakar en kvinna skallen så är det inte riktigt samma mekanismer som påverkar. Rakar en man skägget så handlar det inte om huruvuda han fyller en norm (även om de flesta rakar sig) på samma sätt som hos kvinnor. En man anses ju inte omanlig om han väljer bort rakning. Tvärtom.

:thumbup: för det här inlägget!

Jag gör som Mulle, rakar vristerna i "nödfall" på vintern, sjukt oskönt att gå mothårs i strumporna… 🙂

Men visst är vi offer för vår egen kultur, tyvärr…

Jag rakar mig.

Det är en norm jag inte klarat att frigöra mig från (än) & jag kan helt ärligt säga att jag inte känner mig det minsta "attackerad" när rakning kommer på tal. Jag vet att det inte är individkritik utan strukturkritik, & jag håller med om varenda ord. Jag är bara inte tillräckligt modig.

:thumbup:

jag undrar fortfarande vart skillnaderna i dom två jämförelserna ligger?

Du har Insätt varför du rakade dig och slutat med det… men har du insätt varför det är du som är hemma med ditt barn och inte din man?

Ja vist det handlar delvis om ekonomin men du har själv skrivit att du gärna är hemma och slipper att jobba… vad gör du när du kommer på att det är samhället som format dig till detta tänkande?

Asså du ser ganska bra ut utan smink, och det är en av anledningarna till att du inte sminkar dig, för om du hade sett dålig ut utan smink hade du definitivt sminkat dig, om man ska va lite realistisk då! Ta det som en komplimang;-)

Emma – Varför är du så himla fäst vid att raka muffen? Sitter du med en spegel om dagarna och beundrar ditt fantastiska, hårlösa könsorgan? Är det någon slags fetisch?

amy- 🙂 jag är inte helt rakad så nej… för mig handlar det om att man ska sluta dömma varandra för dumma onödiga saker från BÅDA hållen, rakad som orakad…

Och som jag har uppfattat det så är LD litte smått dömmande när det gäller kvinnor som rakar sig, det finns ju inte en chans att dom gör det för sin egen skull osv… om jag säger att jag gör det för min skull så gör jag det, ingen ska tala om för mig hur jag känner och inte känner…

Jag har massa tankar om varför LD inte rakar sig men jag VET ju inte hur hon tänker så jag lämnar dom tankarna för mig själv för jag tror inte hon är intreserad…

Men jag tycker fan inte att någon har rätt att tala om för mig hur jag tänker heller!

Samhälle, kultur, egen vilja, whatever!

Min sak, din skit sak!

Förlåt, men varför gör du det då? Är det något med det som känns fantastiskt bra? För jag förstår inte vad det är med att raka fittan som är så bra och njutningsfullt att du gör det helt för din egen skull.

amen va fan Emma Jag sa ju nyss att det ÄR pga normer och socialisering som jag gör de val jag gör. Jag lever i en kvinnorroll för att jag fostrats till det.

Jag upprepar:

De allra flesta intressen och personlighetsdrag jag har kan härledas till min könsstereotypiska uppfostran och de ideal som jag växt upp med. Jag har ärvt min mammas beteende. (sociala arvet) Och jag har formats in i en kvinnoroll.

Att jag inte har jobb, ambitioner eller utbildning är ett resultat av de normer som finns. (kvinnor behöver inte försörja sin familj. Deras värde ligger i om de får en man och barn osv)

Att jag gillar typiska kvinnosaker är ett resultat av de förväntningar och den fostran jag fått.

= samhällets normer. Den tid och kultur jag lever i.

och nej, jag slutade inte raka mig för att jag insåg varför – jag slutade raka mig för att jag fick en annan syn på min kropp och på de val jag gör. Jag slutade raka mig för att jag ville lära mig att älska mig själv som jag är. Jag slutade raka mig för att jag vill lära mig att jag duger.

och jag dömer inte människor utifrån hur de ser ut (eller inte mer än nån annan, fördomar har vi ALLA

Det går aldrig att veta varför nån rakar sig egentligen eftersom att den egentliga fria viljan aldrig existerat. Vi är alla produkter av vår tid.

Men som redan poängterats så är inte det här individkritik utan strukturkritik. Skilj sak från person.

girl — nej. Anledningen till att jag inte sminkar mig är för jag tycker smink är äckligt. Det är kladdigt. Det täpper till. Det känns som en mask. Och jag tycker det ser lite småskabbigt ut.

Visst hade jag haft finnar så hade jag duttat dit lite mineralfoundation. (det brukar jag göra ibland när behov uppstår)

Desamma 😀 hatar alla syner folk har hur en Kille .. eller hur "Män" ska se ut och bete sig! urch fy!

dåligt att ni bara bryr er just om kvinnor =) but i still love you!!

hallåj !

Halkade in på din blogg via spiderchick, tänkte höra med dig om du gör blogg designer till folk mot en betalning?

o när jag lix är här kan jag ju fråga, du menar att du inte använder shampo ?använder du något annat då eller bara vatten ? o blir håret rent ? 🙂

Man är väl lite för norrlänning och har aldrig pratat med en riktig feminist.

//Mia

boy jorå, jag tjötar ganska mycket om den förfärliga mansrollen.

mia hur jag får rent mitt hår hittar du under kategorin "no poo". och jo jag gör bloggdesigner, men jag har en aplång kö just nu så det kan dröja riktigt länge innan jag kan ta emot fler. När det går så sätter jag upp info här på sidan.

Äh, så länge man trivs med sig själv så förstår jag inte varför andra människor ska vara där och peta. Jag trivs med min rakade skalle, men det stoppar inte människor från att stirra som att jag hade haft ett hakkors tatuerat i pannan och viska, jag kan nästan tänka mig att det väcker en liknande reaktion hos "massorna".

Och till alla.. oförstående! LD har, vad jag sett, aldrig klankat ner på kvinnor som rakar sig, enbart det att "kvinnor måste" för att bli accepterade och trotsar det genom att själv inte raka sig. Sluta ta allt så personligt, det handlar inte om Er, det handlar inte om Mig, det handlar om en norm, ett allmänt iakttagande på hur samhället säger åt oss kvinnor att vara.

Stay strong /Saivo

LD- jag hade aldrig börjat gnälla om detta med rakning om det inte hade varit för att du lät bedrövligt dömande mot dom som sa att dom gjorde det för sin egen skull, dom skulle fråga sig själv varför osv.

När jag vet att du själv gör klassiska "kvinnosaker" som jag och många andra inte gör men som är betydigt med väsentliga för självkänsla osv.

Jag vet att samhället formar oss.. mer eller mindre!

Jag älskar bilar- jag gick fordon på gymnasiet… jag älskar kampsport- jag har tränat karate i massa år OCH jag älskar kläder och smink och jag känner mig fin om jag får raka benen (benen är viktigast för mig :-D), under armarna och fittan… jag behöver inte fråga mig själv varför jag gör det för jag gillar att göra det så varför skulle jag behöva ändra på det?

För dig kanske det handlade om att lära dig att älska dig själv osv, men du har också skrivit tidigare att du var osäker osv… alla är inte som dig och du kan inte dumpa över dina känslor på andra människor för vi är alla olika.

Jag förstår hur du tänker och du har rätt men så länge du är hemmafru och lever i en klassisk kvinnoroll så tycker jag inte att du ska be andra människor att tänka efter varför dom rakar sig mellan benen bara för att dom säger att det är för deras egen skull…

Och detta med att du är hemma har du alltid försvarat med att ni förlorar pengar på att du jobbar, du har aldrig nämnt samhällsproblemet eller könsroller försen nu, du har snarare försvarat din rätt att vara hemma med alla möjliga pengarförklaringar.

sopa framför sin egen dörr först liksom

😉

Förstår du hur jag menar?

Onödigt att det blir VÄRSTA diskutionen om en sak vi tycker samma om bara för att man uttrycker sig klumpigt.

emma – problemet här är att du utgår från att jag dömer. Det gör jag inte. Det är strukturkritik jag kommer med. Inte individkritik.

Och nej jag håller inte med ett dugg. Jag behöver inte vara perfekt ur ett feministiskt perspektiv för att kunna kritisera, diskutera och engagera mig i kvinnofrågor.

Och jag behöver inte göra allt rätt själv för att upplysa, påverka och inspirera nya tankar hos människor.

Hur fan skulle världen se ut om ingen vågade försöka förändra destruktivt tänkande pga egna brister?

Nej, jag håller inte med alls. Jag behöver inte sopa rent framför min egen dörr innan jag uppmanar andra till tanke

(och for the record – jag är inte hemmafru. Jag är FÖRÄLDRALEDIG. Jäkla skillnad.)

LD- jag uppfattade dig som dömande… men skit samma vi tycker likadant, alla har rätt till att göra vad dom vill med sina egna kroppar, DET är det viktiga!

Och hela feminist- hemmafru/föräldraledigt- diskussionen kan vi ta en annan dag 🙂 jag börjar få ont i fingrarna av allt skrivande…

Trevlig kväll 🙂

🙂

Hur du uppfattar saker kan jag inte ansvara för.

De flesta i den här diskussionen uppfattade mig helt tvärtom så otydlig är jag ju inte.

Du är förbannat jävla snygg på den där bilden. Min kille gick förbi när jag läste din blogg och utbrast "usch" och pekade. Jag skällde ut honom efter noter. Han försökte nog få det att låta som om han skämtade, men det var iaf hans omedelbara reaktion och det skrämde mig lite. Nu fick jag honom att tänka efter lite tror jag. Knöl.

Du är förbannat jävla snygg på den där bilden. Min kille gick förbi när jag läste din blogg och utbrast "usch" och pekade. Jag skällde ut honom efter noter. Han försökte nog få det att låta som om han skämtade, men det var iaf hans omedelbara reaktion och det skrämde mig lite. Nu fick jag honom att tänka efter lite tror jag. Knöl. Tur för honom att han är väldigt härlig annars.

Um… jag kommer inte ihåg vad jag ville skriva längre. fastnade på vägen i alla konstiga kommentarer men det är ju skönt att ändå de flesta är med på noterna!

Älskar din blogg och önskar att jag hade lika lite hår som du under armarna! Mitt växer från halvägs till armbågen till nästan ner på bröstet. Sen tycker jag att jag luktar så förbannat om jag inte rakat mig innan jag tar på deon. Why? Är det någon som har några tips på hur man får bort svettlöken?

Som du säger formas vi alla av vår kultur – vare sig vi vill det eller inte. Som några redan nämnt är ett stort problem, när man talar samhällsnormer, att individer intar försvarsställning och blir orationella i sina kommentarer då de känner sig påhoppade. Bara för att man ifrågasätter en norm betyder det inte att man dömer alla som t.ex. rakar sig. Jag tror att det är jätteviktigt att ibland reflektera över varför man agerar som man agerar i vissa situationer – t.ex. att man ifrågasätter varför man rakar sig under armarna – alternativt att man åtminstone ägnar det en tanke. Att prata om hur samhället är utformat och vad som formar oss är alltid relevant och intressant.

Sen vill jag tillägga att jag tycker att Amy är lite hård i sin kritik mot att Emma rakar fittan – det måste ju vara totalt i Emmas händer om hon vill raka sig eller inte. jag har oftast tajta jeans på mig och då tycker jag att håret kan ligga fel och mest vara i vägen,(sen tycker jag att det oftast är bekvämast, det ser dock finare ut med hår men suck.. man kan inte få allt :p ). Sen har jag och pojkvännen båda rakat då vi tycker att det förenklar saker. 🙂 Men som sagt, att raka eller inte raka får ligga i var och ens händer. Jag tänker t.ex. aldrig säga till någon att raka sig/inte raka sig – sen är det som sagt alltid viktigt att prata/belysa normerna som får de flesta i samhället att raka.

Eloge till LD att du tar upp relevanta frågor och tar dig tiden att tala med dina läsare. (Hehe, har inte läst igenom och orkar inte heller så ni får ha överseende med meningar och eventuella stavfel ;)) Sov gott!

Jag gillar att du inte går på kvinnor som rakar sig under armarna, för visst finns det de som gör det lika mycket som det finns kvinnor som går på de som inte rakar sig under armarna. Raka sig under armarna eller inte, det är ett val man ska göra själv. Tack för en fin blogg 🙂

jag tycker inte att det är fräscht

med hår under armar på NÅGON, men jag är ingen som

säger att man måste raka sig och att dem är äckliga bara för att dem har hår på kroppen .

Jag tycker det är bra för att du står för det du skriver 🙂 riktigt bra faktist ! 😉

Jag tycker det är fel när folk skriver att du ska raka dig under armarna, och att du är äcklig. Det är sjukt.. att dem inte kan låta människor stå för sina egna åsikter ;s

kram.

Hej,,önskar att fler kvinnor inte rakar sig under armarna,,mitt ex slutade,oj vilken kick,när vi älskade,o så,så sluta raka er ,så får ni bättre sexliv,.äv musen,ska vara hårig o snårig,kvinnans lukt fångar ju mannen bättre,,

vill också säga att kvinnan på bilden är mkt sexig med sina håriga armhålor,kvinnor utan hår p musen är lite peddoaktigt,träffade en kvinna där jag rider,som har under armarna,den lukten blandat med hästlukt,mm,har fått provat,hon kommer aldrig att raka sig sa hon,så sluta o raka er,hår har vi ju alltid haft,sedan grottmänniskan,

:thumbup::-d;-Pså en gång då jag strulade med en gift kvinna,ho la sig till med hår under armarna,vilken effekt,men hennes man blev då misstänksam,så ni ser,så det kan variera,mörkhårig ,o doftande tofsar,speciellt då hon var tänd,,har inte glömt dig,,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *