Kategorier
feminism & genus

"… och jag minns hur vackert håret glittrade i solen."

Oskars gamla farmor hade suttit där vid frukostbordet och bläddrat i SvD och satt kaffet i halsen. Hon fattar ju ingenting av internätet och bloggar och allt sånt, men Natashja Blomberg fångade hennes öga. (Jo det var ju hon som gett svågern urklippet i inlägget nedan) Idag kom de på besök (familjefika för Ninjan) och ville se de berömda benen. ”Bah, det där är väl ingenting!” fnös farfar och fortsatte att berätta att han aldrig sett sin mor i annat än kjol. För på hans tid så var kvinnor tvunga att ha kjol och flickorna blev hemskickade från skolan om de hade byxor. ”Idag är det rumpor och bröst som männen tycker om har jag förstått, men på vår tid så var det kvinnornas ben vi tittade på. Det fanns inget snyggare än ett par långa ben. Och rakade sig gjorde de inte och jag minns hur vackert håret glittrade i solen.” berättade farfar. Ha. Så var det liksom. (Och visste ni att i brasilien så bleker kvinnorna håret på benen istället för att raka dem? Just för att det ska glittra så fint i solen.)

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

26 svar på ”"… och jag minns hur vackert håret glittrade i solen."”

Tangirrl – Jag har hört någonstans att det kom från porrindustrin. De började raka musen för att man skulle kunna se allt i mer detalj, och då blev det kanske "logiskt" att raka allt annat också? Bara en teori vad jag vet

Så vackert sagt! Det han berättar säger ju att vi har det bra mycket bättre idag (inget kjoltvång) men även mycket sämre.

Själv har jag vågat bo på vandrarhem och vandrat runt i allmänna utrymmen (samt delat rum med andra) med mina lurviga ben väl synliga i mina sov-capribyxor, men till sommaren vågar jag nog inte stå emot normen så rakhyveln vässas nog om några veckor. Jag är dock glad över mitt lilla lurviga framsteg!

Härlig blogg! Kände till slut att det blev dags att sluta läsa och börja fundera över att sova 🙂

Men tänk om det fortfarande hade varit så, tänk om karlarna kollade in våra ben. Synd att tiderna förändrar allt så. Ha det riktigt bra =)

Wow vad miljöskadad jag är, som knappt kan tänka mig en sådan tid… Fanns den så kan den komma tillbaka!

När folk inte kan fokusera på sig själva istället och undrar varför jag inte rakar mig brukar jag svara: "Jag är frusen så på vintern värmer det och på sommaren tycker jag att det är så fint när benen glittrar."

Jag har ljust hår på benen men har nog bannemig inte rakat dem på ett år – så nog glittrar de lite grann! Igår satt jag i en fåtölj hos mamma och pappa med benen över armstödet och nöp i hårstråna och sa till mamma att kanske borde jag raka dem ändå? Hon klappade mig mothårs och sa att de var ju så mjuka och ljusa och fina och det var klart att jag inte skulle röra dem! För att komma från min mamma, som är lite sådär allmänt mainstream (särskilt vad gäller utseende – typ en skrynkla på en tröja eller världens minsta hål under foten på en strumpbyxa är närmast en dödssynd) var det en otrolig… tja, inte komplimang kanske, men styrkereplik! Jag tänker låta mina glitterhår vara kvar och därmed basta!

Borde inte alla fjortisar gilla hår nu när dom får en chans att glittra som Edward Cullen? 😉

Tyvärr glittrar inte mitt benhår så mycket, dessutom ger det för mycket skugga så jag har ingen chans att få solbrända ben om jag behåller det :-d Men någon gång kanske jag provar att bleka det 😉

/inte så modig

På Valborg låg jag på en filt i en park och kikade runt på folk som man gärna gör i det läget. Framför mig satt/rörde sig en tjej med jättelurviga ben. Ljust lurv. Insåg till min häpnad att jag tyckte det var fint. Det är din bloggs förtjänst, den har smygändrat mig utan min vetskap :-d

Det låter ju dock lika jobbigt att bleka benen som att till exempel vaxa dem. 😛 Palla! Men det är roligt att höra hur ideal kan vara så olika. 🙂

Vilken härlig karl! Själv var jag till Gynekolog idag och kollade på min böna i magen med ett VUL, kom på när hon klappade mig på benet att jag inte rakat spirorna på.. fem månader? Men hon verkade inte reflektera över det, så varför ska jag?

Härlig farfar! 🙂

Jag förstår inte poängen med att raka benen. Skulle man bli kvinnligare då, eller? Jättekonstigt är det.

Jag gillar din blogg väldigt mycket, du skriver så bra och det är intressant att läsa om dina tankar och åsikter!

Jag har själv alltid varit ganska känslig över min behåring och tagit till både rakning, trimmning och vaxning som en regelbunden vana. Det fina nu är bara att jag hittat en karl som är oändligt förtjust i t.ex. svarta fjun längst svanken och buske och så. Även om jag fortsätter raka mig i ren vana är det så väldigt mysigt och liksom lugnande när han förnöjt klappar mina hårigare partier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *