Kategorier
barn & föräldraskap

Att lära barn att utseendet är viktigt

Ang. skönhetstävlingar och barn. (ang. Tyra Banks Show som många såg häromdagen) … asså fan… ungarna har ju sina jävla luciauttagningar i skolan och vad fan är det om inte en jävla populäritets- och skönhetstävling?? Jag tycker det är bedrövligt.

Ang. skönhetstävlingar och barn. (ang. Tyra Banks Show som många såg häromdagen)

… asså fan… ungarna har ju sina jävla luciauttagningar i skolan och vad fan är det om inte en jävla populäritets- och skönhetstävling??

Jag tycker det är bedrövligt.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

9 svar på ”Att lära barn att utseendet är viktigt”

Fast på många skolor är det ju inte den "snyggaste" eller "mest populära" tjejen som blir lucia, utan den som under året varit en god kamrat eller liknande.. Har även hört att killar blivit lucia.

På vår skola lottade man fram två lucior, en från grundskolan och en från särskolan. Det var alltid niorna som var lucia.

Hela skolan gick sedan luciatåg på ett stort företag här och för föräldrarna senare på kvällen.

Systemet är inte perfekt då killarna blir uteslutna men det blir i alla fall ingen skönhetstävling.

Ja det är helt rätt. Men när jag var liten så lottade vi Lucia, det var inte förns i högstadiet som de hade ändrat på det och man fick rösta. Jag blev lucia, men det var nog mest för att jag sjunger (och för att jag tvingade mina vänner att rösta på mig) haha. Håller med dig, jag tycker att man ska lotta om Lucia inte rösta. och de där skönhetstävlingarna för barn, det är ju så jävla USA så det är skrämmande. Jävla idioti!

På min skola hade vi ett år två lucior, en mörkhyad kille och en tjej, det var så sjukt kul att se killen lunka bredbent i ett lucia nattlinne, det var nog den bästa lucia-showen vi haft, killen körde sedan en rapsång 😀

OT men ändå 😉

Mjo, men de har väl i alla fall inte Lucia-uttagningar förrän högstadiet? Småbarnen får ju välja själva vem i Luciatåget de ska vara. Eller har saker och ting förändrats sen jag var liten? orolig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *