Kategorier
feminism & genus

Vad tycker jag egentligen?

det är inte praktiskt för tjejer att ha tunnika eller klänning men tydligen för killar enl. dig då LD. – anonym

jag var övertygad om att jag hört dig tala emot just tunikor (främst klänningar, men även tunika) pga att det är opraktiskt med löst sittande tyg. – skrotmamma


Det finns två typer av tunikor. Tunikor som är tröjor i a-form och ”tunikor” som egentligen är klänningar. (alltså långa) Jag har inget emot tunikor per se. Alltså kortare varianter. Min man har flera stycken själv, (Han gifte sig i en) men han skulle aldrig sätta på sig en klänning. Den här tunikan jag köpt till Tamlin är kortare och mindre lösa än vissa av Ninjas T-shirtar. Att jag valt bort tunikor till Ninja är för att de är lite för tjejiga, inte för att de är opraktiska. (Alltså de kortare mer praktiska tunikorna) Som sagt; en tunika är inte nödvändigtvis mer opraktiskt eller mer fladdrig än en stor T-shirt och Ninja har flera sådana. Det är skönt med lite luftigare plagg på sommaren. Jag har dock tidigare nämnt att jag letar efter en finare skjorta/tunika till BÅDA ungarna. (Den här fanns tyvärr inte i Ninjas storlek, men jag ska se om jag hittar nån i veckan) (en kortare tunika då, som de jag köpte. Alltså inte tunikaklänning) Jag har även skrivit att jag väljer kläder till Tamlin som jag inte skulle välja till Ninja. I kompensatoriskt syfte. Anaiahs fina Simon i en längre variant och fina Vincent i en kort. (för övrigt tänker jag köpa samma till Ninja och kanske en med pippi på!)

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

113 svar på ”Vad tycker jag egentligen?”

Det vänstra plagget är "enligt mig" en klänning, och den högra en tröja, men det känns som en "smaksak".

Lite grann som när vissa tjejer (vuxna) har tröjor med halvgenomskinliga leggings till, som känns "halvnaket" eller halvpåklätt.

Helt enkelt en smaksak, och också en liten väckarklocka för en själv om vad man indirekt lägger för värderingar i kläder…… (alltid nyttigt)

Sen håller jag med dig, att man ibland hjälper olika barn att lyfta fram olika sidor. Ett blygt barn hjälper man ju ofta genom att hjälpa denne ta mer plats, medan det "ta-platsiga-barnet" hjälper man ju ofta att visa en lugnare, ödmjukare sida.

Tack för förtydligandet. 🙂

Tjenare, det var trevligt igår. God mat och god skumpa. Vi skulle dock dra tidigare men det öste ned. Såg Bambis foton och om er blöta historia. Vi stannade dock kvar i butiken tills det hade lagt sig. Vilket jävla väder det var, haha.

Och likadant idag. Jag som skulle fika med en kompis och hennes barn, fick mig en käftsmäll imorse. Lillkillen sket i soffan så det var bara att klä av alla möbler (svettig som en gris fortfarande) och tvätta. Ingen tvättstuga utan en maskin åt gången, vilket tar sin evighet. Men nu är allt tvättat, jää! Fast det ska ju torka också. Så jag har haft det lite kaos här hemma.

Nåväl, soffan och fotöljen behövde tvättas ändå, bara jag som dragit ut på s-k-i-t-e-n. Så det var väl lika bra att ungen sket i soffan så att jag fick arslet ur vagnen. Eller sket och sket, han hade skitit i blöjan precis (hann fan inte ens börja lukta) och fanblöjskapet gled åt sidan SÅKLART.

Ha en fin kväll, vi ses säkert fler gånger 🙂

maja varför skulle inte rymliga tröjor vara ok? När man köper till barn – och detta kommer du upptäcka – så köper man oftast lite större storlekar eftersom att de växer.

och klänning, tunika, semantiks. Simons plagg kan kallas både ock. Många tunkor är den längden (och modellen ÄR tunika). Och andra är lika korta som vincents. En tunika är ett a-format plagg. en utställd lite längre tröja.

Lady dahmer, du skriver att din barndom varit tragisk och att ni inte haft en traditionell familj med traditioner och gemenskap. Antar också att du fått brist på uppmärksamhet? En analys är att du därför ser till att dina barn får uppmrksamhet genom att du då klär dem i ditt sk. genustänk.

Själv vågar du inte synas genom att vara annorlunda, men dina barn ska få göra det..

Nu kommer du antagligen säga att "Varför måste jag klä mig annorlunda för att jag klär mina barn genusmedvetet" Nä, du måste inte det, så klart, men dina barn mår antagligen inte bra när de får lappa ihop ditt trasiga inre genom ditt uppmärksamhetsbehov. Det kan du väl ordna själv ? Tror liksom inte bara det handlar om att krossa några könsroller för du och din man verkar inte kämpa med era yttre för att förndra det, inte heller genom föräldraledighet eller andra traditionella grejer.

Sixti sixties

haha. du har inte läst min blogg speciellt länge va? Eller noga? 😉

"Själv vågar du inte synas genom att vara annorlunda" <— HAHAHAHAHAHA (du, ta en titt på mig: ser jag vanilj ut? Jag bryter normer hela tiden)

och nej, jag fick massvis med uppmärksamhet. Speciellt för mitt yttre. Det vill jag bespara mina barn. (så nej, jag vill inte att de ska uppmärksammas för sina kläder eller utseenden)

Nej, du har verkligen fått allt om bakfoten. Läs gärna lite mer under den här kategorin för att få en bredare förståelse för hur jag tänker.

Sixtisixties! jag måste nog säga att din uppfattning av LD är ganska märklig. Kanske projicerar du utifrån dig själv?

Jag har massor av tunikor och ingen går ner över knäna, jättefint på barnet på bilden men att hävda att det är en tunika är ju bara idiotiskt. ungefär som jag skulle säga att mitt linne är en tshirt…big fucking diffrence liksom,,,

JO!! Simons plagg ÄR en tunika!!

Om ni som envisas med att plagget Simon har på sig är en klänning, kan studerar bilden lite mer noggrant. Då kommer ni att upptäcka att plagget Simon har är egentligen några nummer för stor (ärmarna är rejält uppvikta) Och jag har ett svagt minne av att hans mamma tom skrev att den inte fanns i hans storlek eller i alla fall tog upp detta med just storleken.

Detta innebär alltså att om plagget hade suttit på ett barn vars storlek är detsamma som plagget så hade ni sett att det är en tunika.

I det här fallet är det tänkt som en tunika, men på Simon så ser det absolut ut som en klänning pga längden, så plagget skulle lika gärna kunna vara en klänning. Vad jag har förstått här, så är en klänning opraktisk. Men en tunika i samma längd då? För mig är det ingen större skillnader i modellerna om man inte använder en tunika som slutar ovanför knäna.

En klänning kan också vara a-linjeformad och oftast heter det enkelt tunika när det är ett långt plagg som bärs utav en man, även om det är ett plagg utav raka stycken. Eller om man talar om typ medeltida plagg, dagens tunika kan se ut hur som helst.

En klänning blir väl mest opraktisk om det är i "prinsessmodell", tycker jag. Alla klänningar är absolut inte opraktiska, min lillasyster hade många fina från bl.a PoP när hon var liten, mjuka och sköna i velour. Det finns ett mellanting, allt är inte bara rysch-pysch.

även fast det inte ska spela någon stor roll vad barnen har på sig, så tycker inte jag det är okej att klä sin son i strumpbyxor och en klänning :/ som på bilden ovan. alltså, jag skrattar när jag ser den,och blir lite illamående, undrar vad han kmmr tycka när han blir tonåring o ser den bilden …hoppas han inte blir retad stackarn.

glömde tillägga en sak;

jag själv tycker att det är lite själviskt att lägga sina egna värderingar på sina barn, genom att klä dom på ett visst sätt,visst ska man göra det till en viss del för att uppfostra dom osv,men vart går gränsen.

kan man inte låta sitt barn vara ett normalt barn bara och se ut som alla andra barn,och inte hålla på och behandla sitt barn som en skyltdocka med kläder som egentligen är till för det andra könet för att visa vad DU själv står för..kom på något annat sätt,tycker jag!!

P.S inget barn i världen tänker väl på "pojkar ska vara si,flickor så",så vad hjälper då kläderna,kläderna är till för att dom andra vuxna ska veta "jaha,hans mamma låter honom ha klänning", blir väl ingen förändring utav det eller !? du kan uppfostra dina barn på ditt sätt utan att klä dom sådär…

Sandra

Om du blir illamående av att se ett barn med ett visst plagg så har du mycket allvarliga problem. och ta för guds skull tag i det så att du inte för över dina trångsynta könsrollsnormer på andra.

*****

Det är ju fan helt otroligt! Ibland undrar jag om folk har skitit ut hjärnan!!

Ja, jag är innerligt trött – och jävligt irriterad – på folk som inte tänker en sekund innan dem öser ur sig sina inskränkta kommentarer!

Är du/ni så här tanklösa alltid? när barn hör er också???

Sandra

läste ditt andra inlägg nu…och nu skiter jag i vett o etikett och what so ever;

Du är ju verkligen dum på riktigt!

Och du är ett praktexemplar på en vuxen(?) som är del i att barn retar/mobbar andra barn. Barn får nämligen inte bara för sig hux flux att ge sig på andra barn som vill vara sig själva, ha på sig vad dem vill, se ut hur dem vill – oavsett kön, barn hör och lär från VUXNA som uttalar sig som du!

Nej, jag har verkligen inget till övers längre för vuxna som är med och ställer till det för barn – våra barn!! som borde kunna ha vad fan dem vill på sig utan att behöva blir utsatta för inskränkthet a la 1800-talet!!

Simon har en klänning. Han är fin i sin klänning men det ser inte ut som en tunnika utan som en klänning.

Klart man anpassar plagg efter ålder och jag kan inte se att Simons klänning (tunnika som du säger) är praktisk, fin men inte praktisk.

En flicka skulle inte kunna ha denna klänning då för den är inte praktisk men på Simon så är den perfekt för lek och bus eller? Men ja i kompensatoriskt syfte så är det så antar jag.

Men nu blir det lite synd om alla dessa killar som ska klämmas in i klänningar och kuvas till att vara lugna och fina av föräldrarna medan tjejerna får röja för att samhället ser på detta på ett annat sätt. Så i kompensatoriskt syfte kuvar man ungarna på grund av hur samhället ser på deras kön.

Ungarna bryr sig inte om samhället, de bryr sig om familjen, mamma, pappa… Det här känns lite extremt.

Beyond Eternity

2011-06-22 ♥ 22:04:07 » http://beyondeternity.blogg.se/

JO!! Simons plagg ÄR en tunika!!

Om ni som envisas med att plagget Simon har på sig är en klänning, kan studerar bilden lite mer noggrant. Då kommer ni att upptäcka att plagget Simon har är egentligen några nummer för stor (ärmarna är rejält uppvikta) Och jag har ett svagt minne av att hans mamma tom skrev att den inte fanns i hans storlek eller i alla fall tog upp detta med just storleken.

Detta innebär alltså att om plagget hade suttit på ett barn vars storlek är detsamma som plagget så hade ni sett att det är en tunika.

Men vad spelar det för roll om det egentligen är en tunika som är stor som en klänning.

Om den går som en anka och ser ut som en anka så är det säkert en anka.

Det är alltså ok att köpa en "tunika" som ser ut som en klänning och fyller samma funktion som en klänning men att köpa en klänning är opraktiskt.

Hör du hur dumt det låter?

anonym för det första så är Simon inte ett dugg kuvad. DET kan jag garantera dig. Vilken jävla tramsig och idiotisk kommentar!

För det andra så har JAG aldrig påstått att simons tunika/klänning är praktisk. Simon är inte mitt barn. Det är inte jag som bestämmer vad han ska ha på sig.

För det tredje så VILL simon ha just klänning och efterfrågar plagget själv. Hans mamma vill uppmuntra hans individualitet och personliga smak. Och det gör hon rätt i.

Madde – en tunika som är lång som en klänning är lika opraktisk som en. Vem har påstått nåt annat??

Tunikan JAG köpt till Tamlin är kort som en vanlig tröja. Alltså inte en massa tyg ivägen.

Seriöst BE… Som vanligt gör man bäst i att undvika dig, du bestämmer fan inte vad man ska kommentera och inte..enligt mig är det en klänning som för några andra här inne och ja jag tittade först… Och jag tittar igen…. Klänning….

"Anaiahs fina Simon i en längre variant och fina Vincent i en kort. (för övrigt tänker jag köpa samma till Ninja och kanske en med pippi på!)"

Nu citerar jag dig, alltså antar jag att du menar att simons är en "tunika" i längre variant.

Och det är rätt lätt att missuppfatta och tro att du ska köpa en liknande till Tamlin.

Dessutom skrev jag till BE som menade att den inte alld var opraktiskt då det faktiskt bara var en tunika i stor storlek.

För det är ju inte alls lika opraktiskt som en klänning om man nu ska se det ur de perspektivet.

Hej på er! Simons mamma här…

Förlåt, men vad spelar det för roll om det är en tunika eller klänning i era ögon?

Lite uppfostran här då: helkroppslånga, A-formade, plagg kallades på medeltiden (varifrån namnet är hämtat) för just TUNIKA. Och precis som BE sa, så är tunikan på bilden FÖR STOR. Simon har vuxit i den nu och den går precis till mitt på knäna. Vill NI kalla liknande plagg i samma längd och med samma form för klänning så gör det, för all del, det är inget jag tar illa upp av, men sitt inte och påstå att det är fel att säga tunika. Herregud, läs en historiebok eller två!

För det andra, ni som känner att ni blir illa berörda eller mår illa av att se en pojke i lång tunika, JAG blir illamående av att vuxna människor som borde veta bättre faktiskt uttrycker sig så om ett barn! Väd härligt det skulle kännas för er om andra skulle sitta och säga att de mår illa av att se bilder på era barn iförda vad nu de bär på kroppen? Tänk på vad ni säger för fan!

Jag antar att Simon, då han är uppfostrad av just mig och min make och vår ideologi är att människor är olika och får lov att vara det också, förhoppningsvis kommer tycka att det är en gullig bild på honom när han var 3 år. En tunika hit eller dit är knappast något som kommer påverka hans sociala status som tonåring. Förhoppningen är att det faktum att mina barn får lov att vara INDIVIDER kommer göra dem mer öppna för andras individualitet, till skillnad från er med era fördomar och intolleranta åsikter och kommentarer. Sicka härliga världsmedbordare era ungar kommer vara, med de åsikter ni för vidare!

Jag har inte sagt att Simon är kuvad, jag vet inte vem han är och hans bakgrund, jag pratade allmänt om barn och hur jag uppfattar det du menar.

"För det tredje så VILL simon ha just klänning och efterfrågar plagget själv. Hans mamma vill uppmuntra hans individualitet och personliga smak. Och det gör hon rätt i." Ville inte Ninja ha en klänning för inte så länge sedan? Vad hände med hennes personliga smak?

Så du ser ju själv vilken röra. Din dotter får inte medan du ger exempel på pojkar som får.

Detta är lite kuvning light enligt mig.

Nej madde – om man läser inlägget så är det ganska tydligt att jag tycker de långa tunikorna är samma sak som klänningar och att det är korta jag tycker är ok för mina barn.

Bilden på simon o vincent är för att visa skillnaden mellan lång och kort.

Underligt det här med att namnet på klädesplagget provocerar så mycket. Det är ju samma plagg oavsett vad man kallar det. Men om man tycker att det är en klänning så är det helt plötsligt ett FLICKplagg, och då är det synd om den stackar POJKEN som har på sig den. Det bevisar väl faktiskt bara det Lady Dahmer försöker få oss att förstå.

(Och så ska jag genast göra tvärtemot vad jag säger och påpeka att Anaiah faktiskt själv kallar den för klänning i sin blogg:

http://anaiah.blogg.se/2011/january/som-nan-exklusiv-javla-fittklubb-liksom.html)

Men den ser ju precis likadan ut oavsett om man kallar den tunika, klänning eller lovikkavante, så varför hakar vissa upp sig på namnet? Jag blir lite lycklig av färgerna och motivet (påminner om en barnbok jag hade).

Visst kan barn vara elaka ibland och reta varandra. Men dagisbarn retar inte varandra för vilket "kön" deras kläder har om de inte först har fått lära sig från någon trångsynt vuxen hur tjejer och killar "ska" klä sig.

Fin klänning Simon har, och gillar de matchande strumpbyxorna.

Min dotter klär sig nästan enbart i klänning/tunika och leggings, ibland tröja och leggings. Hon tycker det är bekvämt. Har försökt få byxor på henne men hon vägrar…säger att de är obekväma. Och jag måste nog hålla med, leggings är skönare. Strumpbyxor gillar hon inte heller, de är inte lika sköna som leggings. Måste hålla med henne där med.

anonym att min dotter inte alltid får allt hon pekar på innebär inte att jag inte uppmuntrar eller tillåter personlig smak. Hon är inte heller ett dugg kuvad. Light eller inte. Och att du ens antyder det visar att du verkligen fattar noll.

Och som sagt- simon är inte mitt barn. Jag och simons mamma tar olika beslut om våra barn och deras garderober. Att anaiah tycker det är ok att hennes son har klänning betyder inte att MINA barn måste ha detsamma. Det är inte ett dugg orättvistmmot ninja att simon får annat än henne.

Madde

"Det är alltså ok att köpa en "tunika" som ser ut som en klänning och fyller samma funktion som en klänning men att köpa en klänning är opraktiskt.

Hör du hur dumt det låter?"

Denna fråga får du ställa till den det berör.

Jag har inte argumenterat alls ang det du frågar,jag har bara poängterat att plagget Simon har på sig är en tunika.

Jag kan ta min 3-årings t-shirt och sätta på den på min kompis 3-månaders bebis och vips så blev det en långklänning, MED släp tom :bigeyes:. Och att sen säga något annat än att det är en långklänning med släp blir ju bara löjligt…eller?

Men om du inte tycker det är okej med klänning varför ge ett exempel på ett barn i en klänning?

Klart att barn inte kan få allt de pekar på men ge då inte sken av att du tycker att klänning är bra om du inte tycker det, det var i sådana fall ett dåligt exempel av dig att sätta ut en bild på barnet i klänning. För även om han inte är ditt barn så signalerar du att du samtycker att klänning är ett bra plagg.

anonym seriöst? Har du problem med läsförståelsen? Läs det här inlägget en gång till och berätta sedan vart jag antydigt att jag tycker att klänning är ett bra plagg.

Bilden har jag använt för att visa skillnaden på lång tunika (klänning) och kort. (som jag köpt till min son)

Herregud.

Jag läser det här LD: "en tunika är inte nödvändigtvis mer opraktiskt eller mer fladdrig än en stor T-shirt och Ninja har flera sådana. Det är skönt med lite luftigare plagg på sommaren." Sen lägger du ut en bild på barnet i klänningen (tunnikan) som går ner till knäna. Det betyder väl att du tycker den är jättepraktisk på ett så stort barn.

Vad virrig du är.

Anonym

"Seriöst BE… Som vanligt gör man bäst i att undvika dig, du bestämmer fan inte vad man ska kommentera och inte..enligt mig är det en klänning som för några andra här inne och ja jag tittade först… Och jag tittar igen…. Klänning…."

Jo du anonyma, jag tar mig hur jävla mycket rätt jag vill att reagera och säga ifrån när vuxna människor är med och upprätthåller sjukt inskränkta normer och fäller riktigt jävla sjuka kommentarer OM BARN!!!!

Om du ser det som att bestämma, så FINE, jag skiter högaktningsfullt i vilket!

Och fixar du inte det jag säger så ska du definitivt följa ditt eget råd; undvik mig!!

Anonym, anonym och Madde, när Simon var Tamilns ålder hade han garanterat inte några tunikor ELLER klänningar som gick ner mot knäna, han hade nog inte mycket annat än bodys och byxor faktiskt. Simon var över 2 år när han fick sin första knälånga tunika. Han kan alltså GÅ och SPRINGA och FLYTTA på plaggen han har på sig om de kommer ivägen. Dessutom bar han tunikan på VINTERN då de ändå har ytterkläder om de är ute och inne klättrar de inte så värst mycket så tunikan var inget hinder för hans lekmöjligheter.

Nej, en tunika (eller klänning för den delen) som går ner över knäna är sällan praktisk på det sätt att man kan leka precis på alla sätt, men för Simon som mest springer runt i marknivå och inte klättrar i så mycket träd ännu så är en tunika då och då inget som stör hans lekmöjligheter varesig det är vinter eller sommar. Praktiskt kan ett plagg vara på många sätt dock och jag kan tycka att klänningor/tunikor/läst sittande och tuna skjortor är vansinnigt PRAKTISKA varma sommardagar. De släpper in luft, de skuggar och skyler utan att värma speciellt mycket osv. Så jo, visst kan även en lång tunika vara PRAKTISKT. Om man inte har tänkt klättra i träd…

En tunika i samma längd kan dock vara opraktisk för det ena barnet samtidigt som den är praktiskt för det andra. För en flicka som redan har samhällets press på sig att bete sig på ett visst sätt är även en tunika till viss del opraktisk just för att den upprepar det som samhället och många vuxna i det säger – nämligen sitt still och lek lugnt! = opraktiskt om man vill att ens dotter vill få tillgång till samma fria val och utvecklande lekar som pojkar har by default.

För en pojke kan samma plagg, av samma anledning, vara väldigt praktisk då den undermedvetet signalerar till vuxna att det här barnet är man lugn med och som pojke blir man ju ändå uppmuntrad av så många så ofta att vara allt annat än lugn. = praktiskt om man vill att ens son ska få tillgång till lugnare lekar och få ett mjukare bemötande.

Och du Madde, BE har faktiskt inte skrivit att Simons tunika är praktiskt någonstans heller…

Madde

"Dessutom skrev jag till BE som menade att den inte alld var opraktiskt då det faktiskt bara var en tunika i stor storlek."

Nu har du blandat ihop mig med någon annan. Jag har över huvudtaget inte skrivit det du påstår ovan!!

anonym du kanske ska läsa HELA inlägget. Inte välja ut delar och sen tolka dem lite som du vill;

"Jag har inget emot tunikor per se. Alltså kortare varianter." Skriver jag också. Att jag säger att tunikor inte alltid är opraktiska är inte samma sak som att de aldrig är det.

det är snarare du som är virrig alt. saknar grundläggande läsförståelse. Det är jävligt tröttsamt att argumentera emot nåt du TROR jag skrivit.

Tycker tunika verkar var superpraktiskt på barn – oavsett kön! Tycker även längre tunikor (klänningar, whatever) ser ut att kunna vara funktionellt på barn, och skönt framförallt.

Däremot är det lite skrämmande hur utskällda vissa blir av er genusivrare – bara för att man tycker en sak (tex. Sandras åsikt) så ska man väl inte behöva bli kallad dum i huvudet eller få frågan om man skitit ut hjärnan? :-O

Tolerans mot oliktänkande, acceptans för "avvikande" och framförallt friheten att ha en åsikt är väl ganska viktigt när det gäller genus? Det gäller väl även oss vuxna – nog måste man få tycka att det är "fel" att en pojke har klänning utan att man blir utskälld?

Anaiah: Jag skrev att Simon var fin i sin klänning/tunnika så jag har inte bråkat på LD om att det skulle vara fel att han bar denna. Det jag försöker få fram till LD är att hon anser att detta inte är praktiskt för hon har skrivit mycket om det tidigare och så helt plötsligt så var det okej att lägga ut bilden på simon och skriva om hur praktiska tunnikor är. Jag tycker det är ett bra plagg men jag försöker förstå ifall LD bytt åsikt. Så det jag skriver om handlat egentligen inte om Simon och hans kläder utan om ifall LD nu tycker det är praktiskt med sådana kläder och då varför Ninjan inte fick uttrycka sin personliga stil i och med att hon inte fick sin första klänning som hon verkligen ville ha. Och det var ju för att LD inte gillar sådana plagg.

Fäller sjuka kommentarer om barn??…som du själv säger…läs om innan du kommenterar… Jag skrev att det var jättefint på barnet men att det helt klart är en klänning…!! Pleeese du vill gärna överdriva….

Maria, visst får man uttrycka sig om att man själv inte skulle sätta liknande plagg på sina egna barn, att man uttrycker att man inte delar andras åsikter, självklart! Fast nu var det inte det Sandra gjorde, eller hur? Hon sa att hon mådde illa av att se en bild på min son i klänning, att hon skrattade den och tyckte att jag använder mitt barn som skyltdocka för mina åsikter! Exakt VAD i det förtjänar tolerans från barnets vänner och föräldrar tycker du?

Alltså…? är alla 'anonyma' samma person? eller är det fler anonymadär en skriver naman ibland, som tex Madde? Rörigt värre

Just nu verkar flera anonyma kommentarer och Madde vara samma person.

Och oavsett, det minsta man kan göra när man ska kommentera flera gånger i en blogg är väl att skriva ett namn?

Anonym JAG HAR ALDRIG PÅSTÅTT ATT SIMONS TUNIKA/KLÄNNING/TOGA ÄR PRAKTISK!

Lyssna nu jävligt noggrant för jag är trött på att förklara mig.

Jag postade en bild på simon o h vincent för att visa SKILLNADEN mellan en lång tunika (opraktisk och samma som en klänning) och en kort tunika (inte mer opraktisk än en klänning)

Jag postade INTE bilden för att jag tycker det är ett himla praktiskt plagg och har man läst inlägget så fattar man fan det såvida man inte är ovanligt trög.

Sen skiter jag fullständigt i hur anaiah gör med sina barn. Jag gör det JAG tycker känns rätt för MINA ungar. Nej, nknja kommer inte få allt som hennes vänner får.

Dock så har anaiah väldigt relevanta och bra poänger kring att olika plagg funkar olika på olika barn.

Tack för ditt svar LD: Jag inser att du inte vill argumentera med någon du TROR saknar läsförståelse och är virrig. Det är ju lättare att få medhåll och förståelse så klart, och jag var inte elak i mina inlägg, virrig är väl ett snällt ord men att jag skulle dumförklaras av dig trodde jag inte. Jag må vara virrig, jag må ha missförstått din text, alternativt överanalyserat men jag saknar inte grundläggande läsförståelse. Jag försöker förstå ditt sätt att tänka och ibland blir jag förvirrad, som nu, då jag ibland uppfattar dubbla budskap gällande de olika behandligen av könen i kompensatoriskt syfte. Jag tror inte att barnen själva förstår vad "i kompensatoriskt syfte" betyder, barn vill inte att föräldrar gör så stora skillnader generellt men det är ju bara mina tankar det.

Skitsamma, kommer inte lägga mig i denna debatt igen, synd att du la dig på en så låg nivå bara i och med att du hånade mig, när jag faktiskt förde en dialog med dig och försökte reda ut det jag inte förstått.

och anonym vad fan vet du om vad ninja "verkligen" vill ha?? Att hon säger att hon vill ha nåt betyder fucking nada. Hon säger att hon "vill ha", "behöver" och "måste ha" femhundraelva olika saker om dagen.

Jag som skrev att du be vil gärna överdriva….

Kom inte på ngt nick men jg är ej madde eller anonym virrig..

JAG SKREV FEL!!! obs!!!!! OBS!!!!!

*en kort tunika (inte mer opraktisk än en TRÖJA)* skulle det stå. Missuppfatta för guds skull inte det nu.

Anaiah.

Jag bryr mig helt ärligt inte om du vill klä dina barn i klänning eller säckväv, jag skrev för att jag trodde att LD menade att hon skulle köpa den långa tunika/klänningen till Tamlin och då rimmar lite illa med det hon skrivit innan så kommenterade jag.

Nu inser jag att jag läste slarvigt vilket jag redan bett om ursäkt över.

BE skrev aldrig att den var praktiskt alldeles rätt, men BE propsade på att det visst det var en tunika och då missförstod jag väl BE också.

Jag fick känslan av att BE tyckte att det var en helt annan sak med tunika än klänning oavsett längd och att tunikan på bilden var praktiskt just för att den var en tunika.

Strunt samma klockan är mycket och jag missförstår väl er alla.

Jag får väl bita i det sura äpplet och be om ursäkt för att jag förnärmat er.

BE

Jag som är Madde skriver bara som en person.

Skriver in min mail nu så ser Lady D att jag är jag.

Tråkigt att du tycker att jag uttrycker mig lika illa som anonym dock.

Anonym, nu är det ju skillnad på tunikor och tunikor och Natta har aldrig sagt att Simons tunika är praktiskt. Att du uppfattat det så är kanske inte riktigt hennes fel, eller?

Däremot så lade hon upp två bilder för att illustrera vilken typ av tunika hon ämnar köpa åt sina barn (eftersom det just finns så många olika längder), dvs den kortare varianten. Varför exakt vet jag inte, kanske för att visa att det INTE var just den långa variant som Simon bär, hon menade när hon skriver att hon ska köpa tunia till Ninja? Kanske för att folk INTE ska bli förvirrade och tro att hon helt plötsligt bytt åsikt och tycker att långa tunikor är något hon vill att Ninja ska bära?

Dessutom är det ju så att för vissa (mig, Natta, BE osv) är det stor skillnad på en tunika och en klänning (även om de båda är av samma längd) så att skriva att Ninja får inte ha klänning, men hon kommer få en kortare tunika nu till sommaren står ju knappast i konflikt med varann, eller hur? Och hon har ju faktiskt skrivit just KORTARE tunika ungefär 1000 gånger nu, det ska väl inte behöva förtydligas en gång till?!

Vad jag vet är vad jag läser i din blogg. Du skrev att hon ville ha det ju och du är hennes mamma.

Men vet du, jag slutar bry mig om skiten om det ska vara så jävla bajsnödigt och bli hånad av veteraner inom denna genre. Genus är sååå kul att lära sig. Not.

Anaiah: Ja, riktigt fult uttryckt och definitivt en sorglig syn på barn och barns klädsel!! Ingen åsikt jag skulle vilja att mina barn kom i kontakt med.

Men på vilket sätt blir något bättre av att en främmande människa (inte ens barnets mamma i det här fallet) vräker ur sig att personen är "dum på riktigt" eller "har skitit ut hjärnan"? Kommer personen ändra åsikt? Börja tycka att "ja, det här med genus är nog riktigt klokt ändå". Nja – snarare kommer hon fortsätta tycka att genuspådrivare är galna feminister som inte har någon urskiljning utan trycker på alla sina åsikter. Jag tror man kan komma långt med lite finess och mycket tålamod! Jag tror inte man kommer långt med sina åsikter om man kallar oliktänkare för dumma.

anonym det är inte min meninc att dumförklara nån, men när jag gång på gång förklarar och du fortsätter att insistera så blir jag less.

Ang. kompensatoriskg så går det ju ut på attmman kompenserar. Dvs. Behandlar barnen olika beroende på kön i syfte att balansera upp samhällets bemötande samt normer. Min dotter kommer uppmuntras för sitt utseende, för att vara duktig och lugn medans min son kommer bemötas tuffare.

Jag kan inte låta det ske utan att försöka väga upp bristerna och bristerna är olika beroende av kön. Du uppmuntrar inte ett mattegeni att plugga matte lika mycket som nån som har det svårare.

Ps, det finns flera anonyma här, jag som "bråkar lite på LD" och som missförstått hennes text är inte samma som tycker att det är hemskt med klänning på pojkar eller äckligt. Tvärt om, jag gillar den långa tunnikan, han är jättetuff i den.

Madde, vet du? Det är faktsikt ocfta skillnader på klänningar och tunikor även när de har smma längd. I mitt huvud är klänning något som kanske sitter sight över överkroppen för att sedan klockas ut, ett kroppsnära plagg som gör att benen kanske inte kan röra sig lika fritt, eller ett plagg i material som direkt avråder från att röra sig (typ tyll, satin, siden eller liknande). En tunika, för mig, är ett A-format plagg som man kan röra sig fritt i, som är gjort av vanliga, mer slitstarka material – linne, bomull eller trikå. Så för mig (i alla fall) så kan det definitivt innebära olika saker med en tunika än med en klänning även om de är av exakt samma längt på millimetern.

Men tack för att du bad om ursäkt för att du missuppfattat!

anonym jag skrev även att hon ville ha gardiner men jag ser inte att du gnäller om det?

Sen är det ju så att jag kommer välja bort klänning så länge jag kan just för att jag inte vill att ninja ska ha en. Precis som jag inte vill att hon ska ha stringtrosor eller högklackat.

Eller långt hår. Eller annat som jag tror påverkar henne negativt. Det är min uppgift som mamma att se till att hon får möjlighheten att utveckla sin personlight utan en massa påyryckningar och normer. Det tror jag blir svårare om jag klär henne på ett sätt som får omgivningen att behandla henne som en flicka.

Maria

Nej, jag har ingen som helst tolerans längre för vuxna som fäller inskränkta kommentarer om barn och som är med och upprätthåller att barn behandlas olika på grund av vilket kön dem tillhör. Speciellt inte då dessa människor är del i att påverka mitt barns framtid.

Jag beundrar LD som orkar svara samma sak om och om igen hela tiden, att hon förklarar och förklarar in absurdum och ÄNDÅ så VÄLJER en hel del att tolka det helt tvärtom…

Och andra sk vuxna som uttalar sig direkt kränkande om barn för att dem inte är klädda för att passa in i en stereotyp könsroll, utan någon form av tankeverksamhet what so ever, är fan skrämmande.

Som Sandra då…när man också på fullt allvar skriver att man skrattar och tom mår illa av att se bilden på Simon med tunika och avslutar med att hon hoppas att han inte kommer att bli retad stackarn! Då är man fanimej dum i huvudet anser jag.

Så ja Maria, jag undrar verkligen om vissa människor har skitit ut hjärnan.

Maria, nu känner inte jag BE IRL men vi har fäljt varann länge, diskuterat mycket, stått både på samma sida i vissa fall och på olika i andra och vi har en typ av relation. Jag inräknade henne i "vän"-kategorin när jag skrev till dig förut. Dessutom vet jag att hon har samma inställning till hur barn kan kläs och tampas med samma bemötande som jag fick. Jag gissar att hon tog det en smula personligt, för som förälder till just pojkar får man höra väldigt mycket just otäcka kommentarer alltifrån milt oförstående personer till direkt sjuka människor om man går emot samhällsnormen. Det är t ex inte helt ovanligt att vi får höra att vi kommer göra våra söner homosexuella (något vi inte tänder till på för att det skulle vara något fel i att vara homosexuell, utan snarare på att det är så urbota korkat att påstå att homosexualitet är något som är sprunget ur uppfostran eller tillochmed plaggen man bär på kroppen). Det är inte alltid helt lätt att göra urskilljningen i vilken ände av skalan personen som "frågar" eller snarare påstår, är och dessutom blir vi alla ibland lite lessna på att besvara samma trötta jävla frågor hela tiden (om du ursäktar svordomen).

Ibland känns det bara som att "jag har förklarat det här förtioelvatusen gånger redan, kan ni bara inte förstå?" Det är klart att det inte är rättvist mot den individuella frågeställaren, men i ärlighetens namn så är ju vi faktiskt bara människor, ibland är man lite trött och fräser till lite för mycket.

Fast jag tycker nog, med tanke på hur Sandra uttryckte sig mot mig och mitt barn, att hon förtjänade lite skäll. Att det är ok att visa på skarpen att man inte tycker att sådana åsikter är ok för det behöver man också få höra ibland.

Dagens trötta koncensus… Sån är jag efter 12-slaget ^_^

Men BE – du skriver själv att "dessa människor är del i att påverka mitt barns framtid." TROR du på riktigt att du kommer göra någon skillnad genom att kalla personer som Sandra dumma i huvudet?!

Man kan tycka mycket, men för att få fram en åsikt, för att driva på en förändring, så får man kanske ibland bita sig i tungan och försöka vara pedagogisk istället. Det tror JAG skulle sprida genustänket bättre än att undra om någon skitit ut hjärnan.

Maria, jag postade lite för tidigt märkte jag. Att bara få höra att man kommer göra barnet bög är ju knappast tillräckligt för att blir rabiat då och då.

Andra saker vi får höra är hur våra barn KOMMER att bli mobbade i skolan (som någon jävla proffetia), hur vi kommer ge dem men, hur de kommer skämmas över sig själva och över oss föräldrar när de blir större och sist men inte minst, min personliga favorit – att de kommer ringa socialen så att de kommer och tar barnen ifrån oss. Som sagt, det är inte alltid lätt att skilja agnarna från vetet, eller kanske snarare pest från kolera…

Min flicka har långt hår men inga flickiga kläder.. Lite som angelina jolie klär sin äldsta biologiska dotter… Ofta får jag gliringar ang kan hon låna denna…den e ju rosa kan hon leka med denna den är ju rosa..bla bla…jag tycker, klänning, tunikor, rosa, babyblått, lilla, är inte så snyggt och eftersom jag själv aldrig skulle klä mig i dessa plagg eller färger så gör inte min dotter heller det… Men långt hår har vi båda 😉 och det tycker jag e sketasnyggt !!

När det är riktigt varmt ute kör jag ofta på storskjortor till mina barn, pojkar som flickor. Jag gillar dem med rund krage, typ gammaldags drängskjortor. Luftigt och skyddar bra mot solen.

Maria – du har givetvis rätt i att det är smartast att vara pedagogisk. Och det är iallafall jag nio av tio gånger. Men ibland så rinner det över. Ibland orkar man bara inte.

Bigfuckingdifference – jo det brukar jag försöka tänka på. Som sagt – ibland tappar man bara humöret. Speciellt när man märker att den här personen har inte ens fattat det mest grundläggande; orkar jag uppfinna hjulet ännu en gång?

Anaiah: Mycket klokt svar, och ja jag förstår precis var reaktionen kom ifrån. Jag har också full förståelse för känslan av, som du skriver, att behöva förklara samma sak om och om igen.

Men min åsikt är fortfarande att man sprider sina åsikter bättre och når en större publik om man INTE blir skogstokig när man stöter på en knäppgök som uttrycker sig illa. Sen har jag inga barn ännu och jag står inte på barrikaderna när det gäller genustänk, jag tror definitivt ämnet blir mer angeläget och "närmre" när man har barn, vilket såklart leder till hetsigare reaktioner.

Sen var det inte enbart denna reaktion jag hade i åtanke utan även tidigare har många blivit kallade dumma i huvudet för att man har en avvikande, bakåtsträvande åsikt. (Har inga exempel på lager, klockan är för mycket för att leta gamla kommentarer 🙂 ) Jag kan också känna att många har förlegade åsikter, dumma åsikter t.o.m, och att många uttrycker sig plumpt och ogenomtänkt. Men jag anser inte att man "skitit ut sin hjärna" för att man har åsikter som hör hemma på 60-talet.

Bigfuckingdiffrence, visst är det så! Jag har dock försökt förklara ovan om det är mig du syftar på. Andra är inte alltid lika pigga på det samma dagar som mig och då är det ju bra att några orkar förklara, som just idag jag och Natta. Andra dagar är det kanske jag eller Natta som inte pallar med alla, till synes korkade, frågor – då är det kanske BE som förklarar bättre. Alla kan inte vara på topp jämt vettu! 😉

Kanske bör tillägga att jag INTE heller tycker det är ok att skriva tusen elaka saker om barn som har genusmedvetna föräldrar – respekt borde såklart finnas från båda hållen! I en perfekt värld. 🙂

Point taken, jag önskar dig en god natt och tack för bra upplysningsblogg mm. Hörs i en annan debatt 🙂

Maria, jag håller med dig! SJälvklart är det ALLTID bättre att försöka förklara på ett lugnt och sansat vis – när man känner att man kan nå fram. Men ibland stöter man på människor som man inte kan nå och ofta märks det ganska fort och det brukar också vara just dessa som säger de mest avskyvärda sakerna – det har vi tyvärr lärt oss den hårda vägen.

Jag blir sällan skogstokig om jag bara får "dumma" eller opålästa frågor, men när någon går till personlig attack på mina eller mina vänners barn har jag väldigt lite tolerans och det står jag för – det finns aldrig en god anledning att uttrycka sig elakt om barn – och då kan det bli sådana här situationer (även om det inte var just jag som uttryckte mig i det här fallet).

Just idag var jag bättre på att sansa mig än vad jag kan vara andra dagar, du skulle sett vad jag skrev för svar till Sandra innan jag reviderade om det tre gånger till det jag FAKTISKT postade! Men idag postade jag det inte, jag skrev något lite mildare även om jag inte känner att personen förtjänar speciellt mycket mildhet när man säger så elaka saker. Ibland vill man bara ont bedriva med ont och som förälder blir det ju, som sagt ännu mer pikant.

Men men, nu dansar vi runt i cirklar och jag börjar bli snurrig så nu tackar jag för mig för i kväll så får vi se om diskussionen får nytt liv i morgon.

Tack för samtalsstunden!

Anonym 23:49/ Bigfucking differece

Du är liksom inte inte den enda jag har skrivit kommentarer till här. Och du är uppenbarligen en av dem som inte skrivit ut något namn och alltså varit anonym.

Så av vilken anledning just du tog åt dig ang att jag anser att vissa här fäller sjuka kommentarer om barn får stå för dig. Men visst, om du vill ansluta dig till den klick som gör det så ska inte jag hindra dig….

"anonym jag skrev även att hon ville ha gardiner men jag ser inte att du gnäller om det?"

Vadå gnäller? Var inte så jävla bajsnödig nu, börjar tröttna på din attityd. Ditt inlägg handlar väl fan inte om gardiner heller! Det handlar om en tunnika (som många uppfattar som klänning) Jag har skrivit att jag fattar vad du menar nu så svalka av dig kvinna, ta ett djupt andetag och gå vidare. Jag har fan hållit en bra ton hela tiden men du slänger med nedlåtande ord till höger och vänster. Lägg av nu, jag hajar, man får inte vara nybörjare på genus utan då är man trög och gnällig. Jag skrev ju att jag fattar nu, så vad fan!

Beyond Eternity: Jag tog inte åt mig, min kommentar var inget svar på sitt inlägg, jag ville bara förtydliga. Men du är bra på att anta saker du.

Maria

Ja visst sprider man sina åsikter och budskap bättre om man alltid är lugn, pedagogisk, saklig, förstående och tålmodig. Men jag funkar inte så 24/7. Ingen funkar så alltid. En del klarar det mer och andra mindre.

Och jag kunde inte på långa vägar ha sagt det bättre än Anaiah att

"ibland stöter man på människor som man inte kan nå och ofta märks det ganska fort och det brukar också vara just dessa som säger de mest avskyvärda sakerna – det har vi tyvärr lärt oss den hårda vägen."

Om du bara visste hur många kränkande kommentarer som sagts till och inför min pojke för att han inte ser ut som stereotypen pojke och om du visste hur många gånger jag har bitit mig i tungan – som du anser att man ska göra. Men den 20 gången varken kan eller vill jag göra det, framförallt inte när det tyvärr är uppenabart lönlöst.

men snälla rara (genus)människor. när ni kategoriserar klänning & tunika med sådan iver gör ni ju precis det ni inte vill, dvs ser på världen med grupperande glasögon. precis det ni INTE vill. ta på er genusglasögonen PÅ RIKTIGT och blanda & ge utan att tänka så jävligt.

jag har inte gjort ett enda genusmedvetet val hittills vad gäller mina barn, utan blandad & gett av kläder, leksaker, frisyrer & teveprogram som om könsroller inte finns, som om pojkigt & flickigt inte finns, som om inga förväntningar på mina barn utifrån kön finns. och se, sonen vill ha klänning & halsband ena dagen, keps och ett fång bilar den andra. dottern kramar dockor med ena armen & leker med en lastbil med andra.

jag tror på att behandla lika, inte kompensatoriskt, och vara lyhörd för barnens intressen & smak. annars kan det lätt bli så att barnet känner sig styrt av könsroller ändå, men på omvänt sätt.

tessan kanske om man inte vet vad man håller på med. TYvärr så kan det slå bakut när genusOmedvetna människor försöker sig på att vara just medvetna. (ser detta inom förskolan)

Men jag är inte en av dem.

Jag tror du överanalyserar det jag gör och kanske får för dig att mitt föräldraskap är fullt av en massa förbud och tydliga skillnader. Jag behandlar inte mina barn mer olika än någon annan förälder, skillnaden är väl kanske att jag är mer medveten om att jag gör det samt VARFÖR jag gör det. Jag kan nästan garantera att mina barn inte kommer känna sig förtryckta eller särbehandlade.

givetvis så ska man vara lyhörd för barnets individ. Men det är också (enligt mig) viktigt att vara lyhörd för omgivningens förväntningar, för de finns där även om du inte uppfattar dem.

Skitsamma om Simons plagg är en tunika eller klänning, själva grejen här är ju att du LD sagt nej till klänning för BÅDA könen för att den är opraktiskt att leka i, Simons kreation, vad det nu är, ser sjukt opraktisk ut att leka i då den har längden och utformingen av en klänning, oavsett om den är för stor och inte fanns i hans storlek (då väntar man väl med att låta honom ha den?)

Jag tycker det är att kasta sten i glashus. Faktiskt.

emma – vad menar du? Vem kastar sten i glashus?

och jo, oavsett om man kallar det klänning eller tunika så är plagget i den längden – imo – opraktisk. (för spring och klätterlekar då. Sitta och pyssla kan man ju göra)

LD: Du säger att du blir less på de som inte förstår – håll tyst då. Motarbeta inte argumenten om du själv inte kan hålla lugn ton. Att börja svära, att skriva saker som "seriöst? Har du problem med läsförståelsen?", "Vilken jävla tramsig och idiotisk kommentar!" osv, hjälper inte ett dugg. Klart att du kan bli provocerad och vem är perfekt? Men när du börjar kränka människor är du inte mycket bättre än kommentaren du såg rött för!

Jag tycker väldigt mycket om din blogg och de budskap du framför. Men jag undviker oftast kommentarsfältet. Det är ingen trevlig LD som syns där.

Jag blir så arg. Ditt sätt är rätt sätt. My way or the highway. Och de som inte håller med är idioter.

therese 9 av 10 gånger så är jag trevlig och tillmötesgående och jävligt tålmodig trots idioti. Så att påstå att jag är generellt otrevlig i kommentarsfältet är en ganska så ordentlig överdrift.

För övrigt så håller jag inte med; varför ska jag bara yttra mig när jag är tålmodig och lugn? Blir jag irriterad eller förbannad så visar jag det också.

Att påstå att jag kränker folk är också en överdrift. Att jag säger att "du kuvar ditt barn" är en idiotisk kommentar är INTE en kränkning. Att jag ifrågasätter en persons läsförståelse när denne trots flera tålmodiga förklaringar fortsätter att tolka lite som denne vill är INTE en kränkning. Kanske inte supersnällt, men ganska förståeligt.

Och svär, det gör jag hela tiden – oavsett humör. :thumbup:

LD

"oavsett om man kallar det klänning eller tunika så är plagget i den längden – imo – opraktisk. (för spring och klätterlekar då. Sitta och pyssla kan man ju göra)"

klickade du på min länk till en bild på min son med en meandi-klänning ovan? den är ungefär samma längd som Simons klänningstunika, & den bars under en heldag på ett lekland. gick jättebra att klättra & springa i.

TESSAN det gjorde det säkert. Men jag vidhåller fortfarande att det är sjukt opraktiskt att klättra träd, klätterställning, hänga uppåner, krypa runt i buskar osv med en massa tyg slängandes kring knäna.

Det var väldigt vad många som letar fel o väljer att missuppfatta inlägget. Varför göra sig så dum, bara pinigt ju… Om man inte är helt ny å bloggen så fattar man väl precis vad som menas? Ja, även om man inte har alla hästar hemma borde man förstå -speciellt då LD förklarar om o om igen för att reda ut missförstånden… Herregud människor, tänk lite själva xD Om ni så desperat vill "sätta dit" LD så gör det där ni har nån chans åtminstone xD

Hej, jag kastar mig in i debatten!

Jag håller med LD, klänningar och långa tunikor ÄR opraktiskt, speciellt på små barn. Min kusins dotter är ett år och kryper som en galning, dock halkar hon mest omkring och snubblar när hon ska försöka resa sig de gånger hon har klänningar till knäna eller längre. Vilket händer ganska ofta. Hade det varit en kortare tunika hade hon antagligen inte varit det minsta rörelsehindrad!

Varför är det så svårt att se att allt inte är svart eller vitt? Det finns många plagg som befinner sig i den så kallade gråzonen, som är bra trots att de kan uppfattas som könsstereotypa på ett visst barn.

FAscineras av hur många föräldrar som lär få barn med snedvriden syn på andra människor. SJälv har jag två barn. En pojke och en flicka. JAg köper inte en tunika till min son Men skulle aldrig någonsin påpeka för honom eller någon annan att det inte passar på en pojke. Inte för att jag inte tycker det, utan för att så många anser "att det Är så".. jAg tror inte kläderna har någon betydelse. BArn bör få bli sedda som de människor de är och inte för att en pojke har en cool spidermantröja eller en flicka för "urgullig" rosa prinsessklänning…. Mina barn har kläder från villervalla, kameleont design, lindex och hm. GÅr jättenbra, Det går även jättebra att älska andra barn med kläder från andra ställen och modeller.. vad Är grejen?

TYcker om din Blogg LD. Inte allt du skriver, men Det säger kanske mer om mig själv än om dig 😉 keep up!

HA en härlig dag / västerbottning

Att säga att en kommentar är idiotisk-ok, jag kan förstå det,du sa ändå inte att personen är idiot. Men som BE kalla folk för dumma i huvud?!

BE jag är 100% säker på att du är så modig bara på nätet..förresten i din åldern skulle jag sitta med barnbarn och leva livet..fast if a sheep butted me I would not sue the sheep..

caucasiangirl – jag cencurerar sällan här, men tänker inte ta ansvar för BE's kommentarer. Hon är ju sin egen person.

Dock så förstår jag frustrationen. När man fått höra – som Anaiah påpekar – att våra barn kommer att bli mobbade i skolan, att vi kommer ge dem men, hur de kommer skämmas över sig själva och över oss föräldrar när de blir större och att de ska ringa socialen så att de kommer och tar barnen ifrån oss så blir man jävligt less. Jag tänker ofta att folk är totalt dumma i huvudet även om jag försöker behärska mig.

Jag vill ha trevlig stämning här. Och med trevlig menar jag inte att alla måste hålla med varandra. Men man kan sakligt argumentera utan personangrepp. Bli arg är helt ok. Låta arg och svära lite är också ok.

Jag tycker att LD spårade ur igår kväll med att kalla mig för trög, att jag har idiotiska kommentarer och svårt med läsförståelsen. I ett inlägg bad hon typ om ursäkt och sa att det inte var meningen men att hon var otålig för att i ett annat kasta ännu mer skit och kalla mig gnällig när jag då hade sagt att jag förstod. Bakom skärmarna sitter det verkliga personer faktiskt, med känslor och jag fattar att man inte kan vara pedagogisk jämt men att håna en person som försöker tolka och förstå det som skrivs, som argumenterar på ett moget sätt, kanske ett trögt sätt i hennes ögon är inte okej. Så du behöver inte bemöta det här inlägget för det är sista gången jag är inne på din blogg och genus är inget som jag kommer visa mer intresse för, vill inte beblanda mig med otrevliga människor som tror att de kan håna alla andra som inte riktigt förstår än. Och har man en blogg som man skriver i för att sprida ett budskap så ska man fan ta sig tid att svara på ett kulturellt sätt istället för att kalla mig saker och fördumma. Har man inget snällt att säga så kan man svalka av sinnet en stund och skriva igen när man lugnat ner sig. Tack för ordet och tack för mig, min aögon har verkligen öppnats för genusmammor i allmänhet.

Jag kanske är tråkig i mitt val av kläder, men jag kör t-shirt, leggins, jeans, shorts och tjock tröja…inte samtidigt men det är så jag klär mitt "pojk" barn. Han har mestadels lila, för att lila är han så satans fin i. Sen kör vi alla färger utom rosa…för att jag tycker att rosa är en väldigt ful färg och inte heller så mycket grönt. Nästa barn kommer ärva hans kläder och det spelar ingen roll vilket kön det barnet får, det kommer ärva oavsett. Kör inte klänningar eller tunikor och kommer nog heller inte så göra, av den enkla anledningen att luftiga t-shirts och leggins eller shorts har samma funktion när det är varmt. Efterfrågar han eller en ev. syster en klänning sen så tar jag ställning till det då. Men det är jag som klär mina barn, inte de som klär sig själva…jag vill inte att de ska bry sig om kläder. Idag är det någon slags modevisning för tjejer på förskolan. När jag var liten la mamma fram vad jag skulle ha på mig tills jag gick i 4-5 klass. Jag brydde mig helt enkelt inte, så vill jag att mina barn också ska tänka.

anonym jag kallade inte dig för gnällig. Jag sa att du gnällde. Hur är det ett personangrepp? Du kallade ju mig virrig och påstod att mitt barn var kuvat. ("light")

Men visst kunde jag varit trevligare. Jag ber om ursäkt för mitt trista humör. Som jag sa; det var inte min mening att dumförklara nån som ärligt är intresserad.

Men jag var trött, (klockan var mycket) det var fler än du som kommenterade här och under andra inlägg. (med negativitet) Jag är mänsklig. Jag blir både irriterad och frustrerad och arg på oförståelse. Det är jobbigt att konstant behöva försvara sig mot människors fördomar.

när det gäller resten av din kommentar så måste jag fråga om du menar allvar? Du baserar hela din uppfattning om genus och genusmedvetna mammor baserad på EN diskussion med EN människa? Är du alltid så fördomsfull? Avskriver du alltid saker och människor så lätt? :thumbdown:

Jag hade eventuellt haft mer respekt för dig ifall du hade klätt dina barn likadant, men när du så medvetet dressar din son i tjejkläder och tvärtom så kan jag bara inte förstå. Många skriver att "det är stor risk att de blir mobbade eller retade".

Jag vill minnas att du någonstans skrev att " Hur jobbigt kan det vara att bli lite retad" (rätta mig om jag har fel)

Och du, liksom jag har antagligen aldrig blivit mobbade. Men jag tror att de barn som blivit det inte håller med dig när du bortförklarar hur jobbigt det faktiskt är för barnen. Visst, mobbare går inte alltid efter hur barn ser ut eller ifall de har senaste Iphonen, de går e fter de svaga. Vilket jag också tänker på, du är ju inte stark IRL vad du framställer dig som i alla fall?

Konflikträdd, blyg osv. Det är stor risk att barn tar efter föräldrars beteenden till stor grad, och klänning på pojke + ett blygt beteende luktar inte vallmo och lavendel, tyvärr.

Sen kan du övertala dig själv med att det är för deras skull som du klär dem "tvärtom".

Sixti sixties

jag vågar nog påstå att jag klär mina barn lika. Tamlin har nämligen ärvt alla Ninjas gamla kläder. :thumbup: Att jag väljer en del sötare plagg till Tamlin är medvetet och i kompensatoriskt syfte.

Allt jag gör för mina barn är för mina barn. Inte för mig. Du ska vara lite försiktig med att uttala dig om sådant du rimligtvis inte kan ha den blekaste aning om. Vad vet du om mina motiv? Varför är det så svårt att tänka sig att de av oss som är genusmedvetna faktiskt är det för att vi är övertygade om att det är bäst för barnet? Har du egna barn? Gör du det bästa du kan för dem eller handlar ditt föräldraskap om att låta dina egna behov gå före dina barns?

Och jo, jag har blivit mobbad. Och varit mobbare. Vad får dig att tro att mina barn kommer bli blyga? Har du träffat Ninja? Maken till social och oblyg har jag aldrig stött på.

du är verkligen ute och cyklar – det är kommentarer som din som gör att mitt tålamod tryter. Så tröttsamt att försvara sig mot uppfattningar och fördomar.

Caucaciangirl!

Din säkerhet måste jag tyvärr sticka hål på, jag har inga som helst problem att säga ifrån och bli förbannad även irl…

Sen om du vill kalla det modigt att jag som förälder/människa engagerar mig för mitt och andra barns rätt att få se ut och vara som dem vill – oavsett vilket kön dem har – och slippa sjuka förväntningar och kommentarer från omgivningen och att jag säger ifrån (och även blir heligt förbannad) när vuxna kränker barn, så får du väl kalla det för det.

För mig är det bara självklart, framför allt eftersom jag själv har ett litet barn som också ofta får höra sjuka kommentarer från människor som är…ja, helt enkelt dumma i huvudet!

I min ålder?? Hur tänker du då? Finns det någon oskriven lag att man ska ha barnbarn när man är 46 år och att man inte ska skaffa barn när man är 42? Hur tänkte du egentligen eftersom du kände ett behov av att fälla kommentarer utifrån min ålder??

Vad har min ålder med detta att göra över huvudtaget?

Om du vill ha barnbarn när du är 46 och vad du nu har för idéer om just den åldern, så gör du det, men blanda inte in mig i dina egna önskningar och föreställningar och här känns det liksom väldigt OT. Har du åsikter ang min ålder kan du ju maila mig istället.

Och upplysningsvis så lever jag livet, i allra högsta grad.

Och jag står för att jag anser att personen ovan i kommentarsfältet är dum i huvudet, med tanke på kränkningarna hon fällde ang barnet på fotot.

Och precis som LD säger så är jag en egen person och ansvarar för det jag säger, så du behöver ju inte 'gå på' henne ang det jag skriver. Hon är nog fullt kapabel att säga till mig och även radera det hela om hon anser att det behövs.

Jag kallar dock mycket sällan någon för dum i huvudet/rena personangrepp när jag kommenterar, men här gick och går min gräns.

Hej!

Min lilla kommentar till detta är att eftersom klänning är världens bästa plagg (speciellt sommar) då det bara är ett plagg på och ett plagg av… Praktiskt, snabbt och skönt!!! Varför skulle inte en pojke kunna ha klänning då det är så bra?!?! Dessutom är det (enligt min mening) så bra att klänningar är längre än tunikor och det i sin tur gör att man slipper komplettera med leggings eller strumpbyxor när det är varmt – själv gillar jag inte när det blir för kort under rumpan på barnen och använder därför tunikor mer på höst/vår/vinter när man behöver något att värma benen med!

Vill bara säga också – Lady D – jag ÄSLKAR din blogg!!! Du är en förebild och även om jag inte alltid håller med dig till hundra, så dyrkar jag dig för att du är DU och ingen annan!

TACK!

/Cecilia

Hej Lady!

Undrar var du anser om föräldrar som röker resp. dricker alkohol tillsammans med sina barn (ungdomar)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *