Kategorier
feminism & genus

TÄVLA & VINN BÖCKER FRÅN SAGOLIKT BOKFÖRLAG!

Pride kör igång på Måndag och avslutas med paraden på lördagen. I samband med det tänkte jag passa på att tävla ut, inte bara en bok, utan TRE från Sagolikt Bokförlag! Vad passar bättre än böckerna om Jösta och Johan? Sagolikt Bokförlag kommer dessutom hålla seminarium och sagoläsningar i Kungsträdgården under hela Prideveckan. Missa inte det! Regler: 1. Gilla inlägget på Bloglovin’ (och om ni inte redan prenumererar, gör gärna det!)
2. Skriv en riktigt bögig kommentar

Tävlingen avslutas på Lördag den 6’e augusti. Lycka till!

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

76 svar på ”TÄVLA & VINN BÖCKER FRÅN SAGOLIKT BOKFÖRLAG!”

:-s

-Tänk om det vore så enkelt i vårt vanliga liv; att chansen fanns att bli tre genom adoption oavsett vem man älskar och vill ha barn ihop med.

//Elin

Gillar, prenumererar sen innan och klurar lite på en riktigt bögig kommentar nu.

Nej men jag skulle vilja vinna för vi väntar just nu en liten bög här hemma, har en flicka som bara gillar rosa och klänningar, en flicka som bara gillar bilar och "pojk" kläder så jag är rätt säker på att det blir en härlig liten bög som väntas ploppa ut i oktober och vad passar inte bättre då än att läsa dom här underbara böckerna för alla trollungarna.

Oj, en riktigt bögig kommentar? Eftersom det inte finns något typiskt bögigt skriver jag varför jag borde vinna i stället: Jag jobbar som förskollärare och skulle verkligen behöva med genusmedveten och samhällsmedveten litteratur på jobbet! Vi har lånat några av böckerna från Sagolikt förlag på biblioteket, och tycker att de är superbra! Men det skulle vara bra med egna original på förskolan 🙂 (och jag har gillat på bloglovin)

Gaah, det är ju jättesvårt att skriva en bögig kommentar när man inte är varken HBTQLIA (homo, bi, trans queer, lesbisk, inter, aerobics, helt enligt mästerbögen Jonas Gardell) och allt vad det heter! dramaqueen

Jag gillar böcker… hm… Jag vet! Härmed kommer jag ut som bokbög! Och bokbögar behöver bögböcker. Såklart.

Har självklart gillat på bloglovin' :thumbup:

Bögig kommentar? Jeez, det vet jag inte hur man skriver. Men jag kommer förmodligen att leva i en "regnbågsfamilj" om ett par år – eftersom jag kommer skaffa barn på egen hand. Då tror jag att det skulle vara extra bra för mitt lilla troll att få läsa om andra speciella familjer! :-d Sen vill jag förstås att både mitt och andras barn ska lära sig just det – att folk och familjer är och ser ut olika, och att det är något bra. Olikheter är roliga och härliga, och tänk vad tråkigt det vore utan dem (klyshigt men sant!). Om inte annat så blir de en perfekt present till förskolan jag börjar jobba på, när jag är färdigutbildad om cirkus 3 år. Under tiden kan jag läsa dem för en bekant unge till mig, som tyvärr blir uppfostrad i enlighet med könsrollerna. Det är nog nyttigt för honom att få se att det inte behöver vara på ett visst sätt! Egentligen är han rätt "ostereotypisk" men jag märker att han skäms när man märker att han t.ex. leker med dockor och liknande.

Totalt obögigt inlägg, men det är så jag känner i alla fall.

Håller tummarna, för jag tycker det är så fina böcker!

Jag har en syster med en pojkvän som är homofob och en aning korkad(utöver homofobin alltså) skulle gissa på att en barnbok skulle vara rätt sätt att nå ut till honom.

Eller ge mig ett gott skratt när jag får läsa högt för pojken.

Eftersom vi är en familj bestående av två flator som (såklart) uppfostrar tre småbögar så behöver vi ge dem inspiration för hur vi i framtiden ska få bli farmödrar. 😀

(Kan rekommendera Prinsessan Kristalla från samma förlag – äldsta barnet (samt vi mammor) älskar den!)

Jag var på biblioteket idag och lånade en hög icke-normativa barn- och bilderböcker. Jag blir varm i hjärtat av att läsa dem, och jag är 23 och barnfri. Jag råkar bara brinna för böckerna och samhällsförändringen. Och nu denna tävling, wunderbar(n)!

Gillat!

Och asså,jag e ju typ så mycket bög/transa man kan bli utan att ha kuk mellan benen. Dvs jag gillar att dansa disco,jag kollar på melodifestivalen,jag har haft rosa peruk på mig,jag har ibland håriga ben fast höga klackar,jag tycker Rickard Wolf e snygg,jag är pysslig,tänder på killar och vickar på stjärten när jag går..och och…är inte ett DUGG fördomsfull;)

JAG VILL VINNA!:D

Då jag själv är bisexuell och öppen för det mesta 😉 Så är det ju självklart för mig att ungen ska uppfostras på rätt sätt! Bögfober kan slänga sig i ån eller lära sig älska så som man vill bli älskad själv.

Puss o hej! :thumbup:

Nu har jag skaffat bloglovin', börjat prenumera på din blogg och gillat det här inlägget. Fett boeg!

Nu ska jag berätta någonting riktigt bögigt för dig Natashja.

När jag gick i högstadiet brukade jag och mina vänner sjunga en sång som de hittat på, den gick såhär:

I'm walking dowm the street and I feel so gay

Gay gay supergay aaaaaaaah gay gay supergay aaaaaaaah

(sedan fortskrider den så, om och om igen)

Nästa lördag ska jag se Prideparaden och glutta på bögar, see ya there! 🙂

Jag gillar och följer!

Jag vill vinna dessa böcker eftersom jag vill lära varelsen som bor i min mage för tillfället att kärlek inte ska begränsas till kön. Dessutom är jag en riktig faghag!

Gillat på bloglovin nu. Jag vet inte riktigt hur en bögig kommentar låter så jag skriver nåt annat..

Jag skulle vilja lära pyret i magen om alternativ. Många i omgivningen har alldeles för trångsynta åsikter och det vill jag inte att mitt/mina barn ska få. Detta är ett sätt att lära barn tidigt att det är okej att vara "annorlunda".

Det hade varit kul att vinna i alla fall.. Tack för bra åsikter! Har lärt mig mycket av dig.

Oh oh oh.. har gillat och har aaaabsolut inget bögigt att skriva men känner att jag skulle vilja ha dessa böcker till mitt barnbarn som är tre år. Jag jobbar rumpen av mig för att föra in genusperspektiv i hans liv så dessa skulle passa så bra!

För övrigt i lite smörig anda så följer jag din blog varje dag och diggar dig stenhårt!

Bögig kommentar hm…

Vem bestämmer vad som är bögigt och inte??

Nä jag vill vinna så två av böckerna kan får komma till mina barns förskola och 1 i våran egen bokhylla. Så att även mor och farföräldrar kan läsa för sina barnbarn och öppna sina sinnen och lära sig acceptera att alla är vi olika, det är ju inte bara barnen som behöver lära sig att alla är vi lika mycket värda. Kanske kan man även nå äldre genom att dom får läsa böcker med sina barnbarn 😉

Jag är prenumerant sen lääänge och bara älskar't! Har gillat på bloglovin och skulle bara älska att få vinna de här böckerna och dela ut dem bland alla makens syskonbarn… så jag kan sprida hbt budskapet vidare i det heteronormativa samhället som omger oss…

Bögig kommentar? Ja du det vet jag inte men jag vill ha böckerna =)

Appropå bög så har jag alltid velat ha en bögkompis så om det finns en där ute för mig så är det bara till att kontakta mig =) =) =)haha

Jag har kollat in dom böckerna länge och har velat köpa dom till mina barn. Tycker dom är fantasktiska.. så det hade ju varit kanon att vinna dom.

=)

(gillat!)

Jag fostrar mina barn till att vara bög & lebb (enligt andra haha), men jag har ingen omkring mig som är det! Böckerna skulle hjälpa mig att få barnen att förstå 🙂

De ser bara mamma-pappa-barn överallt!

Vad är en bögig kommentar? 😀 Enligt en del filmer jag sett så är det "You go giiiiirlfriend", men har aldrig hört en bög säga det "på riktigt". Det generaliseras ju för fullt i filmens värld.

Jaadu vad ska man skriva? Jag och min kille håller just nu på och försöker uppfostra en liten bögkille – vi resonerar lite som så att om vi försöker leda in honom på "stereotypt bögiga" grejer så kanske det kan väga upp allt indoktrinerande från resten av samhället han kommer få utstå som försöker göra honom till en tuff karlakarl.

Prenumererat sedan länge och gillar!

Vi har läst om Johan och Jösta på bibblan och dottern tyckte jättemycket om den. Hon blev skilsmässobarn för några månader sedan och det är rätt ovanligt bland hennes kompisar, så ännu mer normalisering av "alternativa" familjekonstellationer skulle nog göra henne gott. Vinner vi den tänker jag dessutom propsa på att få läsa den för alla små prinsessungar jag känner:-)

Jag måste fråga dig, har du sett The Arrivals, eller "Ankomster" som det heter på svenska? Där visar de bl.a. hur man satt in dolda budskap om sex och satan i DISNEY filmer. Det är sjukt absurt, och man får se hur figurerna snabbt visar sitt kön, hur en påvefigur har stånd, den är en snobb bildad i slottet i lilla sjöjungfrun, och saknar man ner ljuder så säger de "take off your clothes" i bl.a. Alladin.

Genom en kommentar ska jag visa mig som värdig vinnare… Okej… Låt se då.

Jag har alltid kämpat mot normerna, alltid. Redan när jag bara var ett litet barn. Jag vägrade de som alla andra flickor hade.

Jag var så inne i det att jag till och med fick för mig att jag var en pojke. Att jag inte är det insåg jag när de riktiga pojkarna skrek till mig att jag inte fick vara med och spela fotboll eftersom jag är tjej.

Idag hatar jag fotboll, det satte spår.

Jag har inga barn själv, men jag har två gudsöner. Jag försöker och jag tror mig lyckas nå fram, att lära de om viktiga ting i livet. Saker som inte förskolan och dagis gör.

Min dröm är att när de får frågan: "När fick du lära dig att man kan vara homosexuell?" ska de svara att de aldrig lärde sig det, "så är det bara."

Min "världsdröm" är att ett barn ska kunna fråga "vad är det för fel på dina föräldrar som INTE är homosexuella?"

Jag kanske låter löjlig, jag kanske är löjlig, men jag tycker att jag har rätt (och jag har oftast det).

Jag är bara 19 år och om jag kan nå fram till människor nu… jag vågar knappt tro vad jag kan göra i framtiden om jag får chansen!

Förändra världen kan ingen, det lyckades inte ens Jesus göra, men tänk om jag i alla fall kan få en människa att ändra åsikt. Förstå, se, reflektera. Hur underbart vore inte det?

Jag vill ha dessa böcker,

jag behöver dessa böcker,

jag FÖRTJÄNAR dessa böcker.

Jag är bra!!!

Jag växte upp med en pappa som homosexuell. Eller han kom ut med det 99 när min mamma och han skilde sig. Så då var jag 7år. Jag vart mest ledsen för jag trodde inte att jag aldrig skulle få syskon. Men sen gick det bra! Det värsta utav allt var att min pappa var tvungen att flytta ifrån våran lilla by.. (Han var rädd att folk skulle stöta ut honom) Så han flyttade till Stockholm.

Pga att människor hade svårt att acceptera homosexuella var en 7årig liten tjej tvungen att bo ca 20 mil ifrån sin pappa.. (men det har gått jätte bra).

Jag tror att småbyar som Hällefors borde ha böcker som dessa!

Jag vet inte om jag kan skriva en bögig kommentar. Men jag kan skriva att vi har inte så många bögar (eller folk som inte är heterosexuella) i vår bekantskapskrets och dessa böcker skulle vara bra att berätta för lillkillen att det finns familjer som ser annorlunda ut.

Har också gillat på Bloglovin'

Är med. 🙂 Har två av dessa böcker men vill ha den tredje & ge dom andra två till mina tvillingsyskon på 3 år. :thumbup:

Kan komma med en lite rolig kommentar från min morfar (som är homosexuell) som han sa när vi pratade i telefonen om det här med genus, att folk på allvar tror att pojkar blir bögar av t.ex rosa. Jag hade strumpbyxor på min son, med ankstjärt. Jättesött. Men fick en sån där kommentar från en släkting, att han "kanske skulle bli bög". Morfar sa då till mig att då får jag hälsa att det är släktdrag från gammelfjollan (istället för gammelmorfar) 😉

Svårt att komma på en bögig kommentar 🙂

Jag skulle behöva böckerna då jag är från en liten bonnhåla i Skåne där intoleransen är hög. Jag behöver böckerna för att Ludvigs släktingar ska kunna vidga sina vyer…;-P

Jag använder inte bloglovin men hoppas att jag får vara med och tävla ändå…

Vinner jag så åker böckerna direkt till förskolan där jag jobbar. Vi behöver lite vettiga böcker där, speciellt ur genusperspektiv – något du lärt mig mycket om! Tack för det 🙂

jag har gillat.

pratade om homosexuallitet med min 7åring häromdagen. och hon tyckte det var lite konstigt att man kan bli kär i någon med samma kön, även om jag pratat mycket om det här hemma, då jag själv är bi.

så har jag alltid försökt att visa att alla är lika värda.

men boken om gösta och johan skulle vara så bra för henne, och se att det inte är så konstigt.

Jag försöker få barn med en Rugbyspelande fransman. Nu ska ju fransoser vara feminina överlag 😉 lite krokodilsko och öppen kråsskjorta men jag har fått tag på ett riktigt maskulint exemplar som aldrig nånsin hört talas om genustänk. Flickor är rosa och pojkar är blå. Typ. Dessutom bor jag i Frankrike och har ingen enkel tillgång till svensk litteratur. Men jag älskar barnböcker och har redan för många år sen hittat "Malin och Lisas mammor gifter sig". Trots det så kommer jag att kämpa i motvind så jag vill gärna ha hjälp. Dessutom kan han ingen svenska så han kommer ha noll kontroll över barnböckerna 😉

Åh min son vill ha'rom. Jag vet inte hur jag ska böga till det. Tänka, tänka. Jag är stjärnfamilj seddu. Ingen pappa. Pappan utbytt mot dansk sperma. Min son behöver nog lite hjälp, lite lektyr. Dessutom sätter jag på honom all regnbågens färger. Förutom svart. Helst gult och lila. När folk kommenterar hans rosa solhatt säger jag "han är som bekväm i sin manlighet seddu". Då blir det tyst. Ha-ha! Ge oss böcker, för bövelen. 😀

Bögig kommentar…hummmmma. Jag gör som många andra och skriver varför jag tycker vi borde vinna :o)

Vi har en liten son som vi försöker uppfostra genusmedvetet. Ibland är det en kamp mest med hans pappa som tvärvägrar att ta på honom vissa saker (läs allt rosa) med motivationen att han tycker de är fula. Häromdagen köpte jag ett par urfina lindblomsgröna strumpbyxor till lillfjant – hans pappa AVSKYR dem för att de har en rosa katt på rumpan. Jag tycker katten är söt och byxorna, som kallas leggings är sådär fulsnygga så med en snygg KISS-tshirt till blir de perfa!

Jag älskar att läsa böcker både själv och för liten och då hade dessa passat perfekt. Vi vill att han ska respektera alla människor och tycka att de har ett lika värde och vad passar bättre än dessa böcker för att göra homosexualitet till ett "normalt" (dåligt ord men fann inget bättre) inslag.

De här böckerna är ju helt underbar. I och med att jag bara är 19 bast så är det inte direkt aktuellt just nu att kunna läsa de för mina egna barn, däremot har jag en liten systerson på snart fem år som jag gärna skulle vilja läsa böckerna för. Jag är flata och tyvärr är det inte någonting som vi pratar om i min familj, men jag vill att min systerson ska lära sig och förstå att det inte är något fel vilket jag tyvärr tvivlar på att han kommer få lära sig av resten av min familj. Jag vill inte att min systerson ska se min som annorlunda eller "onormal" när han blir äldre, must save him while I can!

Be loud and be proud! 🙂

En bögig kommentar för mig är helt enkelt en helt vanlig kommentar. Så. Nu har jag skrivit en.

Och… JAG VILL VINNA!!! 🙂

Känner att jag vill utveckla mig lite…

Jag blir lite ledsen Lady Dahmer, när du ber oss skriva "bögiga" kommentarer. Är det verkligen särskillt roligt när det bara befäster den typiske bögen?

Självklart kan man skoja, men bögar är ju ÄNNU mer utsatta än tjejer. Folk är ju så hemskt fördomsfulla och elaka mot dem. Du skulle väl inte be oss skriva något rasiustiskt om boken handlade om antirasism? Jag tycker inte att det var särskillt roligt, tvärtom. Jag tycker att det sparkar på dem du försöker hjälpa genom att rekomendera böckerna.

Jag kommer förresten att försöka köpa dessa böcker. verkar sjukt bra. Hade jag tyckt att dina "lottningsvilkor" varit bra hade jag gärna varit med och rekommenderat det. Så blir det dock inte. Förlåt.

Har inga bögiga kommentarer. Men skulle vilja vinna denna bok så inte min dotter tar åt sig av sin ofrivillige homofobiske pappa.

ANNIE jag ser det inte så. Humor är ett vapen. Jag hade absolut kunnat be mina läsare skriva nåt fördomsfullt om invandrare som villkor. Det handlar inte om att nedvärdera utan om att belysa det faktum att vi alla har föreställningar.

Slappna av! Ingen av mina homoläsare tycks ha tagit illa upp. Det ÄR fakiskt ok att skoja ibland. 🙂

Haha! En bögig kommentar.. Hmpf! 😀

Jag har två vänner. Kvinnliga. Gifta. Har två små barn. Jag är fadder till ena.

Hur fint vore det inte att ge bort en bok till morsorna och barnen 😀

Eller varför inte till mina barn. För dom är det visserligen inge konstigt alls att barnen har två mammor 🙂 Inte nu iaf..

Vare sig jag vinner eller ej så får jag tacka för att du länka till boksidan. Ska absolut skicka efter en och annan bok 🙂

Halloj,

Har gillat och har dig på bloglovin sedan länge 🙂

Jag skulle vilja vinna för jag jobbar på förskola där vi jobbar mkt med genus och jag har aldrig sett dessa böcker.. därför skulle det vara roligt att få läsa dessa böcker för barnen på förskolan 🙂

Kram kram

Har gillat inlägget men bögig kommentar vette sjutton. Däremot skulle jag gärna vilja vinna böckerna för att ge till svägerskan. Hennes bonuspojk älskade rosa och Hello Kitty tills nyligen och jag misstänker att hans pappa, som har lite småproblem med "fjolliga pojkar" kan ha ett finger med i spelet. Häromdagen sprang pojken omkring och ropade att killar är bäst 🙁 Han hade gärna fått dessa böcker för att lära sig att inte alla pojkar behöver vara macho och inte alla människor har en kärnfamilj (vilket iofs inte han heller har eftersom hans föräldrar inte lever tillsammans)

Asså ooooooh maj gaaaaaaaaaaaaaad vilka söööta böcker, jag bara måååååååååååååste ha dom, kom igen, ge dom till MIIIG för jag är störst bäst och vackraaaast 😉

Kuk + kuk = det manligaste som finns.

Vem kom egentligen på tanken att bögar skulle vara omanliga?

Jag håller alla tummar jag har för att jag ska vinna. Jag vill att min systerdotter ska få läsa de här böckerna!

Jag gillar och följer dig sen tidigare.

Jag vill vinna böckerna eftersom jag har två små bögar här hemma. 😉 En som är alldeles konstigt fachinerad av rumpor och en som bär alldeles för mycket rosa för sitt eget bästa (enl hans pappa.) =)

Jag behöver utbilda min vi-bor-i-en-byhåla-i-dalarna familj. De här böckerna skulle bli jätte fina presenter till mina kusiner, kan slå en liten skräll i familjen samtidigt som jag får in en fot i rätt riktning.

Självklart har jag gillat på bloglovin! 🙂

Jag har gillat inlägget på bloglovin nu 😀

En riktigt bögig kommentar får bli ett bögigt minne med min bögvän:

Min kompis.. min bögpolare.. skulle förlova sig med sin kille och gick in på en guldsmedsaffär. Tittade på ringar och bestämde sig för vilka han skulle ha

"två ringar av storlek 20 tack.."

kassörskan tittar på honom frågande som om han vore lite halvt korkad och inte förstod nått

"öööh… i NORMALA FALL så ska tjejen ha en ring av lite mindre modell!"

Min kompis kollade bara på henne som ingenting och sa

"jaha, men nu är det så att HON heter JONAS!"

hahaha… tyckte det var skitkul när de hände. Kassörskan såg lite snopen ut. hoppas hon skämdes! och vadå i "normala fall". finns väl för fan kraftiga kvinnor med större fingrar eller? smala män som är gifta med stora kvinnor kanske inte existerar i hennes värld.. lika lite som en förlovning mellan två män var lika obegripligt för henne..

jag vill hemsk gärna vinna dessa! <3

Åh, skulle SÅ gärna vilja ge till min systerdotter om jag vann (: hon älskar böcker fastän hon är så liten som 7 månader så sitter hon och lyssnar sig igenom en hel bok redan så det skulle vara skoj med en lite annorlunda bok än de jävla prinsessböcker hon får från alla runtomkring henne. 😀

Jag tycker att det är så hemskt att homosexuella inte tillåts ha barn med, bland annat, det argumentet att barnen blir retade i skolan. Det är ju alla andra föräldrars fel som inte lär sina barn bättre vett! Sen tycker jag att det är hemsk att många ser den andra utvägen för barnet, död genom svält t.ex, som en bättre utväg…

Hmmm, en bögig kommentar…!? 😀

Jag kan väl skriva att jag fortfarande tänker på det som Jonas Gardell sa under minnesstunden för de på Utöya; vad är en svensk familj? Jo, det är vi som bor i Sverige, oavsett vad vi har för etnisk bakgrund, sexuell läggning eller hur eller med vem vi delar våra liv! Det är VI som är Sverige!

Hejsan, jag skaffade precis bloglovin för att kunna gilla det här inlägget där så jag skulle kunna vara med och tävla om böckerna, men där kom ju bara de tre nyaste inläggena upp så då vet jag inte hur jag ska kunna gilla det.. :/

Aja, nu vet jag inte hur jag ska skriva en bögig kommentar men jag skriver varför jag vill vinna dessa böcker. Jag skulle vilja ge dem till och läsa dem för mina kusin barn, Tilde 5 och Ludvig 3. Jag brukar vara barnvakt till dom ibland men jag gillar inte deras böcker, antingen vill dom höra "så gör prinsessor" eller pekböcerna med bilder på lastbilar eller djur, jo visst pekböckerna kan väll vara lite rolig när dom härmar ljuden på hur maskinerna eller djuren låter. Men jag skulle vilja läsa något roligare för dem, något dem kan lära sig av, tyckte den där boken om krokodilen som börjar förskolan verkar bra, om han var lite utanför och så.

Jag vill lära ungarna att alla familjer inte ser likadana ut och så. När pojken i familjen fyllde två eller om det var tre år så fick han en pickninck väska med koppar och tallrikar och kaffekanna i av mig, han älskade att leka med sin systers koppar och grejer, så då tänkte jag att han säkert skulle gilla att ha ett eget set också, det fanns ju bara koppar i färgerna rosa, ljust grönt och vitt men jag tänkte vad bryr sig lilla Ludvig om färgerna, jag tyckte dem var fin. Presenten vart uppskattad, jag hjälpte honom att packa upp dom och sedan bjöd han oss födelsedagskalasfirare på låtsas bullar och kaffe. Det var himla roligt att se. Men efteråt när jag sa till Mamman i familjen, min kusin att visst var det en rolig present, han brukar ju leka så mycket med Tildes koppar och så tänkte jag då sa hon, ja jo oj vilken pojkig present.. Jo det är ju klart, men jag tänkte med tanke på att han fått tjugofyra traktorer och bilar i olika slag var nog min present ganska rolig ändå!, fast det sa jag ju inte till henne. Efter någon vecka när jag kom tillbaka såg jag att Ludvig present råkat hamnat i Tildes rum.. Så jag lade in det i hans rum igen. 😛

Jag blir så ledsen när jag pratar med flickan i familjen, som häromdagen när vi pratade om lastbilar och sådant och jag fråga om hon inte vill köra traktor när hon blir stor, hon älskar nämligen att åka med sin farfar i hans traktor. Då svarade hon kort och enkelt att Näe det kan bara killar göra. Näe berättade jag då, både tjejer och killar kan köra traktorer och lastbilar, så det så.

Jag vill ju gärna även lära ungarna att man inte behöver se ut som prinsessor, jag har ju själv lite trollig frisyr med dreads och så, så dom vet ju av en människa som inte ser ut som alla andra i alla fall, och jag tror det är bra att dom gillar mig så mycket också, för då tror jag att dom kan lyssna på mig och ta till sig av det jag säger. Aja jag har ju sparat ut lite hår under armarna och häromnyssen när jag var med Tilde frågade hon mig om vad är det där, Ludvig har också gjort det någon gång och då har jag sagt det är hår, när man blir större så växer det hår inte bara på huvudet utan under armarna också.

Ja nu vart det här ungefär världens längsta kommentar, jag ber om ursäkt för det och hoppas att det går bra ändå!

Vill du förresten förklara för mig hur man gillar det här inlägget får du ju gärna göra det om du vill också 🙂

Nu får jag hålla tummarna för att vinna! 🙂

jag har själv inga egna barn än, men två kusiner (sju och nio år) som bor i en liten by i värmland. den lilla byn är en av de fina platser jag vet, min mamma växte upp där och hon älskar den. min mamma är dessutom en fantastisk person som alltid accepterat mig och min bror för de vi är. hennes bror däremot, pappan till mina kusiner, är inte lika öppen för annat och det finns ingenting som gör mig mer ledsen som när jag hör hur säker han är på att hans sjuåriga son kommer ta över bondgården och köra traktor alla dagar i sitt liv för han "är ju kille". han nioåriga dotter däremot, hon behöver inte göra så värst mycket, bara inte gå upp i vikt. nej hon ska banta (!!!). nu i sommar när jag träffade nioåringen så såg hon mitt hår under armarna och skrek rakt ut att "vaaa du har hår där! hahaha", jag svarade bara att "ja. det kommer du också att få när du blir lite äldre", "näähä! det kommer jag visst inte" svarade hon och jag förstod ju att hon såklart inte hade reagerat alls om hon sett sin pappas hår under armarna eller min brors hår under armarna. det finns så mycket att bli ledsen och upprörd över men det kan tänker mest på är att vad händer om någon av dem blir kära i någon av samma kön. för så vitt jag vet finns det inte så många i den lilla byn som skulle låta dem veta att det är okej. och jag är över femtio mil bort. skulle skicka dem dessa böcker på stuts så de fick ha dem ända tills jag får egna barn.

jag skriver alltid för fort och läser aldrig igenom det jag skriver. så här kommer den rättade varianten:

jag har själv inga egna barn än, men jag har två kusiner (sju och nio år) som bor i en liten by i värmland. den lilla byn är en av de finaste platser jag vet, min mamma växte upp där och hon älskar den. min mamma är dessutom en fantastisk person som alltid accepterat mig och min bror för de vi är. hennes bror däremot, pappan till mina kusiner, är inte lika öppen för annat och det finns ingenting som gör mig mer ledsen som när jag hör hur säker han är på att hans sjuåriga son kommer ta över bondgården och köra traktor alla dagar i sitt liv för han "är ju kille". hans nioåriga dotter däremot, hon behöver inte göra så värst mycket, bara hon inte går upp i vikt. nej hon ska banta (!!!). nu i sommar när jag träffade nioåringen så såg hon mitt hår under armarna och skrek rakt ut att "vaaa du har hår där!!! hahaha", jag svarade bara att "ja. det kommer du också att få när du blir lite äldre", "näähä! det kommer jag visst inte" svarade hon och jag förstod ju att hon såklart inte hade reagerat alls om hon sett sin pappas hår under armarna eller min brors hår under armarna. hon har verkligen aldrig sett någon av kvinnligt kön ha hår under armarna trots att alla har det egentligen, så knäppt. det finns så mycket att bli ledsen och upprörd över men det jag tänker mest på är att vad som händer om någon av dem blir kära i eller attraherade av någon av samma kön. för så vitt jag vet finns det inte så många i den lilla byn som skulle låta dem veta att det är okej. och jag är över femtio mil bort. skulle skicka dem dessa böcker på direkten och så skulle de få ha dem ända tills jag får egna barn.

En bögig kommentar… 😎

Nä, men med en farfar som var homo och släkt på makens sida (Förövrigt Mattias Brunn, No tears for quers och Efter Fredrik) som är homo så börjar vi redan nu infiltrera barnen med att det är ok att gilla killar om man är kille och tjejer om man är tjej….

Även om homosexualitet kanske inte går i arv, men jag anser att sannolikheten är större att någon av dem blir det, och blir någon av dem det… so what…

Whatever makes them happy….

har givetvis gillat på bloglovin!

Men det där med en bögigkommentar.. Har funderat länge och kom nog fram till att jag är inte "bögig" nog för att komma med en sådan kommentar så vad passar då bättre än en bokserie till mig och min ! ½ månaders dotter Keya och hennes kusin lucas på 3 år? Efter att ha läst dessa roliga unika böcker kommer vi kunna slå alla andra bögiga kommentarer i backen!!

I höst börjar mitt barn på förskola. Denna förskola är tyvärr långt ifrån genusmedveten. När vi var där på besök var böckerna det första jag granskade. Den första bok jag öppnade handlade om en prinsessa. Denna prinsessa var yngst av tre men hon var dock vackrast av dem alla!!!

Jag vill vinna så att jag kan ge dessa böcker till mitt barns förskola så att barnen får ta del av dessa fantastiska normbrytande böcker!

Har gillat! Skaffade t o m Bloglovin för din (okej min, så att jag kan smyga in hit lättare) skull! :thumbup:

Bögig kommentar? Njae, men jag har precis blivit tvåbarnsmamma och därmed även POJKmamma, konstig känsla! Känner pressen som kommer smygande. En kille liksom, dags att INTE uppfostra en mansgris. Dessa böckerna är ju ett litet kliv på vägen. Tror att min galna, och tyvärr rätt prinsessiga, treåring, kommer att uppskatta dem också!

Btw, tack vare din blogg kör både mina barn och jag (den sistnämnda snart iaf) no poo! Känns gött!

Måste förresten fråga om ni använder tygblöjor??

Jag vill vinna!

En bögig kommentar… svårt – för jag är ju inte bög. Men jag kan ju berätta om dottern!

Hon ska gifta sig med en tjej när hon blir stor, fast några barn på hennes förskola säger att man inte kan. För tjejer kan inte gifta sig med varandra….

Vi har läst Junior börjar förskolan och den har varit en stor favorit här hemma tillsammans med Prinsessan Kristalla!

Har precis beställt "Kalle som Lucia" och "Vem kan älska Ella?" till två tjejer som jag är barnflicka till 🙂 De ska få böckerna i julklapp tänkte jag. Deras föräldrar är inte så inne på genus. Mycket prinsesskläder, filmer och böcker så jag tänkte smyga in lite genus för att röra om i grytan lite… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *