Kategorier
barn & föräldraskap

Föräldraskapets mindre vackra sidor

botten
Konversationen som utspelade sig:
Jag: Oj förlåt, jag tappade! Gjorde jag illa dig?
Barnet (kränkt): Du släppte den.
Jag: (kväver skratt) Nej, jag TAPPADE den, förlåt!
Barnet (kränkt): Du bara släppte den.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Föräldraskapets mindre vackra sidor”

Det här har ingenting med blogginlägget att göra, men jag kände att jag var tvungen att skriva ner det nu innan jag glömmer det.
Ikväll vid middagen pratade jag och min mamma om patriarkatet och hur tex killar som mobbar tjejer blir ursäktade med ”Han är bara kär i dig:”. Eller hur tjejer måste anpassa sig för killarna för att tex inte bli våldtagna.
Min mamma (som är född på 50-talet) sa att i och med att de som säger ”han är bara kär i dig” om killar som mobbar eller säger åt flickorna att de inte ska ha för korta kjolar eller bli för fulla, egentligen nedvärderar männen, i och med att de praktiskt taget säger att männen är djur som inte kan kontrollera sina lustar och begär. Hon sa också att männen är fysiskt starkare än oss och eftersom dom har det övertaget så är det vi kvinnor som måste anpassa oss efter männen tills dom blivit så pass smarta så att de låter förnuftet gå framför känslor/behov.
Nu blev det här inlägget jättelångt. Men jag ville bara mest höra din åsikt/come back om det hela som min mamma sa?

Hahaha 🙂 Nej så trist! (fast roligt) Hahaha!
Gjorde samma sak… På min förstfödde två veckor in i moderskapet… Undrar om det är därför han är så förbannat ilsk nuförtiden! 🙂

Alltså.. har du en iphone yrkar jag på misshandel eller vållande av kroppsskada. De där jävlarna är fan ett vapen. Jag höll på att slå ut en tand på mig själv då jag tappade min iphone i ansiktet på mig själv. 🙂 de är stenhårda. Det började blöda i munnen och jag fick ett blåmärke.

Ha ha ha!
Har slagit mig själv i nyllet ett par gånger, men aldrig barn.
Dock yrkar fortfarande familjens tonåring på att jag ”begravde” minstingen (då 4 månader) i tomma kartonger och tidningspapper med flit när vi höll på att flytta in i vår nuvarande bostad.
Barnet låg i en fårskinnsfäll/dyna/mjuk hundkorg på golvet när jag råkade stöta ner en kartong.

Haha!! Detta hände mig på Ica igår:
Min 4-åriga dotter går i sin egen värld med en egen kundvagn. Jag går lite framför (stressad och trött) och ser i ögonvrån hur hon ramlar och hela hennes kundvagn välter. Hon börjar givetvis gråta (hon slog sig lite på handen). Jag dyker ner och börjar såklart flabba utav bara fan. Jag kunde inte sluta skratta. Det såg så himla roligt ut. Jag är gravid i v.33 och inser att jag snart kommer kissa ner mig. Så jag lägger mig jämte henne och skrattar så tårarna sprutar. Och dottern gråter så tårarna sprutar. Hahaha!! Vilket scenario. Efter några minuter så tar jag mig samman och blåser på den lilla handen och säger att det inte var någon fara. Vi går runt i affären och plockar ihop allt vi ska handla. Då får jag nästa bryt och är tvungen att sätta mig ner (för att inte kissa ner mig). Dottern börjar gråta igen och säger ynkligt: -Du skrattar åt mig.
Stackars lilla barn. Fick dock be om ursäkt och förklara att man absolut inte får skratta när någon slår sig… Priset som taskigaste mamma går oavkortat till mig!! Usch vad jG skäms.. Fast jag måste erkänna att jag skrattade när jag skrev detta :):)

Hahah ååh det är så kul! Men tycker lite synd om ungen. Påminner om när min storebror var liten och bet våran pappa i skinkan oförberett när han pratade i telefon. Pappa fick ont och blev skrämde så han råkade knuffa undan min bror och han började gråta och säga att pappa slog honom. Och personen pappa pratade med höll på skratta ihjäl sig!

Haha då är jag nog sämre än sämst! Råkade göra samma på min nyfödda en dag gamla dotter… Fast jag skyller på min sambo, skulle ge mobilen till honom och det var han som ”släppte” den 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *