Kategorier
feminism & genus

Only in America

Asså mitt moderata förakt för amerikanare är ingen hemlis egentligen…. (Don’t get me wrong, många av mina vänner är jänkare and aj löv dem all. Great people.)

Jag sitter och tittar på Tyra (amen va fan ska jag titta på då kl. 7.30?) och det är nån stackars karln som sitter där med sin feta (och otroligt snygga) flickvän. Han berättar att han brukar sy kläder till henne och hela publiken skrattar inklusive Tyra som bara står och gapar. "YOU do this for her? YOU??? YOU?????" Jag blir så trött. Jävla skitland. Jag har haft så jävla många arga diskussioner genom åren med just mina amerikanska vänner ang. genus, könsroller, män, kvinnor, manligt/kvinnligt osv. och jag blir alltid lika förbannad på deras trångsynthet. Kulturskillnaderna är enorma mellan våra land även om det på ytan verkar lika. En man som kan använda en symaskin ska tydligen hånas och skrattas åt. En man som diskar, köper gardiner, vattnar blommor, lagar mat, tar hand om hemmet, städar, är pappaledig osv. ska tydligen hånas. Vad fan säger man till det liksom? Jag blir bestört. När jag berättar om min man (som är så jävla fantastisk och de flesta kvinnor är gröna av avundsjuka) så kommer skratten och kommentarerna; "He must be gay" osv. Och han är ju bara en vanlig svenne liksom. /suckar

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

23 svar på ”Only in America”

Du har så rätt! Vad fan! Vad hände med att börja tänka om, gå framåt och öppna ögonen lite? Tider förändras, förutsättningar och möjligheter oxå. Skrämmande helt enkelt!

En del människor vill leva kvar i det gamla. De har glömt framstegen som gjorts innan och protesterna det fick då.

Jag har alltid haft krav på att killen ska hjälpa till. Jag tycker det är naturligt att killen ska hjälpa till. Båda har ansvar. Och om en kille gillar att sy,låt han liksom.

Ja tänk så lika vi kan vara vi människor, men ändå så olika!!

Här är det verkligen inte jag som står för hushållssysslorna! haha Här gör nästan min karl mer ibland känns det som… =)

Men har också sett TyraShow ibland, BARA för att skratta åt dessa ignoranta och outbildade människor! Igår var det en kvinna som var med sin man och då var hon rädd att han skulle lägga ut nakenbilder på henne på nätet(och så visar dom en bild), för att hon jobbar för kommunsfullmäktige och kan förlora jobbet… =S

Vad fan är du med på tv då kvinna?!

Ahhh jag veeeet!! Men det roligaste (och mest irriterande) är ju att de tror att de är så himla forward och bäst i världen och ändå så ligger de liksom 50 år bakom oss.

(svenskar är INTE perfekta och det finns ju mycket att göra men visst sjutton måste vi vara världens jämställdaste?)

Jag fattar inte, USA ska tydligen vara framgångsrikt men i vissa avseenden så är de så himla gammaldags. Och trångsynta. Och DUMMA.

Min man är också gay. Även i hans eget land, eller rättare sagt, där är han mer en mes.

såg också Tyra imorse men jag uppfattade att dom skrattade mest för att han sydde "sexy" shorts av dom just för sitt syfte att fotografera henne. Tror inte han syr andra saker i vanliga syften men vad vet jag, Men visst skulle min kille kunna få sy lite sexy bitch kläder till mig sure 🙂

Angelica : var det programmet och samma tjej och kille du såg fast vi såg reprisen.

Jag har inte heller mycket till övers för USA och dess invånare. Det räcker med att slötitta lite på MTV och deras serier som tex. Next där det är fullkomligt okej att håna de som bryter lite mot könsnormerna. Nådigt trötttsamt..

Jag har alltid bytt däck själv när jag har haft bil. Det hade en gammal granngubbe MYCKET svårt att förstå. HUR fixade jag av det? UTAN SNOPP!!!

Han tittade fascinerat på när jag bytte alla fyra däcken. Jag tror inte ens att han blinkade under tiden…

(Gubben rörde aldrig diskbänken eller spisen, det gjorde hans fru.)

vart står du politiskt? är ganska ny i din blgog och har väl mina aningar, men ja,vore intressant att veta 🙂

Såg ett avsnitt där det handlade om typ 15 – 16åringar som ville gifta sig. Men Tyra blev helt förskräckt när hon fick reda på att när en tjejs pojkvän sov över hos henne (hon bodde hemma hos hennes mamma) så sov dom i samma rum och i samma säng! Då sa hon att hon skulle fråga en vuxenfråga till tjejen och frågade då om hon haft sex med honom. Och det hade dom ju. Killen var ju dessutom 18 år så… Ja, Tyra typ skällde på mamman sen.

Tyra är lite korkad ibland.

haha jag såg faktiskt de programmet också! anledningen till varför dom vart så förvånade var ju för att han sydde åt henne. för att sy upp hennes hotpants för att han tyckte hon va så sexig i tiny tiny…

No no, not only in America. Det är faktiskt precis likadant i Australien. Yup. Vi är också efterblivna hela bunten. Inklusive min man. Fast han diskar ibland i alla fall och det är väl mer än de flestas män gör.

Orka ens diskutera sådär fortfarande?! Jag som har växt upp med en far som diskat, lagat mat, sytt gardiner och bytt olja i bilen, har ingen erfarenhet av något annat.

Med sambo som är totalt omanlig (enligt den rådande normen) är jag glad att jag hade en far som tyckte det var viktigt att jag skulle kunna ALLT – så att jag också kan skruva i glödlampor, svetsa cykelramen, fixa ihop ikeamöblerna och koppla in förstärkaren till elgitarren liksom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *