Kategorier
feminism & genus

o föresten raka armhålorna din äkliga feminist jävel o föresten ingen vill träffa dig så byt din sida din fula flata

(rubriken/citatet tagen ur ett mail jag fick)
Är armhålan privat och ska den döljas? På kvinnor? män? Varför i såfall?

Är en orakad armhåla ett slag i ansiktet på de kvinnor som rakar sig och upplever ni att jag som orakad kvinna med mitt val kritiserar er? Blir ni provocerade?

Anledningen att jag undrar är att jag fått lite kommentarer om att jag själv inte rakar mig. Istället för att förklara så citerar jag lite: …blir dock lite förvånad att en tjej som du i sin vildaste fantasi inte kunde inse att människor i jante-sverige skulle bli upprörda över en sådan frigjord handling, och dessutom att lägga upp den (en bild på min orakade armhåla) på förstasidan i sin presentation. Jag är förvånad. Jag anser här lite som med amningen; det är en del av kroppen som är privat.

Jag tror att det folk egentligen reagerar är inte ditt hår, det är ditt förvisso snillrika, men inte alltid helt diskreta sätt att säga att vi andra har fel. Med din bild med hår under armarna säger du, tydligt, att framförallt kvinnor som inte har det egentligen är offer, och jag tror inte att folk generellt med en bild gillar att dels bli ifrågasatta, dels kallas för offer.  

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

23 svar på ”o föresten raka armhålorna din äkliga feminist jävel o föresten ingen vill träffa dig så byt din sida din fula flata”

Fast det värsta är väl att hade en tjej/kvinna utan hår under armarna stått likadant så hade mest troligt ingen reagerat eller kallat det för provocerande. Lite tragiskt med tanke på att det är det mest naturliga.

Man har stora problem med självkänslan om man blir så pass provocerad av denna bild, att man känner ett behov att tala om det för personen i fråga.

Jag skiter faktiskt fullständigt i om nån rakar sig, eller inte. Tycker det är upp till var och en att bestämma över sin kropp.

det var en man som fällde kommentarerna — ganska tydligt att det provokativa ligger i att jag skiter i det MANLIGA idealet, att jag som kvinna inte faller in i ledet och anpassar mig för att mannen ska finna mig attraktiv. Det förvirrar och upprör de svaga männen.

Från stavningen och grammatiken gissar jag på att personen är antingen 10 år gammal eller mentalt efterbliven, eller både och.

Stå på dig tjejen! (som om jag behöver tala om det för dig 😉

Hälsa Oskar!

Jag har aldrig förstått mig på sånt.. Vissa av dina åsikter håller jag verkligen med om, men endel är helt borta för mig. Jag har inte läst tillräckligt mycket av din blogg för att förstå kanske.. Men struntar du i att raka för att du är feminist? Alltså att du tycker att tjejer inte ska raka för att killarna inte gör det typ? Eller för att du helt enkelt inte orkar. Om det är för att du inte orkar tycker jag det är helt och hållet upp till dig, men är det för något annat fattar jag inte längre.. För det obehagligaste jag vet är massa hår! Jag avskyr hår. Även på killar. Jag övertalade min pojkvän att raka benen, för det känns så hemskt att bli kittlad av hår.. Tjejer (inte jag iaf) rakar sig inte för killarnas skull, utan för sin (min) egen… Om du förstår vad jag menar xD Det känns som om mitt inlägg blev lite luddigt, men du kanske fattar vad jag menar >.<

Befriande med folk som inte bara gör allt för att passa in så stå på dig, människors fördomar eller åsikter ska inte få styra individens val, men blir det inte svettigt?

Det bästa och sexigaste som finns är en naturlig kvinna som INTE rakar sig. Stå på dig det finns tyvärr inte många som gör det längre.

Nu vet jag att jag är otroligt efter, men jag har börjat läsa din blogg från början. Men det där är ju bara dumt, om de nu känner sig som offer när de ser din bild visar väl ändå det bara på att de faktiskt är offer i sådana fall…? Eller?

Jag gick direkt till detta inlägg men har även nu läst några av dina andra inlägg. (dock inga kommentarer). Och jag sitter här nu med öppen mun och ser ut som ett frågetecken.. Nog för att jag vet att hela samhället är ideal baserat och alla utgår att kvinnor och "flickor" ska vara väl klädda, rakade, fint hår, sminkade och allt det andra "självklara". Men jag förstår inte hur FAN (ursäkta f ordet) man ens kan uppfostra sin son/dotter till att bli en sådan människa. Oftast faller alla för grupptrycket, och vissa kanske tycker om att sminka sig, dom känner sig kvinnliga. jag själv sminkar mig, fixar håret, är välklädd och ser jämt "snygg" ut oavsett vart jag än ska, men inte kritiserar jag andra människor för det. Jag låter dom vara som dom är, så länge dom inte är allt för provocerande och rent ut sagt omänskliga på något sätt.(hygien osv.) Om jag nu skulle få en dotter någon dag, (eller son) så skulle han/hon inte få den självklara rosa klänningen, eller den blåa färgen på tshirten. utan jag skulle välja kläder efter det jag själv tycker är bekvämt för barnet, inte klä upp det enbart för att alla ska se att det är en flicka/pojke. Dagens ideal tycker jag är hemskt även det också! Bröstimplantat, läppförstoringar, sönderblekt hår, upp-puschade bhar, små flickor med korta kjolar och snäva linnen enbart för att få uppmärksamhet och på så sätt "synas" och bli "populär". Jag vet hur det funkar, är själv ung, enbart 19 år och har redan som 14 åring förstått att man inte behöver följa strömmen. jag är lika populär ändå, folk gillar mig för den jag är, och gör dom inte det så fine för dom! Jag tycker att människor som dig, och din familj behövs, för att balansera ett bra samhälle.

Du kanske inte tycker som mig, men! Det struntar jag i, jag ville bara skriva av mig. ha en bra dag och fortsätt med det du gör! (med undantag för att det blir överdrivet). Hälsningar från en kvinna med skinn på näsan. 🙂

Jag har mer hår under armarna än vad min pojkvän har, av naturen. det är mysigt, tycker vi båda.

Mamma rakar sig inte under armarna, sminkar sig inte och spenderar inte tid på sitt utseende. Hon duschar, tar på sig bekväma kläder och sen är hon klar. när jag var yngre tyckte jag att det var konstigt att hon hade hår under armarna, det kliar ju (gjorde i alla fall när det var stubb, och till slut orkar man inte med kliandet och ar bort håret igen) men nu när håret är mjukt och luddigt så är det en fröjd. Jag tror att mamma har varit en viktig inspirationskälla, hon tog aldrig med mig och köpte kläder, påpekade aldrig hur jag såg ut, förutom om tröjan var lite kort så det blev kallt om magen. Jag har aldrig känt något behöv av att visa upp mig, eller se vacker ut i någon mans ögon. om någon gett en kommentar om utseendet har jag känt mig illa till mods. Jag vill inte höra vad folk anser om mitt utseende, för det ger jag blanka fan i. Utseende är ju inte vem jag är.

Jag förstår inte argumentet att det håriga armhålor är naturliga. Ingenting mot tjejen i bilden (det är första gången jag är här, eller nån blogg överhuvudtaget så kan inte mycket inom det här) men piercing, plockade ögonbryn och tatulering är direkt naturliga. Argumentet att det är mest naturliga hade haft effekt om det var någon som var ”heltnaturligavsigsjälv” om det är överhuvudtaget möjligt såklart.
Jag som många andra är uppvuxen i ett samhälle där kvinnan ska raka sig, så jag har fått min del av rätt och fel. ahaha. Men respekt för alla som som på ett smart sätt står upp för sin sak och viker sig inte för allmänheten.
Med vänlig hälsning,
Arturutanh

Vad spelar det för roll om man har hår under armarna? Jag har hår under armarna. Ska kvinnor raka sig där och varför? Det är väl naturligt med hår där. Vår skapare har gett oss hår där. Då kan herrarna börja med att raka bort sina fula skägg och mustascher! Hyckleri!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *