Kategorier
feminism & genus

"Se till så att inga envisa hårstrån sitter i vägen för ditt självförtroende."


Är det bara jag som blir arg, äcklad och ledsen över budskapet här? En prepubertal liten småsnärta på bilden och tips på hur hon anpassar sig till normen. Läs mer

Tänk på att det är en del av den naturliga uppväxtprocessen och det finns inte någon rätt ålder att börja raka sig. Ger du din dotter information tidigt om hur man rakar sig kan det hjälpa henne att avgöra om hon är redo eller inte.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

92 svar på ”"Se till så att inga envisa hårstrån sitter i vägen för ditt självförtroende."”

ZOMG!!! Jag kräktes lite i munnen när jag läste det här: "(…) dubbelkolla för att se vad andra människor ser? När du har klätt på dig kan du titta dig i spegeln och fokusera på de svåråtkomliga områdena på baksidan av knäna och låren och se till så att inga envisa hårstrån sitter i vägen för ditt självförtroende". :bigeyes:

Va fan… läste vidare på sidan:

"När du har klätt på dig kan du titta dig i spegeln och fokusera på de svåråtkomliga områdena på baksidan av knäna och låren och se till så att inga envisa hårstrån sitter i vägen för ditt självförtroende."

Jäkla hårstrån, va?? Är det deras fel att jag har så dåligt självförtroende. I never knew.

Pssh.

Bilden är ju värst. Hon har rakat sig och får nu massor av positiv uppmärksamhet för det, kompisar som vill känna på benen och oooh-a över dem -.-

Att raka benen så tidigt (och så ung som hon på bilden ser ut att vara) är ju inte spec bra… Gud, jag tänte inte ens på sånt innan jag var 15 år :bigeyes:

"Tänk på att det är en del av den naturliga uppväxtprocessen och det finns inte någon rätt ålder att börja raka sig."

Ba whuut? Hela sidan känns som en parodi!

om jag skulle sakna gränser skulle jag få för mig att skjuta vilt omkring mig. lyckligtvis har jag mina gränser, men känner ändå för att slå någon på käften. vem är så otroligt dum i huvudet att man ens kommer på tanken att intala barn att deras kroppsbehåring är fel?? jag blir SÅ arg!

Nog det mest vidrigaste jag sett på länge.

Äckligt, äckligt, äckligt.

Jag vill bara kväva den människan som skrev det där med mitt håriga underliv! (okeeeej, kanske lät lite fel, men jag blev ju arg!)

"Att raka sig under armarna kan förhindra uppkomst av bakterier som gör att det luktar illa."

Någon som kan bemöta detta?

Alla tips går ut på att man SKA raka sig, sedan är det bara en fråga om när man ska börja :thumbdown:

Det är väl inte fel att diskutera sådant med sina barn, iom grupptryck osv, men ge alternativ. Prata om varför vissa väljer att raka sig, andra inte. Fördelar (och nackdelar?) med behåring.

Min mamma köpte hem rakhyvlar när jag var runt 12 år. Själv rakade hon sig inte alls, men vi pratade om det och hon sa att jag fick bestämma själv om jag ville göra det och varför. Kommer inte ihåg när jag började men det var nog inte förrän något år senare.

HAHAHAH fy fan. Töntigaste jag läst någonsin. Tur jag har en mamma som aldrig rört en strå på sin kropp (hon tar hyveln under armen en gång/år typ). Kommer ihåg hur jag började fundera varför folk (tjejer) inte hade hår på benen. Det verkade bara vara jag. Förstod inte att dom rakade!!

För mig känns den där inledningen om att fråga sin mamma mer som en mensreklam, typ "Hur säger jag till mamma att jag fått mens och behöver bindor?". Snacka om att problematisera och göra naturlig hårväxt till en stor grej och ett problem.

Jag pratade aldrig med min mamma om rakning, hon har inget hår på benen och har således aldrig rakat sig. Dock fick jag någon gång när jag var 12-13 en kommentar av en 16årig amerikansk tjej som blev smått förfärad över att jag inte rakade mig. Min reaktion på det var nått i stil med "Öhhh.. jag är 12!". När jag väl kände för att raka benen så snodde jag nog min styvfarsas hyvel. Fy så läskigt det kändes att krypa ner i sängen efteråt, hu!

För ett par veckor sedan såg jag en dokumentär på SVT där de uttalade sig såhär "En flicka får faktiskt en hel del att brottas med under puberteten, hon får oönskad hårväxt och fetare hy." som jag skrev ett inlägg om: http://tildaf.wordpress.com/2011/05/10/inte-harvaxt-utan-oonskad-harvaxt/

Det irriterar mig när de problematiserar kvinnors hårväxt och förstorar upp den till nått gigantiskt hinder vi varje dag måste överstiga.

"Tänk på att det är en del av den naturliga uppväxtprocessen och det finns inte någon rätt ålder att börja raka sig. Ger du din dotter information tidigt om hur man rakar sig kan det hjälpa henne att avgöra om hon är redo eller inte."

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Så jävla kul! Så sorgligt att det bara blir roligt!

Ett stort trauma skedde när jag precis börjat 6:an och vi är i simhallen. Jag i bikini lyfter armarna och hör ett vrål " UuuuuÄÄÄÄÄÄh du har hÅÅÅÅr under armarna, gud vad ÄÄÄÄÄkligt". Det var en kille i klassen som sa så. Det sluta inte där utan när jag gick hem från skolan i resten av den veckan ropade killarna efter mig om jag "skulle gå hem och raka mig?".

Kan idag inte se vad det äckliga är, hår är ju naturligt. Förstår inte varför vuxna ska pränta in i barns huvud att deras kroppar är onaturliga!

Skulle inte läst detta precis efter middagen känner jag. Jag mår illa och känner för att gråta. Hur i hela världen ska jag kunna skydda min lilla kråka mot den här världens galenskaper?

"Venus-rakhyvlar är särskilt utformade för en kvinnas kurvor – från det ovala rakbladet till handtaget med mjukt grepp."

Så vi kvinnor behöver extra mjukt grepp? x3

Stackars små flickor O.o

De har ju även en kampanj som heter "gör dig fin för din älskling" och vad den handlar om kan du nog räkna ut. Jag mejlade Gillette och frågade hur de egentligen tänkte när de utformade kampanjen, och varför de satte " gör dig fin för nån annan" i fokus. Efter lång tid fick jag till svar att de bad om ursäkt om de gjort mig upprörd och att de av erfarenhet visste att såna mejl kom ifrån känsliga personer. Något egentligt svar på min fråga fick jag aldrig.

Det var det värsta jag sett. Började själv raka benen som elvaåring på grund av sådant där trams! Dessutom lärde jag min bästa kompis senare. Hon fick en lila rakhyvel av mig som hon kunde gömma för sina föräldrar.

haha, Gosh… tror jag slutade bry mig om håret på bena när jag skaffade sambo, det konstiga är ju att folk kommenterar det som om man inte får ha nåra strån här och var det är typ SKAM att ha hår på bena och alla säger att man är luden… jag säger att det är för "annars fryser jag" – och det är de ju faktiskt…. 🙂

Vidrigt! Jag önskar att alla kvinnor bara kunde strejka och vägra raka sig tills det inte blev något konstigt.. Jag hade gärna vart med på det! Är dock inte lika tuff i min ensamhet tyvärr 🙁 Jag beundrar er som vågar!

Men varför blev det såhär?

Kommer ihåg en gång när min kusin var typ 11 år. Vi var ute i hennes familjs sommarstuga och hon var väldigt noga med att raka sina ben. Till saken hör att hon är superblond och att hennes hårstrån inte ens syns.. Hon uttryckte sig att "man vill väl inte se ut som en gris…" Själv var jag tre år äldre och hade knappt tänkt på det där med rakning.

Nämnde detta för min mamma sedan som också tyckte det var konstigt. Hon sa att så var det verkligen inte när hon var ung, hon rakade sina ben första gången när hon var 30… Varför går samhällsutvecklingen bakåt på vissa punkter? :thumbdown:

Det är hemskt. Faktiskt, det är hemskt!

Tänk motsvarande reklam fast för män.

Och massa pojkar som sitter runt en rakad pojke och ser lyckliga ut.

Det finns ju bra inte?

Det känns som om de sätter idealen till att bli så ouppnåeliga som möjligt, för att de vet att det för de flesta är alldeles omöjligt att bli sådan.

Då kan de ju fortsätta att ge oss dåligt samvete och fortsätta "motivera" oss till att köpa deras produkter/kläder/smink/skönhetsoperationer.

Så har de också något att skriva om i tidningarna i all evighet, för de flesta kommer aldrig nå målet för "optimal kvinnlighet/manlighet".

Önskar att ingen skulle behöva bry sig om sånt här alls.

LD, tycker du verkligen det är fel i huvudet på dem som väljer att raka sig? Syftar du till barnen då, för vuxna människor gör ju som de vill, yes?

Anledningar och normer hit och dit, men fel i huvudet kan jag inte hålla med om.

Fy fan. Det värsta är att det var min mamma som gav mig min första rakapparat. jag fattade liksom inte vad jag skulle ha den till…

Klart det inte är fel i huvudet, men lite hjärntvättade är de som känner att de vill (måste) raka sig. Tänk på varför de känner så. Varför känner de att hår på benen inte är naturligt?

Det är ju inte så att det är en medfödd instinkt som vi alla har.

Haha. Jag tror jag dör av skratt.

Detta får mig att vilja spara ut håret på benen tills det går att fläta.

Att hårstrån kan skapa sån uppståndelse. Människor är för underbara alltså. Och märkliga.

Oh dang .. vad är det här? Som om att börja raka sig skulle vara någon slags coming of age ritual, ska man ha ett sex-talk, fast om rakning?

Som många andra, smått illamående ..

Känns som jag borde bli rik och launcha en fet reklamkampanj som propagerar om alla fördelar med att vara hårig, och hur jävla sexigt det är!

VI MÅSTE VÄNDA TRENDEN! 😀

Åh, herregud. Jag blir så ledsen och trött.

Fler härligt idiotiska citat från sidan:

"Tips 4

Måste jag lägga extra tid för att raka mig på gymmet?

Självklart ska du det! Du lägger ju ner otaliga timmar på att träna mage och lår, varför inte förfina dina bästa tillgångar och ge dem en nära och sexig rakning?"

"eftersom puberteten styrs av hormoner och inte modetrender, är det ganska säkert att om hon verkligen vill raka sig, då kan det vara dags."

"Tips 5

Hur ofta ska hon raka sig?

(…) Yngre tjejer behöver inte raka sig lika ofta som vuxna eftersom deras hårstrån är finare och växer ut långsammare. (…) Två gånger i veckan kan räcka, eller så behövs det oftare. Det beror helt och hållet på återväxten. Det handlar om att hjälpa henne utveckla självförtroende"

"Du lägger ner ungefär SEK 400 per år för rakning – det är mindre än vad en ny väska kostar. Snacka om lönsamt!"

Oh darn .. varför? jag vill skratta och gråta samtidigt xD

som om att rakning var något som alla flickor behöver tampas med en dag .. som att det skulle vara som mensen..påminner vädligt mycket om pubertetsinfo som man läste när man var typ 12.. Och jag älskar hur de får in att man måste köpa en ny rakhyvel för varje person som behöver raka sig ..

Jag blir bara sugen på att hitta ett sätt att dra igång en Pro-Hår kampanj, som propagerar för allt som är bra med att behålla sitt hår på kroppen, som dödar alla myter om hår och som berättar för ungarna att hår på andra ställen än huvudet fanimej inte är fult, hår är för fan sexigt!

Vi Måste Vända Trenden! 😀

Jag spyr.

Här om dagen såg jag ett gäng tjejer på ca. 10 år. Sminkade, höga klackar gick de o snackade om hur skönt det är att vara singel nu för tiden. Vart jätteledsen och förvånad, vill inte att min dotter beter sig så som 10 åring. En bekant berättar att hennes 10 åring tycker hon har fet mage, ungen är smal som en planka. Och nu rakar sig småtjejerna också… 🙁

Jag blir inte arg. Jag blir uppgiven. Ledsen…..

Om man övertolkar bilden lite (som jag gjorde) kan man istället se en liten tjej i åldern av 12 (?) där ett par vänner ska hjälpa henne att typ noppa bort håren på benen (därav den handen) och hon sitter lite smått förväntansfull, lite smått rädd, söker stöd av en kompis (därav hålla handen) och undrar hur ont det ska göra, men ändå förväntansfull efter hur "fin och vuxen" hon ska bli……… blä.

Fler guldkorn:

"Tips 6

Hur kan jag hjälpa min dotter stå emot grupptrycket att raka sig?

Grupptryck kan vara stressigt. Påminn din dotter om att det är hennes kropp och hennes val, hon ska börja raka sig när hon tycker att det passar just henne. Det finns inte någon ”rätt" tidpunkt att börja raka sig. Och förstås, låt henne veta att när hon är redo finns du där för att hjälpa henne komma igång. "

Men gud va bra då. Det finns inte någon rätt tidpunkt att börja raka sig, huvudsaken är att man börjar nån gång.

Och sen, att finnas där och hjälpa henne med rakningen "när hon väl börjar (läs: har gett med sig för grupptrycket)" är mycket viktigare än att finnas där och hjälpa henne MOT grupptrycket.

:thumbdown: :rolleyes:

TACK Gilette för att jag absolut nu inser att jag ALDRIG ska köpa några jävla rakhyvlar till min dotter och dessutom SLUTA raka benen själv!

(ja iaf när hon ser… det är svårt det där.. 😛 )

Frågade NÅN sin mamma om benrakning, undrar jag? Mig var det i alla fall grannflickan som lärde. Knäpp sajt…

Å andra sidan lärde mamma mig hur man noppar ögonbrynen – något hon fortfarande uttrycker dåligt samvete över i tid och otid. Jag brukar säga som det är; att jag är jävligt glad över att hon gav mig råd, utseendefixerade eller ej. Jag tillhör nämligen generationen med totalt söndernoppade, skitfula icke-ögonbryn – generationen som nu (när det är modernt att ha ögonbryn, ahahahahahaha!) frenetiskt trixar med smink för att ge en illusion av att de finns kvar. Själv slapp man ju sånt dåra.

Blä, hittade ännu mer:

"Det handlar om att hjälpa henne utveckla självförtroende – låt henne hitta en rutin som fungerar för henne. "

Ja för självförtroende kan man ju absolut inte få om man inte rakar benen. :rolleyes:

Hahahahaha! "Venus-rakhyvlar är särskilt utformade efter kvinnors kurvor – från det ovala rakbladet till handtaget med mjukt grepp".

Amenbavaliksom min hand har så GRYMT kvinnliga former!

Nu slänger jag min Venus-rakhyvel och köper en ny av ett annat märke. Så länge den saknar "venus-teknologi" är jag nöjd.

(PS: Kom ihåg mig-rutan för bloggkommentarer på din blogg fungerar inte för mig. Jag blir aldrig ihågkommen! Stackars, stackars mig.)

Det här var bland den äckligaste sorten av reklam jag sett. Skapa och återuprätta en norm för att få sälja sina produkter, förbannade kapitalism som understödjer och spär på könsstereotyper för sin egen vinnings skull!

Sure jag rakar mig. MEN vad sjutton är det här?! Det fria valet är ju inte direkt vad de skriver fram även om de hela tiden hintar att tjejer väljer själva att raka sig,.. för någon annan.. Mmm ljuva 2011.

;-(

Nu tillhör jag en av dom som faktiskt rakar mig. Men jag är en vuxen kvinna. Såntdär jag läste på hemsidan gör mig bara riktigt uppgiven och ledsen. Tänk att mitt barn ska behöva växa upp i en sån värld.

Vad fan ska man göra för att skydda sin unge från sånt?

"Idag kan forskare konstatera att dagens tonåringar kommer in i puberteten tidigare än föregående generationer." Där ser man! Jag måste ha missat att hårborttagning ingår, eller ska ingå, i kvinnokroppens naturliga mognad.

Du gör verkligen allt för att ha något att klaga på, eller hur? Det står ju, om man trycker vidare några tips, att:

Mina vänner tjatar på mig, men jag tycker inte att jag är redo att raka mig än.

>>>>>

Stressa inte. Precis som att lägga makeup eller följa trender är rakning ett personligt beslut, därför är det bäst att följa din instinkt och göra det som passar dig bäst. Det är normalt och hälsosamt att ha kroppshår. <<<<<

Men du kanske hoppade över det med flit just för att det skulle krocka lite med all skit du slänger på dom? Förstår inte hur du orkar. Orkar vara så extrem och så upprörd och shit..

Klart att man ska få välja själv om man vill ha klänning eller kalsonger, om man vill leka med bilar eller dockor, om man vill raka benen eller odla storskog.. Men då måste man ju få välja själv. Du låter ju indirekt inte dina barn välja själv. Du skrev ju någonstans att du inte ens vill att din dotter ska se sig själv som en flicka, utan ett barn. Men låt henne välja själv vad hon ska se sig som, för det var väl VALFRIHETEN som allt kretsar kring? Skulle kunna skriva milslångt men jag har vettigare saker att göra nu än att irritera mig på ännu en tragisk extrem.

Jag förstår bara inte varför du är så satans aggressiv mot hela världen, det känns som att du har samma personlighet som en sån där som flippar ut och gör en skolmassaker.

chanialuu Problemet är att Gillette ens riktar sig till barn med budskapet om att det är en naturlig process att raka av sig håret. Att de använder sig av argument som självförtroende för att pracka på en norm på människor som är väldigt lättpåverkade.

Det spelar liksom ingen roll att de även säger att man väljer själv när meddelandet är "förr eller senare".

Nej, det är trist att du tror att det bara handlar om att klaga för klagandet skull och inte ser vad det är jag kritiserar (och varför) men det bevisar ju bara att min "tjat" och "gnäll" är så jävla viktigt!

När det gäller valfrihet så är det just det jag ger mina ungar möjlighet till – i FRAMTIDEN. De är nämligen, som alla barn, inte kapabla till kritiskt tänkande och påverkas på ett helt annat sätt än oss vuxna. Att t.ex berätta för min dotter att hon är flicka innabär att alla "sanningar" om flickor kommer att påverka henne (t,ex att flickor är si, flickor gillar det, flickor gör inte så… osv) Det är INTE att ge henne frihet att utveckla sin personlighet. Men det känns som att du skulle behöva läsa lite mer om socialisering, hur kön görs och genus, Jag kan inte förklara det så kortfattat. Jag är övertygad om att du skulle se precis vad jag menar samt hålla med om du hade mer insikt i ämnet.

Och jag lovar dig att jag inte är speciellt mordiskt eller aggressiv. Bara passionerad och engagerad. (och det är inte ett dugg jobbigt, jag har energi att lägga på det jag tycker är viktigt! Har inte du det?)

När jag var 15 rakade jag för första gången benen. Jag rakade bort mina blonda fjun som knappt syntes, de kunde likaväl ha fått sitta kvar (även om de var mörka givetvis!)

Jag blir också äcklad och uppgiven. Bra att någon uppmärksammar detta dock, att någon reagerar!:thumbup:

"Det handlar om att hjälpa henne utveckla självförtroende" Bullshit!

Är det inte meningen att hon ska ha självförtroende från början så hon inte känner att hon måste börja raka sig för att må bra? Jag blir så arg, det är fan inte klokt.

Prepubertal? Tjejen är ledigt 12-13 år och har säkert börjat få hår lite här och var. Det är inte det minsta konstigt om hon börjar känna att hon vill ta bort det. Lika självklart som det är att små flickor ska ha rätt att aldrig behöva tänka på att raka sig, ska det vara att de har rätt till sin egen kropp.

Detta gäller naturligtvis alla kvinnor och män, i alla åldrar. Om en 12-årig tjej börjar få hår som hon inte gillar, ska det inte vara något fel att hon rakar bort det. När jag var 12 år blev jag punkare, är det någon skillnad?

Oavett om ungen vill raka sig mellan benen, på benen eller under armarna, eller huvudet för den delen så är det inte din sak att bedöma om det är rätt eller fel. Det är som det är.

🙁

Fy vad trist, snacka om att kora stenhart pa att gora nagot totalt ovasentligt till ett enormt problem.

Och Gillettes reaktion pa ilskna mejl? Att skylla ifran sig pa "kansligt" folk!

Ska aldrig handlar nagot fran de igen, vilket javla foretag.

Och btw, är det inte lite okänsligt att bara skriva mamma? Det finns en hel del barn och ungdomar som inte har en mamma att fråga. Jag förlorade min mor när jag var tretton, och ett år senare när jag insåg att "man måste ju raka benen" så fanns bara en pappa att fråga. Men det gick jättebra, så för mig känns det som om de utesluter fadern ur det hela, som om man inte borde prata med en man om sånt…

Och de som kanske bor hos en annan släkting eller en målsman man inte är släkt med ens? Jag tycker det minsta de kunde gjort var att använda ett annat ord…

Men sen är ju hela grejen sinnessjuk också… 😡

Jag är helt mållös. Fattar ingen som jobbar med deras reklam hur jävulskt bisarrt det hela är? Och fattar de verkligen inte vad de gör och hur de spär på redan galet osunda ideal?

jag skäms fasen å deras vägnar…

Fy faan va vidrigt!! Snacka om att bokstavligen pressa in ungarna i en jävla mall, nästan tvinga dem att raka sig för om "man inte får bort de där hårstråna så får man ju ingen självförtroende". Snarare tvärtom jävla ****************************************.

Haha, tänkte på det Moa skrev två rader över. Kan ni som faktiskt rakar er någonstans inte spara på håret och posta till gilette? Jag är beredd att donera lite själv, men inte allt!

det fula är att det låter som en naturlig del av puberteten.

gillettes tips för mammor:

Minns du hur det var när det var dags för dig att raka dig första gången? Kanske var det jobbigt att ta upp ämnet med din mamma? var medveten om att din dotter kanske tycker det är jobbigt att fråga dig och leta efter tecken: pratar hon om att hon vill raka sig? verkar hon generad över håret på sina ben? rakar hennes vänner sig? Och, förstås, hanterar du samtalet på ett positivt och stödjande sätt gör du det lättare för din dotter att börja raka sig.

always tips för mammor:

känslomässiga och fysiska förändringar: Du har redan varit med om det en gång, men nu är det din dotter som går igenom det. Börja prata om hennes menstruation i god tid, så känns det lättare för henne att ta till sig sådana viktiga förändringar i livet.

Bara jag som tycker att gillette får rakning att låta lika normalt som mens?!

Jag förstår inte riktigt varför alla här verkar vara så himla upprörda över att folk rakar sig. Jag förstår att man blir upprörd över Gillettes reklam; jag tycker också att den är vedervärdig. Reklam som totalt riktar in sig på normer och är ämnade till att stänga in folk i fack har jag aldrig gillat (slutade prenumerera på Min Häst som 13åring när de började ge ut smink tillsammans med tidningen..).

MEN. Det är en stor, nej snarare gigantisk, skillnad på när folk faktiskt gör ett aktivt val och kan stå för det.

Jag kan säga såhär: Jag rakar mig. Både under armar, på benen och ja… Intimare delar. Varför? Jo, jag gillar att det är lent. Inget annat. Jag gillar inte hår över huvud taget, killar ska också vara lena! 😉 Men det är min personliga smak och jag står för den.

Ska jag ha dåligt samvete för min åsikt? För mitt val? Jag försöker peppa mig själv med att jag duger som jag är och att de val jag gör är okej. Läser därför Lady D's blogg för att förstå att man faktiskt kan tycka om sig själv. Men nu efter att jag läst det här inlägget har den där förbannade ångesten börjat krypa fram igen; "Sprider jag verkligen så mycket hemskt omkring mig med mina rakade ben?" Typ.

Det sjuka är att nu ska man antingen vara för normerna – eller så ska man vara emot dem – för att passa in. Att kompromissa verkar tydligen inte gå, då blir man attackerad från båda hållen.

Vad gör vi när dessa "anti-normer" blivit normer? (Kan ju ta ett bra exempel ang. BH: när min mamma var ung var det "tabu" med att ha BH. Hon som hade ganska stora kvinnliga attribut tyckte att det var fruktansvärt jobbigt att skämdes otroligt för att gå runt i BH. Ingen annan hade det! Sedan blev det mode igen med BH:n, säkert är det många som skäms över att ha BH och nu propagerar alla "anti-normare" att man ska av med BH:n.) Och så börjar den onda cirkeln om igen. Anti-norm som blir norm. Norm som blir anti-norm. Förstår ni? Det kommer aldrig att sluta.

"För att bekämpa klyftor måste man först skapa klyftorna.".

Jag tycker att det är dags att acceptera att alla har ett fritt val. Att vi alla är olika och därför väljer olika. Att ingen är bättre än någon annan. Ingen ska få skit för att man är som man vill vara! INGEN ska kunna trampa på en för att man är sig själv! Vare sig man följer normen eller inte.

Okej.

Sjukt långt inlägg, jag vet. Behövde bara skriva av mig lite, det här är något jag gått och tänkt på ett tag. Hoppas min mening gick fram lite i alla fall.

Ha en bra kväll.

BEA! Jag tror inte det är npb som upprörd över att man rakar sig. Jag gissar faktiskt (helt spekulativt) att majoriteten av mina läsare rakar sig nånstans nångång. Det gör ju även jag!

Och det är som du säger inte ett normskifte vi vill ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *