Kategorier
feminism & genus

Sexualdriften är vår starkaste instinkt. Den försvinner inte för att man slutar köna ungarna. Jag lovar!

Den här befängda idén om att vi bara kan tända på varandra sexuellt om man behåller mystiken mellan könen har jag aldrig förstått mig på. Som om det är så vår sexualitet funkar, som om man med uppfostran och miljö skulle kunna förändra den så pass att vår överlevnad står på spel. Jag menar, om det aldrig funkat att ”bota” homosexualitet så lär det aldrig funka att göra människan asexuell oavsett hur många bruna overaller man klär ungarna i eller vilka pronomen man använder.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

46 svar på ”Sexualdriften är vår starkaste instinkt. Den försvinner inte för att man slutar köna ungarna. Jag lovar!”

Jag tror faktiskt att mycket av rädslan för "hen" och könsneutralism ligger mycket just i en undergrävd homofobi, då särskilt bland män. Folk är så jävla rädda för att uppfattas som homo, eller ännu värre, för att BLI homo. Katerina är ju lustig som får det att låta som att man bara kan bli kåt på sådant som är olikt en själv…snacka om att bortse från homosexualiteten här.. Hon är inte smart här alltså.

Vill utveckla för att det såg lite fel ut: Alltså att utgå från upphetsning/triggers alltid är desamma, oavsett hur samhället ser ut.

Jag såg Katerina m.fl. i TV-debatten igår och jag säger bara… herregud! Jag var fortfarande upprörd när jag vaknade imorse. Om man ska diskutera genus i TV ska man väl ändå ha LITE bakgrundskunskap! Istället för en bra diskussion om alla barns rätt att utvecklas till individer så fastnade diskussionen i flickor och pojkars lek med dockor o bilar. SUCK!!

Men scheisse!! Glad att jag missade Kvällsöppet… jag har alltid tyckt att Janouch är rätt skarp, men jag måste nog omvärdera lite nu.

Janouch är inte den vassaste kniven i lådan, om man säger så. Förstår inte att folk har tillskrivit henne någon slags allvetartitel. Blä.

Och ärligt talat "behålla mystiken"? Det är 2012, jag tror the cat is out of that bag long time ago liksom.

Har gillat Janouch förut,men tappade lite respekten för henne igår, särskilt när hon började skrika om barnmisshandel… Oh Lord!

Jag skrev också ett inlägg om detta idag,med tanke på tv-debatten igår.

Och btw; Jag Älskar dig Lady D.. tack vare dig har jag fått ord för känslan, och kompass o karta för vägen jag vill gå..

Och tack vare dig kommer Min dotter genom mig växa upp och vara bara Minya, och inte sin snippa! <3

Ja hjälp, tänk om folk faktiskt främst blir attraherade av personer istället för kön? Ring polisen! Enkla heteronormen utrotas! Gör något!

Som vanligt verkar många ha svårt att fatta att bara för att alla har samma möjligheter så kommer inte alla att bli likadana. Det kommer fortfarande finnas alla möjliga personligheter och typer av människor, så det är nog inte något problem att hitta någon som man tänder på sexuellt.

Jag känner inte att jag måste tända på ALLA män pga de är så jävla manliga och macho enligt mansnormen liksom. Vilket trams… Sexualitet handlar väl mer om personkemi mellan människor än könsroller i samhället. Fattar verkligen inte det där resonemanget alls.

Känner att min respekt för KJ minskade rejält, för detta var bara FÖR dumt.

Gissar att heterosexuella relationer överlag skulle fungera bättre & hålla längre om vi slutade uppfostra pojkar på mars & flickor på venus.

Den sexuella spänningen tror jag inte vi behöver oroa oss för – men jag som bisexuell tänder på människor, inte kön, så vad vet jag 😉

Säger som många andra; jag har alltid gillat Katerina (eller trott att jag gjort, i alla fall!) men efter gårdagens program (som jag förövrigt orkade titta på trots den sena timman) får jag nog säga att jag ändrat syn på henne.

Pinsamt med barnmisshandelskommentaren.

De där ögonblicken när någon man haft som förebild faller som en sten i mitt anseende, de är inte så roliga faktiskt. Jag utbildar mig till sexolog (och läser genusvetenskap parallellt) och har haft Katerina som, ja, förebild men efter programmet igår och twitterdiskussionen igår är hon bortplockad från pedistalen. Sorgligt.

Det är tråkigt att du inte var med på kvällsöppet, blev du tillfrågad?

Så länge vi inte gör kirurgiska ingrepp på våra könsorgan tror jag det kommer gå alldeles utmärkt att ha sex även i framtiden.

Det tålamod du har i dessa debatter gång på gång ger mig jävlar anamma att orka ta i problemet, ifrågasätta utmana och försöka göra något åt alla dessa sunkiga åsikter som fortfarande uppenbarligen är så inbitna i folk. Tack LD!

Alltså, jag vet inte ens vad jag ska säga längre… HUR kan man tro att människans sexualitet är så bräcklig att den fallerar av att vi tar bort könsnormerna?

Man blir ju deprimerad…

Såg också Kvällsöppet igår.

Jag har svårt att förstå hur Janouch som själv är kvinna kan förneka sig själv massor av rättigheter? "män och kvinnor ÄR olika och det finns jobb som är mer lämpade för män". Jag kan respektera att man inte är påläst, men att vara aktivt antifeminist är bara bakåtsträvande. Det absolut värsta var nog när hon sa att hon själv är feminsit. My ass. Barnpsykologen där var inte heller särskilt bra, hur då en rättighet att veta sitt kön? Ja, varje gång ungen går på toaletten ser hen väl om det är en snippa eller en snopp? Finns ingen anledning att påpeka det jämt.

Kan inte dessa antigenus människor peka ut var i hjärnan "bil-genen" sitter hos pojkar, och hur det kommer sig att det även finns flickor/tonårsjejer och vuxna kvinnor som är minst lika bilintresserade?

Det må hända att det finns biologiska skillnader mellan könen, men psykologiskt är vi mycket mer lika än vad samhäller vill erkänna.

Min sambo sa något så bra när vi diskuterade just det här med kön o könsroller. " Ja folk är väl fortfarande så förbannat rädda för att deras barn ska bli homosexuella så dem uppfostrar dem i roller". Men sexualiteten ligger inte i könet utan i rollen. Alla är vi olika i vad vi tänder på. Det är en roll precis som allt annat. Vi sätter på oss en mask, ett skådespel. Tyvärr är det så många som är rädda för att inte passa in så det är bättre att spela en roll än att vara äkta mot sitt innersta!

Hej

Jag heter jennie och skriver just nu ett arbete om genusdebatten. Du och jag står på helt olika sidor men jag undrar ändå om det finns möjlighet att kontakta dig angående "din" sidas tankar

Mvh

jennie stenmark

KJ gjorde bort sig något fruktansvärt i Kvällsöppet. Jag kunde knappt titta för jag skämdes. Personer som skriker "barnmisshandel" i tid och otid har jag ingen större respekt för. Det var en oacceptabelt kränkning mot den familj som visades i inslaget.

Man blir mörkrädd…. Hur pinsam får man bli? Hon gjorde verkligen bort sig igår, BIG TIME. Har aldrig tidigare haft något emot henne…

Wtf, nä det är nog ingen risk för att folk slutar knulla för att de är sig själva, hahaha. Vilket bull. Jisses vad sexfixerat det kan va ibland. Men då kanske vi kan få bukt på jordens överbefolkning på köpet 😉 Seriöst, don´t fix it if it´s not broken.

KJ har väl sina ljusa stunder men man får sålla, hon är rätt gammaldags. Och jag har alltid tyckt det är lite konstigt att hon skrivit en massa barnböcker om sin dotter Ingrid, men inte ett ord om de andra barnen hon har, som händelsevis är pojkar.

Bdw, jag läste idag en artikel om Svante Tidholm som gjort en dokumentärfilm; "Som en pascha". Han menar att det är könsrollernas fel att män köper sex. För att sex anses va det enda sätt som män kan få ut känslor på (dvs mansrollen). Artikeln var i en lokaltidning men jag hittade en annan på nätet: http://magasinetfilter.se/magasin/filter-11-09/svante-tidholm.aspx

"Om män lärde sig att hantera sina känslor bättre skulle de kanske inte behöva kolla på porr, onanera eller ha sex lika ofta."

Martin – Jag vet mycket väl vad missgynnad betyder. Jag sade absolut ingenting om huruvida pojkar blev missgynnade av kvinnliga lärare (studien visade på det och jag hade inget att tillägga). Det jag motsatte mig var att John sade att manliga lärare bedömde objektivt, vilket inte var fallet enligt studien. Ser inte hur det gör mig till ett fån att påpeka det.

Någon som kan förklara för mig hur man ligger könsstereotypt. Mannen överst? Bara vaginalt penetreringssex? Och varför skulle man inte kunna fortsätta ha sex på det sättet om det nu är ens grej även om könsrollerna breddades/suddades ut? Eller menar hon att hon endast tänder på machokillar och är rädd att dessa ska försvinna? Fast vad spelar det för roll för henne vad nästa generation gör, om hon inte tänder på småkillar då, men det är ju inte så värst könsstereotypt 😛

Men fatta vad jobbigt det kommer bli i framtiden om folk får klä sig och bete sig som de vill. Då riskerar man ju att komma hem med sitt krogragg och sen när kläderna åker av så visar det sig att det är fel kön :-O

Och dom stackar tonåringarna som aldrig har fått reda på vad de har mellan benen, dom kommer ju bli så förvirrade när de ska ha sex. Hur gör man!? För sexualkunskap kommer ju försvinna ur läroplanen nu när vi skall sudda ut alla kön. ;-P

"iA: Och ärligt talat "behålla mystiken"? Det är 2012, jag tror the cat is out of that bag long time ago liksom."

Kvällens skratt! Love it! :thumbup:

Att det ska vara så svårt för vissa! Vi hade kunnat klä oss i likadana kläder, ha likadana frisyrer och anamma samma kroppsspråk och sätt att prata på – och vi skulle fortfarande tycka att det motsatta (om vi är heterosexuella) könet vore grymt spännande och attraktivt. det handlar om en kemisk process i hjärnan, vore den så lättkuvad hade det varit adjöss med mänskligheten för längesedan.

Som någon redan har varit inne på så handlar detta förmodligen om ifrågasättandet av heteronormen, som för övrigt skrämmer och provocerar både män och kvinnor så till den milda grad att de tappar all sans.

De flesta av oss har blivit uppfostrade i redan förutbestämda "mallar" och fått utpekat för oss som barn hur vi är tänkta att "vara" och framförallt vilka vi skall rikta vår sexualitet mot och leva våra liv med.

Vi fostras självklart in i heteronormen. Som flicka får man veta att man, som vuxen, skall gifta sig med en man, flytta ihop och skaffa barn. Ha underbart sex med denne man i ett helt liv. Många gör som vi har blivit fostrade men långt ifrån alla är nöjda med sina förutbestämda "val" och sexlivet mellan män och kvinnor verkar vara det mest problematiska i denna heteronorm. Som Nour sa, hur många har hört talas om att homosexuella har problem med sitt sexliv?

Människor och framförallt män, måste inse att sexualiteten är ens egen. Den uppstår inte i mötet med någon annan människa.

Det skrämmer antagligen människor som KJ att flickor och pojkar ofta riktar sin sexualitet mot samma kön, i tonåren? Det skrämmer kanske att veta att det, i det gamla Kina, Japan osv, var hög status bland män att utöva sin sexualitet med andra män? Det handlar om, som många här är inne på, om homofobi och en rädsla för att "utrota" heteronormen.

Vissa människor tror att bara kvinnor och män är ämnade att dela sin resp sexualitet med varandra och dela sina liv med varandra. För att kunna göra det, måste man tydligen "lära" barn tidigt att inta särskilda könsroller, "sexuella" roller?

Om vi tar bort dessa inlärda könsroller om hur folk skall leva och vilket kön folk skall ha sex med, vad händer? Jo, då tror KJ med flera att den "sexuella spänningen" mellan män och kvinnor försvinner och att vi alla blir homosexuella. Även om så vore – vad skulle vara så "hemskt" med det?

Jag måste bara säga att du är helt fantastisk. Jag har följt din blogg i ett halvår nu och du har fortfarande inte skrivit ett enda inlägg som jag inte hållit med om till fullo. Du har verkligen förmågan att uttrycka dig på ett pedagogiskt och välformulerat sätt och sätta ord på mina (och många andras, skulle jag tro) tankar och åsikter inom dessa områden! Sluta aldrig blogga.

Älskar också att du är inne på Anitha Schulmans blogg och kommenterar alla hennes inlägg i genusdebatten. Varje gång hon skrivit något urbota dumt och oupplyst (vilket tycks ske med jämna mellanrum) så håller jag tummarna för att du varit där och kommenterat och ja, mycket riktigt har du skrivit något klyftigt och genomtänkt som ställer allt tillrätta igen. 😉 Du är grym, helt enkelt!

:love:

"men du förväxlar könsorgan med könsroller". Alltså jag skrattade precis så jag nästan kissade ner mig. Bara för att Katerina verkar tycka att det är ett himla problem om framtidens ongar inte får ligga "könsstereotypt" (WTF?)så betyder inte det att DE kommer tycka att det är det, ett problem alltså. KJ lyckas inte riktigt mentalisera här. Är ganska övertygad om att folk kommer ligga som de vill även i framtiden och det betyder inte att KJ måste ligga annorlunda all of a sudden, så hon kan ju sluta oroa sig för det.

Rädslan ligger väl snarare hos er kvinnor? Sjukt att männen beskylls för allt som några utvecklingstörda individer (förlåt, grupp) att det ska röra sig om dold homosexualitet för att vi vill ha sex med en kvinna och inte en kvinna som klär sig, beter sig, talar som och gör allt exakt som en man…

Tyvärr dödar detta 99% av all romantik där ute… Eller tänkte ni behålla de bitarna och låtsas som att det regnar och bara snacka jäm, host feminism när det passar er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *