Kategorier
barn & föräldraskap

// KRÖNIKAN // Låt ungarna härja lite!

Så var det dags för ännu en ”gammal goding goes krönika” där ett av mina gamla inlägg får agera lite krönika på AFF’s hemsida. In och läs!
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”// KRÖNIKAN // Låt ungarna härja lite!”

Precis så! Nu har jag ju faktiskt inte barn själv, långt ifrån, så jag kanske inte har någon talan, men herregud vad vissa föräldrar gnäller och gnatar om småsaker. Själv är jag uppvuxen med samma tänk som det du har i detta, lite "men det gör väl inget om hon blir lite kladdig, drar in lite sand från sandlådan eller om hon råkar ramla och skrubba knäna för att hon hoppa från en hög sten". Och tro mig, det var inte alls ett hårt klimat hemma, snarare ett tryggt, lugnt och kärleksfullt.

Jag försöker tänka så.

Men vad gör man när barnet har en pappa som tror att ungen kommer börja löpa amok för att han alltid får göra som han vill?

Han tycker att ett barn måste ha regler. Annars kommer barnet aldrig lyssna.

Hur tacklar man det? Hur förklarar jag förutom att ju fler nej man säger, desto mindre lyssnar barnet på ett nej.

Ett nej om att hoppa i sängen blir samma nej om att springa ut på vägen.

Det verkar inte gå hem hos honom iallafall..

När jag läste att du inte hade varit ute sent o kollat bio med din man på två år, så tänkte jag jääävlar hur orkar hon?? ( har inte barn men nära vänner har) Jag tror att det du vill förmedla i texten börjar komma. Sena 80-talister o 90 talister kommer nog att ränka något annorlunda, det hurrar vi för!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *