Kategorier
feminism & genus

There's no such thing as a free lunch

 
Datingsajten Miss Travel tar prostitution till nya breddgrader. Bokstavligen. De kopplar ihop unga och vackra kvinnor med rika män som vill ha resesällskap och som kan betala för resan. Nu låter det kanske oskyldigt för den som är blåägd och naiv men de flesta fattar ju att det här är samma gamla fälla där mannen betalar för kvinnan (middagen eller drinkarna) och förväntar sig något i gengäld. (sex)
 
Som ung tjej kan man lätt känna sig pressad att göra något man egentligen inte hade tänkt sig, speciellt när man befinner sig i en situation där makten är ojämn och till kvinnans nackdel. Miss Travel uppmuntrar således ett gråzonsbeteende som i slutändan ökar acceptansen för sexköp.
 
Vidrigt!
 
Organisationen RealStars mailade mig med den här infon och bifogade ett ganska träffande videosvar. 
 
 
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

14 svar på ”There's no such thing as a free lunch”

Och varför är inte sexköp okej? Om jag skulle vilja sälja min kropp för pengar så är det väl min ensak. Har inte jag som kvinna rätt att bestämma över min kropp? Det brukar det ju tjatas något förbannat om när det handlar om att döda foster, en rättighet som jag inte ser något värde i överhuvud taget för min del.

Svar:
Prosititution kan inte jämföras med abort eller rätten att bestämma över sin kropp då prostitution ofta handlar om ojämn makt. Den som säljer sin kropp är ofta i underläge, alltså är valet inte fritt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag blir bara förbluffad. Håller dom på den där sidan koll på vilka medlemmar de har? Vad säger att karlarna tjejerna ska resa med är "snälla"?

Usch och fy och ve och fasa!

Man kan ju sälja sig/ bli utnyttjad av människor som kommer till Sverige också. Jag säger bara: rentafriend.com

Den som säljer vänskapen sätter priset. Frågan är vad kunderna efterfrågar. Jag vet inte, det är kanske hur rumsrent som helst.

Man kan givetvis ställa sig frågan hur noga kontrollerad sidan är för att medlemmar inte ska råka i händerna på en psykopat, men i övrigt så har faktiskt alla rätt att göra vad tusan de vill med sin kropp utan att någon annan ska lägga sig i. Det här handlar ju knappast inte om tjejer som blir bortförda för att sedan säljas, utan faktiskt vuxna tjejer som själva väljer att följa med rika män runt om i världen. Och även om jag själv inte ser nöjet i det, så är det förmodligen en win/win-situation för bägge parter för det mesta.

Svar:
Det blir en ojämnt maktbalans till tjejernas nackdel. Därför måste man lägga sig i. Val är sällan så fria som vi vill tro att de är och ofta påverkas de av yttre faktorer. Makt är en ganska stor sådan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det här skulle jag vilja säga är värre än "vanlig" prostitution till och med. Om nån hyr ut sin kropp i några timmar eller kortare står den till torskens förfogande i några timmar eller kortare. Sen kan den i vart fall fysiskt gå vidare och göra det nu den känner för.

Här ska en stå till torskens förfogande i dagar eller veckor, något som jag vill påstå är avsevärt mer påfrestande. Här har en inte rätt till några pauser från vad som nu förväntas av en.

Bara av nyfikenhet och för att det på något vis går att koppla ihop med ämnet i det här inlägget, så är jag lite nyfiken på vad du tycker om medelålders vita kvinnor som åker till Afrikanska länder för att ligga med svart, unga män?

Svar:
Prostitution är alltid tragiskt, oavsett kön.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om det är en dejtingsajt får man väl utgå från att den vänder sig till folk som letar partners. Och att det är vuxet folk vi talar om. Och att resegrejen bara är ett innovativt grepp från sajten att erbjuda kontaktsökande människor alternativ till att träffas och lära känna varann. Sen om man vill måla fan på väggen kan man ju lika gärna vända på kuttingen och fråga sig vem som utnyttjar vem om tjejerna som vill dejta rika gubbs från början bara är ute efter gratisdrinkar och betald resa. Om dom inte är det så utgår jag från att dom checkat dejten, och sett en potentiell livskamrat i dejten, innan resan bär av. Samt väljer att betala för sig om dom hellre vill det.

Svar:
skillnaden är ju att en vanlig dejt kan man lämna. Man kan gå hem. Ute på en resa med nån annans pengar så är man ju i en annan beroendeposition och det kan finnas risker med det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *