Kategorier
feminism & genus

Varför ser inte dagens föräldrar det vansinniga här?

För fler bilder klicka här!
]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

48 svar på ”Varför ser inte dagens föräldrar det vansinniga här?”

tilda f jaha var det DU som scannade den? Ber om ursäkt – jag hittade den på nån annan blogg (minns inte vilken nu). Bilden alltså, inte ditt inlägg.

Det är ju sinnessjukt, hur fan är ungen klädd?! Vad hände med jeans och T-shirt och inget smink innan 15-mentaliteten?

Mina barn kommer hata mig i den där åldern när jag får några, för sådär ska inte barn vara klädda. Jag tänker finkamma marknaden efter de sista vanliga byxorna.

Visst är det obegripligt att en fullkomligt meningslös person som Paris Hilton, blivit nån slags förebild?! För vaddå liksom? Vara full och dra runt med nån stackars chihuahua. Osökt kommer jag att tänka på hen(ne) då jag ser denna enfaldiga reklam.

Ge oss en aning cred i alla fall, du har faktiskt inte monopol på att värna om våra barn! Jag tror att väldigt, väldigt många faktiskt ser att det är något avgjort galet i denna sorts reklam!

Sånt här får mig att tappa hoppet om mänskligheten.

Som hundägare så tycker jag sånt här borde förbjudas. Hundar är levande varelser och inga accessoarer. Sjukt är bara förnamnet.

Gillar att hunden har ett namn som känns lite som att upphovsmannen tänkt att "Ingen kommer ju köpa skiten ändå, så jag ger jycken ett jättesarkastiskt skitfånigt namn"

Och hur gamla är prinsessorna på bilderna? De ser ju ut att vara mycket äldre än de prinsessor som ska vilja ha hundarna, men det kanske bara är sminket.

Sen är jag ju emot modehundar och modebebisar över huvud taget, men det här är ju beyond!! "Jag vill vara som Paris HIlton, så jag ska ha en pytteliten mexikansk hund som fryser sönder när det är tolv plusgrader och så ska jag sätta spetskjol på den så att den (DEN DEN DEN) ser ut som en söt prinsessa precis som jag."

Fast "dagens föräldrar" är ju ett ganska stort antagande..?

Jag har massa ganska konventionella traditionella föräldrar i min närhet och de allra flesta fullkomligt förkastar leksakskataloger och liknande upplägg..

Ja visst är det skamlösa priser de tar för leksaker idag!

Hehe, ne skoja bara. Ja, det är verkligen hemskt. Det gäller som förälder att sålla bland all skit som barnen prackas på. Och det är inte alltid lätt. Det sunda förnuftet måste alltid vara på skaft så att säga..

Jag tror faktiskt (hoppas!) att många föräldrar ser det vansinniga i den där bilden (den är ju vansinnig på så många plan, som ni andra redan räknat upp!).

Jag undrar mest hur det ser ut i den sjuka hjärnan som skapade produkten och kom på idén att marknadsföra den så här. Tyvärr är det väl knappast en ensam galning heller.

Du verkar tro att du är en av få som ser det konstiga med den här bilden men jag vågar nog påstå att en stor majoritet ser det konstiga och tycker hela bilden är fel.

Skillnaden är att du har gjort det till din grej att uppmärksamma sånt här.

Jag öppnar inte ens skiten och kollar och om du inte lagt ut bilden här så hade jag aldrig sett den.

Ingen reklam kommer in i mitt hus genom brevlådan iallafall.

Tror du vi är helt hjärndöda eller, som någon annan sa ge oss lite credd förtusan.

men alltså ni som tar åt er… skämtar ni nu? Hur kan man medvetet tolka in så mycket i en enkel mening. Ni förstår nog precis vilka föräldrar jag syftar på. Den här skiten säljs. Det säljs mycket av den. (efterfrågan produktion). :thumbdown:

Ja fast egentligen är det inte produkten som gör mig upprörd.

Det är bilden på "barnen" och att den riktar sig enbart till tjejer.

Djur i kläder har sålts sålänge jag kan minnas och när jag var liten lekte jag med en apa som hade kläder och napp.

Sen tycker jag väl inte det är as lattjo med fjortisar som klär sina djur i kläder men faktum är att många hundar behöver kläder och i vissa fall skor nu när det är så kallt.

Dom kan få kramp i benen annars.

Ja, som vanligt ska flickor/kvinnor vara ljuva och behaga. Det är vidrigt att vi inte kommit längre.

Synd attt föräldrar låter sna barn vara med på sådan här reklam.

Blir själv mörkrädd när mina söner, som älskar dataspel går in på vissa sidor där en kategori är märkt tjejspel, i rosa, som om tjejer var aliens, det står inte killspel någonstans, men tjejspel!!!!

Hahaha! (kallt uppgivet skratt)

Om man sätter upp den där bilden bredvid en dito kill-annons med bara vapen /knivar, svärd pistoler och gevär) kanske man får en ännu tydligare bild av vad som sker!

vek mig av skratt i soffan xD att detta är seriös reklam gör mig förbannad och jävligt underhållen..=P

Skulle för ett tag sedan köpa en vagn till min son, ja asså en dockvagn, och gick in i en butik och hittade en jag tyckte var enkel lätt och billig, stod i kön, så säger hon i kassan, "ska ni ha det som present?" haha nej vi tar den direkt, ungen orkar inte vänta =P "haha" typ. han stod med förväntansfulla ögon, glad! tanten sa inget, men hennes BLICK var "öö är den till en POJKE?, dålig förälder".. typ. Vilket gör mig förbannad. Orkade inte säga något, men jag förstår inte vad problemet är.

Min kompis, hade fått en kommentar i sin blogg om att hans son hade rosa tröja och att han var lucia vid jul. Detta ifrågesatte alla och tyckte de var störtlöjligt. men VARFÖR är det löjligt? VARFÖR? snoppen ramlar itne av bara för att dom väljer att ha en vad DOM anser "tjejig" färg på sig.

En sådan människa kan man inte diskutera med.

En gång hade han hårspray och fick lite smink av mig, jag sminkar ju mig? lixsom..

sedan sa en kompis, "låt det inte bli för mycket av det bara, haha".. låter han ha på sig vad han vill när han vill, han är samma person för det..

SUCK!

Tycker faktiskt det är så här nästan all reklam riktad mot barn ser ut, tyvärr. Det jag dessutom tycker är snäppet värre är att det faktiskt ser likadant ut i leksaksaffärerna, med rosa fluff runt alla dockor, hushållsleksaker och mjukisdjur… Tvreklamen är ännu värre eftersom man då också får lära sig inte bara vem som leker med vad, utan hur och hur man ska se ut också…

Jag är inte ens förälder (och ska inte blir det förens om minst 10 år) och ändå ser jag att allt i den här reklamen är fel. Sminket, kläderna, målgruppen, synen på djur som accessoarer. Usch!

Ja, hur kan man inte se …?

Jag blir så nedstämd. Jag kan inte förstå. Jag kan inte förstå hur någon kan tycka och tro att detta är okej.

Och det skrämmer mig mer än mycket annat…

Nu läste jag orginalinlägget med alla bilder och blir ännu mer förbannad när man ser alla bilderna. Killarna spelar gitarr och ska se coola ut.. tjejerna blir placerade vid micstativ.. för det är väl det dom gör bäst? Stå och se söta ut och sjunga. För fan är det så jävla svårt att ha en tjej i en annons som står med en gitarr och en kille som sjunger. Är man rädd att man inte får sålt sina produkter då??

Jag tror att många föräldrar faktiskt ser galenskapen men om barnen hinner hitta katalogen först och sen se bilderna och påverkas av reklamen är det nog rätt kört för de flesta. Deras barn kommer att tjata och eftersom de redan är väldigt stressade pga jobb kommer de att köpa hundgrejen.

Jag tror också att barnen kanske inte ens vill ha en sån leksak men när kompisarna i klassen önskar sig en sån känner de att de vill ha en själva.

Jag gjorde själv så när jag var liten. Jag ville ha en gitarr eller nått annat instrument (som ofta var blått) men när de andra tjejerna önskade sig liknande djurleksaker gjorde jag också det.

Det ironiska är att du spelar reklammakarna och leksaksproducenten rakt i händerna med detta lilla utspel. Ser du inte det? I samma stund som du lät reklamen dimpa ner i din låda vann de sin första seger. Sen tittade du på reklamen, du reagerade, du spred den på din blogg till tusentals(?) läsare och fick igång en debatt. Obetalbar reklam för nämnda företag.

Hade du istället inte tagit emot reklamen, inte tittat på den och inte nämnt den hade du och feminismen vunnit en liten seger. Mata inte trollen.

För övrigt tycker jag att du har mycket sunda åsikter, så det är inte det jag motsätter mig.

A: tjatar barnen har man sig själv att skylla för det är en själv som lär dem det, tjatar dem å får nåt så fattar dem ju att det funkar nästa gång! och genom att ge efter för sånhär skit så lär man dem att det är fullkomligt ok att bära runt på stackars djur som i själva verket behöver motion. köp en vanlig mjukishund istället..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *