Kategorier
feminism & genus

"o föresten raka armhålorna din äkliga feminist jävel!"

Anna skriver om myten om den fula feministen. Vad som är fult är ju subjektivt, men det är intressant att man enligt media och rådande ideal automatiskt anses vara ful om man väljer bort rakhyvel och smink. Och är man arg över orättvisor så handlar det ju bara om att man inte kan få en man. Det säger ju en hel del om den här synen att en kvinnas värde ligger i att hon kan få en man. Att kvinnors största ambition är att få en man. Och något annat jag kan tycka är intressant är den här föreställningen om att orakade kvinnor skulle vara offer för ett slags anti-ideal. Att vi låter bli hyveln för att passa in. (bland femisterna) Och att vi har ett behov av att göra en grej av vår egen kroppsbehåring. Lite så där provokativt; ”titta på oss vi har hår” liksom.   Vi är väl för fan inte fjorton bast längre, eller? Är det någon vuxen normal kvinna som fortfarande har den sortens behov av att höra till efter att ha passerat puberteten? Som just orakad (eller ful feminist) så möter jag dock rätt så mycket intressanta reaktioner från min omgivning. Det är tydligen otroligt provokativt för många att man väljer bort hyveln och många verkar uppleva det som att man ”gnuggar håret i ansiktet” på dem så fort man lyfter på armen. (ungefär som amningsfobikerna och deras konstanta ”kvinnor som slänger pattarna i ansiktet på mig” -argument så fort man matar ungen).   Det är de konstanta frågorna från omgivningen; ”men varför?!” och när man svarar så får man höra att man försöker få uppmärksamhet ”amen vem bryyyyr sig?!” (ja du uppenbarligen)

…blir dock lite förvånad att en tjej som du i sin vildaste fantasi inte kunde inse att människor i jante-sverige skulle bli upprörda över en sådan frigjord handling, och dessutom att lägga upp den på förstasidan i sin presentation. Jag är förvånad. Jag anser här lite som med amningen; det är en del av kroppen som är privat. Jag tror att det folk egentligen reagerar är inte ditt hår, det är ditt förvisso snillrika, men inte alltid helt diskreta sätt att säga att vi andra har fel. Med din bild med hår under armarna säger du, tydligt, att framförallt kvinnor som inte har det egentligen är offer, och jag tror inte att folk generellt med en bild gillar att dels bli ifrågasatta, dels kallas för offer. – överkänslig idiot på FL 

Folk tar tydligen min naturliga kropp som en personlig förolämpning.  Och jag kan ärligt säga att jag aldrig mött en enda orakad kvinna som är ute efter att provocera eller göra en grej av det överhuvudtaget. Det ligger nog hos betraktaren (se citatet som är en reaktion på en bild jag hade på min presentation på FL) och dennes tolkning. /stolt naturlig, orakad, osminkad och arg äckelfeminist

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

77 svar på ”"o föresten raka armhålorna din äkliga feminist jävel!"”

För min del handlar det om bekvämlighet. Jag är inte extremt hårig och kan leva med det kroppshår jag har. Ibland vaxar jag ben och armhålor, bland rakar jag lite beroende på vad jag känner för. Bikinilinjen kliar som FAN när den växer ut, den brukar jag undvika. Jag må vara ett skogstroll men en mycket vackert sådant. Grattis till fötternas återkomst!

Bara en tanke – Hur många småbarnsföräldrar har ork, lust eller tid att raka sig överhuvudtaget?

/En hårig småbarnsmamma

ps. Jag förstår verkligen inte hysterin kring ammning. Jag har fått kommentarer om att jag ska amma sonen på toaletten om vi sitter på ett fik, för gudars, vem vill se pattar när man fikar?

ja det där är märkligt, att människor som blir provocerade inte fattar att det allt som oftast ligger hos dem själva. själv förstår jag inte hur man orkar bli upprörd över andra människors behåring haha ganska komiskt egentligen. jag tycker att du är alldeles fantastiskt snygg minsann!

Jag rakar mig under armarna. Jag trivs med det. Om du inte gör det så rör det inte mig. Jag förstår inte hur folk kan gå omkring och säga att man ska vara nöjd med sig själv och sin kropp och allt och sedan döma ut någon som trivs med att vara naturlig. Det är helt bisarrt.

Nej, om du frågar mig så tycker jag att man som vuxen människa borde få välja helt själv utan att bli dömd. Barnsligheter är vad det är.

/stolt, ibland sminkad och oftast rakad teaterapa

Underbart skrivet! :thumbup: Jag för all del använder epilatorn mycket flitigt, inte så mycket för vad andra tycker och tänker utan för att jag själv känner att min egen hygien förbättras asevärt om jag håller hårstråna borta. Jag kan trots det känna många gånger att jag vissa dagar inte alltid orkar eller vill använda den och skiter helt och heligt i den och strosar runt mer håriga lemmar och armhålor. Det ska vara upp till var och en hur man vill ha sin kropp, hår eller inte hår, med eller utan smink and so on.

"Tjejer med hår under armarna är som killar med tamponger i röven. Onaturligt."

Det fick jag som motargument då jag surmulnat lite på min systers pojkvän då han äcklades över en orakad kvinna på tv. Förstå vilken kvinnosyn sånt ska bidra till…

Har hårfobi då det gäller MIN kropp (förutom hår på huvudet & ögonfransar/ögonbryn osv… (japp, småbarnsmorsa till 6 barn) 🙂 och har alltid nyrakade ben, under armarna… samt andra ställen. Haha. 🙂 MEN inte fan kunde man bry sig mindre om andra har hår eller inte och vart – upp till var och en.

Är man snygg kommer man undan med vad som helst! 😉 Nä, skämt å sido, orka bry sig liksom. Jag trodde bara det var fjortisar som ojade sig över att det inte "får" finnas minsta lilla hårstrå på kroppen?

Själv rakar jag mig både på benen och under armarna (dock inte på vintern, behöver lite värme) mest för att jag gillar att benen blir så lena 🙂

Fattar verkligen inte varför folk blir så jävla provocerade! XD

Visst, okej om man tycker att det är äckligt med armhålehår. Alla tycker olika saker är äckliga. Men då ska man tamejfan tycka att det är lika äckligt på män som kvinnor.

Och att folk orkar bry sig! Herregud, det är väl var persons egna val om man vill vara hårig eller inte. Och det tycker jag dessutom är mycket mer privat än amming, för förövrigt är typ det aturligaste och vackraste som finns. Trodde alla människor tyckte det :O

När jag kollade på bilden som du lagt i inlägget var de första jag såg ditt otroligt vackra ansikte och när jag läste vidare och sedan kollade på bilden och såg håret under armarna så suckade jag bara åt alla människor som kan dömma bort på grund av en sak som egentligen är naturligt. Rakat eller inte är väl ett val man gör själv.

Ja, jag skall då inte raka mig igen under armarna – usch vad man luktar svett med rakade armhålor.

Hellre hårig och (i det närmsta) luktfri än len och svettdoft!

Är lite småförtjust i mitt armhålehår. Det är fjunigt och glest och blir aldrig amasonlikt som jag önskar, haha.

Stämmer in med tidigare kommentar om mäns kontra kvinnors behåring. Det är så jävla skevt att kvinnor måste modifiera, trixa och "rätta till" för att anses vara attraktiva medan män lämnas i fred. Hitills har jag iaf aldrig mött en tjej som övertalat sin karl att raka benen, men tvärtom däremot. Eller menat på att han är snyggare i foundation.

Du är grym, förresten.

På tal om att håva in en man, om någon nu har "lyckats" fånga en man som ställer krav på ens kroppsbehåring, vad fan är det att spara på? Jag vet att jag kan pälsa på mig i månader utan att jag behöver oroa mig för att min sambo ska söka sig till någon annan på grund av att jag är "äcklig".

Det är egentligen ganska absurt att det kan bli ett jävla rabalder om att raka eller inte raka, att sitta och tjafsa om hår.

hej, jag fick en liten bebis den 30 juni som har ett sådant otroligt sugbehov. idag introducerade jag en napp för första gången och det var populärt. men jag tänkte fråga dig, eftersom du är klok som en bok:-, om du har några tips på hur man ska använda nappen. när ska bebben få suga på den och inte. osv. har ninja använt napp? kram

Jag undrar var folk som tycker att hår under armarna på tjejer är onaturligt tror att håret kommer ifrån? Tror de att vi transplanterat det dit från fissen eller?

Jag tycker inte att folk ska bry sig om min hårighet. Jag pallar inte att raka mig! Big fucking deal!

josefin – napp är inget jag använder. Varken till Ninja eller Tamlin.

Om du är intresserad av att amningen ska fungera ordentligt så är faktiskt mitt råd att du avstår från nappen. Sugbehovet finns av en anledning. (att stimulera brösten och mjölkproduktionen) Varje gång du använder napp är en gång mindre som lillen suger på ditt bröst. Tänk på det.

Om du absolut vill använda den ändå – begränsa till när du aqbsolut inte orkar amma och se till att ta bort den när din lilla är sex månader. Lycka till! 🙂

Om man blir provocerad av att någon väljer att ha kvar sin kroppsbehåring säger det ju en hel del om dem som blir provocerade! Som den citerade kommentaren ovan, om man ens orkar tolka in något sådant så kanske man själv känner sig som ett offer varför skulle man annars tänka den tanken? alla kan väl få se ut hur de vill, när det som finns naturligt på kroppen ses som onaturligt är samhället på väg åt fel håll…

Det jag tycker är intressant är att bilden ifråga är dels en väldigt bra bild på dig, dels en väldigt vanlig pose. Om din armhåla hade varit rakad hade inte en jeppe känt att du försökt köra upp en "privat" del i ansiktet på dem och försökt säga att orakade kvinnor är offer. Om bilden bara varit en hårig armhåla kan jag förstå om vissa känsliga skulle reagera, men nu är det ju en typisk profilbild – du har valt en bra bild på dig. Oh så ovanligt /sarkasm. Fjantigt att haka upp sig på något sådant.

Jag rakar mig för min skull precis som du inte rakar dig för din skull.

Det kommer alltid att finnas lågbegåvade individer på denna planet och det är bara att ignorera dessa så gott det går. Det är töntigt att låta sig helt styras av yttre ideal.

Jag undrar om folk verkligen sätter sig ner och drar en Sokrates med sig själva innan de slår fast sina åsikter i sten. Hur kan det bli något onaturligt med något så naturligt som hår under armarna, vilket dessutom klär dig!

Ett skitstort grattis till lillebror också! Well done!

Jag kan inte förstå hysterin och hatet som kommer fram av en orakad armhåla, helt sjukt att folk kan bli så hatiska. En sådan sak måste man väl få bestämma själv. Tyvärr är det så bland unga tjejer att dom kan nästan inte välja att inte raka sig för då anses dom som äckliga och det är så förbannat trist, alla ska in i samma mall för att duga. Om flera orkade och vågade stå på sig så skulle mycket av skönhetshysterin försvinna tror jag. Jag har 3 döttrar varav 2 är tonåringar och skönhetsidealen som är nu är inte lätta att leva upp till. Jag försöker stärka mina döttrar, men grupptrycket är starkt.

När jag berättar för människor att jag inte vill tvätta min unges (eller mitt eget) hår o kropp med schampo o tvål som innehåller gifter, parabener o gud vet vad, då blir dom provocerade. När jag berättar att jag inte vill tvätta kläderna med vanligt tvättmedel utan med tvättnötter i stället då blir folk provocerade. När jag berättar att jag tänker sluta äta kött o bli vegetarian bara MÅSTE alla stöna: KÖTT ÄR SÅÅÅ GOTT av nån outgrundlig anledning. Jag förstår inte. Varför i helvete blir folk provocerade över mina val? Visst är det märkligt..

Jag blir bara helt förvirrad…

Som människa bryr jag mig ibland om vad andra människor tycker om mig och funderar nu om jag borde bry mig om hur min kroppsbehåring eventuellt kan störa eller tom. äckla andra människor. Det skulle jag tycka var jobbigt, att äckla andra människor. Men när jag funderar på det så kanske jag nu vid 26års ålder borde börja med Botox i förebyggande syfte, för det finns inget äckligare än rynkor! Rynkor och allt vad naturligt åldrande heter är ju nutidens värsta folksjukdom, har jag hört.

Kan detta påverka mitt förhållande med min kille? Kommer han dumpa mig om jag inte dagligen kollar efter kroppsbehåring på ben, bikinilinje, mellan skinkorna (nämnde jag att man kanske ska bleka anus också…?) Jag menar ifall man ska föda barn å så, det är ju viktigt ifall en man ska hjälpa till med förlösandet å så…!! Annars kanske man kan äckla denne med hår på benen och oblekt anus..

/Skullénte tro ´rä…

Ja o när jag hade kort rött hår + glasögon o satt på en krog här i Malmö kom en kille fram o frågade om jag var feminist. Jag har aldrig känt mig fulare eller mer lesbisk i hela mitt liv. För det var ju egentligen det han sa. Jag som tyckte om mitt spretiga korta hår fick en omedelbar lust att odla långt hår o blondera mig… Jävligt illa alltså. 🙁

Jag skulle kunna tänka mig att öppna ett fik, bara för att få ha en skylt på toa om att ammande kvinnor vänligen hänvisas till borden (som är till för att äta). Toaletterna är till för att gästerna ska ha nånstans att kissa och bajsa!

Alltså jag måste bara kommentera för jag minns att jag läste nån gång hur nån kommenterade just den där bilden på dig med "varför står du sådär/varför visar du upp din armhåla/vill du visa ditt armhår eller", ungefär.

Det jag kom att tänka på direkt var att liksom HUUUUR många är det inte som tar kort på sig själv med just den där armen-över-huvudet-posen?!

Det är ju typ värsta modell-posen!

Min fråga blir då; varför tas en del sådana bilder där en modell/tjej står så?

Blev det bara en sån pose eller, herregud, är det för att de vill visa sin RAKADE armhåla? 😀

Varför tar du upp detta med amning och rakad/inte rakad i var och var annat inlägg? Man kan nästan tro att du vill skapa debatt och tjaffs kring dessa ämnen..låt det vara, du gör som du vill och andra som de vill.:rolleyes:

Jag kollade på en dokumentär, nu minns jag inte riktiga vad den hette men någonting med "håriga", (håriga & stolta?) där det faktiskt blev bevisat att t.o.m målningar (ändå långt bak till t.ex för 500 sedan) så målades kvinnorna utan könshår, benhår, armhår o.s.v. Sedan så sades det även att just könshåret vid de yttre blygdläpparna sänder ut dofter till männen som ska locka dom.

Personen som hade "huvudrollen" i dokumentären gick och frågade män och tyckte det var skitäckligt med hår på kvinnor, min fråga till dom är ju då varför är det tillåtet för männen att ha hår på t.ex ben, pung o.s.v men inte kvinnorna? Varför äcklas man av hår på kvinnor?

Jag har nog aldrig sett en kvinna som inte rakar sig, jag tillhör kategorin som rakar mig iaf på skrevet, men inte benen eller armarna. Att raka armarna känns så himlans löjligt och jag orkar inte raka benen. Och nej, det är ingen man som bett mig raka mig mellan benen – jag trivs bara inte med hår där.

Skulle jag se en kvinna med hår under armarna alt. på benen så skulle jag nog inte bry mig, alla har ju rätt i att se ut som de vill samt att det är personens egna val. Jag skulle nog heller aldrig rynka näsan åt en orakad person, inte heller be en person raka sig för min skull, skulle aldrig ens be mina vänner raka sina ben för att jag ska synas med dom. De som äcklas av lite hår på benen borde väl isåfall själva raka av sig håret på huvudet? Hår som hår..

/Anniz

Som (nästan) alla här ovanför sagt så gör man väl som man själv vill.

Jag väljer att raka mig här och där för min egen bekvämlighets skull. Inte för att passa in (kändes som att du pekade lite och menade att alla "vi" som rakar oss försöker att passa in och snärja män…)

För min del är det inget äckligt med hår, vare sig på benen eller någon annanstans.

De flesta karlar har hår under armarna & på benen.

Men där är det åt andra hållet, en man som sportar m.m. och behöver raka sig får höra att det är omanligt och "bögigt" att vara ohårig.

När är det bra liksom? Kan vi inte bara få göra som vi vill?

Och krasst, visst är det väl så att det alltid kommer att vara saker som retar upp folk.

Blondiner.

Feminister.

Homosexuella.

Piercade.

Tatuerade.

Buskiga ögonbryn.

Noppade ögonbryn.

Hårdrockare.

Hiphopare.

En hårig armhåla.

En vaxad röv.

Ja, du fattar.

Tack för bloggen:thumbup:

Vet inte om du läser Kissies blogg, men va själv precis inne på den och såg denna kommentar

"Skulle alla människor vara 100% naturliga så skulle vi inte använda hårvårdsprodukter, kroppshygien, tandhygien och läkemedel. Vi skulle se ut som håriga, finniga,ofriserade babianer som luktar värre än sopor"

Undrar bara vad du tänker när du läser det..?

Tycker också att det låter hemskt konstigt att du nopprar ögonbrynen men rakar inte armhålorna och är så stolt över det och säger att vi som gör det är samhällsskador..typ.:rolleyes:

Har LD sagt att man är en samhällsskada om man rakar sig? Varför kan folk inte bara få välja vart de ska raka sig eller inte om man vill använda smink eller inte varför orkar folk ens bry sig? Grejen är väl att man ska få ha en valmöjlighet utan att folk ska bli provocerade, det är din kropp!

Jag vet inte vad jag ska säga! Blir bara besviken på människor som behöver klaga… samtidigt som jag själv rakar noga varenda dag, och garanterat är en tjej av 2000talet! Men jag skulle aldrig säga nåt om nån av mina kompisar skulle låta allt växa. Det handlar väl om bekvämlighet? Hår är naturligt ju.

Jag vet inte, men dina inlägg får mig att tänka iallafall! 🙂 tack!

nja hon verkar tro att vi som rakar oss gör det för att samhället lärt oss det osv…medans hon minsann inte gör det för påverkas minsann inte av vad samhället säger och tycker (nopprade ögonbryn då?) och är lite häftigare för det…varför annars skriva inlägg på inlägg om det??

jag står klart och tydligt för att man gör som man vill men det verkar som de som inte rakar sig känner att dom liksom måste berätta det hela tiden. Läs bara beskrivningen av denna blogg "Jag använder inte shampoo och jag rakar mig inte under armarna." nehe.jag färgar mitt hår en gång i månaden och jag använder sun-tan spray…..ungefär som att någon egentligen bryr sig eller?, nej hon vill att folk ska berätta hur duktig hon är som inte rakar sig..verkar det som? Och hon vill att folk ska säga att hon är så självständig, och feminist och lite bättre än andra. Hur många ggr kommer inte dessa amningsinlägg upp? också ett ämne där LD verkar tro att hon är lite bättre och vill höra det.

Annars en mycket bra blogg, men snälla, sluta tjata om att du inte rakar dig under armarna (men nopprar ögonbrynen??) och att du ammar offentligt och att du ammar ett ganska "gammalt" barn…bla bla bla. Du har skrivit det hundra ggr och visat kort. Skriv andra saker, det skulle uppskattas mycket mera för du är duktig på att skriva. :thumbup:

Så bara för att man inte rakar sig under armarna så får man inte noppra ögonbrynen? Hur går det ihop?

Jag rakar mig inte och det är inte för att visa att samhället inte bestämmer över mig eller för att jag vill gå emot normen utan jag gör det för att jag är lat, jag orkar inte raka benen och bryr mig inte det minsta om att de är håriga.

Och även jag måste påpeka att du är så sjukt jävla snygg LD!

2010-07-28 @ 07:48:25

Postat av: kakan

Av nyfikenhet – vad gör du med håret (huvudhåret alltså :P) om du inte tvättar det? På bilderna ser det ju snyggt och fräscht ut!

Att man "tjatar" om vissa ämnen beror på att man brinner för dem och för att man vill utmana samhällets syn på vedertagna "sanningar", inte att man söker bekräftelse.

Och språkpolis som jag är måste jag påpeka att det heter noppa, inte "norpa" eller "noppra"!

Jag rakar både armhålor, ben och "down under". Jag norpar dessutom både ögonbryn, näshår och mustasch! The whole works! Jag trivs med det och skulle aldrig drömma om att låta bli det helt och hållet även om det kan gå några veckor emellan ibland. Jag uppskattar dessutom att min flickvän gör detsamma!

Och ja jag tittar på folk på stan som inte rakar sig! Detta beror dock inte på att jag lägger någon värdering överhuvudtaget i det jag ser… Jag blir bara nyfiken av någon anledning (och ibland faktiskt ganska impad över att de vågar ge emot strömmen om de nu känner för det…)

Det är där jag tror du har delvis fel LD. Folk glor inte nödvändigtvis för att de blir provocerade. Kanske blir de bara som jag nyfikna?

Anonym, jag är övertygad om att LD kan svara alldeles utmärkt för sig själv, men jag vet också att hon främjar för en öppen diskussion och att alla infallsvinklar är välkomna. Dessutom så är det så att även jag stöter på den frågan rätt ofta och därför ger jag MITT svar på det. Passar det inte så låt bli att läsa i stället för att gnälla.

Hade jag varit militant i min rättelse så hade jag aldrig skrivit att jag var språkpolis, ta inte allt så bokstavligt 😉

Det är väl klart att man rakar sig för att samhället har lärt en det! Man blir ALLTID påverkad av samhället runt omkring en, just nu är det inne med att inte ha något hår på kroppen. Att man skriver inlägg om det behöver inte bero på att man tycker att man är bättre än någon annan, man kan göra det för att någon måste belysa att man inte behöver följa alla samhällets normer, det behövs för ett samhälle där mångfald acepteras! Ett samhälle utan acceptans för avvikelse är ett samhälle i förtryck. Man ska kunna välja om och vart man ska raka sig utan att behöva bli ifrågasatt!

Att folk bara orkar! Jag upphör aldrig att förvånas över att folk låter sig bli så provocerade.

"Jag tror att det folk egentligen reagerar är inte ditt hår, det är ditt förvisso snillrika, men inte alltid helt diskreta sätt att säga att vi andra har fel. Med din bild med hår under armarna säger du, tydligt, att framförallt kvinnor som inte har det egentligen är offer, och jag tror inte att folk generellt med en bild gillar att dels bli ifrågasatta, dels kallas för offe"

var bland det galnaste jag har läst. Personen som har skrivit det måste ha känt sig enormt träffad… Vilka dårar…

Mycket bra inlägg tycker jag!

Jag känner inte heller någon orakad som är det för att andra ska reagera på det. Alla jag pratat med om det, och även jag själv, rakar oss när vi vill om vi vill och i så fall för att det är bekvämt, medan vissa anser att det är bekvämare att inte raka sig alls. Det är upp till var och en. Vi lever i ett så kallat "fritt land" så folk runt omkring borde slappna av och inte få panik över att de ser en kvinna med en hårig armhåla! Min pojkvän har flera gånger sagt att han uppskattar att jag är så trygg i mig själv att jag skiter i om andra vill att jag rakar armhålorna och att jag styr över det själv. Det är så det borde vara tycker jag! 🙂

Grattis till Tamlin! Har varit bortrest och såg först idag att ni fått ert barn! Många gratulationer!

Gällande detta inlägg så förstår jag inte hur folk ens orkar med att lägga energi på hur någon annan väljer att raka, klippa eller inte raka och klippa sin kroppsbehåring. Känns skumt om man inte ens känner varandra.

Men kul kommentar att man vill vara man om man inte rakar sig. Det växer ju från kvinnokroppen. Jesus Christ. Att jag rakar som fan har inte ett dugg att göra med att jag tror att jag blir man annars…

"Jag tror att det folk egentligen reagerar är inte ditt hår, det är ditt förvisso snillrika, men inte alltid helt diskreta sätt att säga att vi andra har fel. Med din bild med hår under armarna säger du, tydligt, att framförallt kvinnor som inte har det egentligen är offer, och jag tror inte att folk generellt med en bild gillar att dels bli ifrågasatta, dels kallas för offe"

Mycket mycket bra skrivet!!

Nu kommer det här lite sent (jag satt förresten och läste igenom hela din blogg förrförra helgen. Håller med dig om mycket och tycker att du är ute och seglar om annat. Men hela bloggen i ett svep iaf.) men iallfall: en av anledningarna till myten om den fula feministen är väl kanske att den LÅTER kvinnor vara fula (alltså inte ägna 98% av sin vakna tid år att bli vackrare). Om de vill. I ett feministisk drömsamhälle är det andra kvaliteter man döms efter, och i ett hundraprocentigt patriarkat är en kvinnas utseende hennes enda tillgång, kanske förutom fertiliteten då (och det vill ju EvPsycharna ha till samma sak, eehhh okej.) Det tycker jag alltså inte är negativt på något sätt, det är andra männoskor som är idioter.

Hej! Ville bara säga att jag tycker Du är så otroligt VACKER! Det slår mig varje gång jag går in på din blogg. Tack för en bra blogg och fortsätt vara en kick-ass mamma och människa. Du är grym! Kram från en annan mamma

Hej! Ville bara säga att jag tycker Du är så otroligt VACKER, (hoppas du vet det)! Det slår mig varje gång jag går in på din blogg. Tack för en bra blogg och fortsätt vara en kick-ass mamma och människa. Du är grym! Kram från en annan mamma

Glöm för fan inte att gilla inlägget på bloglovin' och facebook! Min visdom behöver spridas!

Underbart inlägg, fasen …vi behöver fler tjejer som du och färre män & kvinnor som placerar folk i fack !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *