Kategorier
feminism & genus

Vill man slåss som en karl, så får man ta stryk som en karl

Diskussion på FL; Min man slår mig! Ibland slår jag honom för att göra honom galen och arg, men har är ju mycket starkare än mig. Hjälp!" *slår mig för pannan* Först ska jag göra en sak klar; Jag tycker aldrig att det är ok med våld. Och jag tycker aldrig att man ska lägga skulden på offret. Nu när vi har det avklarat så… vad i helvete tänker tjejen? Att jag ska tycka synd om henne? Vill man slåss som en karl, så får man ta stryk som en karl brukar vi säga i nörrland. Går jag fram till nån på stan och klappar till så får jag räkna med att personen klappar tillbaka. Jag skulle liksom inte ha mage att klaga sen. Det är intressant att folk alltid blir skogstokiga så fort de läser om en man som slår, men så fort det handlar om en kvinna så är alla så förstående. Det räknas liksom inte. Vi växer upp i en kultur där kvinnors våld mot män är socialt acceptebelt, och t.o.m eftersträvansvärt i vissa fall. Det har normaliserats till en nivå då vi inte längre reagerar på det, då det anses vara en naturlig del i kvinnlig konflikthantering. Förolämpade han dig? Ge han en flatsmäll! Var han otrogen? Ge han en flatsmäll! Glömde han diska? Ge han en flatsmäll! Åh så passionerat! Åh så romantiskt! Åh så sexigt! Kan ni föreställa er att ni ser på film och den manliga huvudrollsinnehavaren klappar till den kvinnliga över en hetsig dispyt? Fatta att man skulle sätta popcornen i halsen!  Men ändå så reagerar man inte alls eller t.o.m positivt då det är tvärtom "helt rätt! Smäll till han!" — varför? Våld glorifieras och våra barn växer upp förvirrade. Jag använde mig av "fysisk konflikthantering" fram tills jag var runt 25. Jag reflekterade liksom aldrig över att det kunde vara fel. Idag vet jag bättre.

]]>

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

10 svar på ”Vill man slåss som en karl, så får man ta stryk som en karl”

JAG VET!!!!!!

Det är helt jävla stört! Jag förstår verkligen inte detta. Våld är fel oavsett vem det är som höjer handen. Allt tjafs om att "jamen det är mer fel när mannen slår för han är starkare" är ju bara puckat, det är tanken, maktutövandet, kränkningen som räknas. Tycker jag.

Nu gav du mig inspiration. Som vanligt.

Btw, snygg design, och som svar på frågan om vad du ska skriva om så har jag tänkt mycket på Anna Wahlgren senaste dagarna så nu undrar jag vad du tycker om henne. Ja hehe det kanske inte är det saftigaste diskussionsämnet, men tanten väcker ju onekligen känslor så nu undrar jag om det är något som du funderar på.

Eller nej förresten! Jag vet! Skriv om sömnmetoder! 5mm och SHN tex och vad tycker du om det?

Som vanligt ett mycket bra inlägg som faktiskt tar upp något viktigt. Jag tycker inte heller om våld och då speciellt inte i hemmet där barn ska växa upp.

Och FL är ju ett kapitel för sig när det gäller olika diskussioner.

Ja, det är väldigt odd faktiskt, i en komedi så skulle en kvinna kunna ge en man en örfil och det skulle vara humor och folk skulle skratta, men sker det i omvänd ordning då tycker ingen att det är roligt längre.

Hur dum får man bli om man klappar till någon och sedan tycker synd om sig själv när personen daskar tillbaka?

Fenomena — jag har faktiskt tänkt skriva om henne förrut, men det är en sån balansgång. Dels för att jag inte vill smutskasta folk i min blogg och dels för att jag vet att jag har läsare som gillar henne och jag vill varken kränka henne eller dem. (eller ja jag bryr mig inte nämnvärt om HENNES känslor, men jag smutskastar mig själv om jag beter mig illa)

men jag ska tänka ut nåt smart sätt att säga vad jag tycker UTAN att bli ful i munnen. 🙂

bra idé!

Åh, va spännande! hoppar och skuttar och klappar händerna som ett litet barn på julafton

Jag tänker jättemycket på det här med sömnmetoder och är också på g att skriva om det, undrar om du tycker samma som jag! Hihi!

/stalker

Jag gillar inte våld överhuvudtaget. Jag har varit en sån som har brukat våld mer än nödvändigt, men jag har släppt det nu. Kanske för att jag mognat med åren, eller för att jag inte hetsar upp mig själv lika mycket längre. Men det är exakt lika fel av en kvinna att slå en karl, som tvärtom. Jag anser att det handlar inte om styrka, det handlar om våldet i sig. Och det är inte okej. Jag kan helt ärligt förstå att jag fått utstå några smällar, då jag själv knäckt något näsben, gett blåöga osv. Ger man sig in i leken får man leken tåla, liksom. Jag har slutat ge mig in i leken, och har sluppit slagsmål sen dess… Kvinnor borde ändra sitt synsätt (iallafall litegrann) på våld, för det ÄR inte okej för en kvinna att boxa på en man. Det är moraliskt sett exakt lika fel som all annan form av våld.

Ja man blir ju nästan glad när kvinnan i filmen delar ut en praktsmäll. Det är ju till och med komiskt och man garvar gott. Hade det vart tvärt om hade det haft motsatt effekt. Vi är fett indoktrinerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *