Kategorier
feminism & genus

Svenska kvinnor är horor!

Och så det här argumentet att muslimer ser på oss som smustiga. ”De har dålig kvinnosyn! De tycker att svenska kvinnor är horor!” Jo visst, många gör det. De kommer från en kultur som ser väldigt annorlunda ut och vi har attribut som för många av dem förknippas med en viss typ av kvinna. Inte ok, men förståeligt. Sånt kommer man åt med kunskap och integrering.

 
Men jag vill bara inflika att vi västerlänningar är ganska bra på att se kvinnor som smutsiga, slampiga, horiga, äckliga, fula, okvinnliga samt uttrycka det högljutt så fort nån kliver utanför skaklarna av vad som är ok beteende eller klädsel. Detta börjar tamejfan redan i mellanstadiet.
 
Så perspektiv för fan. Ta ut bjälken ur ditt eget öga osv.
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

27 svar på ”Svenska kvinnor är horor!”

Hej, så himla bra att du tar upp detta med muslimer. Överhuvutaget gillar jag din blogg och läser den varje dag och den tillför alltid något och inte sällan rekomenderar jag den till folk.

Men i alla fall..jag är gift med en man sedan 6,5 år som är arab och muslim från Libanon och det har inte varit lätt med allas fördomar från alla håll och kanter. Min man har verkligen fått sin beskärda del av ohövligt bemötande och fördomar slängt i ansiktet. Jag har själv fått höra och får fortfarande så mkt dumt att jag vill kräkas ibland.

Under några år bloggade jag om det och blev t.o.m hotad pga islam. De sista åren har jag slutat att skriva så mycket om det för jag blev så ARG och TRÖTT eftersom det var som att leva in en evig kamp mot människor som inte kan se saker ur någon annans synvinkel alls. Idioter helt enkelt..:)Fast ibland skriver jag om islam och liknande för ingen ska får tysta mig:)

Så förbaskat bra att du skriver om det! Tack!

Hälsningar Nina

I Talibansverige måste ju våldtagna kvinnor stå i domstol och förklara sin klädsel och sitt beteende.

Vi har långt kvar till jämlikhet i det här landet.

Ironiskt nog är det ofta männen som talar om att "importera kvinnoförtryck" i kommentatorsfält all over internet, som har den vidrigaste kvinnosynen. Kvinnohat och rasism går ofta hand i hand, har jag märkt.

Jag har själv varit med och bevittnat minst sagt otrevliga påhopp mot kvinnor både från killar med ursprung från mellanöstern och svenska killar. Det finns äckel oavsett från vilken etnisk eller religös bakgrund man har.

Perspektiv var det ja, det finns givetvis inga grader i det feministiska helvetet, att prata om och ser ner på ett dekadent promiskuöst beteende är givetvis precis lika illa som att stena en kvinna till döds för att hon kanske var otrogen…

Ni är bara för söta i er enfald.

Svar:
varför är det viktigt för dig att påpeka skillnaden? Är det för att förminska det förtryck som finns i sverige? liksom "titta på de då!" i ett försök att vifta bort vår kritik mot våra egna strukturer. Tycker du att man ska vara nöjd med skit för att nån annan har det sämre?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har aldrig i mitt liv hört en uttalad muslim spy galla över förbipasserande pga deras klädsel. De som pysslar med detta är bevisligen där personerna som hatiskt kommenterade bilden på den badande tjejen du postade för några inlägg sedan, LD. Det är DE som snackar skit, dömer, kallar folk för horor, vill slänga ut folk ur "sitt" land (deras land my ass). Men inte specifikt folk av muslimsk tro. Det har de dragit ur röven.

Min erfarenhet av personer med muslimsk tro är att, de som är sekulariserade ÄR just detta. Och. De är glada, vänliga. De är öppensinnade, accepterar andra som de är och dömer inte — men blir så klart ofta tillfrågade om sin syn på det ena och det andra, praktiskt taget _förväntas_ döma och den som ställt den ofta provocerande frågan blir inte glad förrän de pressat fram ett svar, vilket tillfrågaren sedan tolkar så trångsynt som möjligt och dessutom som ett svar från alla i världen med muslimsk tro.

De personer med muslimsk tro, som jag har lärt känna i mitt liv (och det är inte så få), lägger sig inte i vad andra gör med sina liv, de är uppenbarligen vänner med MIG ( = ASqueer sekularistateist) och de förespråkar kärlek och förståelse. Simple as that.

Burros: "att prata om och ser ner på ett dekadent promiskuöst beteende"

snygg omformulering på den vidriga kvinnosyn du besitter! för du lurar väl ingen att denna "diskussion" någonsin riktas mot "dekadenta, promiskuösa" män?

Jag sitter vid min arbetsplats och läser och läser och läser, kan inte sluta för jag brinner verkligen för dessa frågor…ja för alla frågor som rör jämställdhet åt alla oavsett kön, religion, kultur, härkomst, åsikt osv. Jag kommer från Bosnien, jag kom till Sverige när jag var 8 år gammal och jag kom hit inte för att jag ville utan för att jag var tvungen pga. den religion som jag är född i. Jag är nämligen född som muslim och man kan enbart genom att höra mitt för och efternamn direkt förstå vilken trosuppfattning jag tillhör. Jag, min familj och de flesta som jag dvs. Bosniska muslimer tvingades lämna våra hem och våra liv pga. vår religion för att någon ansåg att vi inte borde existera att vi borde utrotas. Vet någon av er hur det känns att få det vitt på svart att du pga. något osynligt, något du inte kan ta i anses inte vara värd att existera på denna jord!? Och låt mig göra en sak klar och tydlig… inte bar jag, min mamma, min syster eller någon annan kvinna förutom våra äldre slöja, slogs av våra manliga familjemedlemmar eller på något annat sätt utmärkte oss förutom att du på mitt namn kan höra när det uttalas att jag är muslim. Perspektiv, kunskap och viljan att lära sig något nytt…tja, det kommer man långt med. Jag är ateist och jag anser att alla religioner är bara en källa till ondska , otolerans , är fördömande och saknar insikt. Men jag förstår varför vissa av mina vänner efter kriget valt att bära slöjan och jag skulle aldrig någonsin fördömma dem pga. detta. För när någon bestämer att du inte bör existera ja, har du överlevt något sådant då vill du bara visa hur mycket rätt du har att existera oavsett vad.

De som slängd ord som hora omkring sig till mig, mina kvinnliga vänner och mina kvinnliga lärare är definitivt inte svenska.

LD: För det första är det viktigt att påpeka skillnaden just för att att det är en gigantisk skillnad…För det andra så finns det inget förtryck i Sverige, ert snack om "patriarkala strukturer" är och förblir konspiratoriskt trams MEN det är här det blir väldigt väldigt intressant i diskussionen för detta handlar lite om vilken typ av människa man är för mig och vilken vilja man har till att sätta människor i fack, som antirasist, antifeminist och antireligion så är det precis lika hysteriskt roligt för mig att se er feminister som tror på tomten ursäkta menar könsmaktsordningen och därmed inte har några problem att döma ut icke-homogena grupper som det är att se kristna klaga på muslimer eller rasister som klagar på "Svenskfientlighet" ni förstår inte att ni är exakt samma typ av människor och staten borde införa kurser för er samtliga i självinsikt.

Stina: Ni tror inte att den lyckliga horan finns, jag håller med och tillägger att den lyckliga slampan inte finns, det var allt jag menade med det, min kvinnosyn vet du ingenting om, vem vet kanske jag tom. är kvinna.

Vanda: Ja det såg du väl? Man får lägga sig på den nivån som utgångspunkten läggs på, tala till bönder på bönders vis sas. 😀

Egentligen är det varken muslimer eller västerlänningar som har en smutsig kvinnosyn. Det är snarare männen som uppfostras, oavsett kultur till att se kvinnan som deras sexleksak. Jag förstår nog varför en muslimsk kvinna skulle täcka sig. För att skydda sig själv, men samtidigt måste ju mannen börja koppla bort hjärnan från kuken och inse att vi också har hjärnceller.

Ordet hora är skapat av mannen för befria mannen från skuld. Man lägger all skuld för sexuellt umgänge på kvinnan, våldtäkt är kvinnans fel, mannens om köper prostituerde gör inget fel, det är "horan" som lockar honom i fördärvet.

Det finns nog inget ord som ensamt synliggör patriakalt förtryck genom historien som ordet hora.

Det sitter i djupt i det strukturella samhälleliga medvetandet.

Det är alltså ingen slump att män använder det ordet mot kvinnor som tar plats och att det används i samband med mycket negativa företeelser i samhället.

Den som använder ordet säger alltså egentligen inte annat än att han är en del av de män som är horkarlar och en våldtäktsmän. Kan vara värt att tänka på.

Integrering är inte heller lösningen. Interkulturalisering är det vi vill ha. Ett tillstånd där vi alla visar intresse för olika kulturer och lever i samspel med dessa. Där vi har förmågan att kritiskt granska våra egna normer och värderingar samt kultur och samtidigt möta andras med nyfikenhet.

Precis som att SD som är de som tycks oroa sig mest över mångkulturens kvinnoförtryck och allt hedersvåld (oh wonder why…) men samtidigt vill dra ner på rättigheterna för svenska kvinnor och gärna ser att var och en vet sin plats.

Burros: istället för att bara slänga ur dig påståenden så kan du gärna lägga till belägg för dessa också om det ska finnas ett uns möjlighet till trovärdighet eller debatt på ett vettigt sätt. Dadaistisk meningsbyggnad gör det inte bättre. Jag tror jag anar vad du fiskar efter men det är inte så lätt med ditt upplägg, men om jag fattat dig rätt så är det enda jag har att säga att ALLT är relativt utifrån kontexten oavsett fenomen som tex förtryck, fattigdom mm. Det är inte kärnfysik att räkna ut och det är idiotiskt att påstå att problematik inte existerar. Men jag förstår att du lever i en fantastisk bubbla.

Burros: Lite svårt att ta dig seriöst överhuvudtaget med kommentarer som "feminister som tror på tomten ursäkta menar könsmaktsordningen", du kommer inte komma särskilt långt genom att nedvärdera den ideologi som delas av merparten av de som vistas här. Skulle vara intressant att ha en konstruktiv och riktig diskussion, men ser ingen direkt potential till det i dina kommentarer just nu. Antingen är du intresserad av en diskussion och får då komma med konstruktiva och eftertänkta resonemang, eller så kan du lika gärna låta bli att kommentera (eftersom det i sådana fall endast betyder att du vill komma hit och vara dryg).

Alfa: Haha för all del vill du inte förstå skillnaden mellan att konstatera något och att påstå något så får du gärna göra det men sluta då att att svara mig och slösa min tid, pajas.

Sofia: Vill ni tro på ert konspiratoriska anti-intellektuella trams så får ni gärna göra det men du kan inte kräva att jag ska ge det någon som helst legitimitet haha vem fan tror du att du är.

Visst snuttan vi kan ha en "konstruktiv och riktig diskussion" om du vill men igen, för typ 3e gången redan på denna blogg bemött då det jag säger och utveckla varför jag har fel, säg inte bara "du har fel" som sagt det dög i sandlådan på dagis inte nu.

Vad exakt är det du invänder emot? Att det finns grader i helvetet?

Svar:
Nu kommer jag varna dig här. Du har genomgående haft en väldigt föraktfull och hånfull attityd. Du slänger dig med kränkande påhopp och härskartekniker. Lägg ner det och börja för en vuxen dialog, annars kommer jag blocka dig. MIn blogg är inte en plats för antifeminister att slänga skit i.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Aha LD var det inte du som sa att du inte censurerar? tsss 😀

Jag bemöter gärna andra vuxna med en vuxen dialog men lämna då först sandlådan, för 4e gången, det räcker inte att säga "du har fel" hur ska det kunna bemötas på ett vuxet vis tänkte du? Kan man inte ens specificera vad det är jag har fel om kan man inte räkna med några bra svar heller, då har man satt nivån ganska rejält lågt inte sant?

Svar:
Nej jag har aldrig påstått att jag inte cencurerar. Nu har du förväxlat mig med nån anan. Min blogg är en diktatur och jag blockar och raderar ganska friskt när jag tycker det är befogat.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

men men vi kvinnor här väljer själva hur vi vill klä oss inte religionen läs männen islam är trots allt inte kompatibelt med ett västerländskt samhälle försvara för fan inte muslimer och deras kvinnosyn isåfall vet du inte vad du talar om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *