Kategorier
feminism & genus

Tack Gillette Venus för att ni försöker sälja idén att jag behöver era produkter för att väcka min inre gudinna

Jaja, det var kul så länge det varade. Jag visste ju givetvis att jag inte skulle hänga kvar. De blev nog vettskrämda när de insåg att något så okvinnligt hade chans att vinna. (Tack alla ni som hjälpte till!) (nej, jag fick ingen motivering eller ens mail om att de tagit bort den) Men är det inte lite ledsamt egentligen att man som kvinna måste se ut på ett speciellt sätt för att duga? Att mina ben inte är välkomna att delta i tävlingen eftersom att jag inte uppfyller den kvinnliga normen? Att jag upprör? Kommentar hittar ni här.
Jag har en god lust att skriva ett argt mail egentligen. Faktiskt. Röra om lite i grytan. Ifrågasätta. Bara för sakens skull.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

95 svar på ”Tack Gillette Venus för att ni försöker sälja idén att jag behöver era produkter för att väcka min inre gudinna”

Jag kan fatta att människan anser att det är orättvist. Men vad gick egentligen tävlingen ut på? Att man skulle visa upp sina ben?! Är det sen någon då som ska sitta och döma hur snygga ben personen har? Jag måste säga att det låter som en väldigt konstig tävling. Konstigare än tävlingar där man dömer utseendet.

Jo, rör om i grytan, snälla. Det de gjorde är ju inte OK någonstans! Uppenbarligen var det över 200pers som tyckte att du hade vackrast ben (åh hemsk mening) och det kan man inte bara radera sådär utan vidare. Censurera. ?!?!

Eller gör en facebook. Genom att sprida budskapet om att Länsförsäkringar hade nekat ett lesbisk tjej ersättning då hon fick skylla sig själv att hon blivit misshandlad på tunnelbannan då en man blivit arg för att de kysstes så ändrade sig länsförsäkringar. Jag tror man kan göra en sådan sväng av det här. Hinner inte fixa just nu men om någon har tid att göra en grupp eller likande så hoppar jag gärna på och sprider. Måste jobba nu dock.

"Dumma jävla våp som saknar en hjärnhalva eller två" stämmer bra in på de som tog bort din bild. Idioter.

Säg ifrån högt och tydligt, du har ju språkets gåva, och de borde få höra att de är dumma i huvudet. Nej, alla måste inte ha rakade ben, men att förneka att det finns personer med håriga ben är helt galet.

Stod det ens någonstans att rakade ben var ett krav för att få vara med? Håriga ben kan också vara lena liksom…

Jag fattar inte… Du skickade in den bilden som du visat på din blogg, 200 pers röstade på dig och sedan tack vare en persons kommentar så tog de på din bild och därmed avslutade ditt deltagande? Det låter ju fan bisarrt! De får ju vara tydligare med reglerna om det ska vara på det jävla viset.

huruvida man rakar sina ben eller inte skiter jag i. det är upp till var och en. men det är väl självklart att ett företag som säljer rakhyvlar inte utser en vinnare som inte rakar benen. det är som om saab ha en tävling där man ska visa sin bil och jag kommer med en cykel.

Jag tycker ditt deltagande i den där tävlingen var riktigt bra gjort, och jag gav min röst till dig på direkten. Det är kul att någon vågar röra runt i grytan, eller hur man nu ska uttrycka sig. Ge folk en tankeställare. Orättvist att de tog bort ditt bidrag, men det var väl "förståeligt" från deras sida, då det var helt klart underförstått att de enbart ville se snygga tjejer i klänningar med nyrakade ben.

Dock hade det väl varit mer ok om de även tar bort de som hade jeans etc. på sig. De ville väl se benen? Sen tycker jag också att din bild var ju jättefin, med rödmålade naglar.

Sen tror jag också att hade de varit mer positiva till ditt bidrag hade det väl tänkt nått i den här stilen: "åh, hon har inte rakat benen på 100 år, så självklart ska vi hjälpa henne med att hon vinner tävlingen. Så där kan man ju inte se ut… yadi ladi da. Tjejer måste raka benen för att vara kvinnliga."

Massa komplett bullshit d.v.s.

//Anna-Maria

Så jävla tramsigt! Om man startar en sådan tävling får man acceptera att alla bidrag / kroppar inte är likadana! 😡

Om någon hade gjort kreativa benfrisyrer med sitt hår och sålunda använt en rakhyvel? Hade det varit okej? Visste inte att kravet för att vara med var just hårlöshet.

Kasst!

Stod det någonstans att man måste ha använt deras produkter för att få ladda upp sina bara ben? Dålig stil… skriv ett argt mail och rör om i grytan för varför skulle du inte få vara med? Kräv om inte annat en motivering iaf.

alltså, jag fattar ju på ett sätt att de kanske inte har någon lust att se din bild som vinnare. Med tanke på deras produkt. Men de borde de tänkt på och skrivit in i reglerna typ "lägg upp en bild på dina nyrakade ben". Att i efterhand ta bort dig när du dessutom leder, är förjävligt.

Fan de kunde väl ha lite humor och sett det som att ja den här kvinnan behöver ju verkligen en gilettevenus, kolla lurvet liksom.

Riktigt dåligt av dem faktiskt.

matilda: det köper jag. MEN varför är tjejerna med byxor på sig kvar då?

Och att inte vinna är en sak, men att inte få vara med ens.

Fan vad dumt egentligen, en del tycker ju att håriga kvinnoben är sexigare än rakade! Stod det nånstans på deras hemsida kanske att man var tvungen att ha just RAKADE ben? I tävlingreglerna? SKULLE INTE TRO DET! Så jävla dumt alltså, du borde skicka ett arg mejl! Du fick ju folk som röstade på dig (I know I did!) och hon som skrev kommentaren måste ju vara helt bakom flötet..

Men vilket konstigt argument "den som har flest vänner kommer vinna" Så är det för det första alltid i såna tävlingar, för det andra tycker ju alla dina vänner att dina ben är snyggast, och varför skulle inte vi vara värdiga att rösta?

Jag blir riktigt arg! Och vad är det dom säger i reklamen "hjälp fler tjejer att känna sig fina", snacka om hjärntvätt att man måste ha välrakade ben. Det värsta är att man går på det utan att ifrågasätta, en reklam som denna får mig att vilja dra en sopsäck över huvudet och aldrig mer visa mina fula okvinnliga ben som jag egentligen älskar och är stolt över.

ARG!

Men skämtar du? Har ditt bidrag raderats och ingen förklaring? Det står ju ingenting om att benen måste var rakade för att delta, utan att "Tävla med ditt bästa stylingtips senast den 1 maj, och inspirera fler att våga visa spirorna i vår." och "Sprid vårkänslan med din bästa barbenta bild." Ska kvinnor få duga och "våga" visa sina ben i sommar så ska mångfald premieras och alla former av ben accepteras. (Kanske blåögt förvänta sig att naturligt hår skall accepteras med tanke på produktens och arrangörernas budskap…).

Ps. Du är grym och inspirerar mig!

Tävlingen gick ut på att man skulle visa upp sin egna stil med benen. Så alla stilar var inte välkomna alltså? Vilket j*vla H-vete…

jag ska f*n lägga upp en bild på mina ben jag också – jag rakar inte benen men jag har ljusa hårstrån så frågan är ju om dom ser att dom är orakade? Och om man då skulle vinna är det ju bara att säga "In your face – jag rakar inte ens benen!" Haha inte för att jag tror att jag skulle vinna, men you get the point 😉

Kan inte ännu fler lägga upp sina orakade ben? Och se om dom orkar ta bort ALLA bilderna?

Vilka jävla idioter! De med jeans då? De visar ju knappast benen! Kanske är även de orakade? Hur motiverar de då att de inte tar bort dem? Skriv Natta skriv! Det här är så feeeeel!!!

:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Vafan. Om det var nån som hjälpte andra tjejer att känna sig fina så var det ju du. Men fuck att duga som den man är liksom!

Jag blev verkligen ledsen, hoppet i mig släcktes när jag läste detta, så jag gick in till din deltagande sida och skrev ett (mild) surt kommenterar.

Du fick rekordsnabbt höga röster og låg på nr 1, sen tog du bara bort bara för att de tycker att det är inte fint.. tävling lät ju "Hur stylar du om ditt ben", alltså inget "rakade ben = visa upp!"..

Så de tycker att min ben är också ful? Jag har ungefär likadan som din ben. fuck them. =(

Men vad i helvete!!?

Varför får dom med byxor oc hon som målat benen gröna vara med då?!!!

Så jävla dåligt att inte ens skriva till dig att bilden tagits bort!

Tror dom kanske att du photoshoppat bilden?

Vaa? Så himla dålig stil!

Det stod ingenstans att benen måste vara rakade!

Det vore ju himla skoj om det kom in hundra andra orakade ben… hinthint!

haha, älskar detta, att de själva inte ens hade tanken på att detta kunde ske, hade kankse vart på sin plats att specificera reglerna lite om man nu inte ville att nån skulle vara smartass, looovley!

Damn jag la upp mina ben också men den är tagen med min skit-dåliga mobilkamera och det syns inte ens att dom är liiite håriga….so much for that statement. aja om ni vill kan ni ju gå in och rösta på mig ialla fall hehe…om det hjälper så är mina ben i af väldigt knubbiga och bleka =)(men otroooligt fina)

Du borde maila dom och begära en förklaring eller kanske ladda upp bilden igen eftersom det verkar bli något fel?

Det skulle vara kul om typ 15 stycken laddade upp bilder på sina orakade ben och alla låg i topp…. vad skulle dom göra då?

Så himla fräckt att bara ta bort ditt bidrag. Som andra påpekat finns det ju bidrag som inte ens visar upp några ben.

Jag rakar alltid benen, håller inte med dej om allt du skriver, men tycker du är skitball. Verkligen. Det behövs en nagel i ögat både här å där. Kram Asta

Kom igen nu alla 😀 bomba med håriga-ben-bilder! (Jag sitter på jobbet och har ingen kamera, mina ben är knappt fjuniga när de är orakade så det skulle inte ge någon större effekt)

Bambi: Det är min idé också! Vi synkar ihop att så många som möjligt fotar sina håriga (eller bara mänskligt knubbiga och bleka) ben och sen hjälps vi åt att rösta upp alla dessa bilder i toppen!

Jag är på!

Gud vad arg jag blev när jag såg att de tagit bort ditt bidrag! Så fult gjort. Tävlingen handlar ju faktiskt om att styla benen som man själv tycker är snyggast och du tycker ju att de är snyggast orakade D: så det här är ju bara löjligt. I så fall tycker jag de ska skriva med i reglerna att man MÅSTE ha rakade ben.

Jag tänkte ladda upp en bild på mina orakade ben men jag tar mig inte förbi inloggningen! Den ber mig bara tillåta åtkomst men då jag gjort det börjar det bara om. Bah! Jag som blev så peppad på payback.

Nu har jag skickat ett argt mail både till Gilette Venus och MTV.

Och Matilda (snyggt namn förresten, men jag är inte säker på att du förtjänar dess dignitet). Din jämförelse haltar något enormt. LD visade sina ben precis som man skulle. Hade hon visat armarna hade man kunnat fundera över din jämförelse, men inte annars.

Nu har jag också gått in och lämnat sur kommentar till Ida, letar efter en email adress till Gillette. Var det någons om såg i beskrivningen till hennes blogg att hon "inte tycker man ska följa trender slaviskt" och "trivs du i det du har på dig så strålar det igenom" – maken till hypocritical inställning har man väl aldrig stött på…

Ingrid, jag hittade ingen mailadress till gilette utan gick in på deras hemsida och skickade i det vanliga kontaktformuläret. Jag tänkte att budskapet säkert går fram ändå. MTV som har anordnat tävlingen är det lätt att få kontaktuppgift till via hemsidan.

Aftonbladet (wendela)! Expressen!

Vet hut för fan. De frågar efter en sommaroutfit eller fina sommarben, de skriver inte att det ska vara RAKADE ben. Det står dessutom "Vem inspirerar dig att visa benen i sommar?"

Har ett skitbra svar på den frågan; Natashja!

Varför får du inte vara med då. Grrrr!

Sååå töntigt att du vill (och dom gör det) alla dina bloggläsare ska kommentera o "försvara" dig i kommentarsfältet. Antingen gör du väl det själv om du nu inte kan acceptera: Att orakade ben inte passar in i en RAKHYVELSkampanj. Är det så konstigt att förstå? Herregud va folk ska tro gott om sig själva. Hade du haft rakade ben o dom hade tagit bort dig hade det varit konstigt men inte nu eftersom du uppenbarligen inte använder deras produkt.. självgod för att du har en stoor blogg??

Emmapemma: tror du att vi är så tröga att vi inte fattar vad gilette är ute efter? Det är ju exakt det vi ifrågasätter och det LD ifrågasätter när hon skickar in ett bidrag där hon visar upp sina håriga ben. Vad har det med att vara självgod att göra?

Har också skickat ett argt mail till dem. Tycker att detta är urfånigt!

Jag blir dock glad att så många reagerar och står på de naturliga tjejerna sida 😀

Off topic! 🙂 Du var med i min dröm i natt! 🙂 Jag träffade dej och Ninjan på nåt lekpalats eller så och vi hade jätteroligt. Tror drömmen har nåt att göra med att jag tror att vi trots att våra åsikter går isär, i de flesta fall, så skulle vi ha rätt skoj ihop IRL.

Har så många vänner som skiljer sej från mej när det kommer till politik, feminism m.m., men när vi lägger det åt sidan och bara är, så klickar vi som fan. Skulle vara skoj att se om det var detsamma med dej. 🙂

Creepy stalker-varning på det här kanske, men skit samma. 🙂

Nu drar jag till Hemsedal. Ha en trevlig helg!

Jag skrev denna kommentar:

Hej! Jag heter Evelina Johansson och jag är 18 år. Jag måste säga att jag är otroligt besviken och ledsen över att ni (Gillette och MTV) har en sådan stenålderssyn på kvinnans "sätt att vara". Att ta bort en bild på ett par håriga ben är inte bara upprörande, utan också diskriminerande. Ni diskriminerar en människa p.g.a. att hon väljer att vara sig själv. Vad sänder det ut för signaler till unga (men även äldre) kvinnor? Ni kan inte bestämma hur människor ska se ut eller hur de ska vara och de ideal som ni tycker är rätt är inte rätt för alla. Ursäkta ordvalet, men det är tamejfan hemskt att ni tror att ni kan bestämma över andras liv. För det är precis det ni gör; ni bestämmer att det är fel att ha håriga ben. Men denna tävling skulle väl handla om att visa upp sina ben precis som de var och vara stolt över dem? Är det bara jag som tycker att det luktar dubbelmora härl?

Själv har jag ganska håriga ben och om jag inte rakar dem praktiskt taget varje dag, så har jag svarta hårstrån på benet. Så hur tror ni det känns för mig att se detta? Jag får det upptryckt i mitt ansikte att jag är fel. Att de som har helt perfekta, lena ben är rätt. Jag gråter. Gråter för att ni får massor av kvinnor runt om i världen känna att de inte duger för att de inte har lena ben.

Ni borde skämmas.

Oj, vilken utveckling det hela fick!

Bara med tanke på allas reaktioner så borde du, och jag menar borde verkligen, ta och röra om lite i grytan. Du är så duktig på att kämpa för dina barns rättigheter, så kom igen och kämpa för dina egna nu, även om det bara gäller en liten tävling.;-)

Det brinner i huvve på mig just nu! Vad i helvete?? Jag hade inte en aning om att tävlingen hette: "Visa dina rakade ben"! Visst kan jag förstå att vissa anser att det motverkar Gilettes syfte (rakhyvlar + raksmörja = rakade ben), men what the fuck????? Att ta bort din bild är en och skär diskriminering!

Jag brukar gilla det du skriver, LD, men det har var ju bara vansinnigt. Varfor ska du vara med i en tavling dar du uppenbarligen inte ar malgruppen? Bara for att provocera (och pa ett ganska barnsligt satt, dessutom)? Du framjar inte nagons sak genom att gora det har.

Jag skrev ett inlägg om detta och har länkat kontaktsidor med mailadresser till både Gillette Venus och MTV OCH aftonbladet om man vill tipsa om detta.

http://emmakaagaardkristensen.blogg.se/2011/april/jag-kanske-ska-borja-kalla-mig-feminist.html#comment

__________________________________________

btw, jag har försökt ladda upp en bild på mina håriga ben men det står bara Eror på deras hemsida… får testa senare 😀

Snacka om att aktivt leta efter något att irriteras över, det är en tävling där gilette är huvudsponsor.

Gilette för er som inte vet gör rakhyvlar så för mig är det självklart att de vill ha med folk i tävlingen som representerar deras företag.

Det krävs inte mycket tanke för att lägga ihop 2 och 2.

McDonalds hade ju aldrig valt ut någon som öppet väljer bort deras varumärke.

Eller om pepsodent haft en tävling så antar jag att de inte hade velat att deras vinnare skulle bojkottat tandborstar och tandkräm.

Att där finns bilder på tjejer som inte visar benen eller bara ansiktsbildet behöver ni ju inte gnälla om, dom kommer diskas för det står ju rätt tydligt i reglerna att det ska vara en barbent bild.

Nej jag rakar inte heller mina ben och tycker det är viktigt att upplysa och visa ungdomar speciellt att det är okej att se ut som man vill.

Men detta är faktiskt löjligt.

Tävlingen går ut på att inspirera andra att våga visa sina bara ben men om man är hårig så ska man gömma sig eller?

Personligen hatar jag att raka benen men törs inte visa dem håriga. Så jag har gått i långbyxor och leggings de senaste tre åren… Mina ben är väldigt bleka 😉

Jag har nu både skickat argt mail OCH ringt och klagat till MTV som hälsar att dom sett det här (gissar att vi varit rätt så många som klagat, hehe!) och nu ska ändra i tävlingsreglerna så att det uttryckligen ska vara en tävling för rakade ben. Forfarande unket, fattar ju att gillette vill sälja sina produkter men va fan…sen när måste en tjej vara rakad för att vara fin?! Kul tävlingidé annars ju, somriga bilder på bara ben gör en ju liksom på gott humör, men tydligen kan man bara vara fin om man som tjej passar in i sin roll. Från och med nu blir det aldrig mer gilette för mig.

Josefin, ja herregud så unket! Isåfall borde de seriöst lätta upp på snacket om skönhet för annars kommer det tydligt stå att snygga ben är rakade ben och det är ett helt sjukt ideal att sprida. Troligt att de fattar det?

Aeriel: men inte är det väl gilettes fel att du inte törs visa benen?

Jag är lite rund av den enkla anledningen att jag älskar mat och är lite rädd för gymmet.

Men då kan ju jag anmäla mig till första bästa bodybuilder tävling sen när jag blir diskad pga brist på muskler kan jag ju bara hävda att musklerna finns under allt fett.

Dessutom är det ju diskriminering att mina gömda muskler inte duger.

Alla kan inte ställa upp i alla tävlingar så enkelt är det ju bara.

Alla borde maila Aftonbladet och alla andra tidningar de kan komma på! Maila också de ansvariga för tävlingen. Det kan fan inte vara okej att ändra regler bär tävlingen startat! De bör ju i så fall ta bort alla som inte har slätrakade bara ben! Kanske de borde ta bort tjocka och bleka också!

FAN jag får inte upp min håriga benbild!!! Nån som vet vad som kan krångla?

När jag klickar på LADDA UPP BILD kommer en ruta med texten "logga in med facebook" upp men det händer inget när jag klicka på logga in?!?!?!?!?!?

Ida har redan fått min röst 😀

Men jag sätter mig gärna på tvären i skittävlingen genom att bidra med ytterligare ett par äkta ben 🙂

Lägg upp benen igen!!! Så röstar vi igen!! Ryker benen en gång till så anmäl eller gå till Expressen/Aftonbladet eller vad fan som helst!

Så nu ska dom alltså ändra tävlingsreglerna till ENDAST de som rakar benen…men borde de inte då ändra till de som ENDAST rakar sig med Gillettes grejer då?

De finns ju säkerligen dom som rakar med engångsrakhyvlar, med karls rakhyvel, vaxar, kör med epilator eller helt enkelt ett annat märke? De borde i så fall också bli diskade…

Ibland har jag rakade ben, ibland inte.

En sak är i alla fall säker. Från och med idag är det inte Gilette-hyvlar som kommer göra mig hårlös!

Jag tipsade aftonbladet!

Här är mailet:

__________________________________

Gillette Venus och MTV har en tävling just nu där man ska lägga upp en bild på sina ben för att vinna ett pris…

Dom skriver ”inspirera fler att våga visa spirorna i vår” och en Kvinna som heter Natashja Blomberg som driver bloggen http://www.ladydahmer.se la upp en bild på sina ben och landade på första plats bara efter ett par timmar, nu har dom tagit bort hennes bidrag för att hon hade orakade ben!

Detta bör tas upp för att motverka all press som vi tjejer känner över sommaren och stranden och som Gillette Venus och MTV spär på genom att göra detta.

Här kan ni gå in och se vad Natashja Blomberg bidrog med i tävlingen:

http://ladydahmer.se/2011/april/utkast-april-13-2011-1.html#comment

Natashja har över 1500 prenummeranter på sin blogg och tusentals läsare varje dag så detta är en stor sorg för alla oss som läser hennes blogg och för alla som kämpar för att känna sig bekväma i sina egna skinn… rakad som orakad.

Hoppas ni tar detta lika allvarligt som vi gör!

Mvh Emma Kaagaard Kristensen

____________________________________________

Vi kan ju alltid hoppas på att dom tar upp det på typ wendela eller liknande 😀

Oerhört korkat beteende att ta bort bilden och sen dessutom ändra reglerna efter att tävlingen startat!

Men är det inte bara hävda att du har rakat benen (nån gång i livet) och sen gett fan i det för att du inte gillat någon hårborttagningsprodukt? Och att du nu "vääääldigt gärna vill prova Gillettes hyvel för den verkar ju ta bort både hår och självkänsla" eller var det "ta bort hår och ge självkänsla"?

Oavsett vilket, så urbota korkat av de. Jag tyckte dina ben var (och är) fina! :-d

Ni som rostar pa Lady Dahmer och liknande 'protestinlagg' i den har tavlingen. Rostar ni for att ni genuint tycker att hon har de snyggaste benen (med eller utan har) eller 'bara for att'? Om det ar det senare sa ar ni minst lika omdomeslosa som tavlingen sjalv.

Jag håller med Jessica Grahn. Varför ska du vara med i en tävling där man visar upp sina rakade ben om du inte rakar benen? Det känns ju totalt meningslöst. Varför stödjer du ens sådana här tävlingar genom att delta? Det begriper jag inte.

Jag tycker du är löjlig nu, och jag vet att du skiter i vad jag tycker.

Så jävla dålig stil! Brukar sällan hålla med dig helt i dina inlägg, men man ska fan få vara som man är! Och man kan inte ändra regler i pågående tävlingar!

Här ska fotas och läggas ut håriga ben nu genast bara för att!

Oj, vad många utropstecken det blir när man är upprörd. 🙂

Emelie: Självklart röstar vi PÅ LD:s ben för att de är de finaste och vackraste! De benen står för mer kvinnlighet än vad Gillette någonsin skulle kunna göra. Det är det naturliga som är det finaste!

Men Priceless, det jag stör mig främst i denna tävling är att folk minsann får ställa upp fast de har byxor på sig eller inte visar sin ben alls, vad har de i tävlingen om rakade ben att göra då? Och varför tas inte de bort? Och från början handlade det om att visa fina inspirerande bara ben. Och ja, det tyckte jag att LD gjorde.

Skulle jag kunna så skulle jag ta en rakhyvel i hand och stajla mina benbehåring. Kanske göra ett hjärta eller ränder och sedan delta i tävlingen. Det om något är väl stajlade vårben?

Tyvärr så går det inte eftersom jag bara har små, fjuniga hår 🙁 Kanske nån annan känner sig manad?

Det säger sig självt att håriga ben inte kan vara med i en tävling som Gillette sponsrar. De gör rakhyvlar som används för att ta bort hår. Det vore väl urdumt för ett köttproducerande företag att tex rösta fram en vegetarian i en tävling för "din bästa smörgås med skinka". Självklart vill företaget sälja sina produkter och gör så via olika typer av marknadsföring. Vetskapen om detta fanns redan vid bidragets lämnande. Avsikten var en helt annan.

…med det inte sagt att företag inte HAR värderingar som vissa ifrågasätter, upprörs av och är hemska. Hur ska då feministrörelsen och vurmare för individens frihet knäcka Gilette, som står för värderingar som de ogillar? Kan man börja med ett par håriga ben? Ja, kanske det. 😉

Saken handlar, som jag tolkar det, ett ifrågasättande av samhällets syn på hur kvinnor ska vara och man har i det här fallet tagit rygg på Gilette för att framföra detta. Kul idé som jag gillar, men att det uppstår förvåning över bildens borttagande, förvånar mig. Utgången var klar från början.

Jag hittade den, ha, ha! Helt underbart! Jag såg inte att det var du när jag letade. Var så inställd på en bild där man kunde se dina ben igen så jag missade nya bilden helt:-)

Dock synd att man inte ser benen bättre MED hår!

Men det ska bli intressant att se/höra MTV's kanalchef i morgon som ska svara på frågor ang detta med att den första bilden togs bort.

Och frågan är om den andra bilden kommer att få vara kvar…du leder ju med hästlängder:-)

Heja dig för din kamp för att vara hur fan du vill. Men: Tävlingen går väl ut på att styla en outfit och faktiskt visa sin egen stil? Närbild på håriga ben = jättefint men kanske inte direkt en oufit. = inte ett klockrent bidrag i en outfit-tävling? I reklamen säger dom att fler ska våga visa benen. Inget om att dom måste vara rakade, Gillette säljer rakhyvlar, det är klart de nämner rakade ben i sin reklam? Men dom har inte förbjudit orakade bidrag, väl? Jag tycker du skulle ladda upp en barbent bild såsom du verkligen går klädd istället. Och visa hur fin du är.

Men, Gilette.. det är ju rakningsprodukter osv. Det är ju klart att de vill ha rakade ben på bilderna då?!

Annars är det ju som om man skulle ha en tävling om en vegitarisk rätt, så lägger någon in en bild på en stor stek tex 😛

Det finns delade åsikter i den här frågan. Och jag kan hålla med argument från båda hållen. Men oavsett vad som är rätt så tycker jag att vi ska lägga upp håriga tävlingsbidrag mest bara för att irritera dem!

Jag har helt missat det varit en tävling. Är själv bara återförsäljare för dem, men gudinna för mig har inte med utseende att göra. Hade Gillette varit lite smarta, hade de låtit din bild vara kvar, det hade garanterat genererat en massa positiv reklam. Nu får de istället en massa skit. Inte så smart agerat och tråkigt för oss "oskyldiga" återförsäljare.

Håller med dig om att varför skulle man inte duga för att man inte har välrakade ben! Att Venus skulle väcka gudinnan i dig känns ju inte aktuellt år 2011… Själv rakar jag benen då och då men jag glömmer alltid köpa rakblad. Nu har jag hittat sajten GilletteNow där man kan prenumerera på Gillette Venus. Supersmidigt och billigare än i butik.

Hej. Var glad över att du inte blev antagen. Av Gillette venus rakhyvlar får jag stora infektioner i hprsäckarna av lotionstripsen på hyveln, kliar som sjutton. Sedan tyckte jag även att hårväxten stimulerades på benen, jag såg ut som en karl på benen. Nej en helt vanlig engångshyvel fungerade bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *