Kategorier
feminism & genus

Så här undviker du våldtäkt

1. Lägg inte droger i folks drinkar.

2. När du ser en kvinna ensam, låt henne vara!

3. Om du stannar bilen för att hjälpa en kvinna som har problem, kom ihåg att inte attackera!

4. Öppna aldrig en dörr eller ett fönster oinbjuden.

5. Om du åker hiss och en kvinna kliver på, ANGRIP HENNE INTE!

6. Kom ihåg att människor går till tvättstugan för att tvätta. Försök att inte antasta någon som är i tvättstugan ensam.

7. Om du känner att du inte kan kontrollera dina impulser, be en vän hålla dig sällskap och under uppsikt.

8. Var ärlig. Låtsas inte vara en vän som bryr sig och manipulera inte andra att lita på dig så att du sedan kan utnyttja tillfället att antasta. Om du inte är tydlig med dina intentioner så kan den andre få för sig att du inte tänker våldta.

9. Glöm inte bort att du inte får ha sex med nån som inte är vid medvetande.

10. Kom ihåg att kvinnor inte bär kort kjol för att du ska komma till lättare. Orginal på engelska här.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

39 svar på ”Så här undviker du våldtäkt”

Jag hade en gång en pojkvän som… umm.. tog sig friheter. Under den tiden förstod jag inte att det var fel, eftersom han, som han sa, VAR min pojkvän, inte kunde väl en pojkvän våldta en flickvän? Tips: om du gråter och han håller ned dig och fortsätter är något inte rätt. Han skulle nog ha behövt höra några av de här punkterna…

När jag träffade min nuvarande man sa jag till honom. Om han nu någon gång inte vill ha mig eller om han vill lämna mig så får han gärna göra det genom att SÄGA det till mig. Jag vill inte bli kniivhuggen till döds, "försvinna" som många kvinnor gör o sambon veeet ingenting tills motsatsen är bevisad…eller bli misshandlad till döds. Min man blev förbannad men jag sa till honom att jag läser om dessa kvinnor varje dag i tidningen och 99% av dessa blir ihjälslagna av sina män o sambos. Jag vill inte vara en av dem. Jag sa att alla dessa kvinnor med varit förälskade i sin partner och inte heller trott att just han skulle göra något mot dem. För annars hade de ju inte valt att vara med sin partner. Han sa hur kan jag tro något sådan om just honom. Jag sa att risken är större att han skulle göra något mot mig än att jag skulle göra något mot honom rent procentuellt. Man kan inte "se" vem som får slint i huvudet innan det sker. Jag kanske är cynisk men jag ville bara klargöra detta inför starten av våran relation så vi båda vet vad som gäller. Jag lovade honom att inte förfölja honom och hota honom om han lämnar mig. Jag kommer inte heller bruka våld mot honom under eller efter vårt förhållande. Jag kommer inte med våld tvinga honom till sexuellla handlingar. Om jag kan lova detta så vill jag även ha en partner som lovar detta annars vill jag inte ha en relation med en man.

Så himla bra! Förut fanns det en så bra gillaknapp, så inlägget postades på facebook, har den försvunnit eller är det jag som inte ser?

Alltså. Jag fick lite av en chock när jag började läsa punkt 1. Kände att "nä, jag kanske missuppfattade vad inlägget handlar om". Läste rubriken en gång till. "Så här undviker du våldtäkt".

Jag är en smart tjej, det är inte det. Men det tog en stund innan jag insåg innebörden av listan. Är det inte sjukt att när jag läser listan förväntar jag mig att det ska stå tips för mig som kvinna hur jag ska undvika att bli våldtagen? Vi lever i ett sjukt samhälle. Thank you lady D.

Rolig, lite läskig, lite förolämpande men ändå välskriven.

En fråga som dock uppstår för mig, varför har kvinnor kort kjol, egentligen? Är det inte ett jäkligt bökigt plagg att gå omkring i? Känns som man hela tiden måste vara nervös över att visa rumpan, eller snippan?

När jag läser denna lista blir jag illa till mods som man.

Vilken fördomsfull och generaliserande syn på män.

Menar du och dina supportrar i kommentarsfältet att jag som man, inte får tilltala en ensam kvinna

eller att

korta kjolar = våldtäkt för en man….?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *