Kategorier
feminism & genus

One small step for a man, a giant leap for mankind eller nåt

Hela det här Gillettespektaklet kändes som början till nåt stort. Nåt väldigt olydigt och busigt men också av vikt. Lite revolution. Lite aktion. Folk har fått nog av utseendehetsen. Och vill gärna visa det. Tävlingen ”Britains next model” är ännu en sådan där tävling i raden där man hetsar på unga människor. Men en av deltagarna sticker ut lite mer med sitt gemytliga och trevliga utseende. Arrangörerna gör sitt bästa för att sabotera (se till att rätt person vinner) men jag tycker att vi gör vad vi kan för att skaka om lite i modevärlden! Gå in och rösta på Roland B! Gilla på Bloglovin och gilla på facebook! Nu ser vi till att Roland drar hem vinsten!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

35 svar på ”One small step for a man, a giant leap for mankind eller nåt”

fast att rösta på dig med din humor,kurvor och håriga ben kändes ju bara naturligt i det sammanhanget. Däremot har jag noll lust att rösta på Roland (som i mina ögon har ett ansikte bara en mor kan älska) bara för ATT lixom. Asså,jag är grymt trött på skönhetshetsen(vad är skönhet?) men faktum är ju att vi alla har olika saker vi tycker är vackra,och jag skulle inte rösta på nån som jag faktiskt tycker är FUL(oh no,spöstraff på mig nu),känns som mer hyckleri och tvärtom-leken än som revolt. Men självklart önskar jag Roland(som antingen har världens bästa självförtroende lr noll självinsikt)lycka till!

Åh, jag har också skrivit ett inlägg om detta (som publiceras om någon timme). Men jag ser det som vuxenmobbing när arrangörerna försöker få ut vissa deltagare… skamligt!

Kan hålla med ovanstående talare till viss del. Men jag tycker ändå att det är dags att ruska om lite i skönhetsindustrin som faktiskt har en sån specifik mall för vad som är snyggt och vad som inte är det. Tycker att det här är ett bra tillfälle att ge människor som inte passar in i den mallen en chans att glänsa och samtidigt ge ett stort finger åt hela skönhetsindustrin. Förhoppningsvis väcker det några tankar. Självklart får han min röst.

>Kristinmandarin

Jag förstår ditt resonemang att det inte är kul att rösta bara för att. Tycker inte heller att Roland är någon direkt skönhet och jag normalt kanske inte röstat på honom. MEN när Modetidningen Grazia, som är medarrangör i tävlingen, öppet går ut och ber människor att inte rösta på Roland blir jag förbannad! Därmed får han min röst. En medarrangör ska inte gå ut och försöka att påverka de som röstar bara för att den som leder inte passar in i dagens skönhetsnorm.

Jag tycker han har väldigt snälla vackra ögon, och gör sig inte till genom att stå och se som om han vill ha sex.. "kom och ta mig" – som de andra modellerna ser ut.

Jag älskar stora män! Varför finns inte fler manliga plus-size modeller?? Han får min röst 😀

Känns verkligen fjantigt att rösta bara därför att. Ibrahim var väl ingen stereotypisk skönhet heller? Det inte så att alla ser ut att komma från Hollywood så tycker man ska rösta på den man faktiskt tycker är snyggast och har bäst utstrålning- vilket Roland inte har på sin bild (kan jag ju tycka) om man tex jämför med Jade eller Emine

Om det stämmer att man uppmanar att inte rösta på roland är det verkligen mobbing! Men som någon här ovan sa,alla övriga deltagare är inga typiska skönheter heller. Och för övrigt,vad är det för fel med att se ut som man vill ha sex, så ser jag nog ofta ut;-) skämt åsido.

Varför ska jag rösta på en tjockis med noll utstrålning för? Tänker inte rösta på Roland bara för att.

Ledsen men nu håller jag inte med dig.

Jag tror inte att folk skulle vilja se ut så heller.

Sen är han inte heller nån bra förebild. Vad sänder ddet för budskap om han nu skulle vinna? att det är så man ska se ut,övervikt är inget man ska uppmuntra.

Nu pratar jag om Roland som inte verkar ha gjort några som helst ansträngningar för att vinna. Typ "godmorgon har precis vaknat och har inte hunnit byta kläder looken":rolleyes:

Top model är sjukt och behöver en känga i röven ( eller två). Jag minns speciellt ett avsnitt jag såg. Det var en normalviktig tjej med. Juryn tyckte att hon såg bra ut MEN " vi vet inte om vi kan ha med dig. Du är för tjock för att vara modell och för smal för att vara + size modell". Ut med den sunda normalvikten, in med under och övervikten, med andra ord. Låter som en sund inställning. Eller inte…

Kristinmandarin: nej, han är ingen skönhet. Inte snygg alls faktiskt. MEN hur snygga är de som normalt jobbar som modeller, eller deltar i tävlingar av typen " Amerikas Next top modell"? Med sina beniga kroppar, kantiga ansikten, insjunkna kinder och förstörda hy?

Saramari: Du gör ju själv exakt samma sak som arrangörerna nu, säger att det är fult att ha benig kropp och kantigt ansikte.

Saken är den att ALLA kroppstyper ska vara ok.

Det sitter i betraktarens öga och det är inte ok att mobba smala människor lika lite som det inte är ok att mobba tjockisar, eller för den delen normalviktiga.

Men det handlar ju inte alltid om vad JAG tycker är fint eller vackert. Det handlar om att bilden av skönhet som förmedlas är stereotyp och att inga alternativ till vad modevärlden bestämt är "vackert" får duga, synas eller helst inte ens finnas till. Därför kommer jag rösta. För att visa att vi har fått nog av hetsen. Eller i alla fall JAG. Jag kan ju bara rösta för mig själv.

Men ett eget inlägg kommer också, ikväll!

m: precis. Det är därför jag röstar på en kille som ser tvärtemot vad de andra i branchen ser ut. Som en protest mot att det i dagsläget bara finns en utseendetyp i modebranchen. Jag tycker det han gör är en välbehövlig protest, som jag vill stötta. Hade modebranchen gett oss ett val av modeller i olika former och storlekar hade jag kunnat ta deras tävlingar seriöst och valt den snyggaste att rösta på.

Jag håller med om att det inte är ok att diskreminera under, normal eller överviktiga. Det är därför dessa kampanjer är viktiga.

m: förtydligande: jag skulle i så fall ha röstat på den JAG tycker var snyggast. Snygghet är nämligen en smaksak. Om jag tex skulle be folk bedöma mitt utseende skulle jag tro att omdömena skulle bli: " ful", "söt", " sexig" , "vacker" och " tråkig". Vilket av detta skulle då vara " sant".???

Vi behöver mångfalld i modellbranchen. Så att inte bara en smak ska avgöra vem som är snygg.

Men vad matt man blir nar man laser vissa kommentarer pa denna sidan.

Personligen tycker jag inte att Roland ar speciellt vacker men att kalla honom ful ar val att ta i.

Han ar overviktig. Och? En stor del av manniskor i dag ar overviktiga. Dem skall val ocksa vara representerade inom modelvarlden..

Nagom skrev nagot om att han inte ar en bra forebild for att han ar tjock. Tycker du att spinkiga modeller med drogproblem eller atstorningar ar bra forebilder? Eller de modeller som ar naturligt smala. Vad gor dem till battre forebilder? Ar man en bra forebild bara for att man haft tur att fodas "snygg"?

Jag tycker Roland ar en bra forebild for han vagar stalla upp i en san har tavling och skaka om lite i mode branchen med sina skeva ideal.

:thumbup:

Alltså,man kan tycka hur man vill,jag tycker att roland är rätt ful,har inget med hans vikt att göra,och jag är rätt trött på "han har fina ögon"-snacket så fort nån är mindre bildskön,ungefär som att man lixom MÅSTE hitta nåt hos personen som man gillar. Och varför måste allt jämt vara allt lr inget,typ jaha,du tycker han är ful för att han är tjock,då måste du alltså älska anorektiska drogmissbrukare? Visst är det roligt när någon vågar röra om i grytan lite,men skulle jag ens bry mig om att rösta på den här typen tävling skulle jag rösta på nån med utstrålning,inte en person jag tycker är ful bara för att bevisa att tjocka minnsan åxå kan vinna tävlingar. Missförstå mig rätt nu.

Ful eller inte ful. Snygg eller inte snygg. Tjock eller inte tjock. ALLT är relativt utifrån ens egna smaker. Och som vi alla såväl vet "smaken är som baken" 😉

Jag lade en röst på Roland, för att det är dags att vi verkliga människor säger NEJ till att alla ska se ut på ett visst sätt för att klassas som snygga, vackra eller tilltalande! Det är dags att ruska om bland modeskapare, modellagenturer och liknande! Det är dags att sätta ner foten och visa att vi vanliga människor inte alls vill se de "vanliga" modellerna längre. Det är dags att visa omvärlden(och framför allt våra barn och ungdomar) hur vanliga människor ser ut och att de också kan vara förebilder!

alltså, "vi verkliga människor". Hur ser dom ut? eller, VI? Själv ser jag ut som en fågelskrämma,180 lång,skelettsmal av allt ammande,hängpattar men rätt snygg ändå. Tycker jag själv. Alla människor är väl verkliga? Eller är alla modeller oavsett utseende inte på riktigt? Typ Apan(som ju modeller numera såvitt jag förstått),min vän Angelica som fotas samt modellar för stora agenturer världen över och definitivt inte är nån klassisk skönhet? Alla är vi ju verkliga,oavsett fetma,ätstörningar lr annat tjafs.

Min sambo är från Indien,där uppskattas enligt gällande normer bara rundlagda kvinnor och inte spinkisar som jag….

Well jag brukar inte direkt hålla med dig angående skönhets ideal eller liknande. Men när jag såg denna nyheten igår på aftonbladet och jag såg att de försökte få ut honom så tyckte jag det var hutlöst kul om han vann. Så därför röstade jag på bergsprängaren från Borneo

Britain's Next Model har inte med Top Model att gora; Next ar en kladkedja. Fast de spelar ju klart pa namnet! Och har har de ju varldens chans att faktiskt lata sina klader visas upp av nagon som faktiskt koper kladerna…

Har ocksa rostat pa Roland nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *