Kategorier
feminism & genus

Så är män bättre än kvinnor eller tvärtom?

Det är så kul det där att man ofta förklarar att kvinnor är bättre på att städa och sköta barn för att de har bättre känsla för detaljer samt bättre uppfattar sin omgivning. Varför i hela friden låter man då män utföra hjärnkirurgi eller köra bil?

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

18 svar på ”Så är män bättre än kvinnor eller tvärtom?”

Det är klart att männen inte orkar med städningen när frugan har sina specifika sätt man måste städa på, när hon sedan kommer kontrollera allt. då hade jag också låtsas om att jag inte kunde!

Min man e faktiskt bättre än mig på att städa , han ser liksom vissa saker jag inte ser – är han en kvinna?

Men en sak som jag har tänkt på: varför är typ män bäst på allt? :S jag menar t o m i ridsport där det overall måste vara fler tjejer än killar som utövar det – ändå är gubbarna bäst. I hoppning, dressyr, allt. Visst, Malin Bayard hade sina glansdagar men inte nu längre och det är nästan alltid gubbar som vinner och kämpar om medaljerna.

Varför finns det fler män än kvinnor som världskända konstnärer?

Varför är det så få kvinnor som blir presidenter?

Jag blir faktiskt lite galen när jag tänker på det. Är kvinnor sämre eller får vi bara aldrig chansen?! :O :O (jag tror och hoppas på det sista)

Michis: Så är det precis! min man städar och diskar och jag får cred.

Sen får mannen iof beröm för att vi målat om/tapetserat/byggt något hemma och då är det oftast jag.

Blir så störd på det! Kan ju tycka att svärmor borde lärt sig att det är jag som är händig- men icke!!

Haha, ja, och en annan man ofta hör från en och samma person är detta:

"Kvinnor är utseendefixerade"

&

"Kvinnor blir kära i personligheter och män faller mer för det yttre"

Rebecca – för att många kvinnor ger upp allt när de träffar en man, många ändrar sig efter honom, många tar allt ansvar för barnen. Kvinnor är tyvärr ofta även självkritiska till att vi inte kan och vågar ofta inte satsa fullt ut på något. Detta är ju helt klart något som kommer från samhället

Finns ett uttryck som säger "bakom varje framgångsrik man finns en kvinna" och ofta är det sant! Vi kvinnor uppmuntrar gärna och tror på andra, utom oss själva.

Jag sitter och slösurfar lite såhär på natten/morgonkvisten och hamnade på denna sida:

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article13083857.ab

Jag vet att det inte är en ny artikel så du kan mycket väl ha läst den innan. Hur som, jag är väldigt nyfiken på vad du tycker om detta.

Om du har tid och ork skulle jag, och säkert många andra, uppskatta ett inlägg om dina tankar och funderingar kring detta. Är det något du skulle kunna göra? Varför/Varför inte?

Sådana "rättfärdiganden" blir alltid så ihåliga, främst för att rollerna ju ändras genom åren!

Ridsport är väl ett bra exempel, kvinnor fick ju knappt rida förr (kanske om de satt obekvämt och var tvugna att vara försiktiga i "damsadel", då de hade så långa kjolar (prinsessdebatt någon?!)). Ridning var något som förknippades med makt, militären och jakt när det var manligt dominerat.

Men sedan fick kvinnor tillgång till hästvärlden och ridsport fick en värdeförskjutning, kvinnor var ju så bra med hästar eftersom de var omhändertagande och gillade att pyssla om. Vilket är ironiskt, eftersom varje persopn som har varit i ett stall kan ju se att det är en tuff värld med mycket jobb och lite gullgull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *