Kategorier
feminism & genus

Så länge hon mår dåligt så är allt frid & fröjd, men så fort hon har lite för kul så ska hon tryckas ner

Läser lite inne på skilsmässobloggen Familjesplitter. Gamarna har kommit igång. Kvinnan som driver bloggen har väl haft lite för roligt på senaste tiden. Inte mått tillräckligt dåligt för att vara värd sympati och stöd. (Okej, nu är jag orättvis för 99% av hennes läsare är definitionen av systerskap, men den där lilla hatklicken är så vidrig att jag bara måste spy av mig lite)

Det funkar lite såhär för oss kvinnor: Så länge vi är heliga madonnor så får vi respekt och kärlek, men faller vi från piedestalen eller glorian hamnar lite på sne då jävlar ska horan veta att hon lever! Kvinnohat internaliserat.

För kvinnor som vill skiljas så funkar det såhär: Så länge som hon är en småbarnsmamma som vill separera för att hon mår dåligt i sin relation så är allt frid och fröjd, men så fort hon vill ut och knulla så blir hon horan som ska skammas och skämmas och smutskastas. Så länge hon lider och mår dåligt så hejjar de på henne men så fort hon börjar må bra eller uttrycker behov eller längtan eller vågar ha kul så ska hon tryckas ner.

Hennes mentala hälsa ifrågasätts; är hon psykiskt störd? Lider hon av ett enormt bekräftelsebehov som om det vore någonting konstigt eller ovanligt eller ens dåligt. Herregud för fan, kvinnor som har ett enormt bekräftelsebehov är ju ändå kvinnor som inte blivit sedda, bekräftade eller respekterade av sin omgivning! Att skamma henne då det är tamejfan det sjuka i den här ekvationen.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

100 svar på ”Så länge hon mår dåligt så är allt frid & fröjd, men så fort hon har lite för kul så ska hon tryckas ner”

Jag håller med, har läst hennes blogg sen du tipsade om den för jag ser upp till kvinnor som tar steget ut ur en relation för att de mår dåligt.
Jag tycker den här människan är ashärlig! Hon har drömmar, hon älskar sina barn, hon är ledsen och sårad av svärföräldrarna men inte fan trycks hon ned av det! Hon är kåt och vill ut i livet direkt och jag avundas henne som vågar! Hon är stark så jävla stark.
Hennes man är en typisk man, min farsa var exakt liladan och då var jag 19 sista gången mina föräldrar separerade. Det var sååååå synd om honom och ingen tänkte på honom. Mina föräldrar hade såklart inga som helst problem heller fast att alla visste att deras förhållande var rätt dömt att misslyckas när de skiljdes 2000. Mamma gav honom chans på chans och det ska en fan inte göra.
Jag hoppas familjesplittertjejen håller på sig, hon kommer komma ur detta och vara den tuffaste i världen och hon kommer bli den bästa mamman såfort hon ”gjort” sig av med honom!

Det är så kvinnor konkurrerar, genom att utpeka varandra som horor. Så är det t.ex. med Thailändska kvinnor som träffar svenska män, de accepteras aldrig av andra kvinnor utan betraktas som prostituerade bara för att de valt en man som kan försörja dem (konkurrerat ut en annan kvinna från den positionen), samma sak drabbade ryska och östeuropeiska kvinnor för inte så länge sedan.
Det är något som många kvinnor måste jobba med i sin kvinnosyn.

Frågan är om du verkligen heter Maja och den som borde ta en titt på sin kvinnosyn är snarare du själv. De flesta kvinnor jag känner kan och vill försörja sig själv och behöver inte en man för att bli försörjd utan för att de flesta av oss vill ha någon att dela livet med, en partner, inte en försörjare.
De flesta kvinnor jag kommit i kontakt med kallar inte andra kvinnor för horor och lite annat ”kul” – och det är snarare män i allmänhet som vill upprätthålla den här inställningen att kvinnor konkurrerar (männen kan välja och vraka genom att kvinnor egentligen bara är ute efter en måltidsbiljett och inte bryr sig om t e x mannens utseende eller beskaffenhet i övrigt) om mäns uppmärksamhet och försörjning.
Det står 2014 i min kalender, jag är uppfostrad (som många andra kvinnor födda de senaste 55 åren sådär) att försörja mig själv utan att behöva luta mig mot en man. Jag tror inte du är en kvinna ”Maja” eftersom synen att kvinnor endast letar efter en man för sin försörjning är mycket ovanlig bland kvinnor i vår del av världen men dessvärre fortfarande alltför förekommande hos män som inte inser att kvinnor kan och vill stå på egna ben. Alternativt inte klarar av självständiga kvinnor utan söker sig till kvinnor uppfostrade på ett lite annat sätt. Vilket säger rätt mycket mer om männens inställning än att kvinnor ”skulle konkurrera om mäns försörjningsvärde” och därmed kalla varandra fula saker.

Tycker faktiskt Maja har en poäng! Vi kvinnor är ju också hjärntvättade av patriarkatet och fast det ju finns många starka sjävförsörjande kvinnor så är det långt ifrån alla som är det! och när man själv måste slåss för en plats i livet varje dag är det lätt att tappa fokus och bli avondsjuk…tyvärr! så jag tycker värkligen vi alla vör jobba på vår kvinno syn..även du.

Frågan är väl om du verkligen heter Lottsky?
Du läste nog in en massa annat i min kommentar. De flesta kvinnor i Sverige kan ju försörja sig själva. Ett problem för högutbildade och högavlönade kvinnor är att de har mycket svårt att hitta män eftersom de främst intresserar sig för män med ännu högre utbildning och lön (ett problem som finns väl beskrivet i flera samhällen).
Det är alltså inte ett verkligt behov av försörjning som ligger bakom kvinnors attraktion till män som är goda försörjare. Utan det är statusen de är ute efter. (Precis som att män som framförallt attraheras av utseende inte har ett faktiskt behov av en vacker fru)
Det är inte bara kvinnor som konkurrerar. Det faller sig ju också av det jag skrev att ju bättre status (mer pengar) en man har desto fler kvinnor konkurrerar om honom, alltså är statusen (pengarna) en konkurrens.
Faktum kvarstår dock att det är kvinnor som misstänkliggör andra kvinnor när de kvinnorna har konkurrensfördelar.

Dingdingdingding! We have an MRA! (Hypergami-argumentet är ett nästan lika tydligt tecken som ”feeeeeemales” och evulutionspsykologibullshit på att personen som skriver antingen är en man som lever i eller en kvinna som tror att män lever under förtryck för att de inte längre är oreflekterat herre på täppan.)
Tror du på fullaste allvar att det är av avundsjuka som feminister kritiserar hustruimport (inte de importerade fruarna)? De män som importerar fruar från fattigare länder brukar knappast vara typen som kvinnorna slåss om, snarare tvärtom. De är ofta män som har en ganska gammeldags kvinnosyn, som därför blir ganska oattraktiva för kvinnor som förväntar sig mer av livet än att vara hembiträde/sexslav/bäbisinkubator åt en man som inte vill/kan prata och relatera till kvinnor som människor. De är männen som blev över i glesbygden/småstäderna när kvinnorna tog makten över sina egna liv, skaffade sig en utbildning och egen försörjningsförmåga och drog. Kvar sitter ett gäng jättebäbisar och fattar ingenting, de var ju lovade en snäll fru som lagade mat och städade och var som deras mamma (men gärna sexig). Nu kräver plötsligt Anna i granngården att bli behandlad som en jämlike, och det är alldeles för svårt att tänka om och komma ihåg att kvinnor är människor, så istället importerar de en fru från ett land där könsrollerna och könsmaktordningen inte luckrats upp lika mycket som i Sverige. En fru som dessutom blir beroende av dem, då frun oftast inte kan svenska eller särskilt mycket engelska och därför är helt beroende av sin man. En man som vill ha en sådan relation låter knappast som någon kvinnor generellt sett är missnöjda över att de inte har missat.
Den/det som skammas gällande importhustrur är dels de män som vill ha en fru som är beroende av dem, dels ett kapitalistiskt/kolonialt system som gör att vissa länder är så oerhört mycket fattigare än andra.
(Som högutbildad kvinna med högutbildad manlig partner: Det är inte statusen och pengarna. Det är att ha något gemensamt, att vara på samma plats i livet. När jag och min sambo träffades i slutet på våra respektive utbildningar hade våra jämnåriga som inte utbildat sig hus och barn medan vi fortfarande bodde i studentboende, levde på budgetmat och drack öl. Vi hade läst lika mycket böcker och var ungefär lika specialutbildade inom våra respektive fält. Vi såg världen på samma sätt. Av någon anledning verkar kvinnor ha högre krav på de fälten. Och kvinnor som har krav på vilka män de ligger med vet vi ju alla är EN DÖDSSTÖT MOT CIVILISATIONEN!)

”…antingen är en man eller en kvinna som tror att män lever under förtryck för att de inte längre är oreflekterat herre på täppan.” skulle det naturligtvis vara. Och ”evolutionspsykologi”. Inte evululululutionspsykologi.
Där ilskan går in går den språkliga korrektheten ut, eller något åt det hållet.

Jag tror att det är därför man kritiserar fruarna istället för männen. Tyckte man att det var fel på männen så skulle man ju rikta sin kritik mot dem. Nu går ju kritiken mot männen via kvinnorna, deras fruar är horor alltså är de dåliga män. Syftet med detta är enbart att minska konkurrensen om högstatusmännen.
Jag tror att det är ganska få av de där männen som blev kvar i glesbyggden som åker på affärsresor i östeuropa eller på semester till Thailand. Det är snarare typiskt för de män som det är hög konkurrens om (även om Thailand börjar falna).
De baktalade kvinnorna är ju sällan ryskor som har åkt hit och hängt på första bästa bonnläpp. De baktalade kvinnorna är ju oftast vitryskan som är gift med advokaten och Thailändskan som är gift med ICA-handlaren. Det är ju dem det är intressant att skämma ut som horor.
(Men som du vet så är även undersköterskan, kassörskan och dagmamman intresserade av advokaten och direktören, även om de inte är jämngamla, har läst lika mycket böcker osv. Är kassörskan sötare än juristen så har hon dessutom förtur till direktörens hjärta, precis som att direktören har förtur till juristen före sopåkaren (även om sopåkaren är feminist, poet och har läst lika många böcker som juristen). Problemet uppstår alltså där du med hög status vill ha en man med ännu högre status och du tvingas att konkurrera kring en liten del av männen med en stor del av kvinnorna. En bra metod då är ju att måla ut många kvinnor som horor, och alltså lågstatusfruar, precis som du gör.)

Haha precis vad jag tänkte. Skulle högutbildade kvinnor ha svårt att hitta män och därför skamma kvinnor från andra länder?? Jag har snarare hört att högutbildade kvinnor inte ingår relationer för att de klarar sig själva, ekonomiskt, samt har högre krav. Googlade på ”högutbildade kvinnor” och ”partners”, det kom upp en massa flashbackskit men det jag kunde hitta var att kvinnor tjänar ekonomiskt på att flytta från landsbygd och föredrar en högutbildad partner.
Så näe, detta tror jag inte alls på, de män som ”importerar fruar” är EJ eftertraktade, brukar vara tjocka gamla gubbar som har dålig kvinnosyn.

@Helena
Högutbildade kvinnor har inte svårt att hitta män, vilka män som helst. Högutbildad eller lågutbildad, hög eller låg inkomst är inget som spelar någon roll när män väljer partner. Då är det istället skönhet som intar den statusen som framgång har för kvinnor.
När en snygg man letar efter en fru så söker han efter en fru som är snyggare än honom och får de ett mindre urval av kvinnor som han skulle vara nöjd med.
När en framgångsrik kvinna letar efter en man så söker hon en man som är ännu mer framgångsrik än henne och får då ett mindre urval av män som hon skulle vara nöjd med.
För kvinnornas urval gäller att urvalet har ett mycket större spektrum av tänkbara partners än vad framgångsrika kvinnor har.
Det är ett reellt problem för framgångsrika kvinnor (drabbar ingen fattig dock) men det försvarar inte att man skulle skamma kvinnorna som vinner i konkurrensen (det drabbar fattiga).
En otrevlig, tjock framgångsrik man har inga problem att skaffa sig kvinnor.
Precis som att otrevliga, fattiga vackra kvinnor lätt skaffar sig män.

Men ”Maja” du skrev ju att det var högutbildade kvinnor som hånade fruarna??
”Ett problem för högutbildade och högavlönade kvinnor är att de har mycket svårt att hitta män eftersom de främst intresserar sig för män med ännu högre utbildning och lön” ”Faktum kvarstår dock att det är kvinnor som misstänkliggör andra kvinnor när de kvinnorna har konkurrensfördelar.”
Som har påpekats är det helt felaktigt att det skulle vara kvinnor som skammar andra kvinnor till en större grad, det är MÄN som gör det!!

För övrigt stämmer det här så väl. Det är en tråkig struktur/arv. Kvinnor ägdes av män för 200 år sedan och jämställdheten har ökat gradvis, det hände inte över en natt. Tidigare var alltså kvinnor helt beroende av män. Inte konstigt att vi fortfarande bär på detta. Alltså inte att vi vill bli försörjda, för vi kan försörja oss själva, men vi söker fortfarande män med högre social status.
Jag kommer antagligen gifta mig med en man som är mer framgångsrik än jag är eller åtminstone kan matcha min utbildning. Dock undrar jag hur den här teorin står sig mot den klassiska likhetsaspekten. De flesta söker ju sig till någon som liknar dem (t.ex. samma utbildningsnivå, skönhet etc.). Men jag vet att jag själv egentligen vill dejta en man jag ser upp till och som har lyckats bättre än jag har, som en slags förebild och inspirationskälla som ger driv. Men det kanske mest är jag som finner det sexigt, haha.

Vilka ”vi”? Tala för dig själv du. Jag dejtade en man som var fulare än jag, tjänade mindre än jag och hade lägre utbildning än jag och som jag sedan gifte mig med och varit tillsammans med sedan dess. Jag är inte unik på något sätt, men varken du eller jag kan göra våra personliga erfarenheter till något allmängiltigt som alla eller de flesta eller majoriteten av kvinnor passar in i.
Om du vill polera golvet tillsammans med den misogyna mannen Maja är det upp till dig, men är det jämlikhet du vill uppnå är det definitivt inte rätt väg att gå att plocka ut de russin i kakan som tilltalar dig i hans resonemag, hålla med honom och nonchalera alla de kvinnoföraktande uttalanden han gjort. Varför upprör dem inte dig? Varför väljer du att fokusera på den lilla del i hans resonemang som stämmer på dig och inte se eller kommentera något av allt det andra vidriga han sagt? Du spelar honom och hela anti-feministrörelsen i händerna.

Kvinnor. Det är en teori. Jag skrev till och med ut att jag var skeptisk, men det läste du väl inte. Och då du har gjort det lite till din grej att alltid dra upp irrelevanta saker, bygga halmgubbar eller bara komma med lite hat för att man presenterar en erkänd teori (den gången toppade du verkligen, haha) så säger jag hejdå – ditt bästa argument är väl ändå ”du är man” <3

Nej jag har verkligen inte gjort det till ”en grej” att ”dra upp irrelevanta saker, bygga halmgubbar eller bara komma med lite hat för att man presenterar en erkänd teori”. Jag tar sällan upp något som jag inte tycker är relevant och om du inte märkt det är det MÅNGA andra kvinnor som tycker att det är lika relevant som jag. Jag bygger aldrig halmgubbar medvetet men precis som varenda annan människa på jorden (DU inkluderad) missuppfattar jag ibland. Hittills har jag dock inte hittat något jag kan ha missförstått i dina resonemang, men förtydliga gärna så får vi se.
Och hat? Det skulle vara så himla bra om jag själv kunde få avgöra vad jag känner. Skillnaden på hur du och jag uttrycker oss är att jag berättar hur jag uppfattar människors BETEENDEN. Du däremot berättar hur människor känner och ÄR. Du får uppfatta mig som hatisk allt vad du vill men din slutsats att min kritik BEROR på hat är fel. Totalt fel. Och hörredu, ”erkända teorier”? Erkända ANTI-FEMINISTISKA teorier menar du väl? För du ska veta att Majas teorier inte är ett enda dugg erkända inom feminismen. Tvärtom är en av feminismens viktigaste frågor att få män att upphöra med de beteenden som är resultatet (våldtäkt, köp av kvinnor och barns kroppar, sexistiska skämt, avhumaniserande av kvinnor i reklam och filmer, våld mot kvinnor och barn, sexuella trakasserier och övergrepp) av dessa teorier om kvinnor som smutsiga horor och lösaktiga golddiggers. Vilket återigen får mig att undra vad du gör här. Är det för att sprida anti-feministisk dynga eller för att lära dig mer om feminismen? Är anledningen den senare borde du lyssna mer och försvara anti-feministiska kvinnohatare mindre.

Det där skitsnacket om konkurrensfördelar är bara det ett tecken på att du är en man och att du har en en bedrövlig syn på förhållanden mellan människor som att det är en sorts uppgörelse av affärsmässig natur. Du utgår från att alla kvinnor är ute efter status hos män – liksom försörjning kan kvinnor fixa status själva idag om det nu är så viktigt. Du utgår från att kvinnan vill vara den med lägre status och alltså då skulle ”tävla” om männen med andra kvinnor. FYI – kvinnor är INDIVIDER och alla kvinnor fungerar OLIKA. En högutbildad och högavlönad kvinna BEHÖVER INTE skaffa status via en man utan kan tvärtom och gör det ofta också, välja en man av andra orsaker än status. Din kvinnosyn stinker eftersom det är så uppenbart att du enbart drar upp det där med att kvinnor skulle konkurrera om försörjning och när det dyker upp en kvinna (jag) som säger att vi kan försörja oss själva numera så drar du upp statusargumentet och påstår att välutbildade och högavlönade kvinnor inte kan få män för de konkurrerar om män med högre status/lön – återigen, du visar en syn där kvinnan inte är sig själv nog utan måste få något via en man, försörjning eller status. En väldigt gammalmodig syn på kvinnan. Och ett vanligt sätt att skylla på när kvinnor väljer andra än än sig själv, för det måste ju som alltid vara kvinnans fel, för något fel på en man är det ju aldrig. När kvinnor har svårt att finna en partner letar de felen hos sig själva men när en man har samma problem letar han alla möjliga orsaker utom att rannsaka sig själv utan skyller allt på att kvinnor väljer si eller så… Generellt. ”Alla” kvinnor söker inte en partner för vare sig lön eller status utan en partner de kan leva med, trivas med, en partner de är fysiskt attraherade av – och det är den sistnämnda punkten jag upplevt retar upp din typ av män mest – att kvinnor tar sig rätten att välja partner inte efter pengarna eller statusen mannen viftar med utan för att hon finner mannen fysiskt attraktiv, d v s tar sig samma rätt männen gjort i alla årtusenden. Att utseendet inte betyder lika mycket för en kvinna som mannens status och pengar är något mindre fysiskt attraktiva män intalat sig själva men idag när kvinnors val inte behöver grunda sig på försörjning och status så har mannens fysiska attraktionskraft lika stor betydelse för kvinnor också – det är inte bara män som vill ha något snyggt att mysa med i sängen men numera kan kvinnor som sagt välja då vi kan få både pengar och status från oss alldeles själva. Alla kvinnor i min närhet som är högutbildade är gifta eller sambos så inte tusan har de haft svårt att finna partners, det där är struntsnack från en person som återigen visar sin unkna kvinnosyn i att utgå från att kvinnor endast söker sig till män för status eller försörjning. Och i det implicita att det rätta är att mannen ska ha bättre status… Den dåliga kvinnosynen står du för, inte de kvinnor jag känner och inte de kvinnor vars kloka synpunkter jag med glädje tar del av här.

Hur är det relevant om ”Maja” är man eller kvinna? Hennes eller hans argument faller knappast på vem personen är. Klassiskt Ad hominem.

Det är relevant ur den aspekten att en välkänd och välbeprövad anti-feministisk/MRA/papparättsrörelsestrategi är att ta sig kvinnliga alias för att dels få högre credibility (det är ju en kvinna som säger detta), dels ta sig in i kvinnors fredade zoner (kvinnor är inte lika misstänksamma mot andra kvinnor) och dels smutskasta kvinnor (titta, kvinnor är ju precis lika misogyna som män!).
Så det har all relevans i världen och när du nu vet det kan du tacka för informationen och sluta vara mansförsvarare på feministiska bloggar.

Igen, hur är det relevant för huruvida människans argument är hållbara? Argumentera emot dem hur mycket du vill, men att avfärda någons åsikt med: Du har fel för att du är man/kvinna, svart/vit, rik/fattig osv. är alltid ad hominem. Det är lite det du själv missar nu när du kallar mig ”mansförsvarare”(!)
Världen hade verkligen varit en bättre plats ifall folk kunde bemöta faktiska argument istället för att slänga sig med helt irrelevanta personangrepp. Det leder ingenstans och tar verkligen död på det intellektuella samtalet.

@E: Relevansen ligger i hurvida man tillhör en grupp som själv utsätts för en viss typ av handlingar eller inte. Du kan t ex argumentera dig blå för hur du upplever att människor som tillhör en viss minoritet/kön/religion/sexuell läggning bemöts i dagens samhälle. Det är dock och förblir dina spekulationer från din utanför position/andrahandsuppgifter.
Är det då konstigt att den som själv har egen erfarenhet/förstahandsuppgifter om hur det är att leva här och nu med ett visst kön/etnicitet/religion/sexuell läggning har en helt annan tyngd än dina spekulationer om vad de upplever? Jag utger mig t ex inte för att veta hur det är att leva som Afrosvensk i dagens Sverige. Jag kan bara spekulera själv så istället lyssnar jag på de som själva lever med den erfarenheten dygnet runt. Låter bli att spekulera.

Vad bygger du för halmgubbar nu? Som om problemet här var att kvinnor ”avfärdar” Majas åsikter för att Maja är en man? Olika kvinnor har UPPMÄRKSAMMAT – inte ”avfärdat” – att Maja är en anti-feminist/MRA/papparättsrörelsesnubbe pga den anledningen som jag skrev i min tidigare kommentar och det ÄR relevant att kvinnohatande män låtsas vara kvinnor när de uttrycker kvinnoföraktande åsikter i olika kommentarsfält. (Varför, undrar du som om du inte fått en förklaring. Vad är det i den du inte förstår?) ARGUMENTATIONEN däremot har varit mot Majas åsikter, från samtliga kvinnor här. Hur kan du ha undgått att se det?
Det är precis DET HÄR jag menar när jag ber dig sluta vara mansförsvarare. Av allt som sagts är det DETTA (som inte ens är sant) du tycker är viktigt att ta upp. Inte att Maja kallar kvinnor smutsiga horor och lösaktiga golddiggers, inte att han skuldbelägger kvinnor för att de är förtryckta, inte att han helt utesluter och osynliggör alla homo- och bisexuella med sin teori om att kvinnor är värre mot kvinnor än vad män är och ständigt tävlar om mäns gunst för att ”få bli gifta”, inte att han ser relationer som en ekonomisk affär, inte att han delar upp kvinnor i Madonnor och Horor med sin kommentar om kvinnor som är lösaktiga PÅ RIKTIGT. Nej, det som upprör DIG är att du fått för dig att Maja får utstå irrelevanta personangrepp.
Fattar inte du att det ter sig både osympatiskt och märkligt att detta är det enda du reagerar tillräckligt starkt på för att skriva en kommentar? Jag förstår inte ens vad du gör här på en feministisk blogg när du är så uppenbart ofeministisk i dina åsikter och ditt beteende.

Ja, vi kvinnor får ju lära oss tidigt hur en ”bra kvinna” ska vara. Dvs inte ligga runt, offra allt för mannen och familjen och aldrig tänka på sig själva i första hand (eller andra, eller tredje). Allt för att män ska kunna behålla makten och kontrollera. Vi finns till för mannen och det viktigaste som finns är att män ska tycka om (vilja ha) oss. Oskulden och trohet är ju tydligen mycket viktigare för kvinnor att ta till vara på än för män…
Och enligt mina erfarenheter är männen som ”köper” sig en fru inga män som det konkurreras om. (Bara att de ”köper” sig en fru visar ju vilken rutten kvinnosyn dessa har, att kvinnor är ägodelar och var mans rättighet). Jag är uppvuxen på ett ställe där ”att köpa sig en fru” tyvärr inte är något ovanligt. Jag har jobbat tillsammans med många av dessa kvinnor och fått höra deras berättelser; var de kommer ifrån och hur gärna de ville/måste bort. Deras drömmar om ”livet i Sverige”, hur drömmarna aldrig slog in, hur männen behandlar dem.
Måste även säga att på min kvinnodominerade arbetsplats var de allra allra flesta kvinnorna stöttande. Däremot är attityden hos många män i det här samhället att det är helt okej att åka och köpa sig en ”thaifru” etc. Det pratades ofta helt öppet om hur mycket bättre dessa kvinnor var än ”svenska kvinnor” eftersom de ”gjorde som de blev tillsagda, skötte hushållssysslor utan gnäll, aldrig sa nej till sex” osv. Många kunde knappt varken svenska eller engelska när de kom dit, men att de inte kunde kommunicera med varken mannen eller samhället verkade inte ses som något problem (en ”slav” behöver ju inte prata?).
Fattar inte varför du främst verkar trycka på att det är kvinnor som har dålig kvinnosyn?
Och innan nån kränkt man goes rage: ”inte ALLA män”, samt inte alla män med thailänsk fru har köpt sin fru.

Ja det är ju ett värde som kvinnor sätter upp. Män brukar ju uppskatta lösaktiga kvinnor medan det är andra kvinnor som försöker sänka statusen för lösaktiga kvinnor.
Konkurrens om partners gäller ju på samma sätt, men om olika saker, för båda könen.
Det är just sådant jag menar. Du kallar fruarna för ”köpta” bara för att de valt män med god ekonomi.
Sen är det klart att de konkurrerar ut svenska kvinnor genom att vara mer eftertraktade än dessa. Men det medför knappast att man ska kalla dem för ”köpta”, vilket just implicerar prostitution.

Haha, vilken värld lever du i? A White man’s World gissar jag. Män uppskattar bara ”lösaktiga” kvinnor när de vill bli underhållna och när de passar dem. Typ ”Henne skulle man ju vilja sätta på, men aldrig att jag skulle gifta mig med den horan”. Jag vet inte vilken generation du är i men i min ~25-35 upplever jag det generellt få öht som tycker illa om kvinnor som har mkt sex (med olika partners), de som uttalat sig negativt har i 9 fall av 10 varit män.
Fortfarande brukar de där männen som ”köper” sina fruar, inte vara eftertraktade på något sätt (av förståeliga skäl), finns liksom ingen som ”konkurreras ut”. Varför männen väljer att skylla det på att ”svenska kvinnor” är dåliga kvinnor (typ: de gör inte som han vill utan som de själva vill, för att de KAN) och åker och köper sig en fru, som han pga sin makt och hennes utsatthet och beroendeställning, kan bestämma över.
Jag kallar kvinnorna för ”köpta” för att det är precis det de är. Männen utnyttjar deras utsatthet och det är väl egentligen ingen skillnad mot för ”vanlig” prostitution. Fortfarande inte kvinnorna som gör fel, det är fortfarande män som anser sig ha rätten att köpa kvinnor, att se och behandla dem som objekt och inte människor.
Och, ja, det är sjukt att de ”köpta kvinnorna” är mer eftertraktade bland dessa män pga att de t v i n g a s göra som MANNEN vill och vara hans slav. Ingen förlust att ej vara eftertraktad av en sån man liksom.

Jag har aldrig varit med om att män haft negativ syn på kvinnor som gärna har sex med dem.
Precis, han har ju bara lyckats få en hora till fru så han borde skämmas. Ganska vanlig åsikt bland kvinnor, väldigt ovanlig bland män.
Ja det får de ju inte bestämma själva såklart? Utan om en kvinna kan få en framgångsrik man så är hon en hora och han borde komma ut på marknaden igen, eller hur?
De där köpta kvinnorna alltså, om de bara kunde försämra sin konkurrenskraft lite så skulle vi inte behöva kalla dem horor, eller hur?

Det handlar inte om att ”han bara lyckats få en hora till fru” eller att det är ”horan” som är dålig. Det handlar om att mannen (torsken) är en jävla röv. Han borde skämmas för att han utnyttjar utsatta kvinnor och anser sig ha rätten att köpa dessa. Han borde skämmas för att han ser kvinnor som objekt och egendom som bara finns till för hans egen tillfredsställelse. Det är inte kvinnorna som ses ned på av ”svenska kvinnor”, det är männen som ses som patetiska äckel pga sin unkna kvinnosyn och dåliga behandling av dessa kvinnor.
Att män mer generellt inte ser det som något negativt att kunna köpa sig en fru (eller ett ligg) är just för att såna (för många) män inte ser kvinnor som egna personer utan varelser som finns till för dem och endast dem.
Vem får inte bestämma vad? Ingen som sagt att kvinnor som ”kan få en framgångsrik man”(?) är horor (mer än du?), handlar fortfarande inte om det. Och näe, såna där män borde fan hålla sig borta från marknaden helt och gömma sig under en jävla sten.
Och du, den där ”konkurrenskraften” finns bara i ditt eget huvud.

Ja det finns ju stora anledningar att skamma deras fruar om du menar att det är fruarna som är utsatta.
Så varför skulle de få män då om de inte hade någon konkurrenskraft?

Jättebra kommentarer Ella!
Maja, de ”får” män för att de blir köpta. De hoppas på ett bättre liv med mannen!

”Ja det finns ju stora anledningar att skamma deras fruar om du menar att det är fruarna som är utsatta.”
Ja, det är fruarna som är de utsatta. Eller är det de stackars männen det är synd om menar du? Vet faktiskt inte om du med den där meningen tycker att ”ja, de utsatta fruarna ska skammas” eller om du är ironisk och fortfarande hävdar att det är kvinnor som har dålig kvinnosyn?
När vi säger att männen ”köpt sina fruar” säger du att vi indirekt kallar fruarna för horor och att vi alltså har dålig kvinnosyn. Det du inte verkar fatta är att ingen av oss tycker att ”utsatta kvinnor som låter sig köpas” (eller horor heller för den delen, om du föredrar det) är dåliga kvinnor. Däremot verkar DU uppenbarligen tycka att hora=dålig kvinna, vilket gör DIG till den med dålig kvinnosyn.
Ang din ”konkurrenskraft”: De får män som ingen annan (de som har möjlighet att välja bort asen och leva ett ”bra liv” ändå) vill ha, pga att männen är rövar. Dvs det finns ingen konkurrens om de här männen. Redan skrivit detta flera ggr men det går tydligen inte in, kommer dock ej förklara igen pga meningslöst att förklara för idioter med selektiv hjärna där saker går ut, men inte in.

Så varför skammar du fruarna?
Det skulle väl bara vara att skamma männen för att de använder ”ekonomiskt våld” istället för att kalla fruarna för horor? Ser du verkligen inte skillnaden själv? Är du så fast i ditt förakt mot konkurrensen?
Det är ju inte det ni säger. Ni säger så här: ”Hans fru är en hora, därför ska han skämmas för han har bara lyckats gifta sig med en hora”. Genom att angripa kvinnan försöker man göra äktenskap med t.ex. thailändskor till lågstatus-äktenskap för män och genom det förstöra thailändska kvinnors konkurrensfördelar.
Om man istället angrep mannen, t.ex. så här: ”Han charmade henne och hon följde med till Sverige i hopp om ett lyckligt liv här men sen behandlade han henne som skit och hon som helt ny i landet klarade inte att bryta upp”. Då har man angripit honom och utmålat honom som en lågstatus-make.
Det är skillnaden mellan att angripa andra kvinnor för att ordna konkurrensen, och att angripa män som behandlar kvinnor illa.
Om du nu ansåg att män med utländska fruar var svin så skulle du inte angripa fruarna.

Män uppskattar s k lösaktiga kvinnor när det passar männens egna syften, d v s att få kåta av sig utan att behöva engagera sig i en annan människa. Män uppskattar s k lösaktiga kvinnor som lättillgängliga ligg – men INTE som kvinnor med känslor, tankar, som PERSONER. Du är så jävla korkad så jag undrar om du ens är på riktigt. Det är män som sänker statusen för de kvinnor som män utnämner till lösaktiga eftersom männen inte en sekund vill se de kvinnorna som PERSONER som också har känslor! Och du fortsätter den här skiten om ”konkurrens.” De flesta kvinnor i Sverige VILL och KAN försörja sig själva, behöver INTE en man för att ”bli försörjda” för de flesta VILL INTE bli försörjda utan stå på EGNA ben ekonomiskt och det gäller inte endast etniskt svenska kvinnor, alla invandrade kvinnor jag känner VILL DET OCKSÅ!!! Det är DIN kvinnosyn som är unken som fan, den som går ut på att allt handlar om att få tag på en man som kan försörja henne och att andra kvinnor då blir konkurrenter om måltidsbiljetten. Det är DET som är en unken kvinnosyn som inte ens min gamla pappa, född på 20-talet har!!! Jag har inte kallat någon kvinna för köpt eller hora – sitt inte och ljug och lägg ord i min mun. Det är ju för fan ditt sätt att fortsätta med idiotsnacket om konkurrens om män med stålar som är den skitdåliga attityden för det du påstår är ju att kvinnor konkurrerar om männen för att BLI försörjda och det om något är en syn på kvinnan som ”till salu” och det är ju det jag vänder mig mot – att det enda intresset för kvinnan i en man är att han ska försörja henne. Ska vi prata konkurrens så är det snarare så att du (för jag tror inte en sekund på att du är en kvinna) och dina gelikar med er unkna 1800-tals syn på kvinnor inte står er i konkurrensen från de moderna män som kvinnor som b la jag väljer för att vi inte behöver män för att bli försörjda utan för att vi vill ha en partner! Vilket du så tydligt i dina kommentarer inte är intresserad av för man fortsätter inte att tugga om ”konkurrens om försörjningen” om man ärligt och uppriktigt vill ha en partner och inte ”en Fru” och begriper du inte skillnaden är du ännu mer korkad än jag trodde…

Snick snack!
Ofta handlar situationen med vit man/thailändska, indiska, bangladeshiska, ryska om regelrätt handel med ”köpefruar” inte om ”kvinna träffar man som har det lite bättre ställt och kärleken blomstrar.”
Självklart kan man kritisera en kvinna för att hon väljer att frivilligt gå in i en människohandelssituation som köpebrudar faktiskt är.
Givetvis så ska man tänka på att hon inte är boven i det hela, utan en människa som är så desperat att hon väljer att bli såld till en annan människa. Men när det görs med pengar som motiv, inte för att man desperat vill överleva så är det gynnande av en industri som profiterar på just de kvinnor som verkligen är offer i sammanhanget, de som säljer sig som köpefruar för att kunna överleva.
Boven i dramat är och förblir de sjuka hjärnor som handlar med människor.
Och personligen så tycker jag att du har en ytterst märklig syn när du säger att anledningen till att jag kritiserar människohandel ur flera aspekter skulle handla om någon slags avundsjuka på att ”en kvinna stal min plats som slav/fru”
————
Helt väsenskilljt från det här; Pratade du kanske om tjejer som råkar ha gener från tex. thailand och därför anklagas för att vara köpefruar även om de så skulle vara födda i sverige? Då är vi på heeelt annat vatten, och pratar om solklar rasism.

Precis, de är bara smutsiga horor, inte alls fin status. Så rika män bör istället välja någon annan, någon som inte kan konkurrera med annat än att SKAMMA de kvinnor som vinner konkurrensen på andra områden.
Att man förklarar sitt skammande av dessa kvinnor med att man egentligen skammar männen som väljer de kvinnorna är ju bara undanflykter. Att skamma en man genom att hävda att hans fru är en hora är ju ett angrepp på henne och inte honom.

För helvete, kan du vara så snäll och sluta kalla dem smutsiga horor? Det är inte okej. Alla asiatiska kvinnor som kommer till Sverige är inte köpta eller valt att leva med en man för att han kan erbjuda henne bättre än det som finns i hennes hemland.
Saken är att det är ingen som anser att männen bör välja någon annan utan att männen väljer att hämta en kvinna för att hon ofta inte är som en svensk kvinna på det sättet att hon fortfarande tycker att de gamla könsrollerna är okej för henne. Det är väl det som är problemet, mannen vill ha en ”fru” inte en annan människa att ömsesidigt älska. Och vi vet om att flera av de kvinnorna lever i hemska förhållanden där mannen känner till två års regler och byter ut dem innan dess.

Det är väl uppenbart att det inte är JAG som gör det? Jag påpekar ju att Malin, Ella, Lotsky, Kateli och Ana ska sluta med just det och skaffa sig lite bättre kvinnosyn samt bjuda in alla kvinnor i systerskapet.
De där utlänningarna har inte fattat det som svenska kvinnor har fattat menar du?

Jahaaaa det var det jag sa, självklart. Att de inte fattat det mest uppenbara. Nej. Bara nej.
Ska du på fullaste allvar tolka det så är det ingen mening att svara dig alls.

Bok som bör läsas:
Vi kom över havet
http://www.adlibris.com/se/bok%2fvi-kom-over-havet-9789100127305?gclid=CIfi-tql774CFauQcgodF28AIQ
1919. Ett fartyg är på väg över Stilla havet. Nere i dunklet på mellandäck trängs en grupp unga japanska kvinnor på rangliga metallbritsar. Deras koffertar är packade med allt som behövs för det nya livet på andra sidan havet: sidenkimonor för bröllopsnatten, kalligrafipenslar och rispapper för breven hem, små Buddhafigurer av mässing till lycka och beskydd. I händerna håller de foton och brev från sina blivande makar, främlingarna som lovat att möta dem på kajen i San Francisco. Kvinnorna drömmer om framtiden. Men framme i det nya landet väntar män de inte känner igen från fotografierna, umbäranden de inte har kunnat föreställa sig och en kultur som de kämpar för att förstå sig på.
Vi kom över havet är lika mycket ett poetiskt porträtt av ett kollektivt öde som en rörande skildring av en mängd individuella upplevelser. Ömsint och omsorgsfullt ger Julie Otsuka liv åt de japanska kvinnor som kom till Kalifornien som postorderbrudar på 1920-talet – från den mödosamma båtresan fram till den dag i december 1941 då de tillsammans med sina familjer pekas ut som förrädare. Fram träder en del av nutidshistorien som ofta har förbisetts i historieböckerna.

Har läst denna bok och jag känner en kvinna som kom hit, till en man via kontaktannons från ett annat land. Det kanske inte var passion, men de fick ett par fina år ihop innan de skildes. Han gjorde det för att han inte var attraktiv på marknaden, en snäll man med bra kvinnosyn. Hon gjorde det för att ge sig själv och sina barn en framtid. De vart alla en familj, välmående sådan. Allt är inte svart eller vitt när man talar om ”köpta” kvinnor. Vilka är vi att döma som har bättre förutsättningar från första början. Att problematisera fenomenet och kritisera kvinnan som malin skrev är två olika saker och det måste man komma ihåg.

Kan faktiskt hålla med dig Maja. Alla kvinnor jag känner tycker om att peka ut andra kvinnor som sämre av olika orsaker. Vi kvinnor borde verkligen ta oss en titt i spegeln ibland.

Oj då – det kanske är dags för dig att skaffa nya vänner? Inga kvinnor jag känner beter sig så och de är ändå några hundra i alla fall.

Det är männen som äcklar mig. Gubbar som tar hit jätte unga kvinnor. Dessa importfruar misshandlas och hotas …en per dag vänder sig till kvinnojourerna. Männen ser dem som objekt som lydiga kvinnor med ”familjekänsla”….dessa kvinnor vill lika lite som en svensk tjej lva och ligga med en gubbe. DET bekymrar mig.

Känner igen det där från när det tog slut mellan mig och mitt ex i höstas, fast kanske en light-version eftersom vi är 20 år – ingen skilsmässa, inga barn. Han dumpade mig (för någon annan dessutom) och jag bara grät hela tiden, varpå våra gemensamma vänner var väldigt stöttande. Men fem dagar efter uppbrottet hade jag sex med en av de gemensamma vänner på fyllan och shit pommes frites vilket jävla liv det blev. Plötsligt hette det – från både mitt ex och våra vänner – att jag hade betett mig ”oschysst” och ”respektlöst”. Nu var det på något sätt lika mycket mitt fel som hans att relationen tog slut, jag blev ifrågasatt om jag verkligen var sådär förkrossad som jag sa, om det var synd om mig egentligen. Blev skitarg, som att jag inte får vara ledsen/upprörd/förvirrad på olika sätt i olika omgångar? Så länge jag sörjde över vårt uppbrott på ”rätt sätt” fick jag stöd. Skulle jag knulla runt fick jag fan ta hand om mig själv.
För övrigt är den bloggen så bra! Hon verkar så himla stark, tror det är bra för andra att hon visar att det här går och man kan, att det är ingen skam i att ett kärleksförhållande tar slut. Jag tror det är viktigt att hon visar för sina barn att en inte ska stanna i ett förhållande där det inte känns bra.

Överlag tycker jag att förväntningarna på att kvinnor ska vara känsliga och ömtåliga slår emot en på många plan – i förhållanden (hur man man vara så känslokall och lämna? Mot sina barn (hur kan man vilja vara ifrån dem?) Eller till och med ihop med janteandan – så blir man bedömd som att man anser sig vara förmer utefter i vilken mån man beklagar sig över saker och ting i sin livssituation. För många kvinnor har det blivit ett sätt att umgås på: att beklaga sig. Nåde den som mår för bra då.

@”Maja” :”.. de accepteras aldrig av andra kvinnor utan betraktas som prostituerade bara för att de valt en man som kan försörja dem .”
Bullshit. 1. Precis som Ella här ovan säger är det knappast någon större konkurrens om de män som ”köpt hem” en thailändsk kvinna för att kunna gå på bruket och skryta om att ”nu j-lar ska det bli åka av. Ställer hon inte upp åker hon ut..” 2. Det är övervägande andra kvinnor, inte män som tar hand om och lotsar in dessa kvinnor i samhället och upplyser dem om deras rättigheter. 3. Känner personligen till flera exempel där thailändska kvinnor tagit tillbaks makten över sina liv. Lärt sig språket, skaffat arbete och en ny man som behandlar dem med respekt. Det är rätt nedlåtande att generalisera en hel folkgrupp som människor som vill bli försörjda av andra. Igen är det kvinnor, inte män som applåderar deras framgång. För mig får de som vill gärna konkurrera om de bättre männen bara en enda av dem slipper behandlas dåligt av de där männen ingen kvinna vill ha.

1. Nej precis, det är väl därför du kallar thailändskan för en ”hemköpt kvinna” (alltså hora), och försöker sänka mannens status genom att påpeka att FRUN är en hora.
2. Det är mycket möjligt, men friköper dig inte från att du kallade henne hora.
3. Uppenbarligen har de ju skaffat sig en ny man då, så någon man applåderar deras framgång. Men fortfarande kommer de att misstänkliggöras för att ha skaffat sig även den nye mannen genom ”hor”.

Men snälla någon!! Det är ingen här som kallar fruarna för h***r, det är DU som gör det! Hela jävla tiden dessutom!
Vi påpekar att de blir köpta, eller lurade kan man också säga, alltså ingår ett förhållande på orättvisa grunder, att mannen är snäll och har det bra materiellt sett – att männen gör så är INTE samma sak som att kvinnorna skulle sälja sin kropp!

så du tycker alltså att horor (ditt ordval inte mitt) är något negativt? att horor är dåliga kvinnor? för det är ingen annan här som verkar tycka det, fyi.
och de här torskarna då, det är bra killar? såna där som alla kvinnor är sugna på?
ta och se över din egen kvinnosyn du ”maja”.

@”Maja”: Att medvetet ljuga eller förvanska någons ord är en ohederlig debatteknik!
1. Läs om, läs rätt! Jag har aldrig och kommer aldrig att kalla någon för ”hemköpt kvinna”. Jag citerar enbart dessa mäns egna ord om kvinnorna.
2. Bullshit! Till skillnad mot dig använder jag inte såna ord om människor. Ingenstans i mina kommentarer finner du det ordet. Varför ljuger du? Märkligt är att du ingenstans problematiserat hur vissa män behandlar kvinnorna och deras osäkra första 2år i Sverige.
3. Varför tror du det? Frånsett dig och några andra rasistiska knäppjökar på botten av utvecklingslådan ser de flesta nämligen dessa kvinnor som människor. Individer. Inte en homogen massa med en och samma egenskaper. Utan som självständiga individer med starkt driv och egna drömmar i livet. Det är du och bara du som kallar dem fula ord här och jag finner ditt trollande inte värt mödan att slösa fler ord på.

1. Det gjorde du visst (om du är Ana).
2. Du behöver inte använda just det ordet för att förmedla just det budskapet.
3. Därför att de kvinnorna utsätts för en massa misstänkliggörande från andra kvinnor just för att de ökar konkurrensen. Det är ju bara att läsa den här tråden så ser man att bara man nämner fruar från östeuropa eller thailand så skriker en massa kvinnor om att de bara skulle vara horor hela bunten.

1.Nej. Förtydligat med citattecken.
2. Lägg inga ord i min mun. Den enda som hamrar in just det ”budskapet” är du. Ingen annan. Fatta.
3. Vad jag och flera andra försöker tala om för dig är att de inte ökar konkurrensen. Det finns män så det räcker och blir över, vet inte vilka kvinnor du träffat som ligger sömnlösa över det? De män som ”importerar” kvinnor och behandlar dem illa är dessutom redan ratade av kvinnor som har ett val ändå. Och även om de till äventyrs skulle vara så att 100% av alla invandrade kvinnor konkurrerade om svenska män så är det snarare männen som bör oroa sig då andelen ensammkommande utländska män mig veterligen är större. Vilket ni kanske redan gör iofs, det skulle ju förklara en hel del av mansdominerade/invandrarfobiska SD’s framgångar..:D
//Over n’ Out

Så är det alltid för kvinnor. Tjejer som vill ligga runt är horor. Men dom ligger runt får ryggdunkningar och ger tips till andra om hur man lyckas…
Min mor blev lämnad för en yngre kvinna (han var dessutom sociopat) och har ett enormt behov av uppmärksamhet. Hon dejtar hejvilt och jag har inga problem med det. Hon måste ju få roa sig. Hade hon varit en man hade ingen tyckt att det vore udda.
Det jag har synpunkter på gällande hennes dejtande är hennes brist på skydd, både fysiskt, emotionellt och sexuellt. Annars skiter jag faktiskt i vad hon gör, så länge hon mår bra.

Män som ligger runt (med vackra kvinnor) får inte ryggdunkningar, de betraktas som konkurrenter av andra män. Därför fungerar det inte att skamma män som ligger runt, eftersom det inte sänker deras status. Att kvinnor utmålar andra kvinnor som lösaktiga är för att sänka deras konkurrensvärde, det behöver inte ha samband med att de är lösaktiga på riktigt.

Öh… jo, det får dom. I killgäng får de alltid ryggdunkar när de har ”fått henne i säng”. Och nej, de konkurrerar inte riktigt, inte i kompisgäng i alla fall. Där snackar de snarare om att dela med sig av bruden. Jag vet, för 95% av mina vänner är killar och jag har varit på så kallade ”korvfester” där jag är den enda tjejen.
De hejar på varandra, ger varandra tips och trix.
Sedan är du rätt naiv om du tror att det BARA är KVINNOR som ger andra kvinnor horstämpel, för det är män också jävligt duktiga på. ”Fan, ligg inte med henne. Hon är värsta horan” t.ex.

Att någon, OAVSETT kön, skuldbelägger kvinnor för att de är kåta och knullar beror på PATRIARKATET. Att du har åsikten att kvinnor har ett värde baserat på hur attraktiva de är för män beror på PATRIARKATET. Att du fått för dig att kvinnor tävlar och slåss om mäns uppmärksamhet i alla aspekter av sina liv, beror på PATRIARKATET.
Att du tror att det pågår en skuldbeläggning av kvinnor mot andra kvinnor à la katastrofalt samhällsproblem pga att vissa kvinnor ”får sig en make” beror på PATRIARKATET. Att du kallar kvinnor smutsiga horor och lösaktiga golddiggers i dina kommentarer för att du tror att det är vad kvinnor tänker om andra kvinnor men inte säger högt, beror på PATRIARKATET.
Att du kämpar så du slår knut på dig själv för att bevisa att det är kvinnorna som är värst mot andra kvinnor och inte män, beror på PATRIARKATET. Att du ens har behovet av att gradera kvinnoförtrycket beror på PATRIARKATET. Att du har behovet av att lägga skulden för förtrycket på de förtryckta, KVINNORNA, och att det behovet är så starkt att du som ensam man nu tagit över ett helt kommentarsfält vars inlägg handlar om kvinnors underordning i ett patriarkat, beror på PATRIARKATET.
Att du ens fått för dig att dina förvirrade misogyna åsikter är relevanta beror på PATRIARKATET. Att du jämför människors relationer till varandra med marknadsekonomiska fördelar och ser på relationer som resultatet av alfahannars konkurrenskraft beror på PATRIARKATET. Att du öht inte har ett annat perspektiv än det HETEROSEXUELLA i dina bortförklaringar, beror på PATRIARKATET.
Utan en patriarkal struktur med tillhörande kvinnoförtryckande kultur hade dessa uppfinningsrika bortförklaringar som du och andra män upptar spaltkilometer efter spaltkilometer av nätets kommentarsfält med, inte ens funnits. Ingen hade förstått vad du och dina misogyna bröder pratade om.
Du polerar golvet medan rötan håller på att äta upp grunden, vilket kommer resultera i att vi alla snart brakar ner i källaren och välkommen tillbaka the dark ages kan vi säga då. Du har tunnelseende. Uppsök läkarvård aka skaffa dig kunskap om vad som orsakat de misogyna attityder som nu dominerar hela världen, inklusive din egen hjärna.

Och BTW, lösaktig på RIKTIGT? Berätta hur en kvinna är som är lösaktig PÅ RIKTIGT! Och svara också på hur det kommer sig att du inte i någon av dina sjuhundranittioelva kommentarer beskriver män som lösaktiga EN ENDA gång. Eller förrresten, don’t bother. Du är full av kvinnoföraktande skit och du är förmodligen inte ens medveten om det. Din patetiska lilla spoling.

Hahaha ååååh!! Jag vart så förbannad tidigare idag när jag började läsa ”Majas” kommentarer att jag var tvungen att stänga ner sidan. Tänkte att jag väntar till ikväll med att gå in igen för då har säkert WDF brilljerat igen och inte blev jag besviken! 🙂
<3 till dig!!

Får jag bara säga en sak Gutterflower och Lina? Jag tycker också WDF är asbra, det är det väl ingen som missat 😉 men jag skulle önska att kvinnor sa ifrån mer, det kan ju göras anonymt på en del ställen på nätet, till exempel kommentarsfält.
Alla kan vi inte vara lika smarta som våra förebilder, men styrka ligger i antal också – många små som säger ifrån har ofta en större effekt än en lysande stjärna 🙂

”Lider hon av ett enormt bekräftelsebehov som om det vore någonting konstigt eller ovanligt eller ens dåligt. Herregud för fan, kvinnor som har ett enormt bekräftelsebehov är ju ändå kvinnor som inte blivit sedda, bekräftade eller respekterade av sin omgivning!”
Rätt säker på att det ändå går att ha ett enormt bekräftelsebehov.

Helt sant. Män har överlag ett ENORMT bekräftelsebehov trots att de blir sedda, bekräftade och respekterade av sin omgivning. De flesta män har ingen botten. Det är som att slänga bekräftelse och uppmärksamhet ner i ett svart hål. De blir aldrig mätta, det är aldrig nog. ”JAG då? JAG slår inte, JAG våldtar inte , JAG är snäll!!! Beröm mig, uppskatta mig, beundra mig, bekräfta mig och gör det nu annars jävlar!!!”

Ja jag håller med! En kan knappt säga något annorlunda, eller fan knappt prata överhuvudtaget, för då blir mannen genast kränkt för att uppmärksamheten för en sekund riktas mot någon annan. Den livslånga curlingen av män visar sig tydligt.

Tycker kommentarsfältet här är underbart. Ger kraft att se så många stå på sig.
Bra försök ändå av Lasse-Maja att analysera kärlekens ”konkurrenskraft” och försöka rättfärdiga sitt egna köp av en eller flera fruar.

Håller med! Blir också väldigt stärkt och peppad av att se kvinnor hålla ihop och försvara varnadra. 🙂 (Blir dock lite nedslagen av de kvinnor som så okritiskt kommer till de misogyna männens försvar genom att hålla med och välja att blunda för den kvinnoföraktande skit de sitter och rapar upp.)

Det finns säkert massor av fördomar och taskig attityd kvar gällande frånskilda kvinnor, men jag tycker ändå att man har tagit bamsekliv framåt till det bättre.

[…] Lady Dahmer skrev ett inlägg i går om hur kvinnor skammas när de lämnar sina män. Mår de dessutom inte dåligt utan kanske firar det hela med att gå ut och skaffa sig ett ordentligt, härligt knull, skuldbeläggs de ännu mer. Madonnan (den gifta uppoffrande mamman) blir horan (den frånskilda kåta kvinnan). Under det här inlägget dök den kvinnoföraktande mannen Maja upp. Han skrev sammanlagt 14 kommentarer med samma innehåll så jag kopierar inte dem, men gå gärna in hos LD och läs själva om ni inte redan gjort det. Här är mitt svar: […]

Jag har kollat på bloggen men jag gillar den inte. Det rör upp en massa från mina föräldrars skiljsmässa, och jag blir förbannad på både henne och hennes ex. Men! Detta är ju mina issues som kommer upp och jag skulle aldrig få för mig att kommentera nåt dömande på bloggen för det.

hej! En väldigt Off topic fråga..: Har läst din blogg flera månader och kom på att jag konstigt nog inte följer dig på instagram. När jag la till dig så märkte jag att du avslog förfrågan.. Såg på twitter att du inte godkände killar det förstod jag men blev det något fel eller ville du inte godkänna mig/någon överhuvudtaget? Skulle vara trevligt med ett svar annars så får jag helt enkelt leva utan dig på instagram 😉

Så här skrev jag och blev publicerad…
”Tyra. Det känns lite fel att detta ang lön kommer ifrån dig då du har haft ett av de få jobben där kvinnor har bättre lön än männen bara för att de är just kvinnor, dvs modell. Har du sagt till dina manliga medarbetare att du får bättre betalt just för att du är bättre modell? Vad har de svarat dig då?”

hej! jag ber om ursäkt om det uppfattades att det var mina personliga åsikter det här, det var hårda ord från tyras inlägg där hon skrev:
”Jag blir bara så irriterad över alla bittra orakade kärringar i landet som inte gör annat än förtrycka männen istället för att bara lägga energin på att själv göra ett bra jobb, leva ett bra liv och vara en god människa.”
så det var det jag tog med när jag tipsade om det inlägget här (i hopp om att folk gick in och argumenterade)

Nejmen gud förlåt!!! Jag känner inte igen dig sedan tidigare och trodde du var en till av alla kvinnohatare som dyker upp som Egyptens gräshoppor överallt. Jag ber verkligen om ursäkt! Tack för att du förstod och inte blev arg, vilket du varit i din fulla rätt att bli.

ingen fara! tycker det är härligt att du är beredd att flippa på nån som uttrycker sig idiotiskt =D

Men det är bra att ni inte kan hålla er ni orakade bittra spolingar som bara klagar. Ju snabbare kvinnoföraktet kommer fram, desto bättre för då kan vi blocka er och kicka ass med er när ni minst anar det. Fy fan vad sjukt det här kvinnohatet är. HUR har det kunnat bli på det här viset???? (retorisk fråga så du behöver inte ”svara” E)

Ja snälla. Kolla in Tyras blogg och senaste inlägg där hon skriver att hon är så ”trött på hela den här feministgrejen”. Jag blir så ledsen. Så jävla ledsen.

Spana in Tyra Sjöstedts inlägg om att män är förtryckta, ska ha högre lön eftersom att de kan lyfta tyngre brinnande stockar än vad kvinnor kan samt att vi inte ska förtrycka de som gör så att vi kan föda barn! Erhhh my goooood. Trillar av pinnen här. Hur fanken kan hon inte se längre? Så sjukt tröttsamt.

Vi ska alla rycka upp oss! Nu räcker det! Vi alla kämpar för att finnas till här på jorden! Vi är födda till att vi kan ge det bästa i livet.
Vakna upp ur dvalan och ge dig inte vi ska kämpa du är inte ensam!
Vi alla är värdefulla presis som vi är vi ska hjälpa varandra till ännu bättre styrka och då växer vi alla!
Tänk på det!
Ju starkare vi tar in styrkan i oss så kommer vi ännu längre.
Vågar vi gå i från relationer som inte är bra då tar du styrkan tillbaka till dig själv.
Fråga nu dig själv vad är viktigast i livet! Vi ska bli och vara respekterade och ta vår kraft till baka!
Ja andas ner i din kropp börja sjunga dansa och använd din kropp i rörelse
alt från träning Qigong , Breema, taichi, feldenkrise. alt beror på att vi andas ner i vår kropp och att vi vågar ta vårt andetag tillbaka och börjar leva igen. Våga säga i från våga kontakta polis om så behövs våga säga att du är värdefull!
Livet går för fort i dag och all nät och mobil bromsar os att bara vara.
jag har inga vänner men vill lära känna nya som är på samma våglängd som jag ! att vi är älskade till det allra bästa att vi ska göra något bra på denna jord! Så upp med hakan våga visa vem du är! tack alla ni som vill snacka med mig!Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *