Kategorier
feminism & genus

Våldtäktskulturen

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

8 svar på ”Våldtäktskulturen”

har en bekant som på sin blogg konstant lägger ut bilder som hon tycker är vackra, och kallar för konst. Lite som Hibbs ibland gör på sin blogg, fast 10 ggr grövre. Väldigt ofta är det bilder av den typen då kvinnor blir våldtagna fast på ett porrigt sätt. Kvinnor som är döda, misshandlade men "vackert". Frågar jag varför hon lägger ut sånt är det sjääälvklart inte så att det skulle va positivt med våld mot kvinnor. Det är bara konst, kvinnokroppen är så vacker och bla bla. Men det är ändå ganska vrickat i mina ögon.

Jag och min man såg också precis den där ruskiga minuten. Det jag slogs av, och förklarade för min man som inte såg samma sak men som förstod när jag förklarat, var att tjänsteflickan gjorde ett val; att vara med på det för att minska skammen. Det var hemskt att se hur mannen som förnekades sexuellt av sin fru var tvungen att ta för sig av tjänsteflickan, men det var väldigt bra skildrat hur hon först värjer sig och sedan ger med sig. Hur ofta är det inte så?

Strindberg föreslog bland annat att pojkar och flickor skulle uppfostras likadant och att det skulle finnas dagis så att kvinnor också kunde arbeta lång före det var på tapeten! 😉 Ett liiiiiiiitet gulkorn bland allt crazy liksom!

Oerhört dumt inlägg av tjejen på facebook. Tror hon vi hyllar Strindberg för hans våldtäkter? Nej, vi hyllar honom för hans fantastiska texter.

Det som är roligt är att hon (och med tanke på att du publicerar bilden håller du nog med) gnäller över att vi visar Strindberg i sitt verkliga jag. Men hade vi censurerat våldtäkterna, mörklagt det, så hade ni gnällt över att SVT inte visade hela sanningen och dragit det till att ni blir förtryckta.

Absurditeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *