Kategorier
feminism & genus

Shit snubbar say to feminister

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

23 svar på ”Shit snubbar say to feminister”

Om du nu surfar på tuben så varför inte titta på filmer om riktig feminism, kanske våga sig en titt på lite kritik? Eller är det för farligt? Jag tror många kvinnor skulle ändra sin uppfattning om dom vågade surfa på lite kritik om feminism, dom kommer se så många kvinnor som faktiskt är en majoritet som är emot feminismen. Kan ni gissa varför?

Min första instinkt till signaturen "Micke" var "hur skall jag förklara för honom?". Men så tänker jag ett varv till, det är inte min uppgift. Jag är inte skyldig att upplysa män/behaga män som påstår en massa saker.

#vardagsfeminism

"Jobbet är för tungt för en flicka" Underbart:D

Hej Micke, alldeles ny här? Jag gissar på det eftersom du ber Lady D och oss andra att kolla upp "riktig feminism". Det låter ganska lustigt i mina öron. Hur definierar du riktig feminism? Har du förstått något vi andra inte förstår?

Sen är det så att riktig kritik är något man aldrig kommer undan. Eftersom du är ny här har du nog inte märkt att här dyker det upp kritik mot Lady D's syn på saker titt som tätt(kolla kommentarsfälten efter inläggen).

Jag tror på rättvisa, och om jag kallar mig feminist så är det inte för att jag tror att många andra gör det, utan av egen övertygelse om orättvisan jag ser omkring mig. Så för att du vet om andra kvinnor som inte vill vara feminister kommer min övertygelse inte förändras. Övertygelse funkar inte så.

Natashja, kan du inte vara snäll och posta en bra boklista? Jag har väl läst några av klassikerna typ Nina Björk, Simone, etc men vill få mer konkret fakta om genus!, är så intresserad! Snälla? Kram!

Så jäävla bra! Vem är den där Bianca? Hon verkar ju underbar! Och så skulle jag också gärna vilja veta lite mer om vad riktig feminism innebär, från den där allvetande Micke menar jag…

HAHAAHAHA!! Det värsta är att.. jag är lite som dessa "Män" tror jag.. Som dethär ordet feminist. Klart man är feminist, men det har liksom en felklang från början.. Det låter så kvinnligt, och feminism är ju inte kvinnligt, det är liksom könsneutralt om något! Eller vad tycker du om just ordet "feminism" LD? : )

HAHAAHAHA!! Det värsta är att.. jag är lite som dessa "Män" tror jag.. Som dethär ordet feminist. Klart man är feminist, men det har liksom en felklang från början.. Det låter så kvinnligt, och feminism är ju inte kvinnligt, det är liksom könsneutralt om något! Eller vad tycker du om just ordet "feminism" LD? : )

Haha, fantastisk! Varenda gång jag hör hanar i min närhet säga sådana saker vill jag bara facepalma till döds.

Fick dock lite dåligt samvete när jag inte kunde komma på särskilt många rappare av honkön jag lyssnar på 🙁

finns män och kvinnor som är feminister, finns kvinnor och män som avskyr feminismen, lite märkligt att kalla den för vad snubbar …… och hur kom g punkten och storleken in ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *