Kategorier
feminism & genus

Och så var det Skönheten och Odjuret igen då…

Nu dräller de in; kärleksbreven till Breivik. Inte speciellt oväntat eller oförståeligt alls. När man uppfostrats att tro att kvinnors kärlek kan förändra allt och att män ska vara hårda och tuffa så är det inte så konstigt att det ibland når lite mer extrema höjder. För det handlar ju oftast om det. Kvinnor vill förändra och vi vill rädda. Vi kan bli slagna och kränkta men en blick från förövaren och vi förlåter. Han menade det inte. Han var stressad. Han har haft det svårt. Han älskar ju mig egentligen. Stackars stackars mannen. Vi växer ju upp med den här föreställningen om att män egentligen inte är ansvariga för sin våldsamhet. Det är ju alltid nån annans fel och nån annans ansvar; ”Du skulle inte ha gjort så, för då hade inte han…” Jag hade kontakt med Richard Ramirez fru för ett par år sedan och den historien började ju precis så. Doreen såg en bild på Ramirez och föll handlöst. Hon har ägnat en livstid åt att hjälpa honom med hans appeals och tror benhårt på att han är offer för omständigheterna. Och på ett sätt så är han ju det.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

21 svar på ”Och så var det Skönheten och Odjuret igen då…”

jag har klickat o klickat för att du ska få en fin dator:thumbup:

men…. kan man verkligen göra fler klick o de räknas???

antalet klick ökade inte med dem jag gjorde i alla fall…

hoppas verkligen du får den för du är BARA BÄST

Kände du inte någon typ av kärlek eller liknande dessa Breiviks-kvinnor (ingen vet ju vad det faktiskt står i breven) till några av de mördare du brevväxlat med?

Läste i länkarna men såg inte att du skrivit något om just det. (Kanske är blind, ber om ursäkt då :-P)

precis sådär tänkte jag när jag läste om det! skrämmande skrämmande värld. Stackars blinda kvinnor.

…och ja på tal om blomkrukor, så skulle jag inte ha fattat det utan dig. Tack för att du finns här och belyser med kunskap och synvinklar! :love:

Det där köper jag faktiskt inte för fem öre. Det känns som en jävla skillnad att vara i ett destruktivt förhållande och faktiskt ta sig ur det, till att aktivt söka sig till en uppenbart rubbad människa, en människa man aldrig träffat som har ett liv i fängelse att vänta.

"Doreen såg en bild på Ramirez och föll handlöst" Läste detta och tänkte att vafan, hur kan man falla för någon efter att ha sett en bild? Sen Googlade jag "Richard Ramirez" och ser att: Han är ju snygg som få (eller var när han var ung iaf)!

Tar dock mer än ett vackert yttre för mig för att falla, som tur är.

Men precis. Det där med att kvinnor är övertygade om att de kan förändra en destruktiv man bara de visar aaaall sin kärlek verkar vara väldigt vanligt, oavsett vi snackar en man som misshandlar dem eller som bara är en skitstövel rent allmänt. Förmodligen för att vi uppfostras till det.

Men, det har snackats en jävla massa om att du ska ha brevväxlat med seriemördare. Stämmer det? Och i sådana fall, berodde det på nyfikenhet eller för att även du trodde att du skulle kunna förändra dem?

Elliot,

(Kvinnan gjord för att bära barn?)

Män är oftast starkare.

Hur menar du med att vi är gjorda för att bära barn?

Har kvinnor någon special muskel på ryggen?

Föresten Män kan också Amma för dom har mjölk körtlar i sina bröst dom med.;)

Att falla för "farliga" män som sitter på livstid har nog också till viss del bokstavligen med att göra att man vet var man har dem.

De kan aldrig lämna en och man behöver inte ha vardagen eller de besvikelser man riskerar i ett riktigt förhållande*. Många som älskar en livstidsfånge vill nog innerst inne inte att denne verkligen ska komma ut.

*Ok. Mina egna normativa heterotankar om hur förhållanden "ska" se ut.

Superanonym:

Uttrycket bära barn syftar ofta på att man bär barnet INUTI sig, dvs. är gravid. Det kan man bara göra om är kvinna (talar om biologiskt kön här, vad man sedan väljer att definiera sig som är en annan avdelning) för kvinnor har ju livmoder, det har inte män. Duh!

Men om man med bära barn syftar på att kånka runt på redan födda barn har du rätt!

Och att alla män kan amma är en myt. Det är dokumenterat att några män gjort det. Men det beror oftast på någon form av hormonell obalans. Dessutom har friska män endast mycket liten antydan till bröstkörtlar och kan därför inte producera tillräckligt med mjölk för att livnära ett barn.

Du känner inte att de här kvinnorna som skriver till Breivik, ev kan ha ett intresse av att försöka förstå sig på honom? Ungefär som du med seriemördarna? Då Juha Valjakkala stod åtalad (efter Åmselemorden) var det samma fenomen; fullt med kvinnor i rättegångssalen. Som ville förstå honom.

Karin;

Menar du att det inte skulle vara någon skillnad på dessa kvinnor, deras brev, deras fascination (för det mörka och morbida), deras vilja att förstå och Lady Dahmers brevväxlande med sina seriemördare?!

Är det nån som har koll på hur många "farliga" inspärrade kvinnor som får brev, från "vanliga" män som vill rädda dom??

Spontant känns det som att de är få eller inga alls (eftersom man aldrig hör nåt om det)

Hade kunnat vara intressant om de istället för att köra med den gamla vanliga vinkeln istället frågat en expert om varför kristna alltid försöker rädda folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *