Kategorier
feminism & genus

Operation: Främja kvinnliga ben!

Jag bjuder på en till bild av mina tjusiga spiror. Den här heter ”sommar”. Och visst längtar man!? I år ska jag inte skämmas. I år ska jag inte gömma mig. Herrejävlar vilket engagemang! Och ENERGI! Fan vad ni är underbara! Det började liksom på skoj, lite retsticka, lite in your face men en obehagskänsla tog snabbt plats i mig när jag fick veta att jag blivit cencurerad. Vad är de rädda för? Att låta någon som bryter mot normen ta plats? Borde det inte ligga i deras intresse – egentligen – att främja mångfald? Visa att ”alla duger! Oavsett om ni rakar eller inte!”? Egentligen? Minnia, som också driver föräldrapodden, har startat upp en protestgrupp på Facebook; Operation: Främja kvinnliga ben!  Sprid budskapet! Var en nagel i ögat! Som jag sa i mitt tidigare inlägg så är alla stora frågor beroende av dessa små. Varje person som vågar protestera och ifrågasätta är en inspiration för någon annan som inte har modet att vara sig själv. Jag får dagligen mail från unga tjejer som säger att de tack vare mig vågar bryta normer som de tidigare varit slavar under. Ta del av det, var en källa till inspiration du också! Gilla gärna på bloglovin!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

20 svar på ”Operation: Främja kvinnliga ben!”

HAHA, tänkte just skriva att du borde lägga upp en ny bild med kläder…Så såg jag att du just gjort det! GREJT! ;D Röstade såklart!

Nog för att jag tycker det är skitbra att uppmärksamma detta, men givetvis ligger det inte i Gilettes intresse att visa upp orakade ben som något positivt då de säljer produkter som går ut på att vara hårlös…

Tjockkatten, det har du alldeles rätt i. 🙂 Men har svårt att se att det skulle ligga i deras intresse att lobba för orakade ben…

De tog ju inte bort ditt bidrag för att du hade orakade ben? De försökte inte "censurera dig". Du har ju helt enkelt bara missuppfattat hela tävlingen. Det går ut på att visa sin OUTFIT MED BARA BEN. Din bild var ju bara på dina smalben. Man såg ju inte vad du hade på dig! Det var DÄRFÖR de tog bort din bild. Förstår inte riktigt varför det ger dig en "obehagskänsla" att de tar bort ditt bidrag som inte följer reglerna?

Din nya bild följer ju däremot reglerna, men tycker du verkligen att det är så kul att vara med i en tävling du (gissar jag) egentligen inte har något intresse i, bara för att förstöra för och driva med unga tjejer som faktiskt har ett genuint modeintresse? Eller vill du jättegärna shoppa med Ida Rislöw?

Tänk jag hade ingen aning om att kvinnlighet satt i håret på benen. Jag för min del känner mig som mest kvinnlig när jag föder barn, annars ser jag mig mest som människa och tycker att det passar mig alldeles utmärkt. Kvinna är något man föds till inte något man blir bara för att man har rakade eller håriga ben.

Jag håller med Anon, det finns dem tjejerna som verkligen bryr sig om tävlingen, inte skulle ni väl storma en fotbollsmatch för att ni är tjejer och inte anses vara lika tuffa som killar för att vara med. Är ni inte vuxna kvinnor?

"Idioter vars enda syfte är att vara otrevlig är nämligen inte välkomna här."

regler för att kommentera i din blogg, helt rätt tycker jag.. men fjantigt att du själv får "obehagskänslor" när ditt enda syfte är att sabotera.

spara dina obehagskänslor till där dom verkligen behövs istället tycker jag.. Håriga ben rules btw.

Jag personligen tycker att håriga ben bör vara lika accepterade som rakade. Såklart. Skitsam om man har hår på benen eller ej, men eftersom Gilette säljer rakprodukter så krockar ju hårighet helt med deras säljidé! De marknadsför en devis om att rakade ben är det rätta och då kan jag förstå om de finner en bild på håriga ben malplacerad. Men ..såklart är det inte okej att normen för kvinnor är att ha silkeslena ben. Hårväxt har ju alla, mer eller mindre..

haha! sjukt aggressivt regelverk för att posta kommentar ju. Knappt man vågar sig på att göra det. Jag kommenterar dock mest för att jag tycker headerbilden på tjuriga ungar är grymt nice. Real life liksom.

Hejsan hoppsan!

Tjej 18 hår här som INTE rakar benen, mest pga att jag inte orkar, hähä. Men dom är orakade.

Rösta gärna på mig här: http://justlegs.mtv.se/entry/601

Ja dom är håriga. Bevisbild finns i gruppen på fb som Lady Dahmer länkar. Jag har bara väldigt ljusa hårstrån och rätt få av dom också så det syns inte.

Men det är så för att jag är ginger, har knappt någon behåring alls under armarna heller, fast dom rakar jag. Mest pga min hudsjukdom som främst håller till där.

Men jaja!

RÖÖÖÖÖÖÖÖSTA!

Du med Lady Dahmer 😉

http://justlegs.mtv.se/entry/601

Nikki:

Jag skulle jättegärna storma en fotbollsmatch om jag gillade fotboll. Nu gör jag inte det. Och inte för att jag är kvinna, utan för att det är skittrist.

Min sambo (SOM ÄR MAN) avskyr också att kolla på sport. Varför? – FÖR ATT DET ÄR BLAND DET TRÅKIGASTE SOM FINNS. Han sitter ner när han kissar också. Det är bra för prostatan visste ni det?

Och ett + på det är att ringen alltid är nere och det inte är piss överallt som vissa män lyckas med (även fast han inte pissar överallt när han väl står upp)

Är han mindre man för det? – FAN HELLER.

Fan vad arg jag blir.

// 18år.

Halledudanedå, stackars Gillette, eller vad då? Tycker inte Lady Dahmer "förstör" det minsta, She represents! Om inte välrakade benrangel tål konkurrensen från en annan sorts skönhet så borde inte Gillette ha släppt kontrollen till läsarna öht. Såvida det inte ligger nåt röstnings-script bakom, för det vore fusk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *