Kategorier
feminism & genus

Senaste från Paris: Grön hink

Klok individ (myrtille) på FL: När man förundrat frågar en kvinna varför i hela friden hon inte rakar av sig sitt kroppshår visar man bara hur långt det gått i skev syn på kvinnokroppen. Svaret är förstås att man inte rakar sig av precis samma skäl som man inte målar fötterna blå eller inte sätter en hink på huvudet.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

10 svar på ”Senaste från Paris: Grön hink”

ok jag håller med men jag tror absolut inte att de flesta klarar att tänka det där extra varvet.

Att dela upp oss i massa kategorier fyller en viktig social och psykisk funktion vare sig vi vill eller ej. man, kvinna, kristen, punkare, ungdomlig, åldrande… kläder mm som signalerar vilka vi är och vad man kan förvänta sig av oss.

Än så tror jag inte vi kommit dit att en genomhårig kvinna signalerar kvinna eller kvinnlighet. (vilket är skevt) Men däremot så tror jag att en genomhårig kvinna kan hjälpa de som rakar hela sig med att definiera sig som "kvinnligare" eller "bättre" och den hårige blir det läskiga exemplet på hur man inte ska vara.

Statistiskt krävs det säkert en ganska hög procent av håriga kvinnor för att idealet ska ändras.

Väldigt intressant.

Helt sant.

Jag blir arg och ledsen när mina VÄNINNOR ifrågasätter håret på min kropp. Jag får komplimanger för mitt långa röda svall på huvudet men de klarar inte av en liten tuss här och där?

!!!!! !!!!! !!!!!

Dessutom har de mage att klaga på att det kliar och svider i skinnet där de håller på att irriterar huden.

Är det lika fel att män rakar av sig skägget?

Tycker inte riktigt att man kan jämföra att raka bort kroppshår med att måla fötterna blå… haha

Jag menar, trender kommer och går. Likadant med piercings, tatueringar, frisyrer, hårfärg, kläder, sminkning, smycken, vilken bil man ska ha, husdjur, boende, inredning, musik….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *